Целулит - 2 тема

• 76 479
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Попаднах случайно в тази тема и реших да си споделя опита в борбата срещу тази "чума" Laughing С написаното по-долу не претендирам, че посочените процедури на са добри в борбата срещу целулита, а споделям само собствения си опит. И така...от известно време водя по-заседнал начин на живот, съответно това се отрази и на релефа на кожата ми Sad Та имах малко целулит на задника, тръгващ към задната част на бедрата и реших, че няма така да го оставя, а ще го стапям навреме докато е малко. Купих си пакет от 10 LPG процедури и ходих в продължение на 3 седмици през ден. Ефект забелязах в края на процедурите, тъй като се оказа, че масажът не е бил правен особено добре (първите 5 продецури бяха правени от един човек, а следващите 5 от друг). Забелязах, че вторият повече се стараеше и спазваше 30-те минути на процедура. Горе-долу бях доволна в края на терапията, но само 2 седмици по-късно, се сдобих с повече целулит, отколкото преди да ида...Хем си дадох парите, хем ефектът беше кратък, а ДЕфектът- наистина голям. Повече не смятам да набивам пари в това нещо. Мислех да поддържам ефекта с процедура на всеки 2-3 седмици, но определно не виждам смисъл.
Само да вметна и че по време на процедурите не съм променяла нормалния си режим на живот, за да има този обратен ефект. С нормално телосложение съм и не приемам лекарства, които могат да доведат до подобни изменения. Не съм се и хранила с по-калорични продукти или ползвала добавки. Ползвах антицелулитен гел, карах по малко крос тренажор, за да се подсили ефектът...уж...Сега ще се боря против "чумата" със спорт...пък да видим Praynig

П.П. Масажите с мед имаха по-добър ефект от LPG-то, но тогава бях в съвсем начална форма. Май трябваше да си продължа с тях Thinking

Чета, че ползвате вакуумни масажори. След като спрете употребата им, не ви ли се появява повече целулит? newsm78

# 466
  • в 1001-та нощ
За да има резултат една зона трябва да се обработва 15-20 мин. 1-2 седмично. Казвам го от личен опит.Успех от мен newsm10
Какво имаш предвид под една зона да се обработва 15-20 мин? Т.е. аз като мисля да го правя на дупето, бедрата, корема например, това значи ли, че процедурата трябва да трае мин. 60 минути?
И мен точно от това ме е страх да не ме претупат.
А някой може ли да каже, всъщност отслабва ли се от Велашейпа, защото чета различни мнения, някои казват че се отслабва в обиколките, други че само целулита се повлиява. Аз днес ще ходя в студиото но за друга процедура и ще разпитам, но ми се иска и друго мнение да чуя.
Между другото преди години ходих на т.нар. Целутрон, когато излезе на мода и той ми премахна целулита и обиколките ми отслабнаха драстично. А сега уж четох за Велашейпа, но вече се обърках от многото информация за различни уреди и процедури. Rolling Eyes

в студиото, в което ходих аз ми казаха, че черният дроб преработва за ден и нещо това, което се освобождава за 30 мин, т.е. няма смисъл да го товариш с по-продължителни процедури  Peace

# 467
  • Canada
От повечето постове тук оставам с впечатлението, че доста жени залагат за премахване на целулита само на масажи и незнамсикаквитрони.Това е съпътстваща практика, не основна.Ако продължавате да си карате по старому -  без движение, без промяна на хранителните навици, ефектът ще е временен, а вие ще продължавате да си наливате парите в тази индустрия.

# 468
  • София
За да има резултат една зона трябва да се обработва 15-20 мин. 1-2 седмично. Казвам го от личен опит.Успех от мен newsm10
Какво имаш предвид под една зона да се обработва 15-20 мин? Т.е. аз като мисля да го правя на дупето, бедрата, корема например, това значи ли, че процедурата трябва да трае мин. 60 минути?
И мен точно от това ме е страх да не ме претупат.
А някой може ли да каже, всъщност отслабва ли се от Велашейпа, защото чета различни мнения, някои казват че се отслабва в обиколките, други че само целулита се повлиява. Аз днес ще ходя в студиото но за друга процедура и ще разпитам, но ми се иска и друго мнение да чуя.
Между другото преди години ходих на т.нар. Целутрон, когато излезе на мода и той ми премахна целулита и обиколките ми отслабнаха драстично. А сега уж четох за Велашейпа, но вече се обърках от многото информация за различни уреди и процедури. Rolling Eyes
За да се отслабва с Велашейпа трябва да се третира зоната 15-20мин.Защото топенето на мастните клетки идва от влиянието на радиочестотата, на която и е нужно време за да вдигне температурата на поддермално ниво за да се топят мастните клетки и ако не се обработва достатъчно време все едно те правят само с вакуум и масажни ролки т.е. плащаш за Велашейп, а получаваш LPG, което е доста по-евтино поради липсата на RF и IR.

