Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 14-та тема

  • 140 434
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
  • Мнения: 614
tzarina няма за какво да се извиняваш  Hug писах просто така че ми хареса и е пухкава и апетитна  Hug Hug Hug

  БЛАГОДАРЯ записах си я за бъдни вечер ще я спретна Hug  bouquet  bouquet

# 241
  • Мнения: 1 295
ЗИЧЕ,  Hug
Сетих се за баба, затова я направих. Просто ей така, изведнъж ми се прииска да я омеся.
На мен и на моите деца баба много често ни месеше такива простички содени питки.

# 242
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ЗИЧЕ,  Hug
Сетих се за баба, затова я направих. Просто ей така, изведнъж ми се прииска да я омеся.
На мен и на моите деца баба много често ни месеше такива простички содени питки.

Хареса ми... обичам простичките рецепти
 и аз като баба ще я направя на внуците Hug
Бабите са страшно нещо еййй Hug Hug

П.П. вече я замесих Mr. Green Joy Joy сега и аз ще се пошматкам докато отдъхне Wink Hug

Последна редакция: ср, 14 дек 2011, 16:53 от ЗИЧЕ

# 243
  • Мнения: 22 867
Благодаря ви, Зиче и Лабрекс , и се извинявам, че не написах рецептата, ама тя е много простичка Embarassed и не мислех, че ще представлява интерес за някого.

tzarina, благодаря! Понякога детайлите са много важни, пък и щом е по рецепта на баба, няма начин да не е сполучлива! Peace   bouquet


Ей, ЗИЧЕ, голяма си фурия!   bouquet Hug

# 244
  • Пловдив
  • Мнения: 614
tzarina  сега се сетих в тази рецепта няма ли водичка newsm78 ,че нещо не ми се получава майй newsm78 не се надува хич Rolling Eyes Rolling Eyes

# 245
  • Мнения: 1 295
Зиче, аз вода не слагах никаква, защото моето кисело мляко беше на Clever, тоест достатъчно смотано и редичко Embarassed
Между другото моята в суров вид също не беше надута. Ама виж после каква стана.

# 246
  • Варна
  • Мнения: 1 577
Здравейте пак,правих питчица и този път я снимах.


Да ви питам,според вас каква може да е причината розичките отгоре да не са "разпукани".Втаса мн добре-1 път 20мин.,2 път вече оформена-около 30мин.Вътре е идеална,но отгоре е по-като слята.Намазах я с жълтък+пр.мляко,да не е от това.Тестото не мисля,че беше меко.


# 247
  • Мнения: 22 867
Да ви питам,според вас каква може да е причината розичките отгоре да не са "разпукани".Втаса мн добре-1 път 20мин.,2 път вече оформена-около 30мин.Вътре е идеална,но отгоре е по-като слята.Намазах я с жълтък+пр.мляко,да не е от това.Тестото не мисля,че беше меко.

gali&presi, поне на мен ми се разтварят отгоре, когато вътре съм намазала с мазнина, не мисля, че е от яйцето и млякото. А може и от печенето да е, т.е. температурата. Но много добре си изглежда питката! Heart Eyes  bouquet

# 248
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Повече от половината питка изядохме...вкусна е но я пекох първо на вентилатор и като видях че започна да се запича кората и не се надува изобщо сложих на реотани та се наду разпека и най накрая изпече .Това е било явно вентилатора го спече тестото, за това мразя да пека на вентилатор Mr. Green. Иначе аромата и ми напомни за детските години . Hug
Пак ще направя и тогава ще снимам.

gali&presi  Според мен тестото ти е по меко от колкото трябва да е и както ти е казала Лабрекс не си намазала пластовете достатъчно с мазнина. Peace

# 249
  • Мнения: 1 295
Зиче, демек стана си бабината питка?
Аз вентилатора го пускам на всичко още в началото. И на питки, и на баници, и на манджи...

# 250
  • Мнения: 426
   Благодаря Зиче!  bouquet

# 251
  • Варна
  • Мнения: 1 577
Благодаря момичета
Определено не е от малкото мазнина,нямаше на къде повече,а и вътре се деляха идеално.
За твърдоста на тестото,ами беше точно като "обичките" на ухото,освен моите да са по-мекички Mr. Green
ММ ми даде идея,че може да е от обема на тъвата.Моята е точна към голяма и питката,въпреки че се наду идеално не може да излезе от нея,а съответно като се разлива на страни при печенето се разпукват и розичките.
Ейй в големи мисли се вкарвам Mr. Green
Другият път пак.

# 252
  • Мнения: X
gali&presi ,не му мисли чак толкова,защото вкуса е винаги с предимство пред визията!С една идея по-твърдо тесто и по-тясна тава сигурно ще се разпукат,защото тестото ще търси място нанякъде ,докато се надува и пече.Въпреки съвета,който ти давам,и аз не правя много твърди теста,предпочитам питката ми да е пухена. Peace

Царина,содена питка не съм правила мнооого отдавна,обаче ти ще ме накараш да се замисля за Бъдни вечер,страхотна ти е!  bouquet

# 253
  • Австрия
  • Мнения: 28
geryaleksandrova, labrex, ЗИЧЕ, благодаря ви момичета за милите думи!  newsm51

tzarina, содената ти питка също ме заинтригува, само че аз няма да мога да я направя за бъдни вечер. Но някой друг път със сигурност. Вече съм си я записала. Благодаря!   bouquet

gali&presi, също се присъединявам към предположенията на labrex и ЗИЧЕ. Опитай отново и не се отчайвай! Само чрез опит се постигат добри резултати.  Hug
Успех! 

# 254
  • Варна
  • Мнения: 1 577
Ааа определено ще продължавам,започва да ми харесва все повече Heart Eyes!

Общи условия

Активация на акаунт