Отговори
# 585
nevvy  ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН  !!!  newsm51

Tada nbirthday baloni
Пепи ,честито за сините гащи stork-boy smile3504

# 586
        nevvy,Честит Рожден ден!!!
Elileni ,разрешавам вече да ми сложиш сини гащи на първа страничка.
Такава чурка имам на снимка,че няма как да се съмнявам....

# 587
  • София
ЧРД и от мене!   bouquet

Аз днес си купих чанта на колела за родилното.  Mr. Green След секциото трябва да се пие мн. вода, а не трябва да се вдига повече от 1 малка бутилка. Кой да ти внесе водата обаче, особено в реанимация, обикновено няма (акушерките и санитарките не се престараваха с изпразването на катетрите - др. "екстра" на секциото  Simple Smile , пък камо ли за нещо подобно; виж като видяха една мама да носи едно стекче с вода на следващия ден след операцията, се разтърчаха, з. д. не й стане нещо и да им търсят отг. после... ). Та съм решила на първо вр. да си сложа на дъното в чантата стек мин. вода  Laughing , а отгоре в един плик др. багаж за болницата и да си влача без проблем по коридорите.  Peace

# 588
Неви, честит рожден ден и от мен!!! Много щастие, любов, късмет и здраве пожелавам! И безпроблемно раждане!!!

Да ви се оплача малко Simple Smile Днес тия от миграция направо ме побъркаха. Отивам да питам дали е получено разрешението за постоянно пребиваване и се оказа че е получено. Аз не очаквах, хукнах да плащам такса, да правя снимка и да попълвам молбата. Връщам се със всичко, обаче без моя белоруски паспорт. Лелката пък нямаше проблеми да ми даде разрешението и без паспорта, докато не видя разминаването в имената (написах и трите си имена в молбата, а пък по ЛК съм само с две) и почна се. Тя опитва се да ми докаже че аз имам само две имена по белоруски паспорт, щом в ЛК са две, аз и казвам че не е така. Общо взето утре трябва да и нося паспорта, а после да ходя в Общината да подавам документи за ЕГН. Мислех, че вече свършиха моите мъчения, ама не...  Twisted Evil Поне е хубаво, че ще получа ЕГН преди да родя, за да може раждането да мине по ЗК.

# 589
Вие не съдете по пола за теглото. Две приятелки родиха февруарчета, даже едната преноси няколко дни все около 3 кг, пък момченца. Аз съм се родила 12 дни преди термин и съм била едричка. ДО колкото си спомням към 3.800. Важното е да са живи и здрави.

Спящата, аз нещо много взех да се бъркам. След някои упойки казват 1 ден никаква вода - най-много да ти мокрят устните, след други да се пие....Та знам ли сега какво ще ми кажат. Аз и без това имам други въпроси към анестезеолога, че май и това трябва да прибавя. Но моя по-важен е кога ще мога да ям, че последния път с апандисита ме измъчиха 2 дни без нищичко да сложа в уста.

Алекса, вероятно зависи как е разположено бебчето, къде е плацентата и още ред други фактори. Мисля, че не става при всички така.

# 590
След секциото в реанимация и на мен не ми даваха вода Sad
Имах чаша с вода и лимон до мен, но вътре имаше и една марля с която
можех само да си мокря устните. Никакво пиене.
След като ме изправиха и закараха в моята стая тогава ми разрешиха вода smile3521

# 591
Привет и от мен! Аз да се включа 2-3 пъти докато не сме изписали цялата тема. Mr. Green

Днес си поръчахме матрак за спалнята, че нещо не мога да спя нормално на това легло. Харесахме си матрак с пяна, Нани. Надявам се да ми е удобен. Praynig Предстои ни и размяна на стаите в апартамента - хола ще става спалня, спалнята - хол. Причината - искаме да сложим камина с водна риза, а единствено в сегашната ни спалня има комин. Та, сега до седмица тябва да пребоядисаме новия хол, да си вземем камина и дърва и сме готови за зимата. Може да фучи колкото си иска. Mr. Green Ние с дакелчо ще се топлим на каминка. Grinning

Другия петък имаме годишнина от сватбата и решихме да избягаме от нашия скучен Ямбол, и си резервирахме едно студио за две нощувки в едно много симпатично хотелче в Шумен http://www.hotelprolet.eu/. Плановете ни са да обиколим Плиска, Преслав и Мадарския конник, а в Шумен музея и Шуменската епопея.  Grinning

Днес тръгнах да си търся яке, което да събира корема ми, ама....нъцки. Якетата са правени за манекенки. Mr. Green Моето яке от миналата зима не можах да го закопчея. А то какво трябва да си взема, след като сега коремчето ми е голямо, пък за декември и януари да не говорим. Mr. Green Mr. Green Mr. Green Обзаведох се от магазин Мания, за втора употреба с долнище на анцунг, един поларен суичър и пуловер, всичко за вкъщи. А от един магазин си взех плетена туника, нещо като сукманче. Не знам къде ще го издирвам това яке, но е задължително да си купя. Rolling Eyes

# 592
  • София
Да не сте били с общи упойки?  newsm78 След спиналната те карат да се наливаш с мн. вода заради главоболието (ако си им симпатичен, ти казват да си купиш /по-скоро да ти купят/ и солпадеин за целта  Wink ), като след реанимация може и ябълков сок. Иначе наистина горе-долу 2 дена не се яде, макар че аз помня кис. мл. и парче сирене още в реанимация (в два отделни дни, че моето секцио нали беше спешно и през нощта, та си отвисях там повече от 24 часа)... Иначе и реанимацията, където 24 часа си на легло без да ставаш, е от "екстрите" на секциото. Вече в обикн.-та стая ни дадоха по чаша рициново масло (на "лиглите" препоръчват шоколадче "Комфорт", ама аз като мъж си пийнах маслото) и уж норм. ядене (беше ужасно, с миришещ на мухъл хл.; тогава разбрах какво значи болнична храна, че аз по принцип съм всеядно некапризна - и по лагери съм яла, и по столове, не съм се оплаквала).

# 593
Добро утро в слънчевия октомврийски ден.
Спящата ,какви са тези нощни писания,не спиш ли?
Така хубаво си спя аз откакто си сложиш олекотената завивка.Топличко ми е.
Танитка,то много хубаво с печка и дърва,особено с водна риза/ние сме с такава,отопляват се и двата апартамента+двата бойлера,нашия и на свекърите/,ама си е хамалогия.И задължително едно юпиес,като спре тока ,иначе е кошмар.Току си надънил печката и спира тока,се започва едно бумтене,едно преливане на разширителния съд .Все едно вулкан изригва.
при нас онзи ден в бурята спря тока в 19.30,печката продължи да гори/нали има акумулатор към юпиеса/, и така до 22.30 после не са слагали дърва и изкарахме на топло вечерта.Не знам ако бяхме с малко дете и на ток.
Лек ден на всички.......
Забравих да питам вчера док,сега ще се допитам до вас.....Чета че не било хубаво да се яде туршия правена с аспирин?Вие какво мислите.Аз с предната бременност ядох,моята приятелка също,,,и сега който питам ми казва че е ял ама като се замислили не било хубаво....???

# 594
Пепи, аспиринът е противопоказан при бременни и деца до 12 год. заради риск от появата на синдром на Рей (рядко неврологично заболяване). Не зная колко аспирин има в туршията и колко ще поемеш с едно ядене, но е хубаво да се избягва. Това е предполагаем риск и не е задължително да възникне при всяко дете на всеки прием, но е хубаво да се знае и когато човек е информиран претегля риска за себе си.Моите деца много обичат туршия и майка ми  я приготвя без аспирин и с по-малко сол (едра морска или жълта хималайска) заради тях, а вече са големи, но рецептата й се е утвърдила и е много вкусна. Wink

# 595
Добро утро дами Grinning

Пиете ли вече кафенцето?
Пепи това с туршията с аспирин  не съм чувала да вреди. Аз също си хапвам такава туршийка и засега всичко е нормално Grinning / пу пу /.
Ама ако добавиш и 25 грама ракийка.... грешка и вреда няма Joy

Спящата наистина аз бях с пълна упойка. Явно със спинална е обратното и ти дават много
вода. Хмм трябва да се замисля с каква упойка ще е този път Heart Eyes
Ама наистина ти не спиш ли? Stuck Out Tongue

# 596
  • София
Лягам си с кокошките и по никое вр. ставам да пишкам.  Blush Иначе урината ми е ОК, пу-пу, ама хемоглобинът ми е паднал и след малко отивам до аптеката да си самопредпиша вит. за бременни (казах му аз на доки, ама не слуша; с предната бременност вече ми беше казал да пия, ама тогава сезоните бяха други, а и се скъсах от повръщане първите месеци; нали засега съм пак секцио, та и да стане по-едро бебето или да е с твърда глава, не от знач. - на Ади главата само й беше голяма, не й се бяха втърдили фонтанелите, тази еволюционна придобивка, след като жената се изправя на 2 крака, даже ни дигнаха дозата вит. Д по едно вр., че по-бавно и се затваряше фонтанелата; а и анемична бременна = анемично бебе).

По отн. на аспирина - при бременни не се препоръчва, особено през първия и третия триместър, тъй като може да причини кръвоизливи. Иначе за дом. туршии донякъде се отнася и това, к. и за меда (бутолиновите бактерии).

# 597
  • Sofia
Добър ден и от мен, слънчев и весел  Hug

Вчера бяхме на ехография при моята приятелка в центъра на д-р Марков  Grinning. Момиченцето си расте по седмички, края на 23-та съм,влизам в 24-та днес. Близо 600 гр. е, главичката също отговаря на срока на бременността. Беше с главата нагоре и се забавляваше с пъпната връв пред устата  smile3534, подбутваше я, мляскаше здраво smile3504 и преглъщаше амниотична течност. С крачетата риташе към пикочния мехур и чат пат се завърташе към ехографската сонда да си покаже гръбчето и дупето. Главно правеше упражнения за бицепс и трицепс  box  Дъщеря ми отсече, че ще командва бъдещия си съпруг след 20-30 години, защото палецът и е с по-къса последна фаланга от съседните пръстчета. Има и доста приятно оформени ушенце, на този етап от бременността не могат да се коментират други лицеви характеристики, защото физиономийките се оформят с натрупването на подкожна тъкан, която в момента е оскъдна...

Плацентата си е предна, но вече не е на 2-3 см от шийката, а на цели 5.7, което дава надежди,че до 28-ма седмица ще продължи да мигрира нагоре.Шийката е около 4 см дебела това също е ОК.

На мен ми беше доста интересно  tv

Премериха ме 58 кг на 168см, останах доволна и от това, но забравих да попитам за една добавка, масло от сьомга, обаче ще си я взема, защото е естествен източник на Омега 3 и не мисля,че пречи(няма добавени витамини).

Kris72,  Deyzi, дано ни се повтори кърмаческата успеваемост от предните бебета, въпреки че по това време с моята дъщеря вече имах изтичане на коластра, а сега само нося сутиен 95D, от 75B  Joy

Tanita13, Пепи искам и аз камина вкъщи, все ми е студено на краката, напоследък и днес дори си пуснах радиатора в офиса, само за да си топля стъпалата  Flushed Тук имаме и много красива авторска камина, която е на 80 години, по проект на един от най-известните софийски архитекти от 30-те години на 20 век, но на съседката от горния етаж и е напукана стената и докато не си премахне фугата, камината си остава само за красота  и можем да и гледаме само фризовете на лъвове  Joy

Относно аспирина - напълно подкрепям изказаните мнения, самата аз съм имала стомашен кръвоизлив като дете  на 11 г. от комбинация на разтворим аспирин след пържени картофки, така установиха тая чувствителност към медикамента и никога повече не съм го докосвала, както и дъщеря ми(за всеки случай). А при операция на апендикс, разбраха,че съм алергична към аналгина, след като ми набичиха една инжекция  pironi и пламнах като болна от шарка. Затова имам подчертан страх към упойки и медикаменти Confused, дано не е цезарово сечение този път. Заради -10те ми диоптъра пак ще решават след огледа на очните дъна накрая, дано са добре като предния път и си родя нормално...

Спящата, аз си имам една много готина приставка,телескопична, алуминиева конструкция с колелца, на коята се закрепват ранички, сакове и ме подсети за нещо много идейно  относно багажа Joy обаче има толкова много време още  Simple Smile

Тази нощ сънувах морето, толкова хубаво време, чиста морска вода и риби, искам пак в Гърция, където е заченато бебето, тази година през май бяхме 2 пъти и през септември пак, сякаш на мен ми е хвърлен пъпа там  Joy

# 598
  • Варна
МИЛИ МАМИ,БЛАГОДАРЯ ВИ НА ВСИ4КИ ЗА ПОЖЕЛАНИЯТА!ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ! newsm44 newsm68 newsm44 newsm68

# 599
Добро утро ! Честитито и на рожденичката - само хубави мигове и безпроблемна бременост. А февруари, най голямото чудо на света ! Heart Eyes При мен ноща беше трудна, вчера имах леки наченки на зачервено и леко възпалено гърло а, през ноща не съм спала - кашлица, силни болки в гърлото и гърдите  Cry , много ме е страх за бебо, а знам че не трябва да се пият хапове. И сега как да се лекувам, наливам се с чайове, ще ходя на джипито днес, но има ли някакви рискове за бебчо, при настинка ? Преди месец, една мама от нас "февруарките", така беше настинала мисля, че не беше взела веднага мерки и бебчо не издържа ! Sad И много ме е страх, ритка си ме ама да не му навредя нещо... И греяно винце мога ли да пийна малко с черен пипер, много ми помага на мен при гърло и кашлица, но сега...все пак е алкохол !

Общи условия

Активация на акаунт