# 469
  • Плевен
От повечето постове тук оставам с впечатлението, че доста жени залагат за премахване на целулита само на масажи и незнамсикаквитрони.Това е съпътстваща практика, не основна.Ако продължавате да си карате по старому -  без движение, без промяна на хранителните навици, ефектът ще е временен, а вие ще продължавате да си наливате парите в тази индустрия.
Зависи на кого какво му действа. На повечето хора само диети и спорт не дават добри резултати. Аз например от фитнес ставам по-зле. Верно, че това си е най-евтиния начин, но за съжаление дава или много бавни резултати или никакви при повечето хора.
Четох, че назад си писала за силови тренировки - аз знам, че те влошават нещата и то трайно. Даже и в темата доста хора го писаха. Но пък ето - при теб такъв тип тренировки могат да действат добре.
И наистина резултата на всяко нещо е временен, ако не се поддържа. И на тренировките и на скъпите уреди.

# 470
  • Canada
Много зависи и кой какво разбира под фитнес и диети.За фитнеса, силовите упражнения, кардиото и т.н. ако не се правят както трябва - няма резултати.За диетите - в никакъв случай не означава гладуване, ядене само на плодове и т.н.Напротив, всеки боди билдър ще ти каже, че за да отслабнеш трябва да ядеш по пет пъти на ден и то не чипс и вафли. И както всяко хубаво нещо трайните резултати изискват повече време.Не може целулит трупан с години да изчезне за 1 месец без следа.Напраави ми впечатление едно момиче, мисля че в Испания си беше правила някакви процедури, което писа, че са я накарали след масажа да бяга на пътечка.Това се прави, за да могат токсините да напуснат тялото чрез потта, а именно това се получава и при тренировки.Не случайно трениращите приемат л-карнитин ,защото увеличава термогенезата, засилва метаболизма, а това води до изгаряне на подкожни мазнини.Лично аз не съм виждала жена занимаваща се активно със спорт, която да има целулит.Можете да разгледате снимки на трениращи момичета и жени в сайта bb-team, да прочетете дневниците им и въобще да получите много полезна информация.

# 471
  • в 1001-та нощ
не съм съгласна с някои неща от горе написаните  Rolling Eyes аз тренирам от доста години и то правилно; да не говорим, че в последната година и половина ежедневно, двуразово с интервално кардио, не ям вафли и чипс

обаче целулитът е основно хормонален проблем; оставям настрана затлъстяването

да, разбира се  - моят целулит е въпрос структура, нямам бучки и портокалова кожа; но фитнесът и спортът не са решение във всички случаи на всяка цена

а хормоните при активно и професионално спортуващите жени - не са като при една нормална жена   Blush в залите, в които съм ходила (преди да си направим фитнес в къши) съм виждала много момичета с нехубави тела

и за л-карнитина - може би го бъркаш с fatburner - и то и те са 2 вида - имаш предвид термогенезата - това дори е опасно

а л-карнитинът, за разлика от тези фатбърнери - само пренася освободените мастни киселини до митохондриите, за да доставят енергия веднага, т.е. той играе ролята на муле; затова има смисъл да се приема - сами при кардио натоварване; с тренировката, като се изчерпа гликогена - организмът търси друг източник, освобождават се масти и л-карнитинът ги пренася до митохондриите - много елементарно обяснено  Peace

# 472
  • Canada
Така, така отделянето на енергия се съпътства с отделяне на топлина Wink
Така като те чета явно нямаш целулит.Какъв е проблемът при теб, че приемаш най-различни добавки /четох по-назад в темата/ ?

П.П. Двуразови тренировки? За какво се готвиш и как се възстановяваш?Интервално кардио правя и аз, но два пъти седмично.

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 17:03 от tanya197

# 473
  • в 1001-та нощ
просто се грижа за себе си  Peace

след бремнност, раждане, кърмене ....има за наваксване  newsm78 сега пия малко неща (основно ЕМК и витамини, минерали, микроелементи, чат-пат АК), но държа форма  Peace

# 474
  • Варна
Искам да попитам вендузите не ви ли влият зле на вените? в смисъл нямате ли проблими със спукани капиляри по бедрата? Мен от това ме е страх и не смея по тази причина да правя такива процедури с вендузи, и с ръчни масажи. Tired

# 475
  • в 1001-та нощ
аз имам повърхностни вени, но не съм имала проблем

в началото си направих синки - преди да се усетя как правилно да ги ползвам  Peace (правих вакуум и задържах без да движа); сега вече нямам този проблем  Peace

# 476
Момичета, какво ви е мнението за лимфен дренаж + пресотерапия?
Пуснали са няколко примамливи оферти във ваучерите, но съм малко септична към тази машинка. Thinking

# 477
  • в света на неограничените измерения
Пуснали са няколко примамливи оферти във ваучерите, но съм малко септична към тази машинка. Thinking

Пусни линк да ги видим.  Simple Smile

# 478

Пусни линк да ги видим.  Simple Smile

http://grupo.bg/sofia-oferta-proceduri-limfodrenajen-masaj-preso … sto-otstypka-1712

# 479
  • в света на неограничените измерения
След като видях офертат си спомних, че момичетата от темата за колективно пазаруване я коментираха.
Това са едни ботушки, които се обуват, процедурата трае не повече от 30 мин.
Тези, които бяха ходили писаха, че няма никакъв ефект.  Naughty

Моят начин за борба с целулита е водната аеробика. Фитнесът ми е скучен, а водата прави чудеса с тялото. Е, правя вкъщи и масажи с вендузи.  Само свободно време да има човек... и желание.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт