Порасна февруарското човече и на ясла тръгва вече (37)

• 24 801
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • offshore & overseas
И в тоя ред на мисли:

hahaha

Аре, дим да ме няма, поне мляко имате за цял ден.

# 121
  • София
Хей, Калина вече ме взе за луда, седя и се хиля  hahaha
Днес определено е много млечен ден  Laughing

Мяу, благодаря за млякото  Hug

# 122
  • някъде тук
Благодря за кафето и за млякото Simple Smile Обичам ги и двете напитки Laughing

Така,сега да дам отчет ,че днес бяхме на консултация Laughing Жорката на 1г и 9м , тегло 12,500 ,ръст 87см.
Докторката ни изписа Умкалор,неможах да разбера защо, като в момента е здрав.Сега му чета листовката в нета и никъде не пише да се дава профилактично или пък като имуностимулант Rolling Eyes
Още не съм го взела ,та затова се чудя има ли смисъл? Някой ако е давал нека сподели мнение Rolling Eyes

# 123
Оооо, и квооо  Crazy
Аз давам един имуностимулант - чай с лимон и мед  Wink
Децата сааа здрави, но имаме драма с ДГ и при двамата... Радина страда,че е там, Мартин - че я няма, и тъй ...
Смазана съм физически,психически, само един апетит ми остана и бременните ми дрехи  Mr. Green
Няма да се обяснявам, някой са в течение... здраве да е само...

# 124
Не съм ви чела признавам,ама изпитвам силна нужда да се наоплаквам,обещавам после да изчета  Embarassed !
В неделя докато си пишех поста Явор направи пристъп ,изкарахме си акала ,направих му една инхалация и газ към Детска педиатрия .Там първо грижливо ми обясниха,че е трябвало да идем в центъра в който обслужват пациентите на педи.Аз и казах ,че там няма дежурен педиатър и ще си платим.Прегледаха го и се оказа ,че е както предполагах ларингит и ни приеха .Да ви кажа чесно ужасно съжалявам ,че отидохме там  Tired .Бяхме с една циганка в стая и с една отачалка.Звъняха им телефоните по нощитете ...незнам как не набих някой  #Cussing out .Сестрите по цяла нощ се хилят и не се съобразяват,че децата не могат да спят,санитарките и те държат тон ....ужасТ и безумие. За храната нямам думи  Shocked
Да не дава господ ,ама от сега на татък кракът ми няма да стъпи в друга болница освен Токуда ,вярно много пари отиват там ,ама си заслужава заради спокойствието на детето .Ама аз съм си виновна,той мъжът ми беше тръгнал на там и от къде ми хрумна тази болница  ooooh! .Важното е че сме си в къщи.
Сега се чудя от къде да започна,че в нас е меко казано лудница  Tired

# 125
  • София
ДД!  Grinning

Мики, съжалявам за това, което сте преживели!  Hug Hug
Максо когато получи първия си пристъп, една много читава лекарка от Окръжна се падна на смяна - каза, че ако искаме ще го приеме, но според нея изглеждаме достатъчно адекватни да се справим вкъщи. Сложи му урбазон венозно, веднага му даде и фенистил и ни изпрати по живо-по здраво с рецептата, и уговорката ако се притесним да се връщаме. Ей, много я харесвам тая лекарка, наистина пристъпа отшумява за ден, а клиничната пътека е за 3 дни и ако ти се паднат циганки и откачалки в стаята... може да е 3-дневен кошмар.  Mr. Green Та нали скоро пак беше с пристъп - горещата вода на макс в затворената баня, проспан, фенистил и инхалации и го овладяхме. Но винаги си имам едно наум, че с ларингита шега не бива и все съм нащрек, и в яслата съм ги предупредила, че спадне ли му гласа да ме викат веднага.

Много мляко, много нещо сте сервирали тая сутрин!  Joy
Днес, след 5-часово кесене по опашки  Twisted Evil, успях да се регистрирам в БТ и в НОИ за обезщетение. За протокола - през времето, през което получаваме обезщетение за безработица, не дължим здравни осигуровки и периода се зачита за трудов стаж.  Peace Като свърши обезщетението, се подава Декларация в НАП, че сами ще си внасяте здравните осигуровки /ако все още не работите/.

Слънч, Пух, поздрави за напредъка с гърнето!  Hug
Сестрата ми каза, че вчера ентусиазирано е сложила и мой Макс, но така е писнал, че се е отказала.  Laughing Днес им били пуснали парното в градината и май-май имаше желание жената пак да го пробва повечко пъти.
Сутринта имаше драми.  Mr. Green Още като го събудих се усети за кво иде реч, едва ме пусна да се облека и измия. Плака и в градината, ляга по земята... после казаха, че се е успокоил и не са ме викали да го прибирам по-рано.

# 126
Еее, Мики, големи драми при вас. Hug Аз за детската педиатрия нищо добро не съм чувала, за съжаление. Знам че е голяма мизерия и дано не ми се налага, че наистина друга детска болница, в която поне да са в 21 век , освен Токуда, не знам. Някой ако знае да казва, че да имаме идея на куде да се насочваме. А иначе Ника много ясно ти е казала как се справя сама в такива ситуации, но трябва да си знаеш възможностите и ако не се чувстваш сигурна по-добре да ходиш в болница, отколкото да рискуваш.

# 127
  • Burgas
Мика много гадно,дано се оправя бързо детето и да не се налага повече да посещавате тази болница.

Мойто дяте и то накашля,не много,но като влезе в серия......иначе нищо друго,лекарката я прегледа оня ден вика,че няма нищо друго,гърло не е червено,гърдите чисти и така,ако не спре до петък пак ще я водя.

Ох днеска ходих да подавам молба за дипломната работа  ooooh! голямо ратъкаване,не стига,че за една защита плащам 400лв ами и обикалям като луда за една молба.Първо вземи молбата,намери научния ръководител за подпис,после отговарящия за катедрата,после плати таксата,после на ксерокс дипломата,добре,че имах снимка и най-накрая се върни,добре,че успях до 12 иначе ще хвана обедната почивка.Ужас....

# 128
  • offshore & overseas
Аз съм много доволна от инфекциозна болница (с Калина бяхме през март), но съм чувала оплаквания и от там (условията обаче са чудесни - е, надали чак като в Токуда), а и си има определени заболявания, при които приемат, не знам дали ларингита е сред тях.

Мики, радвам се, че всичко е наред!

На мен днес естествено пак ми казаха, че гърлото на Калина било „сочно” и че щяла да се разболее, ако не вземем мерки. Ама взимаме, не взимаме, тя си се раболява. Това е - деца! Трябва да звънна на пулмолога и да почваме с хаповете, не знам за кога отлагам. При нея нищо не се задържа на гърлото, всичко слиза в дробовете. А съм забелязала, че сестрата не може да хване бронхоспазмите ѝ. Т почти никога не вдига, така че....

Абе, като цяло не мога да си събера акъла просто.

Никич, Максето е добре, знам, че го мислиш, ама скоро всичко ще е перфектно!

Дали и аз да не напусна... шефа? Колко време имаме право на обезщетение?

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 15:08 от Мяуче

# 129
  • София
но трябва да си знаеш възможностите и ако не се чувстваш сигурна по-добре да ходиш в болница, отколкото да рискуваш.
Peace Peace Именно! Мен също много ме е страх и винаги съм подготвена психически, че ще се мятам в таксито и ще акостирам в някоя болница. Не видя ли подобрение веднага след описаните процедури - изобщо не бих рискувала. Миналата година имаше случай в Ямбол, в който нелепо от ларингит си замина едно 2-годишно момиченце.
Като условия в ОБ не е зле, обаче стаите са с по 3-4 легла и е въпрос на късмет с кой ще се случиш. Снаха ми като беше там с племенника, я бяха настанили сама в стая и 2-3 дни по-късно беше настоявала да и пратят съкилийничка /и получи ромка, ама и на това се радваше/, че до тоалетната не може да отиде иначе.

Мяуска, то па верно не всички отделения сключват договор за всички пътеки и така можеш да си обикаляш болниците с детето на ръце... ужас.

# 130
  • София
Мяу, аз напуснах по взаимно съгласие - в този случай имаме право на 4 месеца минимално обезщетение - по 7,20лв. на работен ден. Ако те съкратят вече - обезщетението е спрямо заплатата ти и стажа и доколкото знам може да бъде до 12 месеца и до 60% от заплатата /за процентите не съм много сигурна, че наскоро променяха нещо там, към увеличение/.
След майчинството също може да се запишете в БТ ако няма да се връщате на старата работа - днес се бяхме събрали бая майки.  Peace

# 131
  • offshore & overseas
Ми да го ръчна тУгаз да ме съкрати, ама то надали ще е толкко елементарно. newsm78

Благодаря ти за консулта, ще го мислим, най-вече защото вече се задушаваме от тия Фноски безбрежни. Hug

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 15:25 от Мяуче

# 132
  • София
Ми да го ръчна тУгаз да ме съкрати, ама то надали ще е толкко елементарно.
Ако се включи ТанчетоГ ще е най-добре, но аз доколкото знам, не мое да те съкрати без разрешение от Инспекцията по труда /щото си майка на малко чаве, до 3г./ та затова най-безболезнено за работодателя е майката да напусне по взаимно съгласие.  Rolling Eyes Иначе моята кума я съкратиха /наистина/ и май получаваше обезщетение 10 месеца, сума спрямо дохода и беше доволна, но пък нейните деца са големшки.

# 133
  • София
Благодаря ти за консулта, ще го мислим, най-вече защото вече се задушаваме от тия Фноски безбрежни. Hug
Имаме едно семейство познати, сите работят в семейния бизнес и наскоро научих, че постоянно се въртят някой от тях да е на борсата - съкращават, напущат, че и на тях осигуровките им идват в повече.  Crazy
Като ти изтече обезщетението, може пак да те назначат и след 6 месеца отново да напуснеш и пак и пак.  Peace

П.П. Вариант за малко пестене от осигуровки е и неплатения отпуск за гледане на дете до 8г. - по 6 месеца на дете за теб и по 6 месеца на дете за лъв ти. През това време работодателят плаща само здравни осигуровки и се зачита за трудов стаж /на МРЗ/.

# 134
  • София
Оооо, и квооо  Crazy
Аз давам един имуностимулант - чай с лимон и мед  Wink
Децата сааа здрави, но имаме драма с ДГ и при двамата... Радина страда,че е там, Мартин - че я няма, и тъй ...
Смазана съм физически,психически, само един апетит ми остана и бременните ми дрехи  Mr. Green
Няма да се обяснявам, някой са в течение... здраве да е само...

Ъъъ, това не го разбрах, ама ако е това, което си мисля - честито  Hug

Общи условия

Активация на акаунт