Играят ЯНУАРСКИТЕ деца по килим от есенни листа!

• 28 493
  • 706
  •   1
Отговори
# 585
  • Велико Търново
Добро утро!
Пописали сте снощи, таман да имам какво да чета тази сутрин с кафето  Grinning

Емили, много лошо това с мъжлето ти. Дано бързо се оправи и не прави повече пневмонии, че легне ли болен мъжа, все едно още едно бебе да гледаш!

Люба, по-хубаво ми е на ресторант цялото фемили, вместо да ги оставям на някого, за да излезем двамата с мъжа ми. Сега поне има места за непушачи, с детски кътове, лесно е. Оставяла съм ги да ми ги гледат бабите само ако отивам някъде по задачи, но не винаги. В повечето случаи съм поне с едно ремарке. Хубаво, забавно и по-спокойно ми е.
Ама то, да поясня, че откак се е родила Калина, семейните вечери на ресторант ни се броят на пръстите на едната ни ръка, де.  hahaha

Mariap, първо научих Калина на биберон залъгалка, че тя преди това не го искаше. Започнах да й давам от време на време АМ, че да свикне и с него. Заредих хладилника и фризера с манджи за децата. Написах на 1 лист режимите им, лепнах го на видно място в дневната и им казах "адиоС". Моят мъж предварително се беше премирил, че ще има много плач и безсънни нощи, но не би. По негови думи всичко е било много спокойно. Съседите също потвърдиха, че не е имало кански ревове посреднощ. Виж за мен, не беше толкова леко, понеже още на 10-ия час циците ми все едно щяха да експлодират. А тръгнах без помпа, никак не я обичам, а и си мислех, че вече нямам толкова кърма, че да стане проблем. Та цедене на ръка, топли компреси вечер в хотела, даже карах голямата ми дъщеря да суче, че да ме облекчи. Тя милата, като гледаше колко съм безпомощна и притеснена, някакси  преборваше отвращението си, и помогна и тя. Та така. Ако все още кърмиш, дори и да не е основно, задължително си вземи помпа!  Peace

Фонтанелата на Калина е 6 на 6 мм на последната консултация според педи. Как ги измери, не знам. Витамин D не съм давала откакто се е родила.

Ну Заяц, за захласването бях писала, ама явно нещо не съм публикувала. Както го описваш, това е леката форма на захласване. Само изглежда страшно, но всъщност не е. Да си знаеш, че вече може да ти го прави това нещо при силен рев. И не се паникьосвай. От моя опит духането в лицето още повече стресира. По-скоро потупване по гръбчето или плясваш с ръце пред нея, но по-скоро минава от самосебе си. С възрастта спират да го правят.

# 586
  • Велико Търново
Ох, продължавам:

За силантите, нашият зъболекар е против, няма да слагам на голямата. И ние ще разчитаме на добрата хигиена и на гена.

Бебеш, браво на мъжа! Че и друг път си писала хубави неща за него! Simple Smile

Мисля, че се изписах. Засега.  Mr. Green

# 587
Бре! Здраво бях закъсала с четенето. Днес лаптопа е при мен и най-сетне наваксах.

Ноеми, ЧРД на патерици! Желая ти много слънчеви и усмихнати дни. Разказвай за разглезването (стига да става за публично четене Grinning)

Bimbim, като те гледам имаш време и за второ и за трето. Аз съм на 37 и искам второ със сигурност.

Нашата фонтанела също не е затворена. Не съм я мерила скоро, но е поне три на три см. Докторът я преглежда, но не казва нищо. Значи е ОК.

Петър най-сетне започна да спи по-спокойно, след като извади пети и шести зъб. Не по цяла нощ де, да не си помислите, че е настъпил голям рахат. Сега ставам по около 4-5-6 пъти само Joy

# 588
  • в Надежда-та
Момичета при положение, че съм въвела жълтъка и киселото мляко, мога ли да правя застройка на супата Rolling Eyes Thinking

# 589
  • Пазарджик
Добро утро!!!
Благодаря за кафетата Hug
Май трябва да приема нова стратегия ,че няма да спя през нощта,че да ми е по леко през деня Mr. Green
Ви ,не виждам причина да не я застройваш(след като си въвела жълтък и кис.мляко),друг е въпроса ,че аз отдавна не го правя,променя ми вкуса.Слагам един картоф да ври с другите неща като стане готов ,го пасирам ,така супата  придобива плътност и се сгъстява.
Чопи,много е неприятно когато малчовците се удрят,още повече като ги държи друг,не искам да защитавам бащата на Емо ,но да знаеш ,че на всеки се случва.Аз изпадах в луда ярост когато някой(най вече ММ)удари Таня,дойде момент в който и аз я изпуснах от поглед и се удари лошо(падна по лице върху един улук)и си разцепи брадата,а бях точно до нея.Така сега все правих забележки на ММ да внимава да не удари Нели в полюлея ,а първа аз я нацелих,разбираш какво искам да ти кажа ,нали Hug

# 590
  • Сандански
Тонита   bouquet Много благодаря за инфото,че съм се притеснила яко!Кърмим се още и помпа ще нося,но трябва за 1 месец да го приуча да пие от шише,че това упражнение не го умеем.Свеки има опит в бебегледането и знам,че ще ми изпълнява заръките,но както каза - като че ли майките повече страдаме от децата SadСега кърмите ли се отново с Калина,че свеки днес ми подметна,че като съм спряла веднъж да го кърмя после не било хубаво.За мене това са си бабини деветини,по-скоро ме е страх да не се отбие Rolling Eyes
Сори за спама момичета,но наистина ми е притеснено  bouquet

За фонтанелата - на Дари не му е затворена,не съм давала витамин Д и педи смята,че всичко е наред и няма нужда Peace

Ну заяц вчера мислех да пиша,но забравих - както и Тонита ти е казала,захласването не е толкова страшно,колкото изглежда.Големия ми син се захласваше до около 3-4 годинки и ми изкарваше акъла,но после отмина.Чела съм,че децата на по-голяма възраст понякога го правят,защото знаят че така им се обръща внимание ето защо не трябва да даваме вид на толкова изплашени и притеснени.Имай в предвид,че когато се изплаши или се удари пак може да се случи,но не се паникьосвай Hug.И Божидар няколко пъти ми се захласва,но с потупване и духане в устата(така знам,не в лицето) му минава.Хората около мене се паникьосват и на мене ми се свива под лъжичката,но минава бързо Peace

Ви мисля,че спокойно можеш да я застройваш с жълтък и кисело мляко Peace(Тути ме е изпреварила  chef).

# 591
  • в Надежда-та
 Hug благодаря и аз така си мислих, ама да попитам все пак Laughing
Тутс променя, ама за мен супа без застройка някак си не е супа Crazy, та затова. Пък и когато е възможно гледам да готвя "общо" за всички Wink Иначе аз не пасирам почети, само намачквам Peace

# 592
  • sofia
Чопи, не се ядосвай. Аз се радвам, че баща му има желание да го вижда.

Фонтанелата- доки каза, че не е добре рано да се затваря, около 12-18 мес било оптимално. Вигантол съм давала 5 пъти общо.

Снощи даваха по новините как деца под 2 г не трябва да гледат изобщо тв. Какво ще кажете? Аз го пускам, когато Лия не иска да яде.

Ви, прави смело.

# 593
  • Велико Търново
Тя и майка окикери ей такива  Shocked, като разбра, че съм давала на каката да суче. Пак щото не било хубаво веднъж като е спряла пак да почва. Според нея това означава, че щяла да се жени и развежда много пъти  Whistling . При което аз и казах, е, значи няма да стои като майка си - неженена дори веднъж, пък с три деца .... как да докажа, че не съм от малцинствата  hahaha
Калина не се отби. Като се прибрахме, веднага я взех и я сложих на гърда и тя засука жадно жадно, но, истина е, че кърмата ми понамаля. Сега я кърмя основно сутрин, след това за приспиване, и през нощта, ако се събуди. Но те нашите вече са големи, така че, не ми е драма това.

