Рано ли е да се ражда на 22 години?

• 31 502
  • 572
  •   1
Отговори
# 540
  • Някъде на път....
В крайна сметка, то хубаво разсъждаваме кога е време за раждане, ама не малък процент остават и изненадани, че очакванията им са се разминали с реалността за добро или лошо  Grinning
Е, то... почти винаги се разминават очкаванията и действителността...  Thinking
По темата - не, изобщо не е рано!  Peace

# 541
Аз родих на 28г, и ми беше рано.  Напълно подкрепям жените които раждат след 30.

Чудесно и на бала на детето- "Това баба ти ли е?"
                                                 -"Ъъъъ....Ами не, майка ми е."

Не, че това е най важното, но все пак това дете ще има нужда от подкрепа и колкото по- дълго можем да му я дадем, толкова по -добре, а не да не са наложи то да е на 20 да гледа възрастните си болни родители и да се моли да са живи да видят внуците си!

Иначе кариерата е важна, но пък с малко помощ и търпение от страна на семейството- всичко се постига. Бащата на моя приятел е завършил висше във ВИАС, а приятеля ми се е родил когато той е бил 2ри курс студент на 22год.  И двете ми познати родили на по 30 и 31 не са преуспели дори до този момент, работят за някакви заплатки от по 700-800лв нищо, че са с 2 висши. Докато чакаш да направиш кариера, времето си тече, а кариерата може и да не се получи....

# 542
Това само не го казвай на майките в темата за раждане на 35+!
Изобщо не мисля, че на бала на детето ми ще го питат дали съм му баба.  И изобщо не мисля, че родителите които са на 50 са възрастни и болни.  Даже хич!

Радвам се, че съм си изживяла ранната младост  Mr. Green прекрасно.  Без ангажименти и деца.  Защото децата ми като са на 20 няма да ме питата дали съм живяла докато съм ги отгледала.  Ще си поемат собственият живот.
Важното не е само детето, но и живота изживян преди него, житейски опит и постигнатото.  Защото всички сме хора на този свяаааааттт ла ла ла лллаааа.... и бедни и богаааатиииии ...
опааа, дойде ми и до песен. 

# 543
На 50 не са, но на 52 те ходят да избират бална рокля/костюм. И да, няма да те питат естествено дали си живяла, но пък не всеки човек се чувства лишен от младостта си, в момента в който стане родител. Важното е ти да се чувстваш добре като родител, за да се чувства и детето сигурно. Аз съм на 24 и сме в процес на "разработка"  Laughing Grinning Но честно казано на мен на 22 си ми се виждаше раничко за мен самата.

# 544
  • София
мда то пък от 42 до 52 гигантската разлика Simple Smile  на мен на 18, като бях все старци ми се виждаха Simple Smile

за рокли и костюми всички от випуска ни си ходехме и избирахме сами Simple Smile

на 30 не е преклонна възраст да се ражда...разбирам да го кажете за родилите на по 48-50...ама на 30 Simple Smile

# 545
мда то пък от 42 до 52 гигантската разлика Simple Smile  на мен на 18, като бях все старци ми се виждаха Simple Smile

на 30 не е преклонна възраст да се ражда...разбирам да го кажете за родилите на по 48-50...ама на 30 Simple Smile

Е да, 10 години нищо не са....

Ставаше дума за от 30 нагоре. А за 48-50 съм без коментар.

# 546
В крайна сметка всеки да си ражда когато сметне за добре, просто не осъждайте избора на другите...Аз познавам хора дето и на 50 години няма да искат да имат деца ама това си е тяхна работа Simple Smile Въпрос на приоритети е. За някой хора е важно да се докажат професионално, за други е по-важно да имат деца...Реализацията в живота си е въпрос на лични предпочитания...Аз лично бих се чувствала по пълноценна като майка отколкото като шеф на много хора Simple Smile А образованието и възпитанието нямат нищо общо, хора с по няколко висши пак имат невъзпитани деца Simple Smile

