Рано ли е да се ражда на 22 години?

• 31 504
  • 572
  •   1
Отговори
# 255
То това с развода по-скоро зависи от степента на търпимост и жертвоготовност на даден човек. Примерно и моята свекърва се е омъжила на 21-22, но като гледам как мъжа й се държи с нея, аз не бих го търпяла и 1 ден, но тя си стои заради семейството, ценностната й система е такава - да има семейство. Докато младите хора като че ли нямат такава търпимост и са по-склонни да си тръгнат. ДОри и аз дето не съм вече сред младите, нямам достатъчно търпимост и бих си тръгнала при всеки малък повод. Докато по-възрастните хора като че ли са имали друга ценностна система - за тях семейството е най-важно, а да се отделиш от него - срам позорен.  Thinking Затова и въпреки че са се женели млади, са си стояли при семейството и това важи в голяма степен и за мъжете, не само за жените. В днешно време като че ли е по-лесно човек да разруши семейството си.  Thinking

# 256
  • София
Аз имах предвид щастливо женени, живеещи в разбирателство и любов, познавам и  жени бити от мъжете си, които не са ги напуснали....ама това не го броя за нормално семейство изобщо.

А пък все пак нали не говорим за преди...времето на прабабите ни...  поне поколението на моите родители, не съм забелязала да са имали проблем с разделите.... не бяхме единични случаи тези с разведените родители.

Няма такива правила просто. Хората или се намират или не...и това не зависи от годините... дали ще търпиш или не...също е до човек.

# 257
Мда, имаш право.  Thinking А нямах предвид за бой ами за други работи.
Свекъра не бие свекървата, пффф.  ooooh! Просто тя ходи на работа, прибира се вкъщи - готви, чисти, а той изобщо не й помага, само гледа телевизия и чете вестници. През почивните дни пак така. И не само това ами не пропуска момент да вмъкне някоя хаплива реплика от рода, че не става за нищо.  Close Аз ако бях на нейно място, да съм му запушила устата веднага ама тя е кротка женица и явно, за да има мир, само се усмихва и не отвръща. Много смирен човек.

А за годините имам предвид, че като е по-млад човек гледа като че ли много идеалистично и нереално и тези илюзии често (не винаги) биват разбити. С възрастта човек става (пак не винаги) по-голям реалист и по-разумен, така че е по-голяма вероятността да вземе по-правилно решение. Но пак казвам - не е задължително. Една приятелка на майка ми се омъжи на 40 години и се разведе и беше казвала, че да сгрешиш на 20 е нормално ама на 40...  Laughing....

# 258
  • София
Simple Smile да, аз разбрах, че не става въпрос за бой при свекърите ти..
имах предвид, че тези, които съм казала, че познавам, са наистина щастливи заедно...не търпящи се или просто съжителстващи...

# 259
  • Варна
И май ще се окаже, че по-важно от възрастта е да сме с правилния за нас човек.

# 260
  • Варна
И май ще се окаже, че по-важно от възрастта е да сме с правилния за нас човек.
Така е. Peace
Лично аз не се виждах да дондуркам бебе на 22. Започнах да узрявам за идеята някъде към 27, а на 29 родих дещеря ми. За мен това беше най-правилния избор.
От всички десетина двойки, които се зажениха почти веднага след гимназията, сега е оцеляла само една.

# 261
А покрай мен наскоро развиваха тезата че било по-добре по-рано защото около 30те човек бил уморен и с не толкова енергия. Rolling Eyes Как мислите вие? Аз съм на 26 и ще изчакам поне до 28-9. Има толкова неща които да свърша до тогава Wink

Laughing
Ами аз на 30 се чувствах по-готова, та и даже по-енергична, отколкото на 22. Първия път безсънието просто ме побъркваше.. примерно, а дори не ми е било неспящо детето, като се замисля - явно просто не съм имала нужната търпимост към това... Втория път не ми се видя и наполовина толкова драматично.

А иначе не става дума за съжаляване, както казах. Нито пък за изпускане на нещо, абсурд. Никога не съм си мислила, че нещо съм изпуснала. Ние си ходехме доста къде ли не, след това също... аз затова казах, че не мога точно да го обясня. То просто се чувства.

А разбира се, че хора и на 30 могат да постъпват незряло.. и на 40... както и на 22 да са си съвсем зрели. Аз затова давам пример с един и същ човек в различни възрасти. Тогава и могат да се оценяват разликите на двете възрасти, не между различните хора.
Но може би наистина е винаги много различно, когато детето не е първо. Може и само от това да идва всичко.

# 262
аз не мисля, че тук има значение, че първия път си била по-млада, а че с второ дете човек е много по-осъзнат и вече знае за какво иде реч  Peace
иначе и аз не вярвам нещо да се изпуска.. кафета, екскурзии всичко това може да го правиш и с бебе на ръка..
абе разни хора, разни идеали.. аз например от години се чудя на брат ми (той поне вече има едно дете), ама неговата приятелка вече ще прави 33г. и още няма деца, а пък не искат заедно  Shocked Shocked направо не мога да ги разбера (той е на 34г.) и сега като му кажа, че на 22 съм бременна  Shocked хаха, така че разни хора, разни идеали, всеки си знае за него си.. важното е, че поне се замисляме кога и дали сме готови.. при мен беше даже планувано  Peace

# 263
Колкото по- рано, толкова по- добре

# 264
На 16 тогава?  Flutter

# 265
Все повече се убеждавам, че изцяло зависи от човека! Днес се запознах с едно момиче на моята възраст (22год.). Тя ми наду главата да ми говори за Facebook, за кафенета и дискотеки, в които дори насила не бих стъпила. Обясняваше ми как техните я издържат още, защото учела в НБУ и нямала време да работи и тнт....
Естествено, че ако си на 22 и вашите още те издържат, мислиш само за дискотеки и парцалки не си узрял да имаш дете. Аз от тези неща се интересувах, когато бях тинейджърка.
Така че връщам си думите назад: ДА, рано е за някои. НО със сигурност знам, че за мен не е рано.
Скоро казахме и на родителите си, че чакаме бебе и всички в момента са в такава еуфория Simple Smile Подкрепят ни напълно, защото ни познават и знаят, че сме напълно готови Simple Smile Аз пък от ден на ден все повече започвам да усещам бременността и дори имам чувството, че тя ме кара да се влюбвам все повече и повече в човека до мен Heart Eyes А дори не вярвах, че е възможно да го обичам повече..

# 266
Все повече се убеждавам, че изцяло зависи от човека! Днес се запознах с едно момиче на моята възраст (22год.). Тя ми наду главата да ми говори за Facebook, за кафенета и дискотеки, в които дори насила не бих стъпила. Обясняваше ми как техните я издържат още, защото учела в НБУ и нямала време да работи и тнт....
Естествено, че ако си на 22 и вашите още те издържат, мислиш само за дискотеки и парцалки не си узрял да имаш дете. Аз от тези неща се интересувах, когато бях тинейджърка.
Така че връщам си думите назад: ДА, рано е за някои. НО със сигурност знам, че за мен не е рано.
Скоро казахме и на родителите си, че чакаме бебе и всички в момента са в такава еуфория Simple Smile Подкрепят ни напълно, защото ни познават и знаят, че сме напълно готови Simple Smile Аз пък от ден на ден все повече започвам да усещам бременността и дори имам чувството, че тя ме кара да се влюбвам все повече и повече в човека до мен Heart Eyes А дори не вярвах, че е възможно да го обичам повече..

smile3521 smile3521 напълно съм съгласна и малко извън темата да кажа, че и аз забелязвам, че не само се обичаме повече, ами не се и караме кои знае колко или поне бързо ми минава  Shocked Shocked  Laughing Laughing

# 267
Ооо, бремеността определено сближава Heart Eyes Вече буквално сте свързани в едно baby_neutral Аз също почувствах, че връзката ни премина едно ниво нагоре. Все пак това е най-красивия момент и за двама ви Hug

И аз съм много съгласна, че си зависи от човека. Ако дискотеките и модните дрешки са приоритет, и бебето би попречило на забавленията, значи не му е дошло времето. Определено предпочитам времето прекарано с бебо, пред другото Rolling Eyes

# 268
Повечето тук май сме на мнение, че зависи от човека и дали той се чувства емоционално готов, а не от възрастта.
 На 22 не бях готова, ако ми се беше случило, щях да съжалявам. Сега, на 30, съм по-готова от всякога. На 22 не съм мислила нито за дискотеки, нито за безцелно пазаруване. Бях доста зряла в други отношения, но за дете не бях готова. Решението за дете трябва да бъде решение и на двамата. Ако единият иска и притиска другия, това не би било зряло решение.

# 269
  • София
  Joy Joy Joy
 За 10 годишното съжителство с мъжа ми сме имали само няколко караници, не мога да ги нарека скандали, но те все са били свързани с детето.

Общи условия

Активация на акаунт