Люба,  Когато е с мярка, мисля, че няма проблеми. Вече от няколко места научавам за нова мода - да нямаш телевизор вкъщи. Тези, дето са много  фанатично еко....  Thinking

# 594
Ви, може да застройваш супата на бебето с варена застройка. Слагаш киселото мляко, яйцето и брашно ( ако слагаш ) в едно малко тиганче и вариш известно време. Тази застройка я правят в детските градини.
  bouquet На всички благодаря отново за вниманието и мненията. И аз съм притеснена, че може да се повтори, но вече ще знам какво да правя.
Люба, Ан-Мари се заглежда много по рекламите естествено. Пускам й бейби тв, когато трябва да свърша нещо спешно. Има една поредица-baby einstein, която е много симпатична, има ги във вибокса. Гледа ги с голям интерес, с отворена уста;)

# 595
не знам защо, но все си мисля, че човек, който няма телевизор в къщи не е ок.
някакси да не ти пука какво се случва около теб не ми звучи сериозно...
не смятам да се фанатизирам на тема ограничаване от телевизор, поне засега.
ние в къщи гледаме всички новини, значи телевизорът е често включен, дара се зазяпва за някоя и друг минута и после пак си играе нещо. не го намирам за драма.

# 596
  • в Надежда-та
още веднъж Hug

Люба у нас превъзпитанието с ТВ трябва да е първо за М Mr. Green Като цяло се стремя ако нямам нещо конкретно за гледане да спирам ТВ, но прибере ли се М веднага го пуска Mr. Green

# 597
  • Сандански
Тони още веднъж - едно голямо БЛАГОДАРЯ!Ще споделя после как е минало. PeaceИначе свеки каза,че ако повтаряли да сучат след като са спрели щели да са им лоши очите и хората да хващали уроки от тях ooooh! hahaha Joy

Телевизор Божидар не го интересува Crossing ArmsА я кажете каква е тази Бейби ТВ ThinkingАз никъде не съм я срещала Rolling Eyes

# 598
Привет мами! Hug

Чак сега успявам да се добера до тук за малко.  Simple Smile

Тонита  Hug благодаря!

Ноеми да се отчете за вчера  Heart Eyes

Сами не стои самичък за повече от 15-20 мин през целия ден. Все ми е из ръцете, обикаляме пипаме и гледа всичко вкъщи. Само навън стои седнал, но много си рита обувките... Simple Smile
Ще записвам на ДК като направи 10 месеца, да видим дали ще му хареса...Иска си храна младежът...с тия каши и пюрета май няма да я бъде дълго. Постепенно ще започвам да го приобщавам към нашата храна.
Аз вече кърмя също сутрин и вечер, както и през нощта.
Да ви питам - бебчетата сутрин будят ли се с доста мокри памперси... newsm78 Сами не ги мокри така обилно както преди...

За телевизията и аз го гледах - мисля също, че ако не се прекалява - няма проблем! Peace

В ръцете ми е и не мога да пиша като хората...

Желая ви хубав ден момичета и беж по разходки! Hug

# 599
  • Пазарджик
Hug благодаря и аз така си мислих, ама да попитам все пак Laughing
Тутс променя, ама за мен супа без застройка някак си не е супа Crazy, та затова. Пък и когато е възможно гледам да готвя "общо" за всички Wink Иначе аз не пасирам почети, само намачквам Peace

Само картофа намачквам ,това го правя на нашите супи,аз също не готвя от близо месец отделно на Нели,изключение прави скарата Mr. Green

Люба и аз си мисля ,че това е някакво ново течение.Е не бих оставила нито Нели ,нито Таня да гледат телевизия цял ден.

Общи условия

Активация на акаунт