КРУИЗИ

• 83 936
  • 840
  •   1
Отговори
# 255
И аз намирам цените за съвсем нормални. Бирата беше 5 долара, ако вземеш 5 бири - шестата безплатна.
коктейлите варираха от пет до десет долара (американски), виното - 22 и нагоре.
Имаше дегустации на алкохол във фри шопа всяка вечер - не знам дали случайно, но наливаха по едно 50 грама от бутилка. Практически повече от едно не можех да опитам.
На нашия кораб водата и студения чай ( както и топлия Laughing) бяха безплатни. Американското кафе също, но аз си взимах страхотно еспресо по 2 долара. Пиех си го на палубата с цигарка.
Според мен цените във фри шопа на кораба за цигари и  алкохол бяха най-изгодни.
Ходих и на лекар на кораба - зачерви ми се едното око и много ми пареше - струваше ми 150 долара, което си е много добре в сравнение с миналата година в Доминиканската република, където пак за едно око (на щерката) беше 350 долара.

Последна редакция: сб, 01 дек 2012, 19:09 от горещо

# 256
  • София
Много благодаря на doktorjuly! Наистина е по-добре да спим в Италия.Понеже до Италия сме пътували със самолет и не знаех,4е толкова бързо се пристига до Верона с кола.
....
Бих искала да ви помоля,ако имате време да ми напишете на лични малко информация за пътя до Генуа,защото разбрах,че пътувате често.Например какво би било интересно да посетим с детето,например хотели,от които сте доволни.Лесно ли се ориентирахте до там?Ние мислим да ползваме навигация.По границите как се минава?Ще ми бъде от полза всякаква информация,ако ,разбира се -имате време.
Ако аз мога да ви бъда от полза с някаква друга информация-на разположение съм.
Здравей, само да вметна, че да спиш в Словения точно преди границата с Италия също не е лош вариант - ние така направихме, пътувайки към Генуа. Цените на хотелите са по-евтини в Словения. След това имаш няколко часа до Генуа, а като си се наспал и закусил, по-бързо минават, иначе съм забелязала, че последните часове вечер, когато си гладен и уморен, са най-трудни, за дете не ми се и мисли. Ние спахме тук - евтин и съвсем приличен хотел, никакъв лукс, но чисто и топло, дори бях учудена колко е приемлив за тази цена - 40 евро двойна стая:
http://www.booking.com/hotel/si/garni-bukovica.bg.html?aid=32317 … bMCFc2R3godSjwAUw
Съвсем на границата е, до Нова Гориция, но е хубаво да имате навигация, защото без нея може трудно да го откриете. На сутринта станахме, закусихме и към 8 тръгнахме за Генуа, около 12 ч. на обяд бяхме там.

# 257
  • София
Момичета, аз искам да ви попитам за екскурзиите, които се организират в различните градове - ползвахте ли тези от кораба или се разхождахте сами? Не са ми изпратили никакви оферти още, ще пътуваме с MSC Splendida, по оферта на Контитранс, аз и не знам дали се предполага да ми изпратят някаква информация предварително?

Нашите градове са Генуа, Марсилия, Барселона, Тунис и Палермо, като за Барселона и Тунис се чудя дали да не ползваме огранизирани екскурзии newsm78

# 258
Ако имаш излишни пари - може да се възползваш  Grinning! Аз не съм ползвала нито екскурзиите на кораба, нито шатълите. Навсякъде си ходехме самички и на много места се засичахме с групите на кораба, искам да кажа, че в единият случай си с група и се съобразяваш с това, което каже водача, а в другия случай ти си определяш какво и за колко време искаш да видиш за двойно, тройно и четворно по-малко от колкото би платила за екскурзията от кораба. Информация за това, което можеш да видиш има навсякъде в интернет!  Peace

# 259
  • София
Според мен човек може да си изхарчи паричките за бреговите екскурзии за далеч по-добри неща. Ние сами си ходехме. Е, предварително проучих нещата преди да заминем. В Барселона специално, порта е на пешеходно разстояние от центъра. Можете да си вземете туристическия бус и с него да слизате когато и където ви харесва.

# 260
Illit, кога заминавате?

# 261
Аз лично не съм си купила нито една екскурзия,но за твоя маршрут най-много за Тунис бих го направила,всички останали за безсмислени.Доколкото помня бяха одста скъпички.

# 262
Illit,организираните екскурзии по принцип са доста скъпи.
В Барселона пристанището е в града,няма абсолютно никакъв смисъл от такава екскурзия,прекрасно ще разглеждаш и самостоятелно.
В Тунис предполагам сте в Ла Гулет,от там има влак, с който за 30 мин.се стига до Тунис(столицата на Тунис),пак не виждам смисъл от екскурзия.
Аз съм се записвала на екскурзия само ако това,което искам да видя се намира на 200-300 км.от кораба,иначе човек може да си разгледа самостоятелно.

# 263
  • Sofia
Бих взела само Тунис .

# 264
Друг вариант за Тунис е, да вземете такси, което да ви развежда по различните места! Удобно е особено ако сте 4 човека,  Обиколките са с фиксирани цени, плаща се на края. Нас ни возиха до  Картаген  на 4 обекта (билета за Картаген включва посещение на 9 обекта, но ние нямахме много време) и Сиди Бу Саид за около 4- 5 часа. Предлагат и вариант Картаген + Сиди Бу Саид + Медината. Нашата обиколка мисля, че струваше 40 евро. Дори да сте само двама, пак е по-изгодно от организираните екскурзии, които струват най-малко 50 евро на човек!

# 265
  • Sofia
За всичко си има тема в този форум!

Търся с нещо да запълня пролетната ваканция и една от възможностите е круиз по Средиземно море с тръгване и връщане от Истанбул.
Някой може ли да ми помогне с наблюдения върху времето в този период?
Подходящо ли е или ще ни замръзнат ушите?

# 266
Съвсем подходящо е според мен времето.Не става за плаж на палубата,но това да е проблема.Скоро бях мернала и точно такава оферта и то с най-новия кораб"Дивина"-точно по време на ваканцията и от Истанбул.

# 267
  • Sofia
Точно за тази оферта става въпрос!

# 268
Ех,как мислим еднакво Hug
Има дата 27,03,2013г  и е ощ Hugе учебно време,пък искам по-спокойно да пътуваме,че и нощувка в Истанбул.Та за това ще чакам следващо предложение. Mr. Green
Иначе ,си е супер като всичко предложението и си струва,много си струва Hug

# 269
  • София
Много ви благодаря за отговорите, не знам защо бях останала с впечатление, че навсякъде ще трябва да ползваме шатъла на кораба , това ми объркваше сметките, защото четох за цени по 15 евро на човек. Остава единствено да се чудя за Тунис, за другите места ще се мотаем сами. Zigizagi, на 15 март заминаваме:)

Общи условия

Активация на акаунт