КРУИЗИ

• 84 078
  • 840
  •   1
Отговори
# 675
  • София
didiga, така е, бях афектирана, но вече започна да ми минава  Mr. Green , имаше и още неща които не ми допаднаха, например климатика в кабината........не можеше да се регулира и си беше доста студено  Twisted Evil  , а аз мразя да спя на 18 С.........но това се преживява  Mr. Green .
За пакетите и напитките, не е задължително да си купувате предварително...но е препоръчително, защото излиза по-евтино и не даваш сервиз за всяка поръчка. За пакета който споменах е включено всичко, алкохол, безалкохолни питиета, води и кафета, без ограничения през целия ден.
 insane, преди да се качиш на чекина на пристанището си длъжен да депозираш кеш или с кредитна карта, при нас беше 250 евро.  когато надвишиш този лимит получаваш извлечение или ти дърпат още парички от картата. Не се притеснявай, след като се прибереш всичко е точно и ако са надвишили със вземанията ти ги връщат.
 Bled, мислим с норвежките кораби, на 1.10  тръгване от Копенхаген и на 26.10 слизане в Лос Анджелис. Но този път ще запазваме в последния момент,за да избегна проблемите дето имах с ранната резервация.

vesselaa За климатика-Това имах предвид като казах, че кораба е стар, случвало се и на нас. Покриваш климатика с нещо, ако трябва залепваш с тиксо и готово. Grinning
За Ел Ей, подкрепям с двете ръце, не ми сменяй маршрута, моля те... Sad

# 676
Хм, аз пък не виждам какъв е смисъла от 26 дни в морето?!?
Като погледнах маршрута на NCL, честно казано нищо Карибско не виждам там ( Мексико си е Мескико, но не е типични Кариби, а Коста Рика също е различен тип остров, който изисква много повече от просто един стоп с кораба за няколко часа). Този Трансатлантически круиз изобщо не минава през уникалните карибски острови и не мисля, че си заслужава особено.  Thinking
Маями и ЛА са места, които определено имат нужда от поне седмица на всяко от тях също.
Доста по-удачен вариант за Кариби е всеки един 7 или 14 дневен круиз от Маями или Форт Лодърдейл, като до там се лети просто от Европа.

И не на последно място - Norwegian Star e доооста възрастен кораб (2001), а имайки предвид преживяванията на vesselaa с MSC, не е ли по-добре все пак да търси нов кораб?

# 677
  • София, Хаджи Димитър
Някой да е пътувам с Windstar Cruises? Защо са толкова скъпи круизите с тях?

# 678
 Asinka, избрала съм го защото не ми се лети и в двете посоки, поне едното летене ще спестя  Mr. Green  В ЛА седмица няма да останем, но 3-4 дни със сигурност, поне това са ни плановете, стига да се прибере на време ММ.  А и такава натоварена програма като сега, всеки ден на пристанище, не ми допада. 

# 679

Това последното категорично не е вярно за MSC. Абсолютно задължително е всички пасажери на една каюта да си закупят пакети с напитки. Дори на листовките беше записано, че вечерящите на една маса са длъжни да купят на всеки пакет с напитки, но за това не съм искала допълнителна информация и не съм съвсем сигурна, тъй като ми се струва прекалено.
[/quote]

Не съм цитирала компания, и две семейства не може да са в една каюта. Пак повтарям, Двамата купуват задължително когато се продават пакети all inclusiv напитки. Казах, какво може да се направи и се прави много често, напълно е възможно. Колкото до масата, има маси с по 10 човека, съвсем непознати, как така всеки ще си купи, няма такова нещо. Който иска пие, които не иска само си хапва и сигурно аз от моята бутилка не мога да сипя една чаша на съседа ? Това се прави непрекъснато, поръчвала съм цели бутилки за наши приятели......Но както и да е, това са неща от кухнята, дадох само насока, всеки се учи сам от опита си в пътуванията. Успех....
[/quote]

Така, значи последно, доколкото разбрах, си стиснахте ръцете, че за all inclusivе трябва всеки от каютата (ние сме само двама и нямаме други познати с нас) да си купи, но ако е пакет от примерно 7 вина, може на двамата общо. Правилно ли хванах нещата? Другия вариант по моите сметки излиза, че минимум 2х7=14 бутилки винце трябва да се опънат, по една на вечер на човек  Mr. Green Не че няма да се справим, даже ще е забавно, ама ако боли глава от тяхното винооо  Laughing мани мани

# 680
Пакет за напитки дали е възможно да се закупи само от единия пасажер....  или при положение, че сте двама в каютата е логично, че и втория ще "се възползва" от поръчаните напитки (т.е. да трябва и двамата отделно да си купят пакети)  newsm78

Veselina K Разбира се, че само единият ще закупи пакет. Пакетите са различни, може да са 7 бут. вино или повече. Също така за кафе, мин.вода и безалк. напитки, коктейли или СПА. Вие избирате какво да си купите, ако сте двама най-добре да се купят 7 бут. вино, те са различни, за всяка вечер по една /ако сте за 7 дни/ Ако изпиете дадена вечер само половин бут., останалото ви се пази за следващата вечер. И три вечери да си пиете бутилката, няма проблем/става въпрос за ресторанта, а не бюфета/. Даже четирима да сте на масата, може да си пиете от един пакет. Но гледайте да не останат неизползвани бутилки.....или друго. Двамата купуват задължително когато се продават пакети all inclusiv напитки. Ако сте две семейства с два такива пакета, може да черпите непрекъснато и другите двама ?
Това последното категорично не е вярно за MSC. Абсолютно задължително е всички пасажери на една каюта да си закупят пакети с напитки. Дори на листовките беше записано, че вечерящите на една маса са длъжни да купят на всеки пакет с напитки, но за това не съм искала допълнителна информация и не съм съвсем сигурна, тъй като ми се струва прекалено.

Не съм цитирала компания, и две семейства не може да са в една каюта. Пак повтарям, Двамата купуват задължително когато се продават пакети all inclusiv напитки. Казах, какво може да се направи и се прави много често, напълно е възможно. Колкото до масата, има маси с по 10 човека, съвсем непознати, как така всеки ще си купи, няма такова нещо. Който иска пие, които не иска само си хапва и сигурно аз от моята бутилка не мога да сипя една чаша на съседа ? Това се прави непрекъснато, поръчвала съм цели бутилки за наши приятели......Но както и да е, това са неща от кухнята, дадох само насока, всеки се учи сам от опита си в пътуванията. Успех....

Така, значи последно, доколкото разбрах, си стиснахте ръцете, че за all inclusivе трябва всеки от каютата (ние сме само двама и нямаме други познати с нас) да си купи, но ако е пакет от примерно 7 вина, може на двамата общо. Правилно ли хванах нещата? Другия вариант по моите сметки излиза, че минимум 2х7=14 бутилки винце трябва да се опънат, по една на вечер на човек  Mr. Green Не че няма да се справим, даже ще е забавно, ама ако боли глава от тяхното винооо  Laughing мани мани

# 681
"Здравейте,
Завърнахме се от Сридиземноморския ни круиз с ОПЕРА. Е, не е същото като предишния, който беше със СПЛЕНДИДА... по- тесни кабини, по-малки бани, няма закрит басеин и други дребни неудобства, но пак си беше КРУИЗ.   
Нямахме късмет и с времето-на всичките ни спирки ни валя дъжд - и в Палма де Майорка, и в Ибиса, и във Валенсия, и в Монте Карло.
За следващия круиз ще внимавам повече в избора на кораб, сезон и продължителност. Но със сигурност ще има още и още круизи. " 

Това го бях постнала в друга тема, но го поставям и тук, в подкрепа на казаното по-горе за кораба ОПЕРА.

# 682
  • София
Veselina K Разбира се, че само един пакет ако не е all inclusivе, дай да купим и за децата тогава....Ако съм на твоята маса ще черпиш по чашка, спокойно всичко е възможно. Те и алкохол уж не дават да се внася, да ама не......ще видиш сама.....

# 683
  • София
"Здравейте,
Завърнахме се от Сридиземноморския ни круиз с ОПЕРА. Е, не е същото като предишния, който беше със СПЛЕНДИДА... по- тесни кабини, по-малки бани, няма закрит басеин и други дребни неудобства, но пак си беше КРУИЗ.   
Нямахме късмет и с времето-на всичките ни спирки ни валя дъжд - и в Палма де Майорка, и в Ибиса, и във Валенсия, и в Монте Карло.
За следващия круиз ще внимавам повече в избора на кораб, сезон и продължителност. Но със сигурност ще има още и още круизи. " 

Това го бях постнала в друга тема, но го поставям и тук, в подкрепа на казаното по-горе за кораба ОПЕРА.

SofiaBG Всеки кораб си има своята романтика и красота, а и по важно е самото пътуване. Понякога трябва да не забелязваме дребните неща......

# 684
Veselina K , мила изобщо няма такова нещо....преди 2 дни се прибрах. Никой не те задължава да пиеш или двама да си купят едни и същи пакети ....Бяхме 9 човека на една маса, това ни беше групата и си се събрахме заедно,въпреки че предварително ни бяха сложили на различи маси,  всеки си пиеше каквото иска и си поръчваше, като съответно му се отразяваше веднага на картата.  Дори за вечеря и да закъснееш, не е проблем, другите чакаха с питиета или бяха си поръчали вече......От менюто за деня си избираш ястие, и там няма ограничения, можеш да повтаряш или потретваш ако ти е харесало дадено ястие.....

# 685
SofiaBG, и аз бях там  Thinking ...но как е възможно  newsm78 ...дъжд имаше само в Монте Карло и той дори спря когато слязохме на брега,  а в Ибиза такова слънце печеше  ........на коя дата се прибрахте?

# 686
Мерси veselaa   Peace

Ако съм на твоята маса ще черпиш по чашка
>>> Bled, имаш я  Mr. Green

А като препоръчвате предварителното закупуване, предполагам, визирате все пак след качване на кораба... или може и от сега? Ако е така да се мятам да купувам пакети, да не изпусна виното, че за къде без него  Joy

# 687
  • София
Мерси veselaa   Peace

Ако съм на твоята маса ще черпиш по чашка
>>> Bled, имаш я  Mr. Green

А като препоръчвате предварителното закупуване, предполагам, визирате все пак след качване на кораба... или може и от сега? Ако е така да се мятам да купувам пакети, да не изпусна виното, че за къде без него  Joy

Не сега, преди да се качиш, там виждаш всичко и тогава купуваш........

# 688
  • Sofia
А само за безалкохолно има ли смисъл да се купува предварително?
И какви са горе-долу цените на пакетите и поотделно като си поръчваш?

# 689
  • София
Някой да е пътувам с Windstar Cruises? Защо са толкова скъпи круизите с тях?

rumbich Да...Скъпи са защото са така да се каже яхти, до около 150 човека. Повечето клиенти са клубни. Много стара компания, която непрекъснато си сменя собственика, все едно си купуват яхти. Но да не занимаваме момичетата тук с тази скъпотия. Не си струва, но все пак ако те интересува пиши ми на лични.

Общи условия

Активация на акаунт