Подадена жалба от комший относно преместени тръби..........

• 10 694
  • 62
  •   1
Отговори
# 45
А някои си дори правят кухните в коридора, или в мокри помещения....

Моя приятелка си бяха изместили кухнята точно в коридора,точно срещу входната врата на жилището  ooooh!
Бяха "усвоили" и вградения гардероб, находящ се там  Whistling
Малко стресиращо беше от "кухнята" директно да се влиза в банята с тоалетната...  Rolling Eyes
Оригиналната кухня беше станала детска, а хола - хол със спалня. Живееха в гарсониера и наистина им беше тесничко.

# 46

Проблем виждам единствено в това къде ще се включи аспиратора. В отдушника на банята не може. Иначе - ако не е в спалня, и са спазени всички изисквания, въобще не ме бърка на кой къде му е кухнята Simple Smile

# 47

Проблем виждам единствено в това къде ще се включи аспиратора. В отдушника на банята не може. Иначе - ако не е в спалня, и са спазени всички изисквания, въобще не ме бърка на кой къде му е кухнята Simple Smile

Това бях пропуснала да уточня - аспиратора е включен към одушника в банята и реално цялата смрад идва в апартамента на съседа.

# 48
Мдам. Това е, не знам как да го нарека - абсурдно, не спада нито към нещата, които може да се направят без разрешително, нито към тези, които могат да получат такова, но е факт, че ги има  Confused

# 49
  • София
мойте комшии освен, че са променили предназначението на спалнята като са я превърнали в кухня, но са я направили и по-функционална като са избили стената между кухнята и спалнята. Дали според вас те се съобразяват, че аз все още харесвам да готвя на едно място и да сервирам на друго, където не се е умирисало на готвено, и представете си наглостта ми да спя в стаята предназначена за спалня!!!! против съм твърдо. някой беше казал, че старите панелки не са пример за добро разположение - за мен са! имам 4 отделни стаи, всяка с предназначението си!

# 50
...Дали според вас те се съобразяват, че аз все още харесвам да готвя на едно място и да сервирам на друго...

Ами не знам, предполагам се съобразяват, освен ако не са дошли да те карат да си сложиш дневната и кухнята на едно място...

Ние, както писах, сме в същото положение, единственото, което ме притеснява е шума, говорихме с тях, уж се съобразяват, но... не винаги  Tired стени не са избивали, само дограмата са махнали, която не е от значение. Иначе за миризмите - по проект кухните и спалните са залепени една за друга, става дума за сантиметри, които не са никакво препятствие за миризмата, но не съм усетила нещо фрапиращо за 8 г.
Ако мислиш, че е опасно това избиване при вас, подай сигнал.

# 51
  • София
и да подам сигнал какво? нали трябва съдебно разрешение, за да ти влязат дома? и дори и да е опасно, нередно или незаконно какво? да не би да ги  накарат отново да направят кухнята спалня? основния проблем че в шума. избивайки стената те създават по-голямо помещение, съответно шума е по-голям. грам не се съобразяват. на няколко пъти ги помолих поне децата да не се надбягват вкъщи. отговора беше: ем, какво да направя? не смятам, че е редно да се променят предназначенията на стаите. не може ти да спиш под хола или кухнята на съседа щот на него така му се е приискало, ама толкова ни е манталитета ...

голям оф топик стана. смятам, че не е редно да продължаваме. ако някой го намира за интересен спор да го пренесе в друга тема преди да ни смъмрят за спам.

# 52
Не става дума за спор. Това са важни неща. По принцип - да, могат да намерят начин да си направят проверката и да ги принудят да направят нужните промени. Но без сигнал едва ли ще дойдат.
Ние се чудехме дали да подаваме, но се страхувам, че ще започнат да тропат повече  Tired без значение кое къде е... В крайна сметка всичко до това опира - ако хората са тихи и спазват реда за жилищна сграда, даже няма и да разберем къде спят и къде готвят.

# 53
Честно казано, не знам. Получавала съм различни отговори от адвокати  Simple Smile
Това са положенията, при които не е нужно, но  как ще се тълкуват е друг въпрос...

