Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 14-та тема

• 140 026
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Къде мога да видя метода за сплитане на питата от Бъдни вечер на Мими Вичева?

Имам един въпрос; защо някой път ми се получава леко жилава питата ( най - вече се усеща на следващият ден )?

# 346
  • Пловдив
МАМЧЕ, страхотия мила браво! Hug
Гледах те по телевизията и много ти се радвах и на дечицата ти ..много сладки са всички. Hug Hug  bouquet
Лабрекс ПУХЧО си направила ти ..страшна си еййй Hug Hug
Мими Вичева браво страхотни пити ...
По коя рецепта ги прави?

Мастеронки ,както винаги перфектна си от всякъде  Hug Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Реа  ОТ ПОВЕЧЕ МАЯ СТАВА ТАКА ПИТАТА Peace
А плетката на питата е с четери фитила  Peace Виж предишната страница там ива линк Селма го е пуснала Peace

Намерих го беше в другата тема .. ето ТУК

# 347
Реа от ТУК съм взела плетката с 4-те "пръчки"  Mr. Green  Peace
ЗИЧЕ   Hug рецептата е стандартната която си харесах от прочетеното из темите ви, опитах се да намеря точен линк но сега точно не го откривам /аз си го преписах на листче  Blush / - кубче мая , около кило брашно, мляко прясно + вода - 50/50 , олио 50 г. ,2-3 яйца / отделно за намазване едно+разтопено масло / ч.л. захар и супена-две сол / и пак ми сладняха  Laughing слагам продуктите студени, омесвам , мятам в тенджера покривам с готварско прозрачно фолио за през нощта и на другия ден то е втасало омесвам го леко отново и си го третирам според желанията , за бъдни вечер, беше постна - буквално брашно и вода, и понеже не обичам содени питки, реших да сложа бакпулвер, но не прецених количеството и не ми се получи  Mr. Green общо взето имам проблеми с набухвателите  Crazy но стават за ядене  Mr. Green

# 348
  • Австрия
Честита Нова 2012 година момичета! Нека тя да ви донесе много здраве, радост и успех, мир и любов!

TheNMaster, Мими Вичева,  Мама Цоцоланка, labrex, страхотни питки сте измайсторили. Браво!     smile3501

И аз зарибена от вас не се стърпях и спретнах една по модел на Зуркан. Отдавна и се бях наканила, но сега и излезе късмета. Само където снимките не ми станаха добре, че светлината не беше достатъчно.

Тук намазана с масло, но с лоша снимка.  Sad

# 349
Благодаря Мими, Зиче!   bouquet

# 350
Само където снимките не ми станаха добре, че светлината не беше достатъчно.........Тук намазана с масло, но с лоша снимка.  Sad

nudel33, направо ти е образцово-показна, никакви снимки не могат да го скрият, много е красива, и с такъв отчетлив рисунък! Страхотна е!      bouquet  chef

TheNMaster, много ти мастърска питата, то цяло питище, чудесна е!      bouquet  chef

Мими Вичева, питката е хубава, новогодишната също, и аз имах идея точно тоя дядо да правя, но времето нещо не ми стигна, та смотах тая на кифличките. Обаче онова красиво детенце с големите прекрасни очи всичко превъзхожда!  Heart Eyes    bouquet

Мамето пък какви ги е заплела, супер!  bouquet  chef

ЗИЧЕ, благодаря!    bouquet

# 351
  • сред люляците
Момичета, Честита Нова Година! Да бъде щастлива и успешна за всички ви!
Прекрасни питки сте направили. Ето и моята от снощи - питка Слънчоглед т Мариета. Малко не се получи добре, но следващия път ще е супер  Mr. Green

Последна редакция: пн, 02 яну 2012, 13:42 от ilrai78

# 352
  • под тепетата
Изтекоха ми очите по тези питки, момичета! Такава красота , топлина и уют лъха от тях. Цялата нова година да ви е пълна с тях!
 Както винаги въпрос - към Мама Цоцоланка и Мими Вичева. В какви тавички пекохте плетените питки , за да имат такава хубава кълбовидна форма?  

# 353
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА МОМИЧЕТА!МНОГО ЗДРАВЕ,РАДОСТ,КЪСМЕТ И ПЪЛНИ МАСИ СЪС ВКУСОТИИ ДА ИМА ПРЕЗ НОВАТА 2012Г.
Страхотни питки видях,птиготвени със толкова любов и желание.Поздравления!
Аз за празниците не съм правила затова вчера компенсирах със тази по рецептата на Макс мама със едно втасване.

# 354
Момичета, може ли един въпрос? Съгласих се да правя питка за сватба. Искам да я направя по начина на Стаси в комбинация с топчета, но се притеснявам дали няма да се разпадне. Чудя се, ако разточа тъничка кора от тестото и сложа на дъното на тавата и отгоре подредя питката, това дали ще предотврати евентуален провал? Благодаря ви предварително!   bouquet

# 355
Много отдавна не съм се явявала по тестените теми, но и отдавна нищо не бях правила. За НГ взех, че се прежалих, та нека се похваля  тук  Simple Smile

# 356
Както винаги въпрос - към Мама Цоцоланка и Мими Вичева. В какви тавички пекохте плетените питки , за да имат такава хубава кълбовидна форма?  

Моята е голяма, висока.......

Днес имаме рожденник, ето и питката, извинявам се,че е като линкове(просто съм уморена да ги намалям) - http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/DSC06358.jpg
http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/DSC06357.jpg
http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/DSC06359.jpg

Не се получи питката....исках да е като на Илрай, като огън, с разперени листчета Sad........

Хвала на дамите, които се прежалват! Пина  bouquet, драго ми е!

Дитсан, чудна е питката ти!

# 357
  • София
Маме, жив и здрав да ти е  Hug
 И аз тия дни си начесах крастата - не съм снимала обаче, че са стандартни плетки заради късметите. Имах един кусур обаче - бухва си и като я извадя от фурната - в средата хлътва newsm78

# 358
  • под тепетата
Благодаря, Маме! Да ти е жив и здрав рожденика , а мама все такива хубави питки да му прави   bouquet На Илрай доколкото разбрах е слънчоглед и сигурно тестото за листенцата е било по-твърдо, за да са разперени така .
 Аз също чесах крастата за Нова година с плетка на Зуркан. Стана горе-долу, но си извадих извода, че за нейните плетки не е необходимо питките да стават високи, както аз съм свикнала, че не им личи красотата много тогава. Питката на нудел33 мисля, че го потвърждава. Другият опит ще е с плетката с пръчки , които показа Селма, че тестото ми беше много и си оставих във фризера за проби  Mr. Green

# 359
Стана горе-долу, но си извадих извода, че за нейните плетки не е необходимо питките да стават високи, както аз съм свикнала, че не им личи красотата много тогава.

Мда......всеки според вкуса си.......Аз обичам високи питки........Свикнала съм да излизат над ръба на моята тава.......Та ако не стане по този начин, броя го провал.......Та всеки с вкуса си, претенциите, навика.........То нали затова са казали - на вкус и цвят - приятели няма(или нещо такова бе)......

Например и при плетката, която е като цвете, от един румънски сайт бе, няма как питката да стане на конци, защото няма сплитане......А на мен точно това ми харесва.....Пък и аз правя все по-големки питки, заради повечкото хора у нас, в тавата се губи ефекта, правила съм я и в тавата от фурната, но не ми е така красива - разлата, та така.........

Най-важното е - всеки да си харесва и да са му вкусни питките.......Останалото е подробности!!! Така че смело напред и в новата година с питкоправенето.......

Общи условия

Активация на акаунт