Порасна февруарското човече и на ясла тръгва вече (37)

• 24 822
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Зехме се.  Mr. Green Доста по-спокойно от изминалите дни, е, пак се разплака като ме видя, но не тъй напоително и бързо се успокои. Има надежда.  Mr. Green Госпожите иначе ме уверяват, че се адаптирал чудесно, заигравал се сам и с другите, танцувал, изпълнявал квото му се каже и т.н. всичко обичайно за него. Само да не беше пустия му рев при оставяне и при взимане /много ли искам?  Laughing/.

Мяу, дано бързо и отмине на Халата и да не е нищо сериозно!  Praynig честно казано не поВна теорията на Бръмби за гледането на старини.  Thinking
Иначе и у нас дяцата сдават баш у най-такивата моменти - или ще сме на цървено с бюджета и ще се натръшкат и двамата... или ще съм уморена като бито куче и ще реши Дребното да се буди по 10 пъти на нощ и то поне 3 поредни дни...  Mr. Green Дет се вика, никога не мога да се успокоя докрай.

Бе Бобчето ми е доста самостоятелно вече - може да се облича, обува, храни, къпе и играе сам и най-вече всичкото туй го прави с охота и не се размотавам много покрай него. Дори от това лято го пускам сам да ходи до едно близко кафене да си купува сокчета /като през това време аз го чакам на площадката и не пресича никакви улици/. В близкия супермаркет пък го оставям да разглежда играчките докато пазарувам, и накрая го викам да чакаме заедно на касите.

# 196
  • София
Ника, искам know how за това пистижение при Бобчето!  Praynig Честно, трябва поне още  едно дете да имате, глей как добре се справяш с тяхното възпитание. И за да не съм голословна, ще споделя при нас как е. 

Давам дрехи да се облече - ако не бързаме и моето търпение е безгранично, обличането се осъществява в следния темп:

2 чорапа Х 10 мин на чорап = 20 мин.
5 мин разхождане гола, гонейки ме - "мамо, чакай да ти кажа нещо"  Crazy
10 мин обличане на обикновена блуза, без копчета, просто трябва да се нахлузи. Ако някой се чуди как го посига - първо се оглежда от всички посоки, после след кратък спор, че не иска точно Crazy тази, после я наглузва и мрънкЯ, че не може да си облече ръкава. Следва мое изсъскване и блузата е облечена. Crazy
Панталона след блузата е за невероятните 5 минути, като аз съм виновна, ако случааааайно ципа заяде или пък не може да си улучи копчето и илика. Crazy  #2gunfire <- ей таз иконка, обаче и сменете посоката на пистолетите - не искам да застрелвам Софи, а аз да се гръмна. Laughing

Значи сега поразлистих тетрадките на голЕмата. Имаме няколко цветенца и лепенка за награда за краснопис.  Peace Ама що ми трЕбвА да отварям тетрадката от Алианса. Там се бистри забележка - детето било без домашно  ooooh! Те разчитат тя да си запише... да да  Laughing Ей го, пак не знам какво има за домашно, никъде не е записала. Пак ще имаме забележка във вторник, искам да се гръмна.  Crazy

Да я оставя в супермаркета при играчките - никогаш! Тя ще е напазарувала една количка боклуци, пред касата всички нас ще гледат и ще има "Искааааааааааам" и рев като магарица. ooooh!

А какво прави - хич не ми е ясно! Значи извеждат децата от клас, тя никога не е готова и идва поне 10 мин след останалите. Какво прави за мен е мистерия, явно доволно много се мотае. Ама да ми е жива и здрава.  Crazy

# 197
Явор е добре горе-долу,още кашля ,но педи ме успокой ,че е в ред на нещата и може да продължи и 2 седмици.Благодаря,че ни мислите  Hug
Теди ти пък не се сдухвай ,то като дойде момента ще се мобилизираш и нещата ще си дойдат по местата.
Да ви кажа покрай лошото време се организирам по -добре в къщи.Успявам и да зготвя и да подредя.

# 198
  • София
Слънч, благодаря ти за милите думи, но аз бях дотук с бройката!  Mr. Green И Боби си има своите моменти на размотаване, обикновено когато се киска за нещо и обличането се превръща в голяма веселба и търкаляне по пода.  Laughing Ако бързаме го дообличам без протести, ако не го оставям да си се киска и чекне.  Laughing В градината иначе проблеми нямаме, винаги бил пръв с обличането и с храненето.  Peace
За магазините съм писала, че и той иска, ама не се инати или пазари като кажа "не" или ако е ядене "имаме вкъщи" и дося, за негов късмет, драми, сълзи и тръшкане в магазин не съм преживявала.  Mr. Green Общо взето е Извади-душата-с-памук, по тънката струна ме работи той - с добро, не с лошо.  Laughing

Мики, ларингита отшумява за 2-3 седмици, наистина не се възстановява гласчето веднага.  Peace

# 199
  • Burgas
И Ивето кашляше,наистина,че продължи около 10-12 дена и сега от време на време накашля,но само като заспива по 2-3 пъти.

Разпитах за майчинството,значи увеличението важи само за майките с деца до 1г,които получават минималното обещетение,което беше 240 и от 1.09 става 270лв.,за нас не важи,гадно,но това е...

# 200
Никич, евалата, ашколсун и прочие и прочие! newsm20
Майка-чудо си ти не, ами майка-мечта! Много обичам такива самостоятелни деца. Малчугана отсега го дресирам да се съблича, облича, да си взима чист памперс, да изхвърля мръсния, да се събува и обува, та напредваме бавно.
От вчера има нова дума в речника си и цяла сутрин днес между нас се води следния диалог:
- Ка-ка! Ка-ка!
- Кака е на училище.
- Ка-ка! Ка-ка!
- Кака е на училище.
- Ка-ка! Ка-ка!
- Кака е на училище.
- Ка-ка! Ка-ка!
- Кака ти я няма.

и пак отначало...  fiuuuuuu

Слънч, за твое успокоение и в защита на Софито, ще споделя, че имах (отчасти все още) подобен проблем с Моника. Липса на организация ли, по-спокойно ли ми е детето, не знам, но още от детската градина все последна се приготвя. В училище тази тенденция продължи, особено пък през зимата, когато чинно чаках да нахлузи шапки, шалове, ръкавици, да нарами чанти и допълнително домъкнати пликове с екип за физическо и какво ли още не. Естествено, винаги слизаше последна. Grinning От последните две години насам обаче има сериозен напредък и смея да твърдя, че нещата коренно се промениха. Отдавна вече не ѝ вися на главата да си пише домашните, нито проверявам точно какво има да прави и за кога е (в първи клас пишехме всичко заедно). Пита ме често, когато се затрудни, и аз си питам периодично много ли има да пише и готова ли е, но сме далеч от времето, когато цял ден не ѝ стигаше да си напише домашното. smile3557 С две думи - не се ядосвай и не си късай нервите - до две години нещата ще влязат в ритъм и всичко ще се нареди. thumbsup Дори за мотки като наш'те чада милни има надежда. balloon

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 15:28 от Xcat

# 201
  • София
Котич, то детето си е такова - подава на дресировка, заслугата не е моя.  Peace Laughing Сега поиска да научи буквите, отидохме заедно да купим магнитни такива за хладилник и по цяла вечер ме "изпитва".  Laughing Ама понаучи десетина букви и цифрите.
Максето примерно голем звер се въдеше отначало, но сега го виждам и него, че покрай големия смята послушанието за нормално.  Laughing И той е от помагачите иначе - изхвърля, подрежда, прибира играчки... Опитите му за обличане приключват с мятането на дрехата връз главата и стои като статуйка да не падне от там.  Joy Обувки не може да си обува, но опитва де.
И туй за диалога ми е толкоооова пазнато.  Laughing Само че при нас е "Бобо?" ...и така до втръсване.  Laughing
Брех, тихичко да се похваля, че имаме напредък с гърнето и ако майка му не забравя  Embarassed този факт, пампите на практика са му сухи. И това за няма и седмица.

# 202
  • Burgas
Коте и ние водим подобни разговори,като се сети и почва:ка-ка,и аз на училище,после та-ти и аз на работа е и тя почва да обикаля апартамента и да вика ка-ка няма,тати няма.....

И ние се мъчим с гърнето,вкъщи е без памперс,преди казваше,сега неще,май я мързи да казва,но аз я подпитвам,но се напикава на ден поне 2 пъти,рядко 1 път.

# 203
  • София
Момичета, не съм се включвала от известно време. Беше малко напрегнато при нас предвид съкращението на мъжо. Намери си работа на по-добра позиция и с по-добро заплащане newsm44.. Има надежда за нас (както каза Мяу Wink)

Честит рожден ден тинейджърката baloni

Мики, радвам се, че сте добре Hug

Толкова от мен. Отивам да празнувам Wine Glass

# 204
Ника аз и друг път съм казвала ,че Боркта ми е любимец  Heart Eyes .Много сладко и оправно дете е.Аз като чета и го сравнявам с племеницата, която е колкото него ми се струва ,че той е по-голям.Браво на Максо за гърнето  Hug
Коте честита ти "кака"  Mr. Green
Слънчи голяма скица е Софи  Laughing ,като я гледам от сега каква е хала ми се струва,че ще бъде бясна тийнейджърка  Whistling
При мен черната серия продължава  Rolling Eyes .Сега пък ме боли гърдата   Tired ,отказвам да се панирам предварително  Crossing Arms .В понеделник ще ходя до личната да я видя какво ще каже,пък и да си взема направление .Ама почвам да си мисля ,че съм в дупка заради наближаващия РД  Crazy

# 205
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
el_P

# 206
Добро утро Hug
Ел супер!Много се радвам за вас!Ще се наредят нещата,ами къде ще ходят Simple Smile
Ники браво на теб!Бо е детето мечта Heart Eyes Дано Макси скоро спре да плаче като го оставяте на ясла!
Приятен уикенд момичета Hug

# 207
  • София

Ел, поздравления!  sohappy Много се радвам за вас!  Hug

Мики, погал-погал!   action032

Уф, Диди стои до входната врата, смъкнала си е маратонките и ги гледа тъжно.  cry Миналата събота и неделя беше същата работа.  Tired

# 208
Добро Утро,
Сузи-котката ни събуди в ранни зори-8 и 30 и съм кисела ConfusedИскаше да влезе при нас в спалнята и да се гушка и жално мяукаше пред вратата,но това винаги много ме изнервя,че все ми е малко съня,пак че се случва рядко.
Юхче,мерси за есенното кафе  bouquetМилото Диди,а дано всички дечица имат такова желание за ясла!
Ел,много се радвам,че всичко се подрежда при вас Grinning
Ла Вида,да ти е жива и здрава тийнейджърката!
Пухи,опитайте в друга банка PeaceИ аз съм на мнение,че не може цял живот все под наем да се живее,как вървят жилищата при вас?

# 209
Юхче, много арт кафето днес! Sunglasses
Ели, браво на мъж ти! Знаех си, че всичко ще се нареди! bowuu
Мики, сигурно всичко е наред!  Peace
Малвинке, не плачи! Нали знаеш кога ще спиш? Laughing
Хубав ви ден, имам доста работа, но ще ви наглеждам! Hug

Общи условия

Активация на акаунт