Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 40 549
  • 777
  •   1
Отговори
# 195
Аз не бих препоръчала чайове. Някои от тях могат да бъдат опасни дори за бременността. Има списъци със забранени и позволени храни и напитки. Не е задължително да се спира кафето. Всеки си решава. Важното е да се ограничи.

napalno si prava.. ne se utochnih    Rolling Eyes  ..poprintsip piq samo cheren chai... Peace
znam 4e to nqkoi bilki moje da poluchish kontraktsii  Thinking ..spetsialno za laikata i mentata mi kazaha mn da vnimavam.
za kafeto znam 4e ne e hubavo kogato imash sartsebiene.

-------------
Пишете на кирилица!

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 01:35 от Boten Mary

# 196
Черният чай също води до сърцебиене. Ето един полезен линк за билките http://www.biberonbg.com/info/herbs_and_pregnancy.htm

# 197
Черният чай също води до сърцебиене. Ето един полезен линк за билките http://www.biberonbg.com/info/herbs_and_pregnancy.htm

Мерси за информацията Simple Smile тази таблица я тарсих месеци наред и трябваше да намирам едно по едно нещата които пише вътре.
за черния чай - пих го през цялата бременност и не сам имала проблем но аз попринцип използвам 1 пакетче липтон-черен чай на 1 литър вода  Party

# 198
  • София
Незнам дали въпроса им е за тук но търсих тема за въпроси към специалист и не открих...
Бременна съм в 7 г.с. и по принцип от 3 години съм със силно обострен гастрит
От бременносттаа се засилиха киселините и гаденето и положението е такова ,че всяка вечер повръщам- дори и да не искам се налага.Повръщам докато не почна да плюя кръв
Опитвам се да не го правя,но ....не мога,спазвам хранителен режим и пия Деган,но ...пак същото е
Аз по принцип пия за стомаха Ланзум- ако направя серия от едно хапче всяка сутрин за седмица и положението ми се оправя,но гинеколожката е твърдо против
Четох- лекарството не е абсолютно противопоказно за бременни
Та въпроса ми е - не е ли по добре да пия една седмица Ланзум-а или да повръщам,да си разранявам хранопровода и не дай боже да предизвикам някое отлепване на пл.сак?
Нека някой специалист ми отговори ако може
Ако въпроса ми не е за тук- моля насочете го където трябва
 Hug

# 199
vnd, защо не потърсиш и друго мнение, а ако трябва и трето да затвърдиш?

# 200
               Здравейте, момичета! Аз пак да питам нещо. Снощи много ме боля стомаха, незнам дали стомаха или яйчниците, в 5 г. седмица съм. Възможно ли е, да е от цитросовите плодове, вчера наблегнах на тях. Най вече на кивитата, заради запека и си мисля че е от тях. Сутринта изядох едно киви и отново ме заболя стомаха, докато не се изходих, и спря  Embarassed. Май не трябва да ям много плодове. Дано всичко да ми е наред до прегледа, на 15 декември, че въобще няма кого да питам, освен вас  Hug
          И да попитам, какви чайове да пия, понеже казахте, че повечето вредят. В този студ те ме стоплят. От шипка и от липа може ли?

# 201
Би трябвало да можеш да направиш разлика м/у болка в стомаха и болка в яйчниците. От плодовете може да те боли стомах. Ако имаш притеснения посети и говори с гинеколога си. Може и да спреш плодовете за 24 часа и да видиш какъв ще е ефекта. Липов чай можш да пиеш, шипковия запича.
vnd, и аз да кажа, че бих се консултирала с друг. Вероятно има причина гинеколожката да е против лекарството, но пък не си мисля, че най-удачно е да плюеш кръв. Аз не бих си го и причинила. Не вярвам да няма подходящ начин за облекчаване на състоянието ти. Искрено се надявам да се оправиш. Отговор от специалист е по-вероятно да получиш в здравния. Ето линк, виж къде е подходящо да зададеш въпроса.

# 202
bebe87, болките в стомаха ли са (високо под ребрата) или около пъпа и ниско в корема. Яйчници болят в страни. Щом имаш запек е възможно от него да чувстваш дискомфорт. Цитрусовите плодове образуват газове, но може причината да не е само в тях. Възможно е да правиш и комбинации с плодовете и другата храна и затова да те боли.
За чай - аз също препоръчвам липов. По-горе съм пуснала линк с билките и бременността. Виж го и открий тези, които ти допадат

# 203
        Благодаря ви момичета! Но наистина немога да определя къде са болките, навсякъде са. Отначало са в яйчниците, и после се качват нагоре. Когато си легна и се отпусна минават, но стана ли започват наново. Все си мисля и се надявам че са от храната. Аз да ви кажа от сега само за ядене мисля  Laughing, а незнам след 7 месеца. Предполагам задето отказвам пушенето и все гледам нещо в устата да има. Мисля да си пусна утре едни изследвания, да се уверя че съм бременна. И да се поуспокоя  Grinning

# 204
Вероятно е стомах. И по-специално газове. Ако при изпускането на газ имаш и минамално облекчение е по-вероятно да е това. Аз не разбрах имаш ли положителен тест?
Може да похапваш зеленчуци с разхлабващо действие (но без зеле и подобни газообразуващи). Зеленчуците са полезни, витаминозни и нискокалорични.

# 205
        Да имам положителен тест, и вече седмица закъснение. Но си запазих час при гинеколога чак за 15 декември, понеже тогава ще  може да се вижда бебето. Но въпреки че симптомите са на лице, докато  не чуя от лекар, ме е страх да се радвам  Sad. Ще мина покрай личната да ме прати на изследване да се подсигуря.  Peace, А по какво се разбира от кръвния тест за бременост?  newsm78

# 206
Не съм сигурна дали личните лекари могат да ти дадат направление за кръвен тест за бременност. За варна поне струва около 20 лв. Като кажеш в лабораторията те си знаят какво да ти изследват.

# 207
Проверяват нивата на ЧХГ стойностите, но теста не се покрива от касата.

# 208
          Значи този тест е специалено за това. Моята лична вчера ми каза, че нямало такъв тест, и това само по филмите го имало, да се разбира от кръвен тест, бременост. newsm78 Както и да е, или тя не е запозната, или в нашия малък град наистина не се правят такива тестове, ама да ми каже, че по филмите само го имало,  Rolling Eyes, хаха. И остава да чакам да 15 декември, дано всичко върви добре до тогава Wink

# 209
Да, специално е. Ако много държиш попитай във вашата лаборатория дали правят.

Общи условия

Активация на акаунт