# 547
  • София
това 88 набора ти ли е? да и на мен на 30 години ми се виждаха преди женища, вече вървящи към старостта.... е туко що ги направих тези 30 и истината е, че не се чувствам мн по-различна от колкото на 22.... от 30 нагоре поне още едно 5-6 години намирам за съвсем нормална възраст за раждане...  т.е. мн хора тогава раждат 2-3 дете и учудващо не са бабички (интересно ако мъжът ти не ти е връстник,  а е с 5 г примерно по-голям, сигурно не би родила над 25 години, защото после ще му викат - това дядо ти ли е Simple Smile)

# 548
  • София

Ставаше дума за от 30 нагоре. А за 48-50 съм без коментар.
 А за твоите изказвания и аз съм без коментар!

# 549
  • Варна

На мен и доста след 18, 40+ ми се виждаха доооста стари.  Mr. Green

tekitha88, какво ли ще кажат на бала на моите деца? hahaha

Сега на всички млади майки, които така нахъсано защитават ранното раждане /+ някои дори обидни епитети раздават  Rolling Eyes/, ще кажа : Не зависимо на колко си години, когато имаш малко дете се подмладяваш с него. Wink
П.п. Майка ми ме е родила на 30 и слава богу, все още е жива и здрава и с удоволствие приема на гости внуците си и тримата заедно.

# 550
Няколко пъти подчертах, че това просто е МОЕТО МНЕНИЕ! Никого не съм осъдила за избора му ro6li4ka чети добре коментарите ми, както виждате не съм се обърнала пряко към някой със "Ти така, ти иначе...". Нали за това е форумът до колкото ми е ясно, а вие ми се нахвърлихте заради различното ми мнение. Ако някой го е приел лично- извинявам се, не това ми е била целта.  Всеки десйтва както се чувства най- добре. Аз просто си споделих мнението и аргументите си без да нападам никого- нямаше нужда от преки критики Ева! !

# 551
  • София
Аз родих на 28г, и ми беше рано.  Напълно подкрепям жените които раждат след 30.

Не, имаше нужда от критики, но от изказвания като горните- няма, със сигурност!

# 552
....Докато чакаш да направиш кариера, времето си тече, а кариерата може и да не се получи....

В професионалното развитие няма такова нещо като чакане и получаване. Всичко зависи от самия човек и какви цели си поставя. За искащите всичко е възможно.

И има един много важен момент - учудвам се колко млади жени на 20 години имат външен вид, поведение и дори за съжаление мислене на лелки. Това много се отразява на децата. Въпросът не е в биологическата възраст, а в настройката. Има майки на 20, които чудовищно треперят над децата си, липсва им елементарна психологическа база, очакват дисциплина от дете на 2 години и изобщо да не продължавам - травмират сериозно бъдещия човек без да съзнават, че имат да учат доста много за живота и функционирането на организма човек. Успоредно с това една учила не само по собствената си професия, но и по разнообразните си интереси жена на 40 години може да бъде прекрасен родител, даващ свобода, мотивиращ, подтикващ към собствено развитие детето си.

Както и преди съм отбелязвала, жалко е, когато жената не вижда у себе си личност с потребности за себеизява и себеактуализация, когато потребностите й се простират до буквализъм, ежедневие и тесни материални интереси. Децата имат нужда от пример, а това става при опит от страна на родителя - опит с живота. С времето се учим, че не се умира лесно, че има тесни хора, че можем да надскочим себе си. Да изградим стабилна психика у детето е свързано и с намирането на собствен вътрешен център, а това директно кореспондира с дистанциране от чужди влияния, мнения и претенции. За тази чел е нужна зрялост и смелост да се казва "не". Това човек учи с годините.

# 553
  • София
Рози и рози, удоволствие е за мен да чета такива постове   bouquet

# 554
  • Пловдив

Гениално!  Laughing Laughing Гениално просто.
Вярно, че в циганската махала някои стават баби още на 30, но пък не спират да раждат, докато могат, така че спокойно могат да бъдат и майки - предавам се, не знам къде задават въпроси като по-горния.

Иначе не е рано на 22, както не е късно и на 40, и на 50, ако е желано и се случи.

Общи условия

Активация на акаунт