ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

• 51 190
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
  • Chicago/Varna
Emigrantка[/b] Явно имам късмет, тук в супера има гръцка фета лайт и е много хубава. Не мога да живея без сирене, мога да ям само сирене и домати, с маслинки Simple Smile Има и топено лайт, и моцарела лайт, и жълто сирене лайт. Извара обаче не обичам, а тя явно е много популярна в тази диета. Тук се намира и българска фета, но последния път не ми хареса и няма да взимам повече.
Тази вечер включих и един блок бира във вечерята, наздраве!  beer
Carmen,И аз не мога без сирене,но тук поне Българското ми харесва много,но само което е в кутийка по една бучка вътре.Иначе като си го купвам на кило,всеки път е различно,веднъж е ок,после не,и сега си купувам само на една фирма,и съм доволна.А на  Изварата и аз не съм особено голяма фенка,едно към едно е като рикотата  която се продава тук,но която е на килограм(насипната),Иначе рикотата в кутийките е една такава като пастет,и с един никакъв вкус.Иначе котидж си го хапвам,не знам с кое БГ сирене да го сравня.Аз като дойдох  преди 9 години тук ,за първи път видях котидж.Не бях яла такова в БГ,може да е имало и тогава в БГ,но не съм го знаела.
А  за кръвната  група доктора казва,че хората с нулева група като процент са най предразположени към по бурна реакция на инсулина към въглехидратите,но това не означава,че всеки с от тази група трябва да е дебел,радвай се,че ти не си от тия проценти Peace

# 121
А мога ли всъщност да напълнея, вместо да отслабна?
Както казах, аз съм си слаба по принцип.. newsm78

# 122
Момичета, направих си домашана лютеница - домати, чушки/зелени/, патладжан, моркови и олио. На около 50кг материал сложих 3 литра олио. Та в момента изпаднах в едни размисли, разлиствам книгите на Сиърс и Папазова за да преценя колко грама е 1ВБ и нещо не мога да ги преценя. Моля ако имате някаква идея споделете.

# 123
До Baroness

Ако можете напишете пак тази прочута рецепта с карфиол.
Четох, четох и не можах да е намеря.

# 124
  • София
Рецептата не е нищо особено, импровизирай  Laughing Сварен или задушен карфиол оцеждам добре и слагам в 1 купа. Отгоре правя заливка от разбити яйца/белтъци и сирене / извара и запичам на парти грила или в микровълновата. Подправки по избор  Peace
Кръвната ми група е А, не е от нея проблема  Wink Може би гените ми са мутирали  Joy

# 125
Здравейте, момичета! Извинете ме, че така нахълтвам във вашата тема. Но миналата година спазвах тази диета за около 3 месеца и сега започнах да надничам при вас с мисълта за евентуално завръщане.
Това, което ми направи впечатление днес е последната рецепта на Emigrantка та въпросът ми е към нея.Става въпрос за топеното сирене - видях, че тя го брои за протеин, а на моето пише на опаковката М-27,П-16, В-6. Тогава не е ли по-правилно да се брои за мазнини, защото те са преобладаващи? newsm78 

# 126
Аз точно за fresh mozzarella ти казвам,че не я обичам,нещо ми е много безвкусно,за това не ми е част от менюто Simple Smile

Ако обичаш песто, може да сложиш малко на моцарелата за овкусяване. Зелено песто, смесено със зехтин и използвано за подправяне на слата "tricolore" - моцарела, домат и авокадо (аз понякога си добавям и пресен спанак) - става чудна работа. Пълно с витамини, засищащо (особено ако има и спанак), и лесно става по зоната. Ако хич не харесваш моцарела, сложи си фета или с каквото бяло харесваш.

Аз и котидж чийз и рикота не харесвам особено. Май съм капризна, но за щастие има доста голям избор от сирена тук - лайт и пълномаслени. С киселите млека - също. Тук има едно кисело мляко 0% масленост. В сравнение с него двупроцентовото кисело мляко е мазно като сметана.

А  за кръвната  група доктора казва,че хората с нулева група като процент са най предразположени към по бурна реакция на инсулина към въглехидратите,но това не означава,че всеки с от тази група трябва да е дебел,радвай се,че ти не си от тия проценти Peace

Ми аз преди не бях, но вече натам отивам. 61.8 кг на височина 161, но вероятно 80% от мазнините са ми съсредоточени на корема, малко съм като бременна  Embarassed Това хич не е добре. А ето, онзи ден и вчера не ядох по зоната и сега 400-те грама се върнаха. От днес съм в изходно положение  newsm45

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 13:47 от Carmen

# 127

The Barones, как си след лунуването?
                     Аз устисках, 4бр кофички к.мляко,направени на айрян 1/1, но и 20бр.ядки бадеми и
                     лешници и днес резултата е -0,800кг. Много е важно да ги задържа. Прави ми
                     впечатление/не съм се мерила/,че панталоните ми са се поразхлабили в ханша и
                     бедрата.
                     Менюто ми за днес до тук:
                     6,00 - 100гр.нискомаслено пр.мляко,1/2 орех,кафе с подсладител- 1/2Б
                     8,30 -  30гр.овесени ядки,накиснати във гореща вода от   вечерта,60гр.сирене,6бр.маслини - 2Б
                     12,30- 90гр.пилешко,ориз 1/5 ч.ч, ананас 1ч.ч.-3Б/в ориза има малко мазнинка/
                     За довечера ще видим.

# 128
  • София
ахат , аз не устисках на мляко  Embarassed Но се храних по Зоната  Peace Нямам промяна в кантара (поне не качвам  Crazy )

# 129
  • Chicago/Varna
Здравейте, момичета! Извинете ме, че така нахълтвам във вашата тема. Но миналата година спазвах тази диета за около 3 месеца и сега започнах да надничам при вас с мисълта за евентуално завръщане.
Това, което ми направи впечатление днес е последната рецепта на Emigrantка та въпросът ми е към нея.Става въпрос за топеното сирене - видях, че тя го брои за протеин, а на моето пише на опаковката М-27,П-16, В-6. Тогава не е ли по-правилно да се брои за мазнини, защото те са преобладаващи? newsm78 
dani1712, права си за топеното сирене,че не е за предпочитане в зоната,поради многото мазнини,но понеже разнообразието в кухнята ми доста намаля от както съм в зоната,и някой път ми се иска нещо по различно. Един-два пъти месечно вкарвам по някой нежелан протеин Simple Smile

# 130
  • Chicago/Varna
Момичета, направих си домашана лютеница - домати, чушки/зелени/, патладжан, моркови и олио. На около 50кг материал сложих 3 литра олио. Та в момента изпаднах в едни размисли, разлиствам книгите на Сиърс и Папазова за да преценя колко грама е 1ВБ и нещо не мога да ги преценя. Моля ако имате някаква идея споделете.
lili, Тук ме хвърли в размисъл.Изобщо нямам идея как да си сметнеш домашната лютеница newsm78.Аз бих взела информацията от етикетите на 2-3 бурканчета купешка лютеница,и да изчисля нещо средно.Няколко грама + – не са фатални Hug

# 131
много съм натъжена smile3518-
като ви чета се сещам,че сега пък и на всичкото отгоре съм "0+" кръвна група -значи предразположена към дебелеене #Cussing out
то от кое по-напред значи са кг ми в повече-от високата ми кръвна захар ли,от Хашимотото ми ли или от кръвната група #2gunfire
нямам търпение по-скоро да дочета Бари Сиърс и после д-р Папазова,за да опитам да попадна в "Зоната"-в момента се хващам,че не мога да спя и както удавник гледа брега и аз така съм към зоната Praynig

# 132
много съм натъжена smile3518-
като ви чета се сещам,че сега пък и на всичкото отгоре съм "0+" кръвна група -значи предразположена към дебелеене #Cussing out
то от кое по-напред значи са кг ми в повече-от високата ми кръвна захар ли,от Хашимотото ми ли или от кръвната група #2gunfire
нямам търпение по-скоро да дочета Бари Сиърс и после д-р Папазова,за да опитам да попадна в "Зоната"-в момента се хващам,че не мога да спя и както удавник гледа брега и аз така съм към зоната Praynig

Спокойно, не се притеснявай - влизай в Зоната. И аз съм 0+ кръвна група. При мен Зоната работи. Просто избирай добрите протеини и въглехидрати и избягвай лошите. Не става за два дни, но ефект има Simple Smile Пък и не сме натрупали за два дни тези килограми, търпение и вяра трябват  Wink

# 133
Хихих тука можем едно нулево парти да си спретнем, и аз съм 0 ама отрицателна...
И диетите и те така ми вървят отрицателно, свалям май само с Дюкан, ама ми е толкова противопоказна, че не смея, а Зоната не ми е за сваляне, а за да се чувствам ок...радвам се че тази тема се раздвижи, защото беше доста замряла. Емигрантка, мерси и за споделеното за барчетата, незнаех че има такива. Намерих ги в промоция на Костко и съм супер доволна.
Аз закусвам с овесени ядки, сирене и маслини и крада идеи и от вас. Тази вечер сме с повод - годишнина и Рд на малкото, та надали ще си остана в Зоната, или поне няма да ги премеря нещата, но вече съм свикнала да ям "на око" и да се въртя около нея... Hug

# 134
  • Chicago/Varna
напълно съм съгласна с alex_pt,слабеенето не става не става с магическа пръчка,мислете,че сте започнали режим на хранене  за здраве,обръщайте внимание как започвате малко да се чувствате по енергични,малко по уморени,и не мислете за слабеенето.И най добре е да се качвате на кантара веднъж седмично,а не да е като  отче наш всеки ден Simple SmileЗащото предполагам как тази мисъл за многото кила работи 24 часа някъде в подсъзнанието,и неусетно ви тормози.Мислете го така: нека първо да си стабилизирам вътрешностите,после ще се захвана със слабеенето.И след време изненадата е много по приятна.. Simple Smile Не знам,аз да не се правя на психолог,но мъжо ми точно така процедираше  Peace
...радвам се че тази тема се раздвижи, защото беше доста замряла. Емигрантка, мерси и за споделеното за барчетата, незнаех че има такива. Намерих ги в промоция на Костко и съм супер доволна.
Edira, за раздвижването на темата трябва да благодариш на Carmen Grinning. Влязохме в едни леки спорове с нея относно хлябовете и високогликемичните въглехидрати,че се разписахме.Иначе почти  нямаше с кого да си говоря Grinning Извън форума много не говоря за зоната,че почват да ме гледат като извънземно и ме мислят за изперкала,и тук ми е кеф да си бъбрим по този въпрос Simple Smile
А за барчетата,иди и в Walmart, там има още по голямо разнообразие,аз днес си купих 5 различни вида:)И ако те интересува,пробавай козметиката на Бари Сиърс,не е много,има само две кремчета и едни ампули(направо вълшебни).Поръчах си ги от любопитство преди 3 месеца може би,и от тогава съм изхвърлила всякакви други кремове и мазила.Кожата ми свети направо,дори мъжо ми почна да ме хвали EmbarassedПросто ставам все по голяма фенка на тоя микробиолог,направо е вълшебник. Не знам дали все пак е само от козметиката,или като съвкупност от храненето,тренировките(потенето)и + кремовете,но ефекта мнооого ми харесва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт