Отговори
# 450
Ех, че хубаво - бебевалежът е преобладавал тези дни! Simple Smile
Честито на мамчета kelevra_79, against и Princess83! Да са ви живи и здрави мъничетата и много щастие да ви носят!

# 451
Бубче  Hug
За колко дни замина Ина?

Сега като ви чета си давам сметка, че изобщо не съм си подготвила детето за предстоящата раздяла, а май е време  Rolling Eyes Или първо да подготвя себе си  Crazy Mr. Green
Сигурно ще съм единствената луда в болницата, която вместо да се радва на бебето си, ще реве за другото си дете  Tired Crazy

Днес имаме доста задачки, но от утре вече мисля най-после да прегледам какво имам от баткото, да видя какво има да се купува и да действам. Евентуално може и багажа за болницата да приготвя  Mr. Green
Май все забравям да ви уведомя, че вече от доста време си имам подготвителни контракции, от неболезнените.

# 452
Еее, какви прекрасни новини ! Grinning Започна се Simple Smile.

Честити бебчета на Princess и  Against !  Нека растат здрави, умни, красиви и щастливи.  Б
Бързо и леко възстановяване на мамите !   bouquet

Lika, относно количката и аз съм в същото положение. И с подобен бюджет. Има една количка на Baby Design, която изглежда чудесно.

http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?cPath=61&pro … 13a0de61820f763cc

Относно въпроса с по-големите дечица. Моето момченце определено ще се справи (на мен ще ми е по-трудно... Толкова го обичам и ще ми липсва, определено). Той прекрасно се разбира с татко си и даже го предпочита  Grinning. Ще се оправят чудесно. А и баба му ще дойде от Бургас да помага. Та така.  Ние вече имаме този опит, че се наложи два пъти да пребивавам в болницата през тази бременност, а сега е подготвен, че като дойде бебчето да се ражда, пак ще ходя в болница Simple Smile .

# 453
  • София
Бубче  Hug
За колко дни замина Ина?

Сега като ви чета си давам сметка, че изобщо не съм си подготвила детето за предстоящата раздяла, а май е време  Rolling Eyes Или първо да подготвя себе си  Crazy Mr. Green
Сигурно ще съм единствената луда в болницата, която вместо да се радва на бебето си, ще реве за другото си дете  Tired Crazy

Днес имаме доста задачки, но от утре вече мисля най-после да прегледам какво имам от баткото, да видя какво има да се купува и да действам. Евентуално може и багажа за болницата да приготвя  Mr. Green
Май все забравям да ви уведомя, че вече от доста време си имам подготвителни контракции, от неболезнените.

Тц, няма да си единствената ooooh! Ина си идва в четвъртък, но много време има бееееееееее Crossing Arms
Някой да е виждал някъде да се продават сурови или варени кестени?

# 454
  • София
Някой да е виждал някъде да се продават сурови или варени кестени?[/color]
Вчера ми казаха за пазара Димитър Петков и някъде в Света Троица - отново пазар - 6-6,50 лв/кг

# 455
  • на Дъждовен остров
Много дюшеш ми дойде темата с раздялата с по-големите деца Sad Току що Инка замина за зелено училище, аз от 45 мин рева безутешно и приключвам второ пакетче носни кърпички, така и не се научих да се отделям от нея Cry...:

Аааа вие за това ли стягахте бАтуши и чорапогЧщници през последните дни? Аз съм пропуснала факта на заминаване. Хайде не се притеснявай сега и ти, че и да плачиш.  Всичко е наред все пак детето е отишло да смени средата и то има малко нужда от разнообразие  Grinning

# 456
Честито бебче на мама Принцес, да е жива и здрава малката Симона, да расте красива, умна и да е късметлийче!
Ние телевизор имаме във всяка стая, нямам и намерение да се лишавам от това удоволствие. И аз повече понякога го ползвам за фон, а каката като беше бебе много обичаше да слуша мелодийките от BabyTV и така лесно се приспиваше. Никога не съм пазила тишина на бебето, спеше си при мен в хола, а аз си вършех всичката домакинска работа без притеснения /кухненския бокс е към хола/. Естествено пазила съм бебето от резки, силни и стряскащи шумове, но от ежедневните като телевизор, миялна машина, говорене на нормален глас, звънене на звънец... не съм. Ние и да пазим бебето  у дома, като го изведем на разходка и то си спи в количката, никой няма да ни обикаля на пръсти. Все има някое детенце да вика, коли преминават, музика се чува...То зависи и то средата, но аз съм на мнение, че тишина не трябва да се пази и да се стъпва на пръсти.
Аз каката ще я гледа майка ми, която като се насрочи датата на секциото ще си пусне отпуска и ще дойде у нас за 2-3 седмици, хем да ми помага и в началото с бебето. А като баба й е у нас, моята дъщеря на иска да погледне никой друг  Crazy А на мен пък ми е супер, защото тя наистина се забавлява с баба си, аз съм спокойна и имам време да си почина. Жалко, че тези моменти са малко, защото моите родители живеят много надалече.
Искре, досега не се намесвах в личните ти премеждия, мисля че нямам право на това, но като чета последните постове не мога да не се включа. Мила, трябва да си силна и да вземеш решение за себе си. Не слагай розовите очила, просто бъди реалист, говори с мъжа си съвсем открито, това си е само между вас. Ако се намесят и други хора, може да стане по-лошо. Просто трябва да се изясните. Извинения като "изплашен е" за мен са измислени и несериозни. Неговото поведение има обяснение, просто трябва той да ти го даде и да вземете решението заедно как ще продължите живота си.

# 457
Здравейте и от мен !

Честито на всички родили мамчета , да са ви живи здрави дечицата и да ви носят много радост !
А на мамите бързо възстановяване !
Ние този уикенд вече понакупихме почти всичко за бебето , та сега съм вече по-спокойна, ако тръгна да раждам... И все пак се надявам да позадържа поне още 2 седмици ... все си мисля, че тези подготвителни контракции, които имам ще ускорят нещата ...
Искре, много съжалявам за ситуацията при теб, гледай да си добре и спокойна за предстоящото събитие , детето сега е по-важно !А този проблем после ще трябва да го разрешите, няма как, мисля че в разговор нещата се изясняват, говорете за това !

Желая хубав , макар и студен ден на всички !

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 10:48 от tutti_79

# 458
Привет коремчета и мамчета wavey
Честити бебчета на всички новоизлюпени мами!   bouquet Да са ви живи и здрави и скоро да си ги гушкате  Heart Eyes

Чета и се вълнувам с всички вас само нямам муза да пиша. Искам да ви споделя, че в събота ходих до ада и обратно. Бебето спря да мърда и каквото и да направех не искаше и не искаше да помръдне. Бях сама с каката, приспах я, набързо грабнах една нощница, чехли и документи и хукнах към болницата. Добре, че татито се върна да стои с нея, че никак не исках да я оставям сама (в такива моменти ми става много мъчно, че не мога да разчитам на помощ от никого). Не помня как съм карала, коремът ми се стегна, а аз бягах до родилното. Докато сложиха доплера се чу сърчицето и сълзи на радост се стекоха от очите ми. В цялата буря от емоции не остана и помен от съмнение дали обичам и ще обичам достатъчно малкото човече  Heart Eyes Има си вече и име, което дойде спонтанно, докато се притеснявах дали не отивам късно  Cry Всякакви други неща избледняха пред това да се роди живо и здраво бебчето.

Каката ще я гледа баща й докато живот и здраве съм в болницата. Тя и без това никой друг не признава. Обяснявам й много и отсега как там не пускат деца и само мама ще отиде и ще се върне с бебето. Естествено, че ми е притеснено, но някак след горната случка няма само за нея да мисля. Има и проблеми с ходенето на градина, понеже им смениха едната госпожа, а другата е в отпуска и миналата седмица не искаше да ходи, гледахме се вкъщи. Тя плака много, аз с нея. Таткото ми се кара да мисля и за бебето, а на мен ми беше съвестно, че не го правя. Ето че си получих урока и нещата се промениха.

Желая на всички от сърце леко раждане и здрави бебчета  Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 11:09 от Kisa05

# 459
Здравейте! smile3503
Честитo на kelevra_79, against и Princess83! newsm51Да са им живи и здрави дечицата! HugА мамчетата бързо да се възстановяват!
Относно шума,аз мисля да не"ходя на пръсти"около бебето,а да се опитам да я науча да си спи на обичайният домашен шум,стига обаче съседите да приключат с ремонта,че сега шума определено е наднормен. #Crazy
Kisa05,съжалявам за това,което си изживяла и се радвам,че всичко е вече минало! Hug
Бъдете здрави и много щастливи!Желая ви прекрасен ден! Hug

# 460
Честити рожбички на against и Princess83. Да са ви живи и здрави, бързо да трупат грамчета. А на вас успешно възстановяване!
Относно шума и моето мнение, е че не трябва да се пази "гробна" тишина. Звънци, прахосмукачки, домакински и всякакви други шумове да има. Телевизор нямаме, засега в стаята, но мислим да сложим. Нашата стая е огромна и той ще е доста далеч от бебето. Ще го чува, но нищо друго. Зарядни и gsm не е желателно, те облъчват доста, вредни са дори и за големи.
Аз съм против сушенето и гладенето на дрехи в стаята, където ще спи бебето. За овлажняване на въздуха поставям купички с вода върху радиаторите (с парно сме-наше), когато преценя, че е изсушен въздухът.
Роси радвам се за успешното ти прибиране в Бг. За печката, мисля, че е по-добре да е в друга стая, а не при бебето, защото прах от въглища, дърва, пушек (понякога) не е добре за бебето.  Аз съм фенка на голямото чистене, когато дъщеря ми беше бебе, всеки ден забърсвах мебелите в спалнята (където спеше) с влажен парцал, а проветряването е задължително.
Мисля за бебето да поддържам 23-24 градуса, а за къпането 26-27.
Искре мн съжалявам за вашите отношения. Според мен срещни се с мъжа си, поговорете, ако той не се вземе в ръце, не се колебай ами се разделяйте. Млада си, животът е пред теб, няма смисъл да страдаш и ти и бебето. Пък може после като се осъзнае бъдещия татко и в "Море от любов" да те покани, за да се извини. Ама да ни викнеш тогава да му теглим по един як бой Grinning.
Хайде всичко добро!

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 11:49 от albena30

# 461
Честито на всички бебчета и техните силни мамчета Simple SmileСтрашно много се радвам като слушам ,че сте толкова силни и борбени.  Hug Hug Hug за всички

# 462
Хайде и аз да се отчета след днешния преглед.Бебка е 3107гр.,всичко ни е наред,доки каза,че има още време,плацентата била млада.Главата и крачето отговарят на 38 седмица,така че сме в очаквене! Laughing Много  Hug Hug Hug на всички.

# 463
  • гр. Стара Загора
Честито на всички мами, да са живи и здрави техните сладки бебчета Simple Smile  smile3525

днес бях на консултация... спираме магнерота, че бебууу Дими вече препира на СТАРТА... и чакаме до 3-4 дни да се гушкаме с новия член на семейството ни... тоновете ни са отлични... и трябва да се разхождам... Simple Smile
питах доки за анестезията по време на раждането, защото прочетох, че преди да се сложи анестезия, трябва да се направят разни изследвания... и ме посъветва да не си слагам... че така било най-добре и за двама ни Simple Smile

иначе сега съм на село при мъжа, поговорихме малко... в някои неща постигнахме разбирателство... други ще има още да се изглаждат... но всичко с времето си... аз си имам едно на ум вече... и знам какво мога да очаквам от него... това е за сега от мен, че кума ни дойде на гости Simple Smile

до скоро и целувки  newsm03

П.П.: стискайте палци да не родя тази вечер... че доки малко не искаше да ме пуска на село, ама аз на моя си глава дойдох - в името на семейството

# 464
Ще стискаме, Искре. Мн се радвам, че сте поговорили с мъжа ти. Успех по нататък!!!

Общи условия

Активация на акаунт