1. когато не се променя предназначението на съответния собствен обект, помещение или части от него;
2. не се отнемат общи помещения и площи или части от тях и не се променя предназначението им;
3. не се изменят съществено общите части на сградата;
4. когато се свързват вътрешни инсталации с общи мрежи, преминаващи през или до делителната стена или през обслужващи помещения по една вертикална ос;
5. когато се прекарва нова инсталация през обща част, която не засяга помещения на отделни собственици;

http://www.segabg.com/article.php?sid=2009041500040001401

Надя73, имам чувството, че проблемът се е появил не заради остъклената тераса, а заради тръбите, захранващи мивката на терасата. Вероятно съседите ви си мислят, че крадете от общата вода и не знаят как сте направили свързването. Ако съм разбрала правилно, чистата вода тръгва от вашия водомер надолу покрай общите щрангове и излиза на тавана на коридора в мазето. От там продължава под апартамента ви и влиза в бившата тераса /сега кухня/. Ако предложите на съседите си да видят, че не крадете вода, вероятно това ще успокои духовете.  Точка 4 и 5 от горния цитат мисля, че ще ви бъдат от полза.  А как сте решили въпроса с мръсната вода от мивката?

# 54
           На учудената дама, която си е изкарала мръсния водопровод по фасадата на сградата искам да кажа, че ако живеех над нея с удоволствие бих си направила баня с тоалетна на терасата. И вана, щото обичам докато се пляцикам да имам хубава гледка. За по-лесно ще свържа ваната, а защо не и тоалетната към чучура на терасата. Та да са ми благодарни за поливането и наторяването на градинката пред блока. А ако искам да създам на съседите чудното усещане, че живеят до водопад, ще опна и една тръба до долу. Ако не оценяват романтиката, която съм им създала, значи нямат вкус!

# 55
           На учудената дама, която си е изкарала мръсния водопровод по фасадата на сградата искам да кажа, че ако живеех над нея с удоволствие бих си направила баня с тоалетна на терасата. И вана, щото обичам докато се пляцикам да имам хубава гледка. За по-лесно ще свържа ваната, а защо не и тоалетната към чучура на терасата. Та да са ми благодарни за поливането и наторяването на градинката пред блока. А ако искам да създам на съседите чудното усещане, че живеят до водопад, ще опна и една тръба до долу. Ако не оценяват романтиката, която съм им създала, значи нямат вкус!

Моля Ви съобразявайте се, не можете да си представите колко идеи ще дадете сега на хората!!!
Очаквам скоро новата мода - вана в приобщената тераса на панелния апартамент!

# 56
...
Очаквам скоро новата мода - вана в приобщената тераса на панелния апартамент!

Санитарният възел на старите еврейски кооперации в София е точно на терасата, така че няма да е нова мода, по-скоро завръщане в миналото  Mr. Green

# 57
Хммм, тъкмо чух, че се разрешава узаконяване на остъклените балкони /някакви промени в ЗУТ/... Това във връзка с неузаконените строежи. Не слушах новините задълбочено....

# 58
  • до най-прекрасния мъж
Хммм, тъкмо чух, че се разрешава узаконяване на остъклените балкони /някакви промени в ЗУТ/... Това във връзка с неузаконените строежи. Не слушах новините задълбочено....
Дайте подробности по темата и мен ме интересува живо. Аз също съм с приобщена тераса и кухня, намираща се там. Впрочем цялата вертикала е така, без два апартамента. Едните са си направили кухнята в коридора, а другите не са правили преустройство.

# 59
  • София
Дайте подробности по темата и мен ме интересува живо. Аз също съм с приобщена тераса и кухня, намираща се там. Впрочем цялата вертикала е така, без два апартамента. Едните са си направили кухнята в коридора, а другите не са правили преустройство.

Снощи го даваха в новините /мисля, че по Нова/ http://play.novatv.bg/play/284722/ ,всички, които са "преустроявали" до някоя си година, могат да ги узаконят.

Общи условия

Активация на акаунт