Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 40 162
  • 777
  •   1
Отговори
# 720
Никой не драматизира. Simple Smile
В началото беше дума за всички млечни  newsm78
Аз поне за това писах.

Иначе и аз не пия прясно мляко (освен в кафето).

Разбрахме се, ако си ядеш сирена и кис. мляко си ОК. Не е нужно да е точно прясно мляко  Peace

# 721
  • София
Никой не драматизира. Simple Smile
В началото беше дума за всички млечни  newsm78
Аз поне за това писах.

Иначе и аз не пия прясно мляко (освен в кафето).

Разбрахме се, ако си ядеш сирена и кис. мляко си ОК. Не е нужно да е точно прясно мляко  Peace

Е как за всички млечни? Питането беше за прясното мляко.  Simple Smile

# 722
Явно, аз не дочетох.  Embarassed
За това драматизирах  Laughing

Моя е грешката!

# 723
Пиех прясно мляко през цялата бременност, че и дори когато кърмех, не съм го спирала изобщо. Обичам прясно мляко от дете и вярвам, че ако човек няма алергия към него не му вреди.  Детето захраних на 1 година с прясно мляко . Не вярвам, че е толкова вредно колкото се изкарва. Вреди на някой нации, които са лишени от незнам какъв си там беше ензим  Simple Smile , като японците и скандинавците (предполагам и други) , но българите определено не сме от тях. Ако се поразровите из нета, ще видите, че и козето мляко не е много по-различно от кравето, напоследък развенчаха митовете около него.  Ако пък прясното мляко те притеснява не го пий, но да се лишиш от всякъкви млечни продукти ми се струва не особенно разумно (при условие, че нямаш проблем).

# 724
Пила съм си прясно мляко през цялата бременност и по време на кърмене. Не съм имала никакви проблеми!

# 725
Отдавна е доказано, че след определена възраст калцият от млякото не може да се усвои от човешкия организъм. Така, че ако го пиете заради това си е чиста загуба. Да не говорим, че не е ясно колко млякото по магазините е мляко то вече всичко е такава химия.

Съгласна съм с Хексе - Нищо, с което не се прекалява не е вредно....  освен разбира се, ако майката не е предразположена към алергии и не приема нещо, към което е алергична.

# 726
Отдавна е доказано, че след определена възраст калцият от млякото не може да се усвои от човешкия организъм. Така, че ако го пиете заради това си е чиста загуба. Да не говорим, че не е ясно колко млякото по магазините е мляко то вече всичко е такава химия.

Съгласна съм с Хексе - Нищо, с което не се прекалява не е вредно....  освен разбира се, ако майката не е предразположена към алергии и не приема нещо, към което е алергична.
И не само калция , а изобщо не може  да се усвои и няма никаква полза от приемането му Simple Smile
Ако толкова някой държи да си набавя калций по скоро скоро да набляга на сусаменото семе Simple Smile
Мой познат ортопед ми каза че не усвояваме абсолютно никакъв калций с млечните продукти ,освен ако не сме бебета Simple Smile

И също мисля, че няма да се случи нищо, ако се лиши човек от него за известно време. Има хора, като моят съпруг, който не пият хич- а той няма недостиг на калции?? newsm78

Мляко съм пила само докато съм била бебе Simple Smile в момента го пия само ако е в кафето ми , но забелязах че от него ми се облага езика , така че изобщо не съм му фенка Wink

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 01:37 от AnMary

# 727
Troy, това е достатъчно доказателство, че не ти понася явно. И като се има предвид, че само в кафето , ако си слагаш количеството е адски малко. Аз лично мисля, че само доза в кафе не би могла да навреди почти- освен, ако майката няма някаква жестока алергия.
И между другото, ако бащата е силно алергичен  също е нужно да се внимава много, че като цяло бебето е възможно да носи тия алергии. Но може би това по- скоро  се отнася   за след това- като се роди бебчето.

# 728
И какво ще правя сега? Shocked Толкова много обичам прясно мляко и го пия редовно отскоро. До преди да забременея обичах кисело мляко, но сега не ми се яде.

# 729
И какво ще правя сега? Shocked Толкова много обичам прясно мляко и го пия редовно отскоро. До преди да забременея обичах кисело мляко, но сега не ми се яде.

Пий тогава, просто последния триместър и то ако има някои у вас някакъв проблем се поограничавай, ако обаче имаш нужда и желание да пиеш- пийвай смело. Освен това не се знае към края дали няма да ти се яде кисело мляко. Wink

# 730
Не мисля, че някой у нас има такива проблеми. Simple Smile Ще си пийвам. Simple Smile

# 731
Пиех прясно мляко всяка сутрин и вечер,а и въобще през целия ден когато ми се пиеше и така през цялата бременност,нямаме никакви проблеми

# 732
Zdr,momi4eta...imam malki samnenieq 4e sam bremenna glavno za6toto imam ujasno naprejenie v gardite....na momenti napravo me nabolqvat.i teikato sam rajdala vednaj re6ih 4e tova moje da e priznak...ot gardite mi izliza bleda te4nost (nqkoi maiki znaqt tova).no onzi den si napravih test no be6e otricatelen...i nz

# 733
  • Варна
Zdr,momi4eta...imam malki samnenieq 4e sam bremenna glavno za6toto imam ujasno naprejenie v gardite....na momenti napravo me nabolqvat.i teikato sam rajdala vednaj re6ih 4e tova moje da e priznak...ot gardite mi izliza bleda te4nost (nqkoi maiki znaqt tova).no onzi den si napravih test no be6e otricatelen...i nz

Възможно е и да не си бременна. Коластра от гърдите рядко излиза при ранна бременност. Имаш ли закъснение на цикъла?
Моля, пиши на кирилица.

# 734
не,те парва трябва да ми идва,но запо4на по раничко да ми се преспива....преди седмица имах и болки в яйчниците....

Общи условия

Активация на акаунт