Отговори
# 435
  • София
Честито на мама Принцес! Да е жива и здрава Симонка и много да радва мама и тати Simple Smile

Честита месечинка и на твоя фъстъчко, Vili2411, да трупа още по бързо грамчета и много да ви радва Simple Smile

А в нашата спалня, където ще спи и бебо, няма нищо, което да вдига шум. Като ви чета да взема да сложа нещо да шуми  Sunglasses

Hug на всички

# 436
Честито бебе Симона на Мама Принцес  newsm51 smile3525 newsm51 !!!

В наща стая има ТВ и аз не смятам да пазя пълна тишина. Ако се научим така май после по зле.

# 437
Честити бебчета на against и Принцес!   bouquet
Да са ви живи и здрави, а на вас – бързо възстановяване  Hug

Вили, честита месечинка на твоя фъстъчко  Heart Eyes

Росита, добре дошла на бг земя  Hug

Относно столчетата за кола – ние бяхме взели 0-13 кг. в началото. Като стана младежа на годинка минахме на 9-36кг и досега сме си с него.

С Михаил имахме телевизор в стаята, където спеше той. Никога не съм пазила тишина, но и той трудно се будеше от шумове, нищо не му пречи като му се спи.
Сега няма да имаме тв в стаята, просто вече почти не гледаме тв.

И аз мисля да опитам с разделно хранене. Много ме тормози само частта, в която 4ч трябва да ми е празен стомаха. Не че ям по-често, но като съм "на диета" мисля само за ядене. И.. вие ще спазвате ли плодовия ден? На мен не ми сес трува много удачно..
Миличка, мисля че бъркаш разделното хранене с 90-дневната диета. При разделното хранене няма плодови дни, просто внимаваш в комбинирането на храните  Peace

# 438
  • ПЛОВДИВ
Честити бебчовци Николоай и Симона! Да са живи и здрави, и много щастливи!
На мамите им  бързо възстановяване и скорошно прибиране вкъщи да се гушкат и гледат!!! baloni moresmile

Аз реших, че ще имам бебешко парти, малко побългарено, но идеята ми е да се съберем всички близки приятелки и да ни бъде забавно. Дори не знам точно какво ще представлява. Grinning

Искре, много съжалявам за отношението на мъжа ти. Бъди силна и се опитай да си позитивна, бебчо има нужда от това. Силно те  Hug Hug Hug
 Приятна вечер на всички!!!!

# 439
Честито Принцес! Да ти е жива и здрава Симона, да е голяма късметлийка в живота и много весели игри!
Vili2411, честита месечинка на твоето мъниче! Пожелавам му бързо да наддава и да радвам мама и тати!
Алберто днес се събуди с болка в ухото и съответно беше много нервен цял ден, което разбира се ми се отрази, въпреки че не исках... Утре ще го оставя в къщи.
Алберто като малък спеше  през деня в хола , а през нощта в спалнята, така че се научи да спи и на тихо и на шумно, няма проблем.
 vladiii , браво за изпита.

# 440
  • София
Въпрос с повишена трудност към майките с по едно ( две, че и повече;) )деца  - Каво аджеба ще ги правят докато сте в болницата???? Кой ще гледа? Привързани ли са към вас? Заспиват ли без вас?

У нас проблема е назрял, болезнен и е ПРОБЛЕМ! Нина спи сама в детската, НО аз я приспиваме, аз я преобличам, не дава на друг. Ако ме няма - историята е страшна. От днес правим сухи тренировки у свекърите - там ще пребивава няколко дни ( те живеят съседната къща - в един двор ).Първите 40 мин, докато разбра, че само ще вечеряме ме държа за ръката - да не би да я оставим....в тоя дух.  Голяма драма се очертава. Мисля да си взема лаптопа и да и се обаждам вечер , но се чудя дали пък няма да я разтроя повече  Rolling Eyes.......

# 441
  • Там, където мечтите се сбъдват
katiousha, живот и здраве като тръгна да раждам съпругът ми ще поеме Тошко, той още от бебе активно се занимава с него, даже до 1 година и половина Тошко казваше и на двама ни Мама Grinning, така че не се притеснявам нито за единия, нито за другия Simple Smile Даже си мисля ако има свободни вип стаи и някоя от бабите пристигне веднага след като родя, съпругът ми да остане при мен първата нощ за да ми помага, ама това само си го мисля засега.

