Айде честито на всички рожденници, дето съм пропуснала
Даре, да ти е жив и здрав! Да расте добро, щастливо и много любознателно дете!

! Имам въпроси към мамите, който са правили или пък обмислят прощъпулника - колко време след като детето направи първите крачки се прави питата? И някой смята ли да бяга/бягал ли е с погачата? На мен тази част ми е малко смешна. Хич не се виждам да бягам бързо 4 етажа надолу и да обикалям блок, който няма как да се обиколи.

и на двамата им я правих по уж българска традиция. Знам че питата трябва да я омеси майката и тя да отбележи крачето на детето някъде по нея, търкулва питката пред детето по посока на предметите избрани за прощъпулника и то да тръгне след питката и да си избере ... Друго не съм чувала да има , освен ако с годините не се изменят нещата
!
.
.
!
! Безаварийно пешеходене
.

и на двамата им я правих по уж българска традиция. Знам че питата трябва да я омеси майката и тя да отбележи крачето на детето някъде по нея, търкулва питката пред детето по посока на предметите избрани за прощъпулника и то да тръгне след питката и да си избере ... Друго не съм чувала да има , освен ако с годините не се изменят нещата
.
! Безаварийно пешеходене
.
korali както Marci казва обичаи всякакви.При нас пък трябва да се прави прощапулник когато детето направи 10 крачки самостоятелно.Тогава се меси пита на пълнолуние от жена на която и двамата родители са живи и здрави.Събират се само млади хора и деца,нареждат се предмети и се търколи питката пред детето докато отива да си избере предмет.След това всеки си взима парче от питката(която забравих да кажа че трябва да е сладка за да му е сладък живота)и започва да тича внимателно да не се спъне че да не е спънато и детето.Точно поради тази причина се канят само млади хора.