Какво се прави , ако НЕ искаш да кърмиш ?

• 23 812
  • 152
  •   1
Отговори
# 105
  • София
И все пак темата е "Какво се прави, ако НЕ искаш да кърмиш", а не "Какво се прави, ако НЕ искаш да кърмиш, защото..."

# 106
Много благодаря .   bouquet
А има ли някакви последствия от тези хапчета и въобще от некърменето ?
Не.

# 107
  • София
И аз се учудвам на тези, които решават, че няма да кърмят ей така, защото "не е за мен", прочели нещо и решили.
Аз кърмя по 10 минути на кърмене, не затова ми е разхвърляна къщата, не вися по цял ден по диваните, не ми пречи да съм навън по разходки. Не съм имала проблеми със зърната, нито запушвания или млечници или ревящи бебета. Толкова от самосебе си се получиха нещата. Спестих си цялата хамалогия по миене, стерилизиране, преваряване, не мъкна цяла раница с бурканчета и шишенца със себе си. А това, че не мога да се откача от бебето за 6 часа, и да не кърмя, пак няма на кого да го оставя, за мое съжаление. Родих секцио, но и със засукването нямах проблеми, ако това има връзка (за мен няма). Не ходя с помпи по крайниците вместо ръце, цедила съм мноооого рядко. За парите не говоря, защото идея си нямам колко би ми излизало АМ, а и парите не са критерия по който бих решавала как да си гледам детето.
Реших, че ще кърмя защото знаех/бях чувала, че така е по-добре и просто си стана като по книга, не бях прочела все още съседния форум, където ако не кърмиш, си най-безотговорната майка.
И все си мисля, че при повечето кърмещи майки би трябвало да е така.  Rolling Eyes
Звучи гадно, да не ми се обидят съфорумките, но ако се колебаете дали да кърмите или не, по-добре не влизайте в Кърмаческия, нормално там пишат майки с проблеми с кърменето, търсещи съвети, но не това е ежедневието на кърмещата жена. 
Да, ама не на всички кърменето им се получава като по книгите. Ако и аз имах такова кърмене щях да кърмя поне до 1 година, но поради ред причини, най-вече, защото детето ми се измъчи сега сме на АМ.

# 108
АЗ не бях решена на 100% да кърмя. Бях решила - ако се получи - ще кърмя. Ако ли не - няма да кърмя. Не бях много надъхана за кърменето поради факта, че аз самата не съм кърмена изобщо, мъжа ми не е кърмен и сме си екстра. Брат ми беше кърмен, но щеше да умре, оказа се че не е получавал достатъчно храна и вместо да наддава, беше отслабнал та лежа на системи във 2-ри мес. и т.н. и после му бяха дали един кашон млека да пие вместо майка ми да го кърми. Е, разбира се, това са някакви екстремни случаи, които стават много рядко, но тъй като се случи точно в семейството, в което отраснах, някак не ми беше фикс идея да кърмя. Бях чела, че е най-добре за детето и т.н. и затова бях решила да си направя поне труда да видя какво е и как ще го приемем аз и бебето, но бях решила, ако не ме устройва, да спра да кърмя. Е, не се наложи да спирам - кърмата ми сама спря, че и изобщо не текна както трябва, но може да се каже, че не направих почти нищо, за да тръгне. Просто нямах достатъчно мотивация, а и сега като видях, че пак всичко протича добре, ако имам второ дете, мисля че по собствено желание не бих го кърмила.

# 109
Момичета , моята приятелка роди момиченце . Много благодарим на всички в темата   bouquet. Нещата са протекли перфектно , пила е хапчета и всичко е ОК ! Бебето се чувства много добре , майката също !
Поговорихме само малко по телефона - голямо облекчение изпитва от факта , че няма да кърми . При нея процеса е предизвиквал , ако не отвращение / това е силна дума / то да кажем много силна неприязън и сегашната ситуация я удовлетворява напълно .

но бях решила, ако не ме устройва, да спра да кърмя. Е, не се наложи да спирам - кърмата ми сама спря, че и изобщо не текна както трябва, но може да се каже, че не направих почти нищо, за да тръгне. Просто нямах достатъчно мотивация, а и сега като видях, че пак всичко протича добре, ако имам второ дете, мисля че по собствено желание не бих го кърмила.
Абсолютно същото беше и при мен . И също не бих кърмила , ако имам второ дете .

# 110
  • София
Честито на приятелката ти    Simple Smile

# 111
Честито момиченце! Да е живо и здраво!    stork-girl       ylinfant

# 112
Много благодаря .   bouquet
А има ли някакви последствия от тези хапчета и въобще от некърменето ?
Не.

Не думай.

"По време на приема на Вашето лекарство може да наблюдавате поява на следните нежелани реакции:
■ световъртеж (вертиго)
■ главоболие
■ гадене
■ болки в стомаха
■ повръщане
■ топли вълни
■ ускоряване на пулса
■ запек
■ депресия
■ мускулна слабост
■ чувство на мравучкане
■ кръвотечение от носа
■ частична загуба на зрение
■ понижено кръвно налягане/ загуба на съзнание
■ болка в гърдите
■ умора/сънливост
■ смущения в храносмилането и други смущения от страна на храносмилателната система
■ алергични реакции - кожни обриви, сърбеж
В случай, че за първи път провеждате лечение с този продукт, трябва да следите стойностите на кръвното налягане. При лечение с cabergoline са съобщени и събития като валвулопатия (увреждане на сърдечните клапи) и фиброза (на мястото на нормалната тъкан в някои органи се образува съединителна тъкан)
Още за: ДОСТИНЕКС табл. 0.5 мг. * 2 (DOSTINEX tab. 0.5 mg. * 2 PFIZER), цена и информация
от framar.bg"

Отделно противопоказанията са изключително много; от някои от тях страда всяка втора бременна - например отоци.
Като почти всяко лекарство, ще кажете - ами доста сериозни са страничните ефекти от това точно. Ако майката въобще не иска да инициира кърмене, може и да се подложи на медикаментозния вариант, но ако причината за спиране на кърменето е например недостатъчно кърма, неефективно сучещо бебе и т.н. - има си по-удачни начини да се спре кърмата по естествен път, без да се тъпче човек с хормонални инхибитори.

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 17:18 от Параход

# 113
Аз пих три хапчета в болницата след като вече ми беше тръгнала кърмата, и ако не бях ги пила, щях да получа сериозен мастит. Оправих се с тях, не съм имала никакви странични ефекти. По друг начин кърмата ми не можеше да спре, нито със стягане, нито с нищо. Гърдите ми бяха станали като балони.  newsm78

# 114
Е, разбира се, че те действат и спират кърмата. Точно след раждане трудно ще я спреш по друг начин.

Въпросът е, че са доста силни лекарства и не трябва да се взимат с лека ръка и без лекарско предписание.

Рисковете при некърмене за майката са например по-големия риск от рак на гърдата и някои други Peace

# 115
Не отричам , че има противопоказания , но наистина колкото и изтъркано да звучи , така изброените ги пише на почти всяко лекарство ...
В крайна сметка всеки си има глава на раменете и може да си прецени сам какво да направи .

Един мастит примерно не е много приятно нещо също  Rolling Eyes /  в момента моя приятелка се бори с този проблем и положението е страшно  ooooh! / ...

п.п. Въпреки всичко смятам , че темата е полезна и можем да продължим да си дискутираме тук  Peace

# 116
Знам че има рискове от некърмене, но като нямаш възможност да кърмиш, какво да правиш. бях много зле със здравето и трябваше да пия много силни лекарства, да не говорим че психически не можех да издържа болката от цеденето.

# 117
Разбира се, не отричам, че в определени ситуации, нямаш избор Simple Smile

# 118
  • Варна

След секцио знаете ли кога се вземат тия хапчета Достинекс ? Тоест кога ще е позволено вече да се пие нещо или веднага като се светстиш след упойката можеш да приемаш медикаменти ?

# 119
  • в огледалото на живота
диор,пуснала си подобна тема вече тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=649650.msg21543385#msg21 … sp;    
Ако има нещо което те притеснява,защо не попиташ лекаря си?

Общи условия

Активация на акаунт