„Всичко ще направя за това дете!” и пушенето

• 45 709
  • 1 437
  •   1
Отговори
# 645
Загуба на правото на безплатна здравна помощ, като женска консултация за пушещите беменни.

О, това непременно ще вдигне драстично шанса за здраво новородено накрая.  Mr. Green

Само се чудя - дали въобще да им позволим да раждат в болниците ни или да ги оставим като кучета на тротоара...

След това, разбира се, трябва да подкараме с остена и затлъстелите родилки, после тези, които не се разхождат достатъчно или пък се разхождат твърде много. Пийващите кафе и живеещите на замърсени места, неправещите достатъчно секс (това е полезно за бебето? Или пък не беше, все забравям...) и т.н.

# 646
  • Варна
Елица, имаш конкретни виждания - бори се да ги осъществиш. Всеки има право да следва дадена кауза, да прави предложения, да търси начини да пропагандира вижданията си. Но и много диалози ще трябва да водиш, дискусии, дебати - не е добре да си толкова агресивна. За да ти повярва някой.

# 647
    Сега като юрист ми идва да попитам Елица: и как точно ще се установява нарушението "тютюнопушене по време на бременност" и нарушението "пушещи родители"? И как ще се доказва, че бременната/родителят са спрели да пушат, за да си възстановят правата? Ами детските за деца с един пушещ родител? Здравна полиция и съставяне на актове? Удостоверения, за завършена програма "отказ от тютюнопушене"? Създаване на още една от безбройните ни администрации?
    Уверявам те, да се издържа сходна администрация определено струва повече, от средствата за женска консултация и детските надбавки. И пак ще страдат родителите с истински ниски доходи, защото от техните средства ще се вземе за издръжката й.
     Защото тези с реалните не получават детски, а онези с укритите получават, но и доходите им не са чак толкова ниски.  

# 648

Ми и на мен не ми харесват много неща, ама гражданското общество изисква и съобразяване с другите. На мен като на пушачка законът ми налага да се съобразявам и аз не възразявам именно защото осъзнавам вредите от цигарите. Така че като си спазвам забраните по отношение на непушачите и тровя само себе си, все ми е тая дали ви харесва или не. Аз също живея в гражданско общество. Вкъщи няма кой да ми наложи забрана и съответно аз си я налагам, защото имам две деца и мъж непушач. Преди няколко страници точно цигарите бяха обявени за основен виновник за всички заболявания. Кое е това *има защо*? Сега освен цигарите и алкохолът се намеси. Тези хора, за които споменах, не са или не са били алкохолици. И да, като основен фактор за инсулт, инфаркт и рак се сочат цигарите. Кое е това *друго*, след като страници наред се опитвате да наложите мнението, че цигарите са в основата на всички заболявания?
А за сигнализирането видяхме - ама що да се обаждам, като всички са така, ама що да ходя пеш, ама що това или онова.

Грешиш, сериозно грешиш! Вече обясних, че се обаждам където и за каквото трябва. Но досега не знех, че шофьорите нямат право да пушат.
Ами точно, защото трябва да се съобразяваме с другите пушенето трябва да се ограничи! Омръзна ми да го повтарям! Все ми е едно дали някой пуши или не, щом неговия цигарен дим не отива към мен. Как по-добре трябва да го обясня, за да го разбереш?
И кой тук казва, че цигарите са в основата на всички заболявания??? Пак демагогия....
Кое било другото?-Наследствена обремененост, стрес, мръсен въздух, нелекувана хипертония, неовладян холестерол  и още и още....

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 18:19 от vl

# 649
  • София
Хърмаяни, с кръвна проба. Както се рзхождаш за бележка от Личната на детето, си взимаш и за теб, че не пушиш, носиш я и нея на социалните. Без допълнителна администрация. С един пушещ родител пак без детски, нали сте едно семейство и се разглежда дохода на член от семейството.

# 650
  • Варна

След това, разбира се, трябва да подкараме с остена и затлъстелите родилки, после тези, които не се разхождат достатъчно или пък се разхождат твърде много. Пийващите кафе и живеещите на замърсени места, неправещите достатъчно секс (това е полезно за бебето? Или пък не беше, все забравям...) и т.н.

Да сме кратки - и застаряващите, и тези с неподходящи генетични комбинации, за болните от ХИВ няма какво да говорим, и тези, които нямат достатъчно пространство за детето, разбира се - и за психичното му здраве трябва да се погрижим!

# 651
  • Насред хаоса

Грешиш, сериозно грешиш! Вече обясних, че се обаждам където и за каквото трябва. Но досега не знех, че шофьорите нямат право да пушат.
Ами точно, защото трябва да се съобразяваме с другите пушенето трябва да се ограничи! Омръзна ми да го повтарям! Все ми е едно дали някой пуши или не, щом неговия цигарен дим не отива към мен. Как по-добре трябва да го обясня, за да го разбереш?
И кой тук казва, че цигарите са в основата на всички заболявания??? Пак демагогия....
Кое било другото?-Наследствена обремененост, стрес, мръсен въздух, нелекувана хипертония и още и още....
Че това ако не знаеш, кое друго? Хората са направили така, че да ограничат пушенето. Има си забрани, които пушачите си спазват. Това, че на улицата те лъхнал малко цигарен дим, не може да се предотврати - все ще има някой да пуши на улицата. Също така имаш избор да ходиш на места, където не се пуши - никой няма да те опушва и никакъв дим не отива към теб. Какво ограничаване повече искате, не знам. Аз може някъде и да греша, но ти също грешиш. Сума страници изброените от теб фактори не бяха споменавани, но пък цигарите се сочеха за основни виновници. Ментова намекна за тях, каза и за храните, но това някак удобно се подмина.

# 652
Не се сдържах, за което извинете  Praynig
Елица, а какво ще правим с родителите алкохолици?

# 653
  • където ми харесва
Хърмаяни, с кръвна проба. Както се рзхождаш за бележка от Личната на детето, си взимаш и за теб, че не пушиш, носиш я и нея на социалните. Без допълнителна администрация. С един пушещ родител пак без детски, нали сте едно семейство и се разглежда дохода на член от семейството.
Четейки те, си мисля, да се спре консултацията и на душевно болните бременни...

# 654
  • Насред хаоса
smile3544 Ама наистина пишете глупости вече! Я припалете един фас да се успокоите!  Mr. Green
Няма начин да живееш в гражданско общество, като изпитваш нужда и чак се чувстваш в правото си да му налагаш диктаторщина. Разбери, че хората имат право да решат какво да правят и не можеш да им се бъркаш и да им налагаш своята воля.

# 655

Кое било другото?-Наследствена обремененост, стрес, мръсен въздух, нелекувана хипертония и още и още....
Че това ако не знаеш, кое друго? Хората са направили така, че да ограничат пушенето. Има си забрани, които пушачите си спазват. Това, че на улицата те лъхнал малко цигарен дим, не може да се предотврати - все ще има някой да пуши на улицата. Също така имаш избор да ходиш на места, където не се пуши - никой няма да те опушва и никакъв дим не отива към теб. Какво ограничаване повече искате, не знам. Аз може някъде и да греша, но ти също грешиш. Сума страници изброените от теб фактори не бяха споменавани, но пък цигарите се сочеха за основни виновници. Ментова намекна за тях, каза и за храните, но това някак удобно се подмина.

Не вярвам тази забрана да е отдавнашна. Нима според теб заведенията, в които не се пуши са много? Според мен са твърде малко. И за сладкарниците питах, но отговор нямаше.
Не сме ви ограничили кой знае колко, не се оплаквайте! В цивилизованите страни ограниченията са много, много по-сериозни.

# 656
  • Насред хаоса

Не вярвам тази забрана да е отдавнашна. Нима според теб заведенията, в които не се пуши са много? Според мен са твърде малко. И за сладкарниците питах, но отговор нямаше.
Не сме ви ограничили кой знае колко, не се оплаквайте! В цивилизованите страни ограниченията са много, много по-сериозни.
Оффффффффф, чек да ида да запаля, че ми пуши главата вече! Това, което аз усетих след въвеждането на пълната забрана за пушене, е че в града останаха само няколко кафенета, които отговарят на изискванията. За ресторанти и сладкарници да не говорим. И не се оплаквам, а се съобразявам и си пуша навън. На вас и целият град да ви се освободи от пушачи, ще ревете, че от съседните държави идва цигарен дим.  ooooh!

# 657
La Sombra, човекът vl явно не знае, че е въведена пълна забрана на тютюнопушенето в България, и че заведенията за пушачи се броят вече на пръстите на ръката и за това не си отстоява правата, които има като непушач.

# 658
La Sombra, ти си човекът, който бълва глупости. Неспирни при това Simple Smile Пални цигарка и спри да се излагаш.

# 659
  • София
Добре де, извън генералните плюнки по пушачи/непушачи, аз да попитам (бившите) пушачки - на вас пушеше ли ви се, докато бяхте бременни?

Аз с известно количество угризения си признавам, че не успях да откажа цигарите преди забременяването - въпреки някои частични успехи.

Обаче щом видях положителния резултат от теста, просто спря да ми се пуши. Не че ми се е гадело или ми е било зле - просто не ми се пушеше. Никаква борба не съм водила.

Почна пак да ми се пуши около година след като родих - жива илюстрация на твърдението, че няма бивши пушачи.

И при мен така. А сега все още не пуша.

Общи условия

Активация на акаунт