Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 14-та тема

• 140 093
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
labrex това красиво цвете с какво тесто го сътвори- универсалното ли?

С това, дет съм го залюбила най-много от доста време Grinning - сполучливо и вкусно тесто за всичко, аз както обяснявам, ти май точно него имаш предвид newsm78, то си е универсално! Peace

Много апетитни кифлички и охлювче! Heart Eyes   bouquet Ей, ама не мога да мина равнодушно покрай нещо тестяно....... Embarassed

# 76
Labrex,кажи моля те,как сътвори тази красота!Аз си харесах тази питка,още в началото , но дотам.... Ще чакам  да пишеш.

# 77
labrex благодаря ти точно него имах предвид,ох ще видим какво ще сътворя в неделя,мъжа ми ще се прибира и съм замислила едно посрещане,ама да видим момчетата какво ще решат дали ще слушат...

# 78
Labrex,кажи моля те,как сътвори тази красота!Аз си харесах тази питка,още в началото , но дотам.... Ще чакам  да пишеш.

Много е лесна, аз я правих от посоченото тесто, защото не втасвам предварително, меся, оформям и тогава оставям да втаса. Та, от готовото тесто се правят 4 топки, разточват се на кръгове, слагат се една върху друга, като между тях се маже с масло (аз днес с мас намазах, имам една хубава домашна). Най-горната не се маже. С нож си правиш резки, разделяш на 4 и после на още 4 сектора и нарязваш. Аз направих 6, защото омесих половин доза тесто. В средата на всяко секторче правиш разрез и обръщаш нагоре двете вътрешни страни на разреза. Краищата на листенцата внимателно подвиваш навътре и закръгляш. Оставяш да втаса, мажеш с яйце и печеш. Ама не снимах всичко, всъщност, погледни  тук, съобщение 364, начинът е даден стъпка по стъпка, а също така и  тук, снимки 31 и 32. Яд ме е, че късно видях, трябваше да сложа в средата една топка, че съвсем да заприлича на цвете, пък аз пъхнах една маслина, уж там нещо. Grinning

# 79
  • Сливен
ето още една топла,топла

# 80
Здравейте мили дами,
аз тук отдавна не съм писала, но не ви изпускам, да знаете   bouquet Hug
творите невероятни красоти  Hug  chef
еххх  labrex напълни ми очите и душата с тези красоти, нямам думи да изкажа колко много ти се радвам и възхищавам   bouquet Hug Heart Eyes
А тази питка поседната която си сътворила е направо приказна, да си призная и аз нея си харесах, но нещо не я разбрах, видях че си обяснила подробно, но аз нали бавно схващам, пак не разбирам, как в средата на всяко листенце се отваря така, просто леко отваряш или нещо промушваш  newsm78 извинявам се за глупавия въпрос  Blush
През почивните дни съм си намислила меню "ала labrex " както писах в другата тема, та искам и питката да е тази, че то без питка няма да е пълно. Благодаря ти !!!
miriams28 пухкави и много вкусни изглеждат питките ти  Hug  bouquet
J_M_M ауу че са вкусни   bouquet
Pinki_81 и твоите са страхотни, ще опитам и аз това оформление скоро, изглежда ми много хубаво  Hug
ditsan добре си е получило, браво!!!  Heart Eyes
ninfil а твоя клас е невероятен   bouquet
Успешен ден!!!

Последна редакция: чт, 27 окт 2011, 08:58 от vesi_nn

# 81
miriams28, тая питка е разкошна! Ех, да имаше сега парченце от нея, както е топла Heart Eyes, ама ще си разгрея от моята вчерашна! Grinning  bouquet

.......... пак не разбирам, как в средата на всяко листенце се отваря така, просто леко отваряш или нещо промушваш  newsm78 извинявам се за глупавия въпрос  Blush
vesi_nn, само снимка на разрязаното тесто съм направила, дано помогне, значи, правиш разрез в средата на триъгълното секторче, но с остър нож, да не ти замазва и слепва слоевете, леко бъркаш в разреза, аз повдигах първо с помощта на ножа, просто хващаш долния слой и леко го обръщъш настрани, то много не е възможно. Мисля, че на снимката личи. После подвиваш крайчетата на триъгълника, за да закръглиш листенцето и в тоя момент в отвора от разрязаното даже се вижда дупка, но като втаса тестото, всичко се запълва и се получава цветенцето. Но наистина сложи нещо по-убедително от моята маслина в средата на питката, за да си прилича на цветенце. В горния пост съм сложила линкове, погледни ги, ще си изясниш начина. Във всеки случай, по-лесно е отколкото изглежда. Peace
Също и момента с пръчицата, аз от заплесия го пропуснах, погледни снимка 35, но и без него се получи не лошо. Предполагам, че по тоя начин листенцата изпъкват повече, а вероятно и разрезите се разтварят по-добре. newsm78

# 82
благодаря ти за бързия отговор!  Hug Heart Eyes
мисля, че вече разбрах, но ще видим в събота, ще покажа какво съм сътворила  Blush
Твоята се е получила страхотно, даже с тази маслинка на мен много ми харесва  Wink

# 83
Labrex,благодаря ти,питката е чудесно оформена!Аз просто не можах да разбера как става кръгла в краищата,сега ми е ясно.Сърдечно ти благодаря!

# 84
  • София
labrex , много е красиво и наистина ефектно това оформление на питката Peace
Мисля и аз да пробвам в скоро време и ще покажа какво се е получило Simple Smile

miriams28, страхотни питки!Браво!!! Peace

J_M_M , няма да откажа от кифличките ти, много апетитно изглеждат Wink

# 85
Лабрекс,стига й дири косур на питката ти,с маслина,с топче,все е перфектна,идеално се е получило цветето!  bouquet
Мириам,много красиви питки си направила отново,и много пухени. Hug

Айде и тук да сложа плетеното хлебче,може пък някой да се изкуши да го направи :

# 86
еликсир хлебчето е невероятно   bouquet
labrex ето какво сътворих, на вид мисля че се получи, е има си кусури нооо аз си я харесвам. Но на вкус ми се стори най-вкусната питка която съм правила, дали защото скоро не съм месила или от невероятното ти тесто /май вече само него ще правя/, но много ми се услади.
БЛАГОДАРЯ ТИ ОТ СЪРЦЕ ЗА НЕВЕРОЯТНИТЕ РЕЦЕПТИ И ИДЕИ КОИТО СПОДЕЛЯШ С НАС!!!

# 87
vesi_nn, чудесно ти е цветенцето, ти каквото и да пипнеш, все красота се получава!  bouquet  chef Радвам се, че ти е била вкусна, тестото наистина е добро, става и за сладки печива със количеството захар, и за солени, като намалиш захарта, аз много го харесвам. Peace

# 88
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
vesi_nn , labrex
вие нямате сърце - останаха ми очите - и без това от миналата седмица обикалям с разпечатания лист на питката - обаче почнахте да ме нахъсвате вече много
а с тая диета какво да правяяяя  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
не може ли да съм си слаба и да си ям - ей тъй от нищото да имам кух кокъл и там да слагам калориите  #Cussing out #2gunfire

# 89
Поздравления за всички  bouquet От вас научих много неща и ви се възхищавам. Тази питка правих в събота за рожденния ден на сина ми. На вид се получи, но още докато я месих тестото ми стана едно тежко, твърдо и не ми набухна както очаквах, но пък формите личат добре.

Общи условия

Активация на акаунт