Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 14-та тема

• 140 010
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
  • под тепетата
Хабсолютно точно, Маме  Naughty

# 361
  • Бургас/Пз
Такааа, дойде време и аз да се похваля с домашна питка! Имам един неуспешен опит преди години и повече не бях опитвала. Най-после обаче и на мен ми се получи! Приятелка ми даде рецепта за къпана питка! Препоръчвам я с две ръце за начинаещи. Ако представлява интерес, ще я напиша!

# 362
  • Русе/София
Такааа, дойде време и аз да се похваля с домашна питка! Имам един неуспешен опит преди години и повече не бях опитвала. Най-после обаче и на мен ми се получи! Приятелка ми даде рецепта за къпана питка! Препоръчвам я с две ръце за начинаещи. Ако представлява интерес, ще я напиша!

Моля,напиши рецептата.Всяка една рецепта е интересна.

# 363
За много години,момичета! bouquet

Страхотно сте се справили всички,питките ви са превъзходни,красиви и пухкави!

Нудел,с онези хлебчета не знам дали си се изложила,обаче с питката не само,че се отсрами доволно,ами и удари всички други в земята,браво,великолепно изпълнение!  bouquet

Биляна,права си,когато гоним обем се губи рисунъка,но аз предпочитам винаги първото,по-вкусно ми е! Peace

Аз ще ви припомня тутманика без втасване ,че напоследък не го срещам:

# 364
пина можели рецептата за питата изглежда страхотно сигурно и на вкус е чудесна

# 365
# 366
пина много благодаря запретвам ръкави и започвам да меся

# 367
Последните няколко страници са НЕВЕРОЯТНИ newsm20 smile3525

# 368
Честита Нова година!!! Желая ви здраве ... Така че да може да се насладите на всеки един ден.Пожелавам ви любовта на приятелите и семейството. Желая ви мъдрост ,за да може да избирате приоритетите ... за тези неща, които наистина имат значение в живота. Пожелавам ви щедрост, така че да може да споделите ... всички добри неща, които идват към вас. Желая ви щастие, радост и мир в сърцата . Пожелавам ви най-доброто от всичко ... Благословена Нова година.

Много време не съм писала и снимала. Изпрасках фотото на теракота в кухнята и му счупих дисплея. Това е третия, който чупя и дядо Коледа каза, че фото повече....  Naughty Naughty .Засега ползвам служебния на дядо ти Коледа, само да не разбере  Whistling
Много хубави пити и много нови кулинарки в темата виждам, което е похвално.. Ето и някои от тези, които успях да снимам :
Питка за кръщене

Коледна пита

Погача за Коледа

Малко по-късно ще пусна още, че много станаха  Blush

# 369
Пепика, ти както винаги направо си за приз с тези питки Peace
Много джиджани ги докарвате във фейса им, то човек да го е грях да ги яде Laughing

# 370
  • Австрия

nudel33, направо ти е образцово-показна, никакви снимки не могат да го скрият, много е красива, и с такъв отчетлив рисунък! Страхотна е!      bouquet  chef

Нудел,с онези хлебчета не знам дали си се изложила,обаче с питката не само,че се отсрами доволно,ами и удари всички други в земята,браво,великолепно изпълнение!  bouquet

labrex, еликсир,

благодаря ви момичета за милите думи. Изречени от такива майсторки като вас това наистина са огромни комплименти, които ми стоплят сърцето и изключително радват.

Благодаря ви!!!  newsm51    newsm51

Не бива обаче да пропусна да похваля и питките на Пепика, еликсир ( отново с добро представяне), ani_d, pina, ditsan, ilrai78, много красиви питки, а не се и съмнявам страшно вкусни. Ако трябва да си избирам, бих вземала всичките.  newsm10

# 371
Ето и моята питка за Нова Година,тази за Коледа беше по-сполучлива,но опитите продължават. Simple Smile

# 372
  • Бургас/Пз

Моля,напиши рецептата.Всяка една рецепта е интересна.

Ето КЪПАНА ПИТКА
3 яйца, 1 ч.л. сол, 1 с.л. захар, 3с.л олио, 1кг. Брашно, мая колкото кибрит /40г/, 1/2л. хладко прясно мляко

Маята се натрошава, добавят се малко мляко, захарта и малко брашно.Оставя се да бухне.
Брашното се пресява в дълбок съд, прави се кладенче и се изсипват кипналата мая, разбитите яйца, солта, олиото и млякото.Замесва се гладко тесто.Поставя се в тензухена кърпа и се пуска в дълбок съд с хладка вода.Когато тестото е готово, то изплува повече от половината на повърхността.Вади се и се омесва отново с брашно.Едва тогава се оформя питка, поставя се в намаслена тава и се маже с жълтък с малко вода.Поставя се в студена фурна и се включва на 150градуса. Пече се около 40-50мин.

# 373
 Благодаря ви момичета за милите думи!
marimed   bouquet Много хубава питка, щом го правиш от сърце няма начин да не стане.
еликсир-ЧЕ, този тутманик често си го правим вкъщи.
Ето и още:

# 374
  • под тепетата
Пепика, като ти гледам питките, само цъкам с език и завиждам на бъдещите ти снахи  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт