Финландия - 24 тема

• 175 483
  • 649
  •   2
Отговори
# 645
В темите, които следя липсва мъжко присъствие, затова се изненадах, но вече ще знам! Набелязах места за посещение, искам да посетя увеселителен парк Линамаки Simple Smile

# 646
  • на последния етаж
Здравейте!
Пиша в тази тема, тъй като не намерих такава в туристическия подфорум.
Ще бъдем във Финландия за около седмица в началото (втората седмица) на септември. Ще бъдем в Хелзинки и Ханкасалми.
Имам много въпроси, от дрехите, които да носим, през места за настаняване/цени до интересни места, които си струва да видим за толкова кратко време. Според вас какъв ориентировъчен бюджет ще ни е нужен за двама възрастни?
Виждам, че няма директни полети от София. Изгодни изглеждат цените на билетите през Рига.
Бих се радвала на всякакви препоръки и съвети.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 11:08 от Лита

# 647
Е има директни полети, как да няма? Norwegian: София-Хелзинки
Цените са доста високи (по-високи от Швеция, да речем).  Бил съм в Хелзинки, Оулу и Рованиеми. Цифромания навсякъде. Дори в обикновен супермаркет в Оулу, дето е провинциален, нетуристически град...  една салатка в кутия е 7 евро (същата е 3 евро в Испания), от топлия щанд, храната на грамаж.. също си е цифра. В заведенията... не ми се коментира. Но това е положението, за 1 седмица никой няма да фалира. При т.нар. "закрит пазар" в центъра, където има нещо като столова, с таблички и поточна линия (пълно с пенсионери), една супа сьомга е 13 евро, хаха. От десертчетата, те са миниатюрни, една хапка... 5-6 евро някъде. Капучино 7-8 евро. Фастфууд в Рованиеми (малък бургер с картофки и кока кола - 16 евро). И така.. .Аз не съм си заделял бюджет, плащам с картата (там се плаща всичко с карта, на кеш ще се изсмеят) и после в София си ближа раните от липсите, хахаха.

Исландия, Норвегия, Финландия са Топ 3 на най-скъпите държави в Европа.  Следват Швейцария и Дания.

p.s. относно дрехите, кажете за кой сезон иде реч?  В Оулу и Рованиеми бях през януари, термо дрехи, дебело яке, шапка, ръкавици и т.н. Валеше сняг нонстоп, около -23 градуса беше.  В Хелзинки съм бил около 24 май при белите нощи. Даже и по къс ръкав бях през деня, вечер.. тънко якенце.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 11:15 от diziler

# 648
  • на последния етаж
Много благодаря! Търсих в скайскенер и ескай, но не ми излизат директни полети. Да не са само през лятото? Ще погледна и цените на хотелите/хостелите да се ориентирам. А и влаковете, че с влак ще пътуваме до другия град и обратно.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 11:48 от Лита

# 649
  • Варна
Здравейте група! Имам въпрос. Може ли дете да получи гражданство, само защото е родено във Финландия ,както в някои други държави?

Общи условия

Активация на акаунт