# 442
Честити бебчета на новите мами Hug

Понеже се наканих да купувам дрешки за бебето да попитам мамите с опит - разбрах, че когато номерацията е по месеци е хубаво да се купува направо от 0 до 6 м., в такъв случай и да е леко голямо в началото не е фатално и ще може да се ползва по-дълго време. Но когато номерацията е посочена с номера 22, 24, 26 тогава кой номер е най-удачен - приемам съвети всякакви   bouquet
surire , най добре е 24 по моя опит - носят се доста дълго; 22 ни умаляха предния път за 2-3 седмици след раждането Peace

Анелето, мерси за съвета, стиктно го спазих и сега ще се пере и глади. Дано да устискам още малко, че моето планово секцио върви към то спешно такова  Praynig

# 443
Катюша, моя Михаил ще бъде с баща си и баба си. Мисля, че ще се справят.
Да си призная повече се притеснявам за себе си  Crazy Никога не съм се разделяла с момченцето си за толкова време и ми е криво отсега  Tired

Забравих да ви се похваля, че вече си имаме татко  Flutter
Вчера си дойде, но все още е тотално обсебен от Михаил, ние с бебчо си чакаме реда  Mr. Green  baby_neutral

Днес споменах на мъжа ми, че остават точно 45 дни до термин, а той помисли малко и казва:
А, значи не чакаме бебето в средата на ноември?!
Правейки се на сърдита му казвам: Е, браво, дори не знаеш кога чакаш дете  Crossing Arms
А той: Стига, де, важното е, че знам, че чакам дете  hahaha А още по-важното е, че го чакам с нетърпение и съм готов да го посрещна, когато и да реши да се роди и съм готов да се грижа за него.....  baby_neutral  Heart Eyes
Знае как да се измъкне като стане напечено  Mr. Green
Само да отбележа, че мъжа ми е много скаран с датите, миналата бременност термина ми беше на рожденния му ден и пак му беше трудно да го запомни  ooooh!

# 444
katiousha, аз също се чудя какво ще правя живот и здраве като трябва да вляза в болница. Мими е заспивала няколко пъти с баща си и сега се надявам да се справят. Но от както съм в болничен не я пускам на училище, защото в групата им върлуват няколко вируса и дори в момента има четири деца с варицела, а тя не е прекарала шарка,та се чудя кой ли ще я гледа Thinking

# 445
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Ех, какви положителни емоции ме заляха днес!
Когато бях на операционната маса за Алекс, времето беше точно такова, каквото беше и днес, и докато бебчето ми поемаше своята първа глътка въздух, през прозореца се виждаше как тежко и красиво падат снежинките ...

ПРИНЦЕС надявам се точно толкова красиво и прекрасно да си запомнила днешния ден! Честита рожба! Да ви е жива, здрава, лъчезарна, будна и безкрайно адаптивна към днешния свят!

Аз днес съм безкрайно доволна! Мъжлето ми сложи лампата в хола, както и корниза, довърши коридора и е почти за боя и ако така върви всичко, към края на седмицата ще мога да се отдам на бебешки дрешки и др. Направо нямам търпение, а и като гледам как лети времето ...
Имам обаче проблем с избора на количка - тъкмо се бяхме спряли на модел и се оказа, че няма да е много удачен вариант  Sad Дано бързо се ориентираме!
Ако някой може да даде съвет, ще съм страшно благодарна - бюджет около 400лв, да има портбебе, да се сгъва лесно и да е маневрена, и функционална ... ще се радвам на идейки  Wink

rosit@ - ние до миналата година бяхме с печка /камина/, но в останалите стаи бяхме с радиатори. Както беше положението при нас и разпределението на стаите, определено нямаше да стане само с печката и без нищо по другите стаи. Все пак като застуди, ще може да прецените. Вариант е и някакво допълнително отопление на ток, за да допълни Т.
geryto001 - ако въздуха ви е сух и дрехите изсъхват бързо, не виждам причина да не може, но ако това не е така, изобщо не е препоръчително да вкарвате допълнителна влага. Оптималната влажност мисля, че беше около 60-70%.
Вили - честита месечинка на малчугана ти!
katiousha - при нас ще го решаваме в движение! За сега плана още не е ясен, но нашите предлагат да вземат баткото при тях първите дни, или поне докато аз съм в болницата. Принципно той вече е голям и разбира и от сега го подготвям, че ще има дни в които мама няма да е в къщи, като отделно таткото е поел, част от мамините задачки, за да свиква че и друг може да ги прави!
Ако каката е толкова привързана, според мен това с лаптопа няма да я успокои, а тъкмо обратното. При нас действаше варианта, че на мама и е лошо и за това трябва друг да направи еди-какво си. Така се понаучихме да се отделяме за кратко, което постепенно стана почти безболезнено.
fio - честит ви татко! Представям си колко позитивна енергия витае във вас в момента и благородно ви завиждам! Пък и таткото, наистина точно и силно ти е отговорил  Wink
Бубче - ама как хубаво си го написала за обвързването с дружки от форума  Hug

# 446
Да са живи и здрави Николай и Симона! Много да слушат майките си и да имат прекрасно детство!

# 447
Здравейте, момичета. Ако ми позволите, бих споделила опит относно пазенето на тишина. Моята дъщеричка спеше на включен телевизор и това й помогна да не се смущава от шумове. Спи доста дълбоко, което си е добре. Има деца, които муха да бръмне и са будни, а тя и да влизаш и излизаш от стаята й си спинка. Така смятам да направя и с бебето. Постоянно ще върви нещо. Няма да пазим гробна тишина.
Аз имам проблем със съня Sad Заспах към 00.30 часса.. а в 5 часа бях наспана. Сигурно след малко ще издам багажа, но сега ми е разсънено  Mr. Green Изпратих мъжо на работа, после каката на домче и така:)) Нещо ми е много неспокоен съня.. вероятно от емоции от наближаващия миг на появата на бебето..вече нямам търпение да се ражда..и дискомфорта ми да свърши:)) Сега не ми се спи, после ще умирам за сън, ама така е..лесно родител не се става Simple Smile трябва да си поемамем отговорността  Mr. Green
В Сливен настана голям студ.. вече парното работи. С локално парно сме и много се кефя, че пак цяла зима ще се разхождаме по къс ръкав  Mr. Green
След два дни ще си имам рожденничка и много се радвам..ех кога минаха тези 5 години..тъкмо забравих бебешкото време и сега е ред да си го припомня  Mr. Green Една моя позната казваше..така ще се чувстваме винаги млади..  Mr. Green то с моите 28.. не, че се чувствам стара де  Mr. Green Желая на всички хубав ден. Нещо многоми потръгна мисълта и е време да спра да пиша  Mr. Green

# 448
  • София
Много дюшеш ми дойде темата с раздялата с по-големите деца Sad Току що Инка замина за зелено училище, аз от 45 мин рева безутешно и приключвам второ пакетче носни кърпички, така и не се научих да се отделям от нея Cry Иначе като влезна да раждам ще я поемат сестра ми, майка ми и баща ми, все пак в началото освен всичко друго ще имам нужда мъжа ми да е покрай мен, а после пък ще е хубаво и на него да му пуснем време да отпразнува дай Боже раждането. Mr. Green За справянето не се притеснявам, защото много е свикнала с тях, сестра ми я приема като мой заместител направо, но на мен ще си ми е адски криво. Това е и една от причините да не искам секцио - по-дълго ще съм в болница и съответно отделена от Ина. Когато лежах за задържане на Ина й обясниха, че на бебето му е станало лошо и понеже няма как само то да остане при лекарите, и аз стоя там. Прие го много отговорно и сега знае, че пак ще трябва да поседим при лекарите, за да се роди сестричката Peace

# 449
  • Велико Търново
Относно гледането на по-голямото дете мен по скоро ме притеснява как ще стигна до болницата, ако трябва през нощта да постъпя, както беше с баткото. Трябва да хващам такси, а кой знае как ще се чувствам и ще пъшкам. Иначе за гледането - таткото няма никакъв проблем - когато се разболее малкия се редуваме да го гледаме, тъй като и двамата продължително неможем да отсъстваме от работа, а помощ нямаме от баби. Април бях в командировка за три дни и се справиха чудесно, така че се надявам че и сега ще се справят. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт