Рано ли е да се ражда на 22 години?

• 31 502
  • 572
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Аз родих на 28г, и ми беше рано.  Напълно подкрепям жените които раждат след 30.

Чудесно и на бала на детето- "Това баба ти ли е?"
                                                 -"Ъъъъ....Ами не, майка ми е."
Гениално!  Laughing Laughing Гениално просто.
Вярно, че в циганската махала някои стават баби още на 30, но пък не спират да раждат, докато могат, така че спокойно могат да бъдат и майки - предавам се, не знам къде задават въпроси като по-горния.

Иначе не е рано на 22, както не е късно и на 40, и на 50, ако е желано и се случи.

Е, какво, хората са супер злобни...мен са ме питали като бях на 14 дали не съм майка на сестра ми-тогава на 8...А това за бабата го чувам за някои по-големи татковци във вариант дядо. Не всички са толерантни и възпитани.

# 556
  • София
е, аз пък като родих на 23 са ме питали дали не съм му кака, а майка ми, наша майка... Като кажех, не майка съм му и ме питаха, ама на колко съм родила, не съм ли на 18-19... Simple Smile

и кво сега, да се тръшна ли Simple Smile

хората раждат изключително малоумни коментари понякога Simple Smile

а и с тази тенденция да се ражда все повече  по-късно, не мисля, че някой ще намери за странно на хабитуриенската, че майка ти е на 50 години...

# 557
  • София
е, аз пък като родих на 23 са ме питали дали не съм му кака, а майка ми, наша майка... Като кажех, не майка съм му и ме питаха, ама на колко съм родила, не съм ли на 18-19... Simple Smile

и кво сега, да се тръшна ли Simple Smile

хората раждат изключително малоумни коментари понякога Simple Smile

а и с тази тенденция да се ражда все повече  по-късно, не мисля, че някой ще намери за странно на хабитуриенската, че майка ти е на 50 години...

Мен като ме питаха много се обидих...щото сме от град с много цигани...пък аз съм синеока и с лунички...

# 558
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ми тогава да издигнем лозунг "Раждайте рано , за да сте млади на бала на децата"... о я стига глупости.И да никой на никого не "навира" мнението си ,но нека и да уважаваме коментара на другите, не само своя.
Та майка ми като ме е родила на 28 (мнооого късно според роднини), никой на бала не ме попита дали ми е баба...защото жената изглежда прекрасно за годините си,а както се казва важното е на колко се чувства.Още повече че въпреки това има толкова младежки възгледи за живота, което ми беше от полза в пубертета и имах разбиране в трудни периоди...за разлика от други с "млаааади" майки.Още повече че не живея за мнението на хората и за мен е незряло кой какво казал...
Какво да правят абитуриентите ,които са без някой родител ...да не ходят на бал ли...хайде моля ви се...
И никой не казва да се ражда на 50,но все пак е добре човек да си направи сметката.Мен лично много ме дразни като дойде 18-19 годишно момиче в кантората и ревне бременна съм, нямам и 1 ден трудов стаж, защо държавата няма да ме издържа с детето...защо само толкова пари ще дава, ама защо нямам право на майчинство и т.н.Защото щом още те хранят мама и тати къде си тръгнал ти да имаш дете.

# 559
  • София
то пък ще кажеш, че на  бала децата само с това се занимават, да оглеждат родителите(което най-често  и познават все пак,  по един или друг повод обикновенно), аз си мисля, че предимно със себе си се занимават в този ден Simple Smile
Някои пък могат да отчетът като минус да родиш мн млад, защото родителите ти още работят обекновенно(особенно ако и те са родили по-млади) и няма кой да ти помага с детето...да кажем...

# 560
  • София
Ми тогава да издигнем лозунг "Раждайте рано , за да сте млади на бала на децата"... о я стига глупости.И да никой на никого не "навира" мнението си ,но нека и да уважаваме коментара на другите, не само своя.
Та майка ми като ме е родила на 28 (мнооого късно според роднини), никой на бала не ме попита дали ми е баба...защото жената изглежда прекрасно за годините си,а както се казва важното е на колко се чувства.Още повече че въпреки това има толкова младежки възгледи за живота, което ми беше от полза в пубертета и имах разбиране в трудни периоди...за разлика от други с "млаааади" майки.Още повече че не живея за мнението на хората и за мен е незряло кой какво казал...
Какво да правят абитуриентите ,които са без някой родител ...да не ходят на бал ли...хайде моля ви се...
И никой не казва да се ражда на 50,но все пак е добре човек да си направи сметката.Мен лично много ме дразни като дойде 18-19 годишно момиче в кантората и ревне бременна съм, нямам и 1 ден трудов стаж, защо държавата няма да ме издържа с детето...защо само толкова пари ще дава, ама защо нямам право на майчинство и т.н.Защото щом още те хранят мама и тати къде си тръгнал ти да имаш дете.

