Отговори
# 600
ангелче, едва ли ще ти навреди,предполага се, че няма да изпиеш литър Mr. Green Взимай нещо за имунната система: Биозин мама, Цитросепт, АФА, ЕМК или каквото си избереш друго и не се притеснявай,много мами,включително и аз изкарахме остри вирусни инфекции.

# 601
Ангелче, не забравяй и лимоните. Парацетамол също се разрешава за бременни, но се консултирай за дозата.

Спящата, бях с обща упойка. Ама това с двата дни неядене хич не ми допада. Аз ще преговарям с док. Не може то така. Каква кърма ще пусна, като ме измъчат така. А това рициново масло за какво е? Ох така ми се иска да стана още същия ден след операцията, че все още държи малко упойката и не боли толкова, а колкото повече лежиш, толкова виенето на свят при първото изправяне е по-голямо.

_jeny_ , не бих си причинила спинална упойка при секцио. Правиха ми я за едната артроскопия и усещах като удари в костта. Да, не боли, но е мнооого неприятно. А и говорих с един лекар и той каза, че след изваждането на бебето, като почнат да наместват и шият е напълно възможно да ти се догади. Все пак ти бъркат в корема. Та мисля да си го спестя. При една качествена пълна упойка излизането е доста по-приятно от излизането от спинална (докато почнеш да усещаш крайниците минават около 2 часа и минаваш през страшно изтръпване, боцкане). всеки си решава, но е хубаво да се има предвид, че не е като нищо да не усещаш.

Аз тази нощ се будих много от болки в тазобедрените стави. Ям сусамов тахан, обаче май помага само на колената.

# 602
  • София
За спиналаната упойка - ако анестезиологът е добър и нацели дозата, операцията като усещане не е проблем, при секциото не се закачат кости и стави.  Peace А и е по-безопасна за бебето. Аз не съм повръщала, но като почнаха да ми текат водите, знаех, че не трябва да ям, както и ако мога, да не пия вода.  Wink Клизмата също помага по въпроса.  Laughing Рициновото масло се пие, з. д. се изходиш. Ако не изпуснеш газове след операцията, няма да ви казвам какво се прави - пак екстра на секциото. Иначе след такава коремна операция никой няма да ти даде да станеш веднага (пак от екстрите, след норм. ражд., ако всичко е наред, и след 2 часа можеш да си на крак) - разрезът е огромен в сравн. с др. коремни операции, отделно се реже и матката, к. е изключително кръвоснабдена, още повече при бременност, също така представлява и мускул. При хоризонталния разрез (принципно вече се прави само такъв) поне коремните мускули не се режат, а се избутват.

# 603
  • Варна
Савина какви са пак тия болки в тазобедрата?ти едва имаш корем и още не ти тежи така,разширяваш се по план зна4и!!!!! newsm78
абе да ви питам някоя имала ли е "Единични левкоцити , бактерии , кръгли и плоски епителни клетки , кристали пикочна киселина" в урината?????
и миналия път пак така беше,а док каза ми щом не те боли като пишкаш и никви оплаквания нямаш зна4и нищо няма да пиеш.то било нормално!е да де ама най-първия път НЯМАШЕ такова нещо????сега мисля утре да си пусна и стерилна урина 4е да видят какви са то4но тез кръглите тъпанари?????

# 604
  • София
nevvy, това е в седимента, нали? Аз имам 1-2 левкоцита и плоски епителни клетки. Единичните левкоцити и епителните клетки е норм. да ги има, кристалите също (зависи каква ти е киселинността на урината). Бактериите според зависи, според мене доки е прав, че щом другите ти изследв-ия са наред и нямаш оплаквания, значи вс. е наред.  Peace

# 605
Неви, при мен разширяването не знам дали върви по план, ама вероятно от преди това си имам някакъв проблем с тия стави и затова така боли. Пък и мен не ме боли като се разхождам, а като спя - нощем.... за разлика от кръстчето...

Спящата, всеки си има различно определяне за усещането. При мен не болеше, но беше неприятно. Ще спинкам май май.
А като ти направят клизма, каква е идеята после от рициновото масло? Те като са ти празни червата и като не ти дават да ядеш....

# 606
Здравейте!Да ви се отчета на бързо от прегледа.Всичко е наред с бебето,доста едричко върви според доки,чудно му било,понеже аз съм доста "малка",но все пак не може всички бебета да са един калибър.Но си ме подготви човека,да очаквам голямо бебе на финала Grinning Тежи 681 гр. което според мен не е много,но..той си знае!Подпитах за кистата,отговори ми в прав текст:"Аз с нея не се занимавам",замаена работа..Гушкам ви всички Hug

# 607
  • София
За да са едва ли не на 100% празни, трябва бая вр. да не си ял  Wink , а и тогава вече си леко захранен - идеята е да започнат да функционират, з. д. не се натрупва напреж.  Peace

# 608
Аз бях със спинална и пак не ядох 2 дни, докато не изпуснах газове. Иначе секциото беше също по спешност и станах още същия ден. Вода докато не станах не ми даваха, само с тампонче намокрено. А she_moto за кърмата не се притеснявай, ако имаш ще слезе. Аз не ядях а на третия ден вече имах и кърмех. Рациново не са ми давали, нито пък някакви други препарати и нямах проблеми.

