Ноемврийски бебета - ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН! - тема 14

• 54 674
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Здравейте! При нас положението със зъбите е нетърпимо,но може би повече за мен е такова.Имаме осем броя и три кътника са на път да избият,но нищо не помага за облекчаване,нито калгел,нито дентинокс,нито панадол,даже и с ракия ги мазах.По цял ден мрънка,не че не се заиграва изобщо,но от няколко дена е страшно.
Поне апетит не губи и си хапва всичко от кухнята.А за празниците ще му дам и малко млечен детски шоколад.

Не знам дали помага ( лично не съм пробвала) , но моята кръстница е ползвала стрит аспирин за натриване на венците. Споделяла ми е, че на нейната дъщеря ѝ е помогнало. Ако искаш потърси първо из нета за инфо или се консултирай с лекар и тогава пробвай.
Абсолютно е противопоказен аспиринът за деца до 16 годишна възраст.Много е опасен и може да предизвика синдрома на Рей.

# 526
Здравейте! При нас положението със зъбите е нетърпимо,но може би повече за мен е такова.Имаме осем броя и три кътника са на път да избият,но нищо не помага за облекчаване,нито калгел,нито дентинокс,нито панадол,даже и с ракия ги мазах.По цял ден мрънка,не че не се заиграва изобщо,но от няколко дена е страшно.
Поне апетит не губи и си хапва всичко от кухнята.А за празниците ще му дам и малко млечен детски шоколад.

Следващия път направо му сипи една малка в млякото......  Confused

# 527
 hahaha
И пияни вишни да е десерта.
За закуска- зелева чорба.

# 528
Здравейте и от мен  Simple Smile
При нас зъбките също са в разгара си  Laughing Имаме вече 12 зъба като и 4-те кътника избиха дори и преди кучешките.Аз го мазах със едно гелче за зъбки от Англия.Страшно много ни помогна и сега малкият като го види  чак се радва че ще му мажа венците. Така че Dori ако имаш възможност някой да ти го прати от там си го поръчай нама да сбъркаш наистина помага. Гелчето се казва 'Teeth gel'
Успех  Peace

# 529
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Влизам с въпрос - още ли давате на бебоците преварена вода? Аз се чудя дали да давам на Марти изворна или да си продължа с преварената  newsm78

# 530
Катенце, аз давам още преварена, но не за друго, а така сме свикнали просто, а и е задължение на баща й, та не ми тежи. Може да се дава изворна и мисля скоро да минем на нея, че все някога трябва, няма до 1-ви клас да си я пие тая преварена вода.   Simple Smile

# 531
 И аз давам все още преварена, също защото така съм свикнала. Някак не мога да спра да я преварявам, шишета все още също. Спрях да гладя, но пък пера отделно с Тео бебе.
Благодаря всички за отговорите за млякото. Hug Всех FRISO 3- води се млечна напитка от 1 до 3 годинки. Започвам да давам с постепенно заместване, че да не вземе да реагира остро на смяната. Предпочетох да давам от същата марка, макара да знам, че има и по-добри  Confused

# 532
Цитат на: raq_1 в Ср., 21 Дек. 2011, 18:06

А вие какво си пийвате ако ви боли зъб!  Wink  Ракията си е стара българска традиция. Дано наистина да помага на малките бебоци.

# 533
Цитат на: raq_1 в Ср., 21 Дек. 2011, 18:06

А вие какво си пийвате ако ви боли зъб!  Wink  Ракията си е стара българска традиция. Дано наистина да помага на малките бебоци.

# 534
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Ами аз лично пия аулин, но това не означава, че ще го дам на детето си  Confused

Дъги, тимиде, благодаря за отговорите  Hug

# 535
Ами аз лично пия аулин, но това не означава, че ще го дам на детето си  Confused

Забранявам ти да пиеш Аулин!  bash По-добре течен аналгин!
 Hug

# 536

Hug

По-добре една ракийка.....  Mr. Green

# 537
  • Пловдив
боже, това с ракийката е прерастнало!
Оставете жената на мира, като иска да му даде ракия, нали вие не давате на вашите деца. Има хора децата си бият, изоставят и прочие, сега един по един ще ги съдим ли. и на мен ми е неприятно от глупостите на хората, но съм установила, че оправия няма  Laughing

относно преварена вода - спрях да я давам още на третия месец, шишета не изварявам от 3-я също, давам изворна вода и мия шишета с гореща вода. внимавайте да не ви изиграе лоша шега това преваряване след годинката, знам за случаи, в които след спирането на преваряването на такава възраст, детето няма изграден силен имунитет и се появяват гъбички.   Naughty
за гладенето обаче - то не знаех да се спира? та моите чорапи, гащи, дънки и прочие се гладят винаги, камо ли на детето дрехите. ( но понеже в живота си повече от 10 пъти не съм изгладила, няма да се обаждам на тази тема, може да е тежък труд)

# 538
 Hug
По-добре една ракийка.....  Mr. Green
Ем, чи най-добре!  Crazy

за гладенето обаче - то не знаех да се спира? та моите чорапи, гащи, дънки и прочие се гладят винаги, камо ли на детето дрехите. ( но понеже в живота си повече от 10 пъти не съм изгладила, няма да се обаждам на тази тема, може да е тежък труд)

Jo, след поста ти и след темата в "клю"-то за странности и мании, започвам да мисля, че аз нещо не съм в ред.  Laughing

# 539
  • Пловдив
защо така?какво пише в другата тема?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт