Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 40 614
  • 777
  •   1
Отговори
# 525
Хм, че витамините от група Б нали са под нормата при желязодефицит? Т.е. при недостиг се стига до желязодефицит. И ако не бъркам то в стандартните изследвания би трябвало нещо "да проговори"  в насока липса на витамина.

По принцип да, само че кръвната картина включва хемоглобин, но не и желязо, а лекарите при нисък хемоглобин предписват желязосъдържащ препарат.

# 526
Права си. На мен също набързо ми изписаха Малтофер (така ли се казваше?) като ми падна хемоглобина. С детето ми обаче се отнесоха много отговорно и направиха нужните изследвания преди да назначат железен препарат.

# 527
Блонде  Heart Eyes Hug любов тази бременност ми разказва играта от сега- не мога да си изчистя къщата..... контракции имам и дисковата ме хвана ....откачам..... Tired
ще мине ама чисто физически съм ужас .... Crazy
ти как си...мале кога минаха 11гс  Heart Eyes

А, къщата, майната й на къщата. МЪж ти да чисти  Crossing Arms Контракциите и дисковата са кофти, ще лежиш и ще почиваш и това е, лека полека ще минат месеците и ще забравиш.  Heart Eyes
Аз съм добре, засега всичко е наред, вторник съм на преглед и ще видим  Simple Smile

# 528
  • somewhere over the rainbow
Момичета, с риск вече да досадя, искам да ви попитам: КАКВО ДА ЯМ И ДА НЕ МИ ДОКАРА КИСЕЛИНИ??? Не какво да избягвам, а какво да ям? Умирам от глад, дори и от водата и хапчетата повръщам. Даже и самия Талцид вече връща киселини Rolling Eyes Имам още поне 2 месеца, а положението е извън контрол. Боли ме хранопровода от 37653 повръщания на ден.

# 529
Момичета, с риск вече да досадя, искам да ви попитам: КАКВО ДА ЯМ И ДА НЕ МИ ДОКАРА КИСЕЛИНИ??? Не какво да избягвам, а какво да ям? Умирам от глад, дори и от водата и хапчетата повръщам. Даже и самия Талцид вече връща киселини Rolling Eyes Имам още поне 2 месеца, а положението е извън контрол. Боли ме хранопровода от 37653 повръщания на ден.
Ох, ами то ако повръщаш от всичко как да ти кажем какво да ядеш? По добре се консултирай с лекар- не е никак хубаво да се повръща толкова много, сериозно може да се обезводниш. А иначе различни храни помагат на мен от тия, които действат на мъжът ми. Има едно вярване, че коричките хляб борят киселините, но мен лично не ми действат така. Говори с лека да ти се предостврати повръщането и тогава вероятно ще можеш да ядеш разни неща. Много ми помагат солетите за прилошаване, но за огромно мое щастие не съм повръщала поне за сега.

# 530
  • ул. "Мечтание"
Някои майки боряг гаденето и повръщането с чай от джинджифил.
Може би ако не си говорила с лекар по въпроса е добре да го направиш.

# 531
Даа, май ще прибягвам до специалист Tired Гинекологът ми само Талцид знае и наистина, от всички антиациди той ми действа ... ше най-добре, но вече само го хабя.

# 532
Освен солети - сухар, ябълка. В никакъв случай пресни салати.

# 533
Нан, хапвай по малко и в никакъв случай не се навеждай след ядене, нито лягай. Яж сухи неща и забрави за манджите. Много момичета споделят, че от вода с лимон им олеква.
Толкова много повръщания обаче не са от киселините само.  Confused

# 534
Нан на мен киселините ми минават от ябълка, но при всеки е различно - моите са много рядко и са търпими, вече при тебе положението е по сериозно .......

# 535
     Чакам трето дете,а и при трите бремености страдах само от киселини.Майка ми казваше,че тови било,защото бебето имало много коса,за жалост не беше така.Дъщеря ми се роди почти гологлава  Simple Smile Simple Smile,за разлика от едно момченце,което се роди с  нея...На мен също ми предписаха Талцит,но от него  мис е  гади много.Затова продължих със стария метод(още от първата бременност) да смуча бонбони.Без значение с какъв вкус,просто като изям 2 примерно и ми минава  Grinning

# 536
Откак ви се оплаках, не съм повръщала Sunglasses Случайно ми се допи боза и установих, че ми действа добре на стомаха. Усетя ли, че се надигат киселини, пия малко боза и сякаш веднага ги "бута" надолу. Вечер преди лягане по 1 чаша задължително. За сега така ще спасявам положението.
А иначе бонбоните са ми задължителни - всякакви и по много:)

# 537
Откак ви се оплаках, не съм повръщала Sunglasses Случайно ми се допи боза и установих, че ми действа добре на стомаха. Усетя ли, че се надигат киселини, пия малко боза и сякаш веднага ги "бута" надолу. Вечер преди лягане по 1 чаша задължително. За сега така ще спасявам положението.
А иначе бонбоните са ми задължителни - всякакви и по много:)

Много, много  странно.

# 538
На мен не ми е странно предвид, че моите киселини минаваха от най-невероятни неща. И внушение да е лошо няма, щом минава. Simple Smile

# 539
Така е, при всеки е много различно явно. На мен например прясно мляко не ми понася изобщо. И изобщо всичко, което съдържа много мляко - крем-карамел, мляко с ориз Sick А тук някои го препоръчват Rolling Eyes Още по-странно ми е ябълка, хеле пък лимон - че това са киселини колкото щеш Crazy Как се неутрализира киселина с киселина, не знам. По-логично ми е содата /основа/, но аз не мога да я пия.
Та така - търсим си най-чудновати неща, дори и противоречащи на здравата логика Laughing

Общи условия

Активация на акаунт