„Всичко ще направя за това дете!” и пушенето

• 45 779
  • 1 437
  •   2
Отговори
# 90
Става дума за следното: след дългогодишни неуспешни опити най-после настъпва желаната бременност; майката-пушачка седи на пейка в парка и разказва за това колко е щастлива и как всичко би направила за това дете; еуфоричните и възклицания биват често прекъсвани от дълбокомислени и жадни засмуквания на цигарата.

Вярвате ли на думите на тази майка? Защо?

Вярвам.
И аз пуших в началото на бременността си. Сега не бих. Но тогава ми беше ...то е странно, сякаш точно не осъзнаваш какво се случва...

# 91
Изобщо не й вярвам на тази майка. Всяка що-годе интелигентна жена трябва да знае, че по време на бременност и най-вече в първите три месеца от бременноста пушенето е изключително вредно.
Щом не се съобразява с това ясно какви са й приоритетите.

И само като си помислим колко деца с увреждания се раждат. Не разбирам какво е това безхаберие.

# 92
  • Бургас
Никога не съм била привърженичка на цигарите.Съпругът ми също не пуши.Не ми е неудобно ,че и у дома съм забранила да се пуши.Но всеки има право на избор и личен живот.Само ,че не мога да простя на бременна -пушачка. Може да ги спре поне тогава.За мен тези жени ,ако не мислят за себе си да помислят поне за детето си което носят.

# 93
не вярвам

# 94
  • София
Само ,че не мога да простя на бременна -пушачка.

Ти пък какво имаш да прощаваш? Да не би майка ти да е пушила и да те е родила увредена?

Единствено децата на пушачките имат какво да прощават, и рано или късно идва моментът, в който те искат сметка, даже ако са напълно здрави. Въпросът "Мамо, съвсем ли не ти е пукало за мен?" е като шамар.

# 95
Да, защо да не й повярвам на жената. По-малко вярвам на такива изказвания, направени от жени, които имат по две  деца и за последните 5-6 години  са киснали между 100 и 200 дни (сметнете го в часове) във форума, като събират "ценни" мнения за това, колко лоши са другите майки.....

# 96
  • София
Да, защо да не й повярвам на жената. По-малко вярвам на такива изказвания, направени от жени, които имат по две  деца и за последните 5-6 години  са киснали между 100 и 200 дни (сметнете го в часове) във форума, като събират "ценни" мнения за това, колко лоши са другите майки.....

Офффф, ако беше помислила малко, щеше сигурно и сама да се сетиш, че тоя форум може да стои отворен и минимизиран, а такива като теб да се дивят на статистиката му!

# 97
  • София
Става дума за следното: след дългогодишни неуспешни опити най-после настъпва желаната бременност; майката-пушачка седи на пейка в парка и разказва за това колко е щастлива и как всичко би направила за това дете; еуфоричните и възклицания биват често прекъсвани от дълбокомислени и жадни засмуквания на цигарата.

Вярвате ли на думите на тази майка? Защо?

Вярвам.
И аз пуших в началото на бременността си. Сега не бих. Но тогава ми беше ...то е странно, сякаш точно не осъзнаваш какво се случва...

Над думите на Вилико е хубаво да се да се помисли...Има такива моменти и те не са от безотговорност и безхаберие.....

# 98
На някои много време им трябва да осъзнаят какво се случва. То те докато се осъзнаят пораженията могат да са налице.

# 99
странна гледка би била за мен тази жена, но й вярвам, защото смятам, че вредностите от тютюнопушенето са силно преувеличени. не съм задълбочавала в изследване на темата, защото не пуша, но през 50тте и 60тте жените масово и непрекъснато са пушели , но масово поколенията не са увредени. тоест, предполагам, че става в-с за някакви вероятности, които могат да се дължат на още Х причини, освен пушенето.
с което не искам да кажа, че съм ОК с това човек да поддържа вредни навици, просто че не ги драматизирам чак толкова

# 100
Наистина всеки сам решава и човек винаги намира оправдания за постъпките си, но ми се струва нагло да настоява, че тровенето на плода с всичко от цигарата е безобидна майчина практика!

ПП. Пък да сравняваш цигарите на индианците с днешните цигари, не знам к'во е! Но знам, че е срещу правилата да го споделя...
Обвиненията за такива тежки аномалии, особено за генетични увреждания не се пишат по този начин по две причини.
1. На всяка стока трябва да е обозначено съдържанието на продукта и особено опасността от изброените от теб неща. Да прибавим, че те са забранени по закон.
Не доказани неща и недай Боже укрити се съди така, че разходите за неонатологията и всички останали увреждания ще ти се сторят ежедневен разход.
Пример- нашумелия въпрос с ваксините.
2. Не зная какво е казала твоята лекарка, но съм убедена, че няма да се подпише под това или ако има "глупостта" да се подпише, това ще и е края като лекар.
3.Проблемът с уврежданията на деца, засяга много хора и изказвания от този род не звучат никак добре. Когато се говори за нещо се говори с факти.

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 20:10 от Снежа63

# 101
  • Варна
Вярвам.
Над думите на Вилико е хубаво да се да се помисли...Има такива моменти и те не са от безотговорност и безхаберие.....
Да, ако нямаш проблеми със забременяването може и да ти трябва време да осъзнаеш какво ти се е случило. Но ако си се борил с години, все би трябвало да ти остане време да помислиш и да разбереш през това време, че с цигарите вредиш и на себе си, и на репродуктивната си система и на бъдещото си бебе, за което си молил съдбата. Не разбирам и не оправдавам по никакъв начин пушенето при тези обстоятелства.

# 102
Не бих й вярвала, ако детето й реве за вафла, а тя засмуквайки от цигарата му обяснява, че няма пари. Или нещо от този тип. Иначе всеки си се знае.

# 103
 #Shocked ...МАЙКууууууууууууууу....стигна Shockedли до нероден Петка...въххххххх...и он ли е с библейско начало newsm09

# 104
Тя самата не си вярва, затова го и заявява на висок глас, та дано да си повярва. Или се надява другите да я  оправдаят.

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 21:49 от preyala

Общи условия

Активация на акаунт