Ами психически е била готова, ще си го отгледа с много любов, децата само от това имат нужда  Hug.

# 561
Мен лично много ме дразни като дойде 18-19 годишно момиче в кантората и ревне бременна съм, нямам и 1 ден трудов стаж, защо държавата няма да ме издържа с детето...защо само толкова пари ще дава, ама защо нямам право на майчинство и т.н.Защото щом още те хранят мама и тати къде си тръгнал ти да имаш дете.[/color]

Ами психически е била готова, ще си го отгледа с много любов, децата само от това имат нужда  Hug.
[/quote]

Да, зряла и готова да бъде пълноценна майка. Wink

# 562
tekitha88 искам да поясня, че аз говорих в множествено число и не съм визирала никого конкретно...Ако исках да се обърна към теб щях да го направя.

# 563
Е точно какво значение има, че на бала(?) някой празноглавец щял да пита тази тъпня? Ми да му отговори "пра-баба ми", да си зяпа тогава..
Има млади хора, по-сдухани от пенсионери и по-възрастни, на които много млади не могат да им стъпят и на малкия пръст (и по външен вид, ако щете..)

Не знаех, че възрастта все още за някой е фактор от подобно естество... Мислех, че само по времето на бабите ни е било едва ли не задължително да си се оженил до двайсет, та и дете да имаш...

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 10:39 от Сова

# 564
  • София
Мисля, че отдавна стереотипите за ранно и късно раждане са разбити. Като се замисля, от групата ни в университета, единици бяха бракувани с деца преди 30-тата си година. Вярно, че огромна част се изнизаха в чужбина, за да доучват и/или работят. И със сигурност никой от нас не се е вълнувал дали ще ни наричат баби и дядовци, надали и сега някой се терзае особено. Mr. Green

# 565
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Е точно какво значение има, че на бала(?) някой празноглавец щял да пита тази тъпня? Ми да му отговори "пра-баба ми", да си зяпа тогава..
Има млади хора, по-сдухани от пенсионери и по-възрастни, на които много млади не могат да им стъпят и на малкия пръст (и по външен вид, ако щете..)

Не знаех, че възрастта все още за някой е фактор от подобно естество... Мислех, че само по времето на бабите ни е било едва ли не задължително да си се оженил до двайсет, та и дете да имаш...

Абсолютно съгласна.  Peace

# 566
  • Някъде на път....
.... от 30 нагоре поне още едно 5-6 години намирам за съвсем нормална възраст за раждане...  т.е. мн хора тогава раждат 2-3 дете и учудващо не са бабички ....
Ей ме на, родила съм на 30 и на почти 33 децата си  Grinning- ми не съм бабичка пък! Ми не се давам лесно пък, ама хич!  Crossing Arms

# 567
Това с бабичката е мноооого относително и индивидуално - аз родих на 22,майка ми беше на 41,но като я видеха с малката и я питаха кога е родила...
Всяка възраст си има и предимства и недостатъци  Peace
Единственото,което мноооого ме дразни е като чуя,че защото съм на 22 не мога да взема адекватно решение за детето си!!!!

# 568

Много точно казано.  Моята майка ме е родила на 19.  Баща ми е бил на 22.  Забременява и се оженват.  Всичко ок, но след 8 години развод.  Хайде това нали не е по темата, но и двамата в късните 20 - (27-30 години), решиха, че не са се  наживели.  Само работили, дом да създават и да свързват двата края.
Резултата беше, аз при баба поне 6 месеца от годината.  Особено 3 месечната лятна ваканция.  Ми те тогава разбраха какво е да си млад.  Лошото, че афектира мен, защото детето хич не разбира тези ситуации.

Не се случва с всички, но с повечето млади родители е така.

Не е грешно да раждаш ако искаш и на 18, но живота е така направен, че ще те смачка.  Просто не е разумно да се ражда вече толкова рано, защото няма да "копаш" на нивата.  А ще те питат къде ти е дипломата и стажа. 

И това, че дете се гледало с 20 и 200  Crazy ... да гледа се, но едва ли с 20 ще поеме нагоре.  Частни училища, дрехи, университети ... Всичко е направено за хората с пари.  И ако загубиш времето, няма връщане.

И даже тези които са случили на богати мъже ... не се знае, знае ли се.  Все едно на ум да си имат.

# 569
Биби - джиби, съгласна съм с теб. Е и майка ми ме е родила в тези години, ама са се развели с баща ми покрай раждането. Било "прибързан брак" и се разделили. Заради това живях дълги години с баба и дядо. И макар, че си ме гледаха, боли когато приятелите ти са с мама и тати, а ти все едно изгонен  и нежелан си далеч от тях. Sad

Общи условия

Активация на акаунт