КРУИЗИ

• 83 950
  • 840
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Здравейте,
didiga с радост ще споделя предложения. Аз съм била в Рим веднъж за 5 дни - когато успях да разгледам почти всичко. След това съм била за по 1 ден транзит когато учих във Флоренция и знам, че за този невероятен град си трябва време. Аз ви съветвам да не се опитвате да тичате покрай всичко, а да изберете група забележителности близо една до друга и да им се насладите. Аз мисля да се разходя е централната част, да ям (gelato)сладолед задължително го опитайте, ако не сте. И може ви да си направим един портрет с приятеля ми на Piazza Navona там се намира фонтана на четирите реки на архитекта и скулптор Бернини автор и на площада с колоните пред базиликата Св. Петър. Този площад ми е слабост. На тези които са пръв път ще са в Рим препоръчвам да се разходят. Покрай колизеума...той се разглежда бързо, ако няма голяма опашка. От там пеша покрай арката на Константин, Римския форум, Фонтана Треви и Пантеона. За мен това не е много ходене, но това си е до човек. При наличие на време препоръчвам придвижване до Ватикана и разглеждане на площада и базиликата...може качване на купола (има опашки). За музеите във Втикана няма време затова ги оставете за друг път. Нали все пак всички пътища водят към Рим!
Не забравяйте да хвърлите монета във фонтана Треви. Има легенда, че ако го направиш ще се върнеш пак в Рим Simple Smile От опит ви казвам работи!

# 331
  • София
Здравейте,
искам да попитам пътуващите за круиза на 31.05 от Геноа, които ще летят с Уиз еър на 30.05 до Милано. Ако да моля да споделите къде смятате да нощувате в Милано или Геноа и кой хотел сте избрали.

# 332
Здравейте,
искам да попитам пътуващите за круиза на 31.05 от Геноа, които ще летят с Уиз еър на 30.05 до Милано. Ако да моля да споделите къде смятате да нощувате в Милано или Геноа и кой хотел сте избрали.

Здрасти, ние сме за Генуа. Още нямаме резервиран хотел. Предният път спахме в един до гарата,  но но чакаме още да ни отговарят дали може да резервираме стаи. Слизайки от самолета не оставаме в Милано, а с влак отиваме в Генуа, защото на връщане ще останем 2 дни в Милано и ще имаме време и за него. Мисля, че ще сме в един полет дори.  Laughing Вие с какъв самолет се връщате към София?

# 333
  • София
Ние летим на 30.05 с Уиз и се връщаме пак с тях на 08.06. Още не съм решила къде ще спим на връщане, но Милано не ми е любим, а и съм го посещавала и мисля да останем в Генуа...иначе и ние с влака и така.

# 334
Здравейте,някой може ли да даде предложение за Барселона?Предложените екскурзии нещо не ми вдъхват доверие.Какво бихме могли да видим,ако решим да разглеждаме сами,има ли панорамни обиколки и откъде тръгват?
Бих се радвала и на инфо за Палермо.

# 335
Ние смятаме да ходим до Генуа с личния си автомобил с няколко междинни нощувки. Предния път бяхме с полет до Милано, но ползвахме автобусите на Коста от летището до пристанището. Навръщане останахме две нощувки в Геноа и ползвахме кола под наем, но лично на мен ми беше много нервно да не изпуснем полета от Милано Simple Smile Спахме в един хотел на удобно място близо до аквариума в старата част на града, на една улица под егидата на Юнеско, ще поровя да потърся името му. Беше скъп, но изобщо не отговаряше на звездите си. Май това е характерно за хотелите на Италия. Дори ми се стори много страшен района, защото през деня имаше много цветнокожи по магазинчетата и улиците. Но вечерта района блесна с очарованието си - малки ресторантчета, хлебарнички, тесни наклонени улички, местно население ...
Сега смятаме да отседнем навръщане около Верона - едно, че много ми хареса този град и второ заради детето - видях, че до езерото има сафарипарк, динопарк, увеселителен парк и аквариум. Също мислех да посетим Флоренция, разбрах, че Доминика е учила там, дали си заслужава половиндневна разходка и какво заслужава да се види там? 

# 336
Здравейте,някой може ли да даде предложение за Барселона?Предложените екскурзии нещо не ми вдъхват доверие.Какво бихме могли да видим,ако решим да разглеждаме сами,има ли панорамни обиколки и откъде тръгват?
Бих се радвала и на инфо за Палермо.

Порта в Барселона е добре комуникиран. Близо до него е спирката на хоп-он, хо-оф автобусите. Ако не се лъжа от там минава зелената линия. Аз лично харесвам повече червената линия, която има по-добър маршрут и ако не се лъжа е по-кратка, около 2 часа всяка. Влез в сайта им и го разгледай, има значение и сезона, защото някои от линиите вървят само лятото  Simple Smile
Успех в разходките  Peace

# 337
  • София
Флоренция определено си заслужава. Ако решите да минете от там мога да споделя някой от любимите ми места, най-вскусните панинита и най-добрия сладолед за мен Simple Smile Също има едно мое много любимо място Piazzale Michelangelo от където се открива навероятна панорама към града. Ponte Vecchio (стария мост), за галериите няма смисъл да споделям, защото няма да имате време, но  Флоренция не случайно е наричана "люлка на ренесанса". Ще се радвам да помогна с каквото мога.

# 338
Кое е по-хубаво: Балтийски столици или Норвежки круиз и с коя компания?
Благодаря за отговорите ви.

# 339
  • Живее на Луната
Според мен Балтийските столици - виж офертите на Norwegian.  Hug

При норвежкия круиз интересни са фиордите, но зависи по кое време на годината, ако е тъмни може и нищо да не видите.

# 340
Кое е по-хубаво: Балтийски столици или Норвежки круиз и с коя компания?
Благодаря за отговорите ви.

Била съм и на двата круиза. И двата пъти с MSC, които са ми предпочитаната компания.
Норвежките фиорди е страхотен круиз, но и доста скъп. Мечтаех си да видя тази природна красота и преди 2 год.го направих. Страхотно преживяване...7 систърс водопадите, Кристиансанд /един уникален град, съхранил в себе си и най-стария си квартал/ и много други...Периодът беше края на юли, от тук тръгнахме при 33 градуса и в Копенхаген пристигнахме на 13 и яко дъжд. За това препоръчвам, ако се прави този круиз да е през юли, все пак има възможност да се постигнат температури от 22-25 градуса и да се уцели и слънчево време. Имам намерение пак на се върна, но този път до най-северната точка - Хелесилт.
За Балтийските столици - бях миналия юли. Времето беше приятно, не много студено и не много топло. Определено има какво да се види, все пак говорим за Петербург, Стокхолм /посещение на айс бар  Wink/, но ако не се лъжа имаше 2 дни в морето.
За този круиз много от пасажерите бяха комбинирали своите летни отпуски и 2 седмици правеха круиз, включващ Балтийските столици и Норвежките фиорди, но на мен лично повече от 10 дни в морето ми идват в повече.

Надявам се, че съм била полезна, все пак е въпрос на личен избор, но аз бих се спряла на фиордите /отново/  Peace

# 341
За норвежките фиорди кога е светлото време на годината когато да бъдат видяни ?

# 342
За норвежките фиорди кога е светлото време на годината когато да бъдат видяни ?

През лятото най-добре,юни,юли или август.

# 343
Здравейте на всички. Изчетох и двете теми за круизите и благодаря на всички за обстойната информация. Ние със съпругът ми и с приятели предвиждаме ноевмври Карибски круиз. Островите са San Juan, Puerto Rico
At Sea
Bridgetown, Barbados
Castries, St. Lucia
St. Johns, Antigua
Philipsburg, St. Maarten
Charlotte Amalie, St. Thomas.

A корабът е Celebrity Summit. Моля, ако някой от вас е посещавал някой от островите, да ми даде съвет кое си заслужава, какво да видим и т.н. И също така ще съм много благодарна за информация за кораба и обслужването, резервирали сме каюта със веранда, пушачка съм и сутрин кафето го предпочитам с цигарка на верандата  Mr. Green . За първи път ще сме на круиз и помощта ви е от голямо значение. Благодаря на всички предварително.

# 344
Момичета, може ли да ми кажете нещо за Ибиза. Къде може да се ходи, какво да се види. В нашия круиз ще имаме доста време там, дори цяла нощ, предполагам ,за да се посети някоя култова дискотека, но поне аз не си падам по тия места, и най-вече по музиката вътре. Някак си пиу пиу - мяу мяу 10 минути ми идва множко. Моля за информация ходилите вече там, както и тези, с които ще сме заедно на кораба да споделят какви планове имат.

Общи условия

Активация на акаунт