Ноемврийски бебета - ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН! - тема 14

• 54 663
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
То имало нова тема, а аз се чудя що никой не пише в старата  ooooh!

Айде честито на всички рожденници, дето съм пропуснала  Blush

# 136
Честит 1-ви рожден ден на Вики /на патерички  Embarassed/newsm38Даре, да ти е жив и здрав! Да расте добро, щастливо и много любознателно дете!  newsm59 newsm59 newsm59

Марси, миличка, честит празник и на теб /пак на патерички  Embarassed/! Много здраве, щастие, любов и весели моменти със семейството ти!  newsm59  party023 newsm59

Моето дете проходи в петък - на 10 м. и 16 дни. Днес направо беше във вихър  Simple Smile! Имам въпроси към мамите, който са правили или пък обмислят прощъпулника - колко време след като детето направи първите крачки се прави питата? И някой смята ли да бяга/бягал ли е с погачата? На мен тази част ми е малко смешна. Хич не се виждам да бягам бързо 4 етажа надолу и да обикалям блок, който няма как да се обиколи.

# 137
  • В две мънички очи...

Честит първи рожден ден на Валко на мама Дори и Нико на мама gery_daisy!
Бъдете здрави, усмихнати и даряващи обич на всички които ви обичат толкова много!

# 138
Честит първи рожден ден на Валентин , желая му да е много здрав и послушен. Дори на теб и семейството пожелавам един страхотен ден изпълнен с много емоции   bouquet
Честит първи рожден ден и на Никола на Гери-дейзи , бъдете здрави и много щастливи. Весел празник   bouquet

Корали, от теб за пръв път чувам , че се бяга с питата  Joy и на двамата им я правих по уж българска традиция. Знам че питата трябва да я омеси майката и тя да отбележи крачето на детето някъде по нея, търкулва питката пред детето по посока на предметите избрани за прощъпулника и то да тръгне след питката и да си избере ... Друго не съм чувала да има , освен ако с годините не се изменят нещата  Mr. Green

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 08:34 от Дарка Подробната

# 139
Честит рожден ден на Валката.Пожелаваме му много здрве,щастие и много пакости.На мама,тате и бате много да го слушкат.

Честит ровден ден и на бебе Никола на мама gery_daisy.Да расте весело и засмяно дете.

# 140
  • София
     За рожденият ден на Валко, почерпете се с вкусна торта и нещо за отскок  Laughing.

Семейно му желаем да ни е здрав, жизнен, с много късмет заобиколен и богословен  hug!

Момичета, благодар ви за хубавите пожелания   bouquet.

Снощи съм се будила на пресекулки от вълнение  Laughing. Все пак и през нощта родих  Wink.

# 141
  • София
        Честит 1-ви Рожден Ден на Никола (gery_daisy)!

Да е здрав, весел, любознателен и обичкан!

Честито на мама и тати  newsm24!

Корали, Честити ходещи крачета на юнака  newsm68! Безаварийно пешеходене  Hug.
Относно тичането с питката, знам за този обичай и иеята е следната: При раздаването на питката е добре всеки да тича, особено ако има дечица, т.е. с парч питка в ръка се тича до някъде и се връща. Това се прави, за да ходи гладко детето.

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 09:16 от Dori

# 142
  • Торонто/София
Дори - Честит 1ви Рожден Ден на Валко - да расте голям, послушен, усмихнат и много да радва всички ви! Весело прекарване!

Гери - Честит 1ви Рожден Ден на Никола - весело прекарване!

# 143
  • Λάρισα
Честит първи рожден ден на Валката и Никола! Да са много здрави, усмихнати и палави!

# 144
Честит Първи Рожден Ден на Валентин на мама Дори и Нико на мама gery_daisy!Нека бъдат живи и здрави,много палави и да не спират да радват всички около тях  newsm59 newsm59 newsm38 newsm38
За прощъпулника аз също знам,че питката се меси от майката и се търкулва,а после се разчупва и се раздава на близки и най-вече на дечица,които трябва да бягат и да похапнат от нея. Не трябва да се спъват,за да не бъде спънато детето Joy

# 145
  • 42.016399,23.101179
Честит рожден ден на сладурите Валентин и Никола!
Весел рожден ден и много падаръци!

Дори, gery_daisy честит празник! Живи и здрави да са дечицата ви, да растат здрави и щастливи!
Дарче всеки край на страната си има различни обичаи за престъпулката. И тук и в Кюстендил се тича. След като дететнцето си хване някакъв предмет, питката се чупи, раздава се на всички и всеки с парчето питка трябва да тича.  Обичаи всякакви.... Joy
Аз от вчера съм щастлива, Вики се прибра доволна,превъзбудена от много положителни емоции и някак си пораснала за тези 3 дни. Wink

# 146
Честит първи рожден ден на Валентин на мама Дори!
Честит първи рожден ден на Никола на мама Гери-дейзи!

Да са ви живи и здрави момченцата, много усмихнати, много палави и много щастливи да растат!

Ех, че се вълнувам! Спомням си как с трепет чакахме нашите дребчовци да се появят, а ето вече им празнуваме първия рожден ден! Simple Smile

Корали, от теб за пръв път чувам , че се бяга с питата  Joy и на двамата им я правих по уж българска традиция. Знам че питата трябва да я омеси майката и тя да отбележи крачето на детето някъде по нея, търкулва питката пред детето по посока на предметите избрани за прощъпулника и то да тръгне след питката и да си избере ... Друго не съм чувала да има , освен ако с годините не се изменят нещата  Mr. Green
Даре, те момичетата са писали за бягането. По нашия край е прието майката да бяга с питката, да раздава на близките комшии и да обикаля къщата. Но аз май ще накарам племенницата ми да бяга из къщата, защото най-близките комшии са ни на етажа - има 4 врати на разстояние 2 метра, а блока не може да се обиколи  Simple Smile.
Уф, във Варна е някакъв ужас времето - вали и духа силен вятър. Никакво излизане. Май само да кухнята ще бягам и то с колата.

Корали, Честити ходещи крачета на юнака  newsm68! Безаварийно пешеходене  Hug.
Относно тичането с питката, знам за този обичай и иеята е следната: При раздаването на питката е добре всеки да тича, особено ако има дечица, т.е. с парч питка в ръка се тича до някъде и се връща. Това се прави, за да ходи гладко детето.
Дори, благодаря ти мила! Страшно се разнежих като ти четох поста! Вълнението ти сигурно е много голямо! Днес да имате много хубав празник, а детето да получи страхотни подаръци! Hug

# 147
  • Пловдив
Честит Рожден Ден и от нас!  ura    korali както  Marci казва обичаи всякакви.При нас пък трябва да се прави прощапулник когато детето направи 10 крачки самостоятелно.Тогава се меси пита на пълнолуние от жена на която и двамата родители са живи и здрави.Събират се само млади хора и деца,нареждат се предмети и се търколи питката пред детето докато отива да си избере предмет.След това всеки си взима парче от питката(която забравих да кажа че трябва да е сладка за да му е сладък живота)и започва да тича внимателно да не се спъне че да не е спънато и детето.Точно поради тази причина се канят само млади хора.                                                                                           

# 148
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Честит първи рожден ден на Валентин на мама Дори и на Никола на мама Гери-дейзи!
Да растат здрави и усмихнати  newsm67 nbirthday
Честит празник и на двете мами   bouquet

# 149
Честит рожден ден на Валко и на Никола! Да растат здрави, весели и щастливи. newsm59
 running Честито на проходилите !

Общи условия

Активация на акаунт