„Всичко ще направя за това дете!” и пушенето

• 45 730
  • 1 437
  •   1
Отговори
# 495
  • out of space

Красота!  Sick

# 496
  • София
Е, много интересно, дефинирайте "да ни четат лекции". Аз не вижам разика между моя тон и вашия. Явно не тонът е проблемът, а че не ви харесва истината.

Хем да ви доказваме, хем да не ви говорим за вредата от тютюнопушенето. Пък сатистиката не била доказателство. Кое е доказателство тогава? Какъв точно процент вероятност ви е нужен, за да ви е надеждна информацията. И защо вие не ни докажете, че цигарите са безвредни и не застрашават плода по време на бременност. Все пак безопасността и здревето са по-важни от правото ви да си пушите. Демек, четете моля внимателно, ние защитаваме здравето на децата, вие правото си да пушите бременни и на обществени места, като вредите на околните. На чия ли страна е моралното право поне?

Споменаването на забрани очевидно най-осезаемо ви дразни в моите постове. Уж подкрепяте, ама силно "рипате" и се "пените" срещу забраните.

# 497
[
    Аз не разбирам защо тази тема продължава. След като всички са съгласни, че по време на бременност не трябва да се пуши, защо не си отворите една тема ''за'' и ''против'' пушенето, че тази се превърна в...   Sick

# 498
  • Варна
Аз пак ще попитам - какви са целите на боркините/ците срещу тютюнопушенето, които пишат в темата (и аз не пуша, ама не съм непушач, бивш пушач съм), какви конкретни мерки трябва да се вземат срещу пушачите, особено родителите? Каква, в крайна сметка е целта на темата? На колко пушачи днес/тия дни казахте директно, че ви пречат, че са нетрезвомислещи, безотговорни - към себе си, вас, Света и неговото бъдеще, че ви нарушават правата?

# 499
..

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 16:57 от пухи-пухи

# 500
А какви са целите на тези, които пишат в полза на пушенето???

Вероятно техният бизнес е свързан с него. Аз друго обяснение нямам. Те се борят против нас наистина фанатизирано. Както видяхме даже Пухи започна да се лигави. И това не е първата сериозна тема, която се превръща в място за лигавене. Когато аргументите не достигат друго не остава.

# 501
Елица и компания,
Имате ентусиазъм, знания и желание. Организирайте се и вместо да си губите времето тук, отидете около болниците, където има пушещи бременни и ги ограмотете. Със сигурност ще сте по полезни отколкото тук, а и шансовете за успех там са по големи.
Нямам грам ирония. Щом сте толкова загрижени /което е похвално/ ви предлагам възможност да сте полезни.

# 502
..

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 16:58 от пухи-пухи

# 503
Елица и компания,
Имате ентусиазъм, знания и желание. Организирайте се и вместо да си губите времето тук, отидете около болниците, където има пушещи бременни и ги ограмотете. Със сигурност ще сте по полезни отколкото тук, а и шансовете за успех там са по големи.
Нямам грам ирония. Щом сте толкова загрижени /което е похвално/ ви предлагам възможност да сте полезни.

Но това не би трябвало да отмени нашата активност в интернет, нали? Или твърде много ви пречим тук???

# 504
  • Насред хаоса

Вероятно техният бизнес е свързан с него. Аз друго обяснения нямам. Те се борят против нас наистина фанатизирано. Както видяхме даже Пухи започна да се лигави.

Шегуваш се ,нали? Shocked  hahaha hahaha hahaha
Борели сме се  hahaha hahaha hahaha ,като пехливани ли ?  hahaha hahaha hahaha

Ба, шегува се! Завижда. Ей ма на, цял Рокфелер станах от тоя бизнес с цигари.  Whistling

# 505
  • София
Аз съм си написала многократно мнението и мерките. Просто пушачите не искат да се променя статуквото, много им бърка в душицата. Треперят и се хилят истерично срещу забраните. Няма да повтарям по сто пъти, като на слабоумни. Който го интересува, да прочете.

А сегашното положение нормално ли е според вас!? 40 процента пушачи с тененция да се увеличават, които, видиш ли, не давали лош пример на децата си, не ги опушвали никога, спазвали всички забрани и не пушели бременни. Да не се прави нищо по въпроса и да не се предприемат никакви мерки, камо ли пък да им се говори за вредите.  Сигурно трябва да им ръкопляскаме.

А какава им е целта на пушачите? Аз си защитавам позицията.

# 506
  • Sunshine state
Ба, шегува се! Завижда. Ей ма на, цял Рокфелер станах от тоя бизнес с цигари.  Whistling
хаха,това ме разсмя искрено..  Laughing  Joy

# 507
Елица, много ми трябва да те стигна.  Ама явно много ти липсват цигарите.

# 508
  • Насред хаоса
Аз съм си написала многократно мнението и мерките. Просто пушачите не искат да се променя статуквото, много им бърка в душицата. Треперят и се хилят истерично срещу забраните. Няма да повтарям по сто пъти, като на слабоумни. Който го интересува, да прочете.

Треперя, ама от студ в момента.  Mr. Green Срещу забраните не се хиля истерично, а си ги спазвам. Истерично се държи някой непушач, домъкнал се в заведение за пушачи, и с претенции да не  му се дими. Ама истерия - да ти напълни душата.

# 509
  • Варна
А какви са целите на тези, които пишат в полза на пушенето???

Не прочетох никого, който да пише в полза на пушенето. Интересно ми е защо искате всички да спрат пушат? Постепенно се приемат закони, които ограничават пушенето. Ще се приемат все по-строги мерки. В цял цивилизован свят.
Каква е вашата роля? Ако видите нарушител, информирайте, направете му забележка, в правото сте си. Но с всички тези проповеди, статистики, примери какво целите? Дали мислите, че някой, списващ тук не е запознат с тях?
Вреди тютюнопушенето по време на бременност? Да, вреди. Очакват ви ромските махали и училищата, за да проведете просветителни беседи.
Давайте!
Аз съм си направила избора, както каза Трещерица, радвам се и подкрепям ограничаването на тютюнопушенето на обществени места. Но не ми влиза в работата колко и защо пуши човек, който не нарушава наредбите. Не е моя работа и защо пуши бременна, която очевидно е грамотна и има достъп до информационни средства, вероятно е наясно какъв риск поема.
За да имам право да ѝ държа сметка, трябва да имам право да държа сметка на всички безотговорни родители, които водят децата си в Макдоналдс. Или карат стари коли, или слушат Планета ли, Пайнер ли, или не карат децата си да четат.

Общи условия

Активация на акаунт