СЕПТЕМВРИ´09 - тема 39

• 32 220
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Хм странна работа Соник...не звъня ли на педи, да я питаш...

# 511
  • София
Я кажете някой сблъсквал ли се е с такова нещо? Никола в петък вдигна температура (около 38 градуса), без други симптоми и в събота вече си беше ок. Обаче около очите и устата му се появиха дребни червени пъпчици, някои изглеждат като пълни с вода, и не се махат вече втори ден. Днес и гласът му гъгне, все едно е прегракнал, а гърлото не му е червено. И сега се чудя дали е някаква алергия или нещо друго. newsm78
Бил ли е близо до човек с херпес? Ана Мария така беше миналата зима, когато взе вирусът от мен...Заведи го на л;екар, защото може да стане по-лошо...Ана Мария отказваше и да яде и да пие, понеже я болеше...Най-накрая й мина с ацикловир, но в аптеката й надробиха хапчетата на прах, понеже дозата беше много малка.

# 512
  • София
Ами не, никой наоколо няма херпес.  Thinking Подозирам, че може да е залепил някой вирус - в четвъртък бяхме на един детски рожден ден и повечето от хлапетата там ходят на ясла/ градина. Може от тях нещо да е донесъл. Ама пък ми е странно, че няма симптоми като за вирус, всъщност само тия пъпчици около очите и устата ме притесняват.
Гледах, че му е избил единия от кътниците, ама не знам точно кога е станало. Освен температурата да е била от него...

Еми, не съм звъняла не педиатърката, че не ми е удобно в неделя вечер да я притеснявам без кой знае какви симптоми. Утре, ако няма подобрение, ще го заведа направо да го види.

# 513
Соник, я виж за скарлатината какво пише из нета, поне с този обрив точно около устата ми прилича на такова нещо. Дано да не е де....

А неее, не пише подобно нещо, пише за обрив по цялото тяло едва ли не
Цитат
Инкубационния (скрития) период на заболяването е от 1 до 12 дни,средно 3-5 дни.Обикновено заболяването започа с висока температура и болки в гърлото.До 24 часа след това се появява обрив,като обикновено започва зад ушите,a по лицето се появява дифузно зачервяване по бузите и бледост около устата под формата на триъгълник (триъгълник на Филатов) .След това се появява дребно-петнист обрив по гърдите,гърба и особено по свивките на лактите,мишниците и слабините където се появяват червени линии в сгъвните повърхности.При притискане на кожна гънка на гърдите между палеца и показалеца се появяват точковидни подкожни кръвоизливи.Кожата става като настръхнала от студ (поради изпъкване на кожните папили) като гъша кожа.Гърлото и сливиците са силно зачервени и често покрити с белезникави налепи.По мекото небце се появява дребен точковиден обрив.Увеличават се шийните лимфни възли, особено тези под ръба на долната челюст. През първите няколко дни езикът е покрит с бял налеп,а след това налепите започват да се очистват първо по ръбовете като накрая езикът става малиновочервен.

# 514
  • София
По-скоро на варицела ми прилича, ама засега няма никакви обриви по тялото. Като чета ако е това ще се опъпчи най-късно утре-вдругиден. Ще го видим какви ще ги свърши. Rolling Eyes

# 515
  • Испания и Стара Загора
Соник,при варицела се появяват пъпки първо по тялото и главата,и след това по лицето.И постоянно се увеличават,докато спрат да избиват вече.Не ми прилича на варицела. PeaceЕто така беше Андреа с варицела(пъпките почнаха да се появяват сутринта и до вечерта беше цялата покрита).   http://prikachi.com/images/160/4086160G.jpg

# 516
  • София
Олеле, душичка мила Confused
Може би наистина не е това, сега го огледах внимателно преди да му облека пижата - няма никакви пъпки по тялото.

# 517
Соник Hug, сигурно е нещо безобидно, или съчетание от няколко неща. Например Т е била от зъба, а на РД може нещо да е раздразнило кожичката му. Например Валери се изприщва по лицето от външните батути, от тези надуваемите, явно от мръсотията. Но бързо му минават.
Валери спи при мен от около 10 месечен. Преди това си спеше в негова кошара от тези дървените. Сега нея я глася за бебето, ако не, ще трябва да купуваме нова спалня и да изхвърля  ooooh!. Но си мисля, че новото бебе ще си спинка там. Като порастнат може двамата да си спят на тази приста, която използваме сега с Валери. Като са еднополови мисля по-дълго изкарват с обща стая, че и общо легло.
Но какво си мисля аз, а какво излиза накрая - .........

# 518
  • София
 Здравейте мацки!
Абе на мен ми прилича на копривна треска, ама тя обикновено отшумява, не седи толкове време... Thinking Т без нищо не се вдига Naughty А това за Т от зъб, съм още по скептично настроена... Thinking
Кати и тази седмица ще си я държа в къщи...От към очи и двамата са оки, от към сополи също..но почнаха да подкашлят, верно рядко, но явно си тече процеса..та днес съм в очакване да видя дали се е изилорило нещо или не  Mr. Green и ще видим как ще продължим лечението...Т нямат, абе направо са си пушка..мога и на Дг и на ясла да ги пусна хахаха според изискванията в тези заведения. Grinning

# 519
Привет момичета Hug
отбелязвам се само с присъствие, че иначе нищо ново и нищо за похвалване. Ежедневие, търсене на работа и тн.  Tired
Боряна си спи в нейното легло, от дъжд на вятър ако се събуди посред нощ идва при нас, иначе си е в нейното легло.
Анитка, милата душичка.... има ли останали много белези?
Соник, и аз мисля че не е варицела.
Да питам има ли още спящи с биба ooooh!? Ние го закъсахме, не и не, няма да я дава на никой, тя ще си спи с нея и тн.

# 520
  • Испания и Стара Загора

Анитка, милата душичка.... има ли останали много белези?

Има един белег под окото,и по тялото има 2 малки белега на дупето. Peace

Мойте  и двамата са сополиви.Алекс е по-добре,но Андреа не може да диша от сополи,а и не иска да ги издуха.Пробвах да вадя с помпа,но не ми дава.За сега им давам само вит.С и осцилококцинум. Rolling Eyes

# 521
Преслав спи в кошарата му от бебе ( наследство от моите бебешки години),а когато се махнат решетките става като легло до 7 годишна възраст.Иначе и ние имаме проблем с бибата,не само по време на сън,а постоянно иска да е с нея.Вече я крия през деня защото само я търси,въпреки че е нетърпим.А и зъбките започнаха да му хлътват,тъй че като порастне сигурно ще сложим шини.Соник как е днес Ники,има ли още обриви?Да не е някоя алергия?Или ако е пипал нещо и после си е пипнал лицето.Ние и тази седмица ще откараме в къщи.От няколко дни е на антибиотика,а подобрение няма.Иначе намерих коластра на нашата аптека 60 таблетки за 2 месеца.Мислех да я купувам,но с аптекарката поговорихме и тя каза ,че ако има съмнение за алергия към белтъчините на млякото за сега да не взимам коластра.За сега взех сироп Sambucus for kids с ехинацея и черен бъз,а по нататък ще пробвам Коластрата.

# 522
Соник, как е Ники?

Аз съм отпуска от днес , Божидар реши да ми уплътни времето с кашлицата си , ужасно мъчително кашля. От днес сме на Шуслерови соли,ще споделя ефект.

# 523
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,

Честит рожден ден на Цвета и ivilda !!!

# 524

Цвета ,  ivilda, да сте живи и здрави! Много хубав празник ви желая!

Общи условия

Активация на акаунт