Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 40 544
  • 777
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте на всички! Съжалявам, вероятно не съм улучила правилното място да задам въпроса си.  Embarassed Закъснява ми вече 6 дни и реших да си направя кръвен тест за бременност. Резултата ми е 907.55mIU/ml (0.00 - 5.00 небременни жени) Това е много положителен тест нали?  #Crazy Първа бременност ми е, бебчо е много искан но се чувствам изключително неспокойна...не мога заспивам вечер и не знам дали е на психическа основа или е заради хормоните. newsm78 Решихме да правим бебе и то стана толкова бързо, че нямах време да се подготвя с повече информация.

Резултатът ти е категорично положителен ! Честито !!!  Simple Smile

Благодаря много!!! Hug Като в сън ми е всичко...не мога да повярвам, че ми се случва  Crazy До колкото знам етапите на бременността се смятат от първия ден на последната менструация. По мои сметки съм в края на петата седмица..В коя седмица може да се види бебето и до колко зависи от апаратурата? Не ми се иска да тръгна по болници и да ми кажат че е рано  Sad

# 676
chrissys, щом имаш 6 дни закъснение, към края на тази седмица мисля, че ще може да се види и при не най-съвременната апаратура. Успех и леко бременеене

# 677
  • София
chrissys най-добре изчакай 14-дневно закъснение на цикъла и тогава отиди.

# 678
chrissysHug Успешна и лека бременност!
Сега, ако си в края на 5-тата седмица значи си 4 седмица плюс 4-5-6 дни, така броят лекарите. Те. трябва да си в 6 седмица и някой др ден за да се чуе сърчицето, но пък още др. седмица ще се види плоден сак, ако нямаш/те търпение и имаш желание да ходиш често на лекар. Има голямо значение и апаратурата и лекаря, но при по- напреднала бременност повечето все ще видят/ чуят каквото трябва.Успех!

# 679
здравейте.
проблема е следния приятелката ми пи ескапел на 8.01.2012 и веднага и дойде (слабо кървене) в пролължение на 2 дни и на 30.01 ние пак до правихме бе да се предпазим и ако 8.01.2012 се брои за цикъл то тогава точно 30.01 е един от най-силните дни на нейната овулация. Та въпроса ми е следния: течението което дойде броили се за цикъл и ако се брой то тогава на днес може ли да пие ескапел, и ако ДА то какво може да се случи ?
Благодаря предварително

# 680
То това ескапеле е за спешна контрацепция. Не е редно да го прилагате често. Ако 8.01. е първия ден на цикъла, то при редовен такъв овулацията не се пада на 30.01. Не съм запозната с метода, но малко е вероятно кървенето на 8.01 да е менструално. Разбира се аз може и да бъркам.

# 681
мерси много и аз мисля така и всяко мнение ми е от полза   Sad (bow)

# 682
  • София
Ескапел си е хормонална бомба  Wink След прием на такова хапче обикновено отнема няколко месеца да се регулира отново цикъла. Не бих разчитала на изчисления на овулация в такъв случай, те само могат да ви подведат.

# 683
Благодаря ви! Бяхте много мили Hug  love001

# 684
Добро утро на всички мами Hug Писах и в друга тема искам да попитам и тук.
Момичета тъй като ми е първа бременност в мен е пълно с въпроси  ooooh!
Моля, ако има мамита по опитни нека да ми дадят яснота по следните въпроси:
В момента ходя на акушер-гинеколог по ЗК и там започнаха да ми водят ЖК.
Джипито наскоро ми каза, че е хубаво да ходя паралелно и при друг доктор без ЗК, които евентуално да ме изражда. Препоръча ми доктор които има частен кабинет и отделно изражда в Шейново.  Но и разгледах цените за екип...и са меко казано доста високи, затова все още не съм решила дали ще е с екип или без.
Въпросът ми е следния ако започна да посещавам на частно втория гинеколог може ли да се счита, че тези ми посещения са като ангажимент за раждането/избор на екип/ и също така трябва ли да уведомя гинеколога, който посещавам за женската консултация?
Надявам се да ми помогнете със съвети  bouquet

# 685
  • Варна

Въпросът ми е следния ако започна да посещавам на частно втория гинеколог може ли да се счита, че тези ми посещения са като ангажимент за раждането/избор на екип/ и също така трябва ли да уведомя гинеколога, който посещавам за женската консултация?
Надявам се да ми помогнете със съвети  bouquet

Не, и по двата въпроса.
Каква точно е идеята за паралелна женска консултация? Защо лекарят ти я е препоръчал?

# 686
Ами до колкото разбрах ЗК отпуска твърде малко неща за една бременност.
А в частния кабинет ти се обръща повече внимание и се следят доста изкъсо нещата.
И другото което ми обясни е, че втория доктор изражда в Шейново и евентуално може да ми е от помощ.

# 687
  • Варна
Ами до колкото разбрах ЗК отпуска твърде малко неща за една бременност.
А в частния кабинет ти се обръща повече внимание и се следят доста изкъсо нещата.
И другото което ми обясни е, че втория доктор изражда в Шейново и евентуално може да ми е от помощ.

Явно твоят лекар по ЗК сам си няма доверие, щом казва че няма да ти обръща внимание и няма да следи изкъсо нещата. Tired
Не мога да дам някакво мнение защото не съм от София и нямам впечатления от лекарите там.
По принцип е още твърде рано да мислиш и да правиш уговорки за раждането.
Аз също посещавах един лекар по здравна каса, мислех да ходя и при "моята " гинеколожка на частно, но тя ми каза че няма смисъл ако нямам проблем. Но пък тя и не води раждания. При лекаря , който ми прави секциото отидох в края на 8 месец.

# 688
Evvaa, в софия няма ли такива консултации, които са комбинирани по ЗК и частно. Тип пакет. Доплащаш за повече дейности, но тези, които са ти по ЗК не ги плащаш, а те си вземат парите от НЗОК.

Ходенето на частно няма нищо общо с избора на екип.  Прочети темички тук из форума за отделните болници, където можеш да родиш, отиди на дните на отворени врати и си прецени. Изборът на екип не е задължителен. Има болници, където можеш да си платиш за избор на акушерка, която е основното действащо лице при нормалното раждане.

# 689
Освен това изследванията по ЗК не са никак малко, а допълнителните може  да правиш без да посещаваш гинеколог на частно.

Общи условия

Активация на акаунт