Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 40 504
  • 777
  •   1
Отговори
# 705
Аз се появявам ни в клин, ни в ръкав, но попаднах на информация, която не знаех. ”Ксилометазолин”, “Олинт”, “Ксилорин”, “Ксилофарм”, “Грипостад Рино”, “Ксилогел”, са абсолютно противопоказни по време на бременност, т.к. може да предизвикват спонтанен аборт, а "Но шпа" повлиява и киселини. Пиша, защото сезона е "хремав", а това са най-честите капки и пръскалца, които хората купуват без рецепта.

# 706
  • Luxemburg
Едно въпросче и от мен. Спомням си че към края на бременността трябва да се спре с приема на прясно мляко (лактоза).Някой знае ли кога и защо?

# 707
  • София
Едно въпросче и от мен. Спомням си че към края на бременността трябва да се спре с приема на прясно мляко (лактоза).Някой знае ли кога и защо?

Защото увеличава риска от алергии и астма.

# 708
  • Варна

Защото увеличава риска от алергии и астма.

За пръв път чувам. ooooh!

# 709
чак да се спре не съм чувала.
Не е добре да се прекалява  Peace

# 710
  • София
На мен ми казаха в последния триместър да не консумирам прясно мляко и да огранича продуктите от краве мляко, ако е възможно даже изцяло да ги заменя с продукти от козе мляко. Тъй като голямото ми момче е с АБКМ, сметнаха че риска бебето да е с алергии е голям, затова бях на по-строг хранителен режим  Rolling Eyes

# 711
  • Luxemburg
Благодаря ви, и аз имам спомени че трябваше да спра (не само да огранича) кравето мляко (нямам спомени дали всички продукти от к.мляко) заради евентуални алергии на новороденото. Но не бях много сигурна и нямам спомен от кога съм го спряла. Аз на ден пия по 250мл. мляко сутрин на закуска и понеже ми остават 45 дни се зачудих дали не е време да го спра. Май трябваше от началото на 8м. ама пак не съм сигурна и затова се допитах до вас.

# 712
Благодаря ви, и аз имам спомени че трябваше да спра (не само да огранича) кравето мляко (нямам спомени дали всички продукти от к.мляко) заради евентуални алергии на новороденото. Но не бях много сигурна и нямам спомен от кога съм го спряла. Аз на ден пия по 250мл. мляко сутрин на закуска и понеже ми остават 45 дни се зачудих дали не е време да го спра. Май трябваше от началото на 8м. ама пак не съм сигурна и затова се допитах до вас.

Е, при endira има причина. Има опасност от алергия.
Иначе според мен е опасно.  Naughty Точно в този триместър ти трябва много калций
Питай лекар Peace

# 713
  • София
Калций има и в ядките и в много зеленчуци. Не е необходимо да се пие прясно мляко ежедневно, за да се набавя калций.

# 714
  • Варна
Калций има и в ядките и в много зеленчуци. Не е необходимо да се пие прясно мляко ежедневно, за да се набавя калций.

Е, те и ядките са алерген.. Thinking

# 715
  • София

Тук става дума за алергия към белтъка на кравето мляко основно. Няма как ядките да я предизвикат  Grinning

# 716
  • Варна

Тук става дума за алергия към белтъка на кравето мляко основно. Няма как ядките да я предизвикат  Grinning

Да, но се спомена и астма. Според мен нищо с което не се прекалява не е вредно.

# 717
Доста добре трябва да си информиран за да замениш калция от млечните.
Не е невъзможно наистина, но трябва да се внимава.

А тук смело се дават препоръки само и единствено да се спре млякото  Tired

# 718
  • София
Доста добре трябва да си информиран за да замениш калция от млечните.
Не е невъзможно наистина, но трябва да се внимава.

А тук смело се дават препоръки само и единствено да се спре млякото  Tired

Е какво ще стане, ако вместо прясно мляко 40 дни преди раждането ядеш сирене и кашкавал примерно?
Пак драматизирате излишно. Прясното мляко не е основна храна, че да е фатално, ако не се пие ежедневно.

# 719
Моето дете до 2 г. и 4 м. пиеше мляко (прясно, домашно от сигурен източник) обаче имаше недостиг на калции и се наложи да пие един сироп. Тогава четох някъде, че прекалената употреба- прекалено много пиене на прясно мляко може да блокира клация в организма. Аз лично вярвам ,че млякото не е толкова полезно колкото се твърдеше преди. И също мисля, че няма да се случи нищо, ако се лиши човек от него за известно време. Има хора, като моят съпруг, който не пият хич- а той няма недостиг на калции?? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт