Отговори
# 615
СПЯЩАТА,благодаря ти.Е то си е до човека-едни по-лесно се възстановяват,други по-трудно-организми всякакви.Леле,мами,като гледам как смело си побликувате снимки във фейсбук,и на вас и от ехогравите-възхищавам ви се-аз още не смея да се похваля за бебето,само семейството ми знае,дори и бабите ми не знаят още.Е,и 2-3 приятелки и на мъжа ми най-близките приятели.Хем искам да се похваля на целия свят,хем ме е шубе да не стане нещо...дали има такава друга като мен,хамава.С баткото така-пак по същото време бременеех,и даже и съседите в блока незнаеха,и пролетта-с бебе и количка-чуди се народа от къде и как Laughing

# 616
  • Sofia
Ангелче - повече течности , аз още се подвлачвам с последици от изкараната на крак болест - наливам се здраво с вода и хапвам плодове - ако не ти понасят лимоните и печените чушки са пълни с витамин С, а и А и Е, които са прекрасни за възпалени лигавици. Така че, давай с чушките, ако имаш апетит  Grinning

Dani l, както ти е  отговорила Спящата, аспирин протект се изписва често в начално бременност при определени показание, прави се и при профилактика срещу повторни спонтанни аборти...Той е в много ниска доза, не е 200мг, колкото стандартните таблети. По отношение на аспирина - понеже в миналото имах точно завишени стойности на антифосфолипидни антитела, в началото на бременността пак правих тези специфични изследвания и слава Богу не се наложи да приемам никакви лекарства, разреждащи кръвта  Simple Smile

Я разкажете поставянето на спиналната под някаква локална анестезия ли го правят, за да ти изтръпне мястото и въобще какво е усещането. Аз имам две коремни операции - банален апендисит и една диагностична лапароскопия, ама и двете бяха с обща анестезия.

Uana, честита принцеса и на теб  Simple Smile трябва да преброим колко са останалите в София февруарски момченца, че току виж си направим хор на Софийските момичета както вървят нещата

# 617
Major, сега като спомена спонтанни...сетих се защо ми го изписа  Peace
Бях в някаква нервна криза...много стрес, много адреналин и когато ходих при него направо го изплаших с поведението и вида си, тогава ми го изписа, заедно с нещо против аборт....но ето, че пак не се сещам какво беше другото лекарство  newsm78
Е, много съм зле...всичко забравям  Thinking

# 618
Ема, аз също не публикувам снимки и не казвам на всеки. Даже днес се чух с една позната и тя ме пита, а аз отклоних въпроса, че ще разбере, когато трябва. Не ме е страх, че ще стане нещо, но както и преди съм казвала - за мен това е момент, за който не е длъжен всеки да разбира. Затова сме казали на най-близките и тези, с които се виждаме редовно. Другите ще разберат, когато се роди. Щом така  или иначе не се сещат често за нас, защо пък да им споделям такова хубаво нещо.

major, локална анестезия няма. Почистват със спирт и боцкат. Не е болезнено. Леко неприятно, но не е необходимо от обезболяващо. Усещането не знам с какво да го сравня при самото поставяне. На мен са ми слагали някакви ваксини или антибиотици в ръката, които са били доста по-неприятни. Първо почват да ти се затоплят краката и ги усещаш все по тежки и по-тежки, докато дойде моментът, че не можеш да си мръднеш дори пръстите. Все едно не са твоите крака. После при  излизането почва изтръпване, боцкане, все едно дълго си стоял с кръстосани крака и са ти изтръпнали. Започваш да мърдаш постепенно и след около 2 часа вече съвсем ги усещаш като твои.

# 619
Здравейте мами, пак съм аз. Завърнах се от джипи-то , изписа ми куп сиропи и смучащи таблетки за гърлото, каза ми , че е само гърло не слиза към гърдите, което ме поуспокои. Сега се чудя дали да вземам всичките или да надблегна на мед,лимон и чай ? Мамите, който писаха , че са изкарали остри инфекций, пихте ли нещо. За секциото звучи страшно, но като си помисля, че и нормалното раждане си е болка и то на момента, тук и сега , пак ми е страшно и рисково. Така, че всеки е най добре да слуша организма си.

# 620
Ангелче,аз лепнах настинка още след първият ден застудявани в комбинация с болна колежка.ЛЛ ми изписа нещо си,ама аз нищо не си купих от аптеката.Имах хрема и болки в гърлото,както и един ден мускулни болки,без температура.Оправих се с липов чай,мед и лимони,но аз не съм никак за пример,защото съм си чешит и трябва сериозно да съм напрашена или да съм много зле за да приема хапове.А и по принцип съм с много добър имунитет и не се разболявам,а когато нещо се опитам да се разболея се оправям без лекарства.

# 621
  • Sofia

major, локална анестезия няма. Почистват със спирт и боцкат. Не е болезнено. Леко неприятно, но не е необходимо от обезболяващо. Усещането не знам с какво да го сравня при самото поставяне. На мен са ми слагали някакви ваксини или антибиотици в ръката, които са били доста по-неприятни. Първо почват да ти се затоплят краката и ги усещаш все по тежки и по-тежки, докато дойде моментът, че не можеш да си мръднеш дори пръстите. Все едно не са твоите крака. После при  излизането почва изтръпване, боцкане, все едно дълго си стоял с кръстосани крака и са ти изтръпнали. Започваш да мърдаш постепенно и след около 2 часа вече съвсем ги усещаш като твои.

She Moto, това с "пускането" на упойката сякаш не ме плаши толкова, дори главоболието, обаче самата операция и обезчувствяването бррр Sick аз по-скоро на нервна почва бих повърнала само при мисълта,че ми бъркат в корема. При първото раждане епизиотомията не ми бе неприятна, нито катетъра толков(поставиха ми го замалко, защото не можех да е изпишкам по време на раждането - странно за мен), нито шиенето(без упойка, направих алергична реакция)  ooooh! но приятелките ми минали през секцио, твърдят,че при операцията се усеща самото вадене на бебетата, че има и втрисане по време на процедурите и единственото успокояващо  е, че някой им държи ръката - анестезиологът, който ги развлича. На мен ми се струва като сюжет от хорър филм и 10х предпочитам естественото, но както и предния път в последния момент ще разбера дали имам шанс за такова раждане (заради високото късогледство)...

Ангелче, не се страхувай от таблетите, те са локални, за гърло, нито от сиропите - пий си го смело, няма да втасваш я  Wink

Я вижте какво хубаво време е навън  Party иска ми се ноември -тогава цялото семейство всяка седмица празнува по един рожденик - също да е слънчев, дори да е хладен. Дъщеря ми става на 12, а аз и съпругът ми на 34  Sunglasses

# 622
Oх... като чета за секциото , за катедрите, за упойките и направо ми прилошава, затова не чета..
Предпочитам да не мисля за нещо, от което ме е страх...
Моята операция ще е и двойна, дай боже! И бебето и Кистата, ама мисля, че разреза ще си ми  е един, или поне така се надявам...
Последните дни ме хващат лудите и записвам по цял ден рецепти на сладкиши, защото намерих едни много хубави блогове в нета.. Няколко сладкиша вече направих и ми се получиха.
Днес цял ден се любувам на ритащото ми бебе и ми е мноооого голям кеф, че днес рита повече...
Предните дни почти не я усещах.. Олелей ще го изпапам това малко бебешонче сладкоооооо!  baby_neutral Joy  Много ми е хубаво!  newsm76 preggo 

# 623
 Здравейте отново Hug Hug

Като му дойде времето ще решим какви упойки да изберем Heart Eyes И аз до сега съм била само
с пълни упойки/ апандисит, лапароскопия и секцио/, та затова си мислих,че
със спинална упойка ще е по-лесно ..ама не newsm78. То май всеки вид си има + и -.
При пълната после много ме боля гърло/ от тръбата/ Whistling Whistling И недай боже да се
закашляш...ужас Cry ауууу или да кихнеш ooooh!
При спиналната пък това главоболие... Е няма да ни е лесно, но пък си заслужава   babyuu passifier newsm44

# 624
Милички, пуснах една тема при Имената...моля ви пуснете своя глас...Деян или Момчил...Много съм затруднена при избора!

# 625
Привет, мами!
 Аз да ви се оплача - зъбите ме разкатаха, за една седмица всеки ден съм на зъболекар и вече 3-ти зъб ми отвори да прави. Така не са ме болели от училище!Просто не знам къде се намирам!
 Иначе бебчо е добре, много шава, а баткото само пита няма ли да излиза, че да го къпел вече Simple Smile

# 626
Вики фрутилакс имам предвид ама и аз съм една него ми го предписа лекарят оше в началото на бременоста и  го пих  някаде до четвъртия месец и сега нямам проблеми но ако се появят пак него ще го купя деиства ми и съм доволна пробваи го дано даде добри резултати  Hug
От довечера го почвам и аз, как го пиеше и колко време ???
Сузито благодаря   bouquet
Small sun ако фрути лакса не помогне ще взимам и това да пробвам .... до февруари има още доста време дано все някое да подейства за по дълго време, не само за 1-2 пъти  Crossing Arms
nevvy  newsm59 и от мене на патерици !!!!!
А една приятелка ми вика, я му кажи на твоя мъж, че не е майсторлък да вкараш краставица и да изкараш краставица, а да вкараш краставица и да изкараш слива евала Елени   bouquet   bouquet  Joy Joy Joy
Пепи  Hug за хубавите резултати
При мене за сега всичко си е по старо му, освен че почивам тия дни и по цял ден мързелувам вкъщи  Mr. Green Приятен следобяд на всички   bouquet

# 627
  • Sofia
Uana, радвам се, че се появи! Честито момиченце!!!

Аз пък, не мога да разбера защо обсъждате само общи и спинални упойки, като от години вече епидуралната е станала тривиална в болниците. Много по-безопаснтна от спиналната и без всички кофти странични ефекти, които може да причини тя.

Когато раждах първия път, още преди 8 г. и питах баща ми /анестезиолог, дългогодишен шеф на ОАРИЛ/ как да раждам, ми каза: Най-добре нормално, но ако искаш епидурал- може, спинална- не! Даже и не го попитах защо. Счетох за излишно. Да не се е променило нещо оттогава?

# 628
Здравейте мами, аз не сам писала доста отдавна, защото ни се случваха само неприятни неща. Първо кръвните изследвания не бяха добри и лекарката само ме шашна още повече, после и контракции получихме и така. Нещата се бяха поуспокоили даже си минахме на ФМ, много добре си върви бебо даже няколко дни напред. Но ето ни сега в 22 седмица въпреки, че всеки ден пия магнезии и куп др. хапчета пак имаме проблеми с контракции и болка  Tired. Надявам се да се спрат тези проблеми и само си броя седмиците, за да сме поне след 29, за да знам че имаме по-голям шанс.

# 629
Здравеите фрутилакса го пиех преди да си легна не съм следила час иначе тои деиства 8 часа след като го изпиеш , пие  се по една супена лъжица ,още първия ден даде резултат. Чета и аз,за упоики си говорите аз силно се надявам да раждам естествено но сега пък бебето е седалище нищо гледам да не го мисля много защото е рано и има време да се обърне още много пъти надявам се само всичко да е наред пък другото ще мине каквото такова. Hug

Общи условия

Активация на акаунт