Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява тетралогията на Фало?
Как се извършва операция при тетралогия на Фало и колко време обикновено е престоят в реанимация след нея?
Какви са референтните стойности за чернодробните функционални тестове и какво означават повишените нива на билирубин, АСАТ и АЛАТ?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява тетралогията на Фало?
-
Как се извършва операция при тетралогия на Фало и колко време обикновено е престоят в реанимация след нея?
-
Какви са референтните стойности за чернодробните функционални тестове и какво означават повишените нива на билирубин, АСАТ и АЛАТ?
Утайката (CRP) е маркер за възпаление, а повишените нива могат да показват наличие на възпалителен процес. Ензимите AST и ALT се използват за оценка на чернодробната функция, като повишените стойности могат да показват проблеми с черния дроб. Всякакви промени в тези стойности изискват консултация с лекар.
-
Какви са нормалните стойности на кръвните показатели при деца?
-
Какви са микробиологичните изследвания и тяхната връзка с детските болести?
Моята голяма дъщеря беше с междукамерен дефект както ти споменах по-рано,тя до 8 месечна възраст не боледуваше и след това като за почна да боледува кажи-речи всеки месец беше болна,пневмонии не ми е правила(да пази Господ),но всеки вирус който се зададеше тя го лепваше,какви ли не витамини и имуностимуланти съм й давала и тя пак си боледуваше,пазехме я много и колкото повече треперехме повече боледуваше.Вече е на 7год боледува по-рядко,може би е до организъм,аз въпреки че не съм имала сърдечен проблем също като дете съм боледувала много.Пожелавам ви бързо оздравяване и дано през новата година сте много здрави
Пожелавам на всички да са ни живи и здрави дечицата и възможно по малко да боледуват през 2014 г