# 609
  • Варна
Спящата да за седимента в урината е.а и пробата може да е замърсена,миналия път пак така,ама аз утре ще пусна и стерилна на моя глава и пари!а и си мисля 4е е добре и секрет за мкб да си пусна,ама не при ЖК-то,ще ида при друг.аз не мога да си представя как не ни изследват всеки месец за кръв,урина,цито и секрет????голяма работа!просто не ми го побира акъла!здравеопазване!държавно!е и какво ние ли да си  се сещаме и да си ходим по изследвания?ето сега този месец не съм била на ЖК заради това 4е си платих преглед за болни4ен,а нямаше преглед - изместихме го 4ааааак за 14.11 4е да съвпаднел със следващия болни4ена!ами аз ????ми то има цял месец,и аз кво да стоя и 4акам без да съм си видяла изследвания-ами ако е имало нещо -4аааак след 1 месец ще видим като стане късно и трябва да си попиеш нещи4ко от апте4ката!все пак ПКК и урина на 4астно са си едни смешни 11 лв??????и толкова ли струваме???няма превенция,а ти4ай и спасявай като има какво.реагираме само на пожар,не на огън.

# 610
Ехо,мами HugПак ме ошашкахте с писанията-сега пък секциото ShockedАз нали уж така ще съм тоя път,та като чета и ми настръхна козинката.То не че и нормалното раждане не е плашещо-аз да си кажа на болка не издържам,и си крещя,без срам LaughingОбаче,я ме светнете за тия упойки-аз имам дискова херния,което ме навежда на мисълта че спиналната упойка май не ми е вариант newsm78Може да ми прецакат кръста още повече,а??Аз се успокоявам,че поне тук няма да съм сама,ами и мъжо ще е в кюпа,поне да има някой да се погрижи,пък и може да са по грижовни тук сестричките.НЕВИ-аз моите изследвания никога не съм ги виждала-отиват си от лабораторията направо при консулта,и аз хабер си нямам,така че бактерии и чудесии имам ли нямам ли.Сега съм на 7-ми на кръв и урина,а чак на 22-ри на консулт(ноември)-ако има нещо обезпокоително,дали ще ми звъннат??Общо взето-тъмна Индия Simple SmileХайде лек и слънчев Hug

# 611
Здравейте мамите,много съм изпуснала от темата и ще ви чета днес по-късно,а аз да се отчета от ФМ.Всичко е наред с бебчо,ще е момиченце  stork-girl(оказа се истина че всички мами от софийската среща сме с момиченца) Simple Smile расте си нормално за седмиците  и тежи 450 гр. Разбрахме се с доки за секциото и че ще раждам в Света София -клиниката на Мазнейкова,имам си и диск с малката красавица с много снимки и на личицето и също.
Надявам се всички сте добре,целувки по големите коремчета и хубав ден!   bouquet

# 612
Здравейте, мамчета!!
Чета за аспирина...леле, то на мен доктора ми изписа Аспирин протект, когато бях в 3-я месец, но убийте ме не се сещам защо. Трябваше да го пия около месец, но аз съм несериозна и го пих само 5-6 дни.  ooooh!

# 613
  • София
EMA ES, няма от какво да те е страх, секциото си е вече рутинна операция.  Wink Аз по-скро споделям, з. д. може изборът наистина да е информиран - хем доста бях изчела и половината неща не ги знаех (аз така или иначе си исках норм., ама не стана). Няма да забравя една мама Поли (беше с плацента панкреата поради скорошна бременност след секцио, дано не бъркам точното изписване на диагнозата, беше бая страшно, имаше кампания във форума), та тя точно това обясняваше - че и лекарите са си за бой, защ.-то убеждават родилките, че секциото е едва ли не по-добро от норм. ражд., а истината е, че така им е по-лесно  - половин-един час и айде, а иначе може и 24 часа да откарат до някоя; няма истерии, няма писъци (не че няма стенене и припадъци при някои мами след секцио   Laughing )... Като раждах, имаше и една мама с трета бременност, роди секцио уж заради миома, а като я отвориха се оказа, че няма такава; първите и две раждания били леки, без нито 1 шев; истината беше, че нейният доктор го мързеше да изражда (голямо светило, познавах го, защ.-то му бях бивша пациентка). Като си има показания за секцио, е друго.  Peace

Последна редакция: чт, 20 окт 2011, 13:11 от Спящата

# 614
  • София
Някои твърдения за аспирина:

Цитат
Не трябва да се пие аспирин по време на бременност.

Вярно.Не се препоръчва аспирин през първите три и последните месеци от бременността. Може да се пие по лекарско предписание през втория триместър.

Аспиринът през бременността:

Цитат
При определени ситуации лекарите назначават прием на малки дози антикоагулант /Аспирин протект 100 mg/ всеки ден или през ден. Повечето експерти смятат, че лечението с ниски дози аспирин е безопасно по време на бременност.

Специалистите препоръчват бременните с антифосфолипиден синдром да приемат малка доза аспирин в допълнение към хепарин /противотромбозен препарат/.

Антифосфолипидният синдром /повишена склонност на кръвта към тромбози/ се диагностицира при жени, които имат определени антитела в кръвта си, склонност към повишено кръвосъсирване и др.

Изследвания показват, че жени с висок риск от прееклампсия (включително жени с хронична хипертония, тежка форма на диабет или бъбречно заболяване и тежкостепенна прееклампсия в предходна бременност), могат да се възползват от терапия с ниски дози аспирин, въпреки че не всички лекари са единодушни за това кой е подходящ кандидат за този вид лечение, кога трябва да започне то и каква да е оптималната доза.

В случаите, когато не е предписан от лекар, трябва да избягвате приема на аспирин като цяло, както и други нестероидни противовъзпалителни средства като ибупрофен, напроксен натрий и кетопрофен, които могат да имат подобен ефект.

Aspirin Protect:

Цитат
ASPIRIN Protect не трябва да се взема през първия и втори триместър на бременността без консултация с лекар. ASPIRIN Protect не трябва да се взема през последните месеца на бременността, поради повишения риск от усложнения за майката и детето по време на раждане.

Общи условия

Активация на акаунт