ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

• 51 195
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
  • Chicago/Varna
Айде още една вечеря от мен  Wink

Пуешка кайма(с подправки)-2 блока-2 БП
Кашкавал-28 гр.-1 БП
(кашкавала на малки кубчета в каймата,и от там в плоското тиганче без олио)
Тиквички-1 чаша- 1/2 БВ
Карфиол(задушен на пара)-1 чаша-1/4 БВ
Броколи(задушени на пара)-1 чаша-1/4 БВ
1 Домат-1/2 БВ
Маринован пипер(тип туршия) изчислен по етикета на бурканчето-70гр - 1/2 БП
1 Праскова за десерт Simple Smile
3 маслини,3 бадема,3 кашу- 9 БМ

и понеже чинията наистина е огромна,мъжо ми предложи да сложа рулетката,да имате идея колко е голяма- 11 инча,което в сантиметри е 28 см  Mr. Green

# 136
       Здравейте момичета! Аз също се радвам, че темата се раздвижи, за което
       благодаря на   ветеранките!
       Emigrantка, благодаря за рецептите които публикуваш. И да питам от къде си купувате тези
       кремове и ампули на Сиърс ? Онлайн става ли ?
       Аз нямам голямо движение през зимата, ходя само два пъти в седмицата на танци за
       удоволствие.

# 137
  • София
Цитат
напълно съм съгласна с alex_pt,слабеенето не става не става с магическа пръчка,мислете,че сте започнали режим на хранене  за здраве,обръщайте внимание как започвате малко да се чувствате по енергични,малко по уморени,и не мислете за слабеенето.И най добре е да се качвате на кантара веднъж седмично,а не да е като  отче наш всеки ден Защото предполагам как тази мисъл за многото кила работи 24 часа някъде в подсъзнанието,и неусетно ви тормози.Мислете го така: нека първо да си стабилизирам вътрешностите,после ще се захвана със слабеенето.И след време изненадата е много по приятна
Това за подсъзнанието е много вярно, наистина се тормозя (ставам нервна, карам се за глупости на детето  EmbarassedConfused Но пък килата ми не са качвани с години и все си мислех, че ще паднат бързо- за колкото са качени  Tired Но и това не е така- за 1 месец ако кача 2 кила, после поне 3 месеца ги мъча. Представете си ако са 10+...2 години мъки  ooooh!
Дт друга страна се чувствам страхотно: имам енергия, ставам с лекота сутрин, което цял живот ме е тормозило, не ми се спи следобед  Peace Надявам се като се усъвършенствам в балансирането на менюто и приятната изненада с килата да дойде   bouquet

# 138
  • София
Има 1 рецепта в 1 друга тема тук, която много се харесва от диетуващите и сега като я гледам става и за нас и ще я открадна  Wink Само трябва да се сметнат блоковете: помагайте  Hug
извара (5%) - 500 г.
ябълки 2 бр.
яйце 1 бр.
канела
щипка сол

Претрийте изварата през сито, добавят се обелените и настъргани ябълки, сол, канела и белтъкът на яйцето. Оформете сиренки, сложете ги в плитка тава, заслана с пергамент. Всяка сиренка се намазва с яйчен жълтък, разбит с малко количество вода. И във фурната...докато поруменеят (позачервят).

# 139
И ако те интересува,пробавай козметиката на Бари Сиърс,не е много,има само две кремчета и едни ампули(направо вълшебни).Поръчах си ги от любопитство преди 3 месеца може би,и от тогава съм изхвърлила всякакви други кремове и мазила.Кожата ми свети направо,дори мъжо ми почна да ме хвали EmbarassedПросто ставам все по голяма фенка на тоя микробиолог,направо е вълшебник. Не знам дали все пак е само от козметиката,или като съвкупност от храненето,тренировките(потенето)и + кремовете,но ефекта мнооого ми харесва Simple Smile

Ти си като ходеща реклама на Бари Сиърс Sunglasses, трябва да те сложи на процент този човек. Той определено не си губи времето. В Зоната се споменава в началото как искал да стане много богат като направи откритие. Е, с тая индустрия, която е заформил - книги, барчета, козметика  Shocked и кой знае още какво, определено си е сбъднал мечтата. Ампулките съобразени ли са с кръвната група?  Laughing

Преди да започна режима този път, теглото ми беше постоянно. Сега го започнах, но се отклонявам на няколко пъти, и вече съм леко над старото си тегло. Качвам по малко всеки път щом се отклоня. А преди поне не качвах, ядях си каквото искам без последици.  newsm78

# 140
Айде още една вечеря от мен  Wink

Пуешка кайма(с подправки)-2 блока-2 БП
Кашкавал-28 гр.-1 БП
(кашкавала на малки кубчета в каймата,и от там в плоското тиганче без олио)
Тиквички-1 чаша- 1/2 БВ
Карфиол(задушен на пара)-1 чаша-1/4 БВ
Броколи(задушени на пара)-1 чаша-1/4 БВ
1 Домат-1/2 БВ
Маринован пипер(тип туршия) изчислен по етикета на бурканчето-70гр - 1/2 БП
1 Праскова за десерт Simple Smile
3 маслини,3 бадема,3 кашу- 9 БМ

Тази рецепта с пуешката кайма непременно ще я пробвам, и то още днес Simple Smile После ще докладвам. Двата блока кайма сурови ли ги изчисли?

# 141
  • Chicago/Varna
Ти си като ходеща реклама на Бари Сиърс Sunglasses, трябва да те сложи на процент този човек. Той определено не си губи времето. В Зоната се споменава в началото как искал да стане много богат като направи откритие. Е, с тая индустрия, която е заформил - книги, барчета, козметика  Shocked и кой знае още какво, определено си е сбъднал мечтата. Ампулките съобразени ли са с кръвната група?  Laughing
Carmen,аз вече няколко пъти се чудя на леко хапливите ти и леко иронични коментари относно Бари Сиърс,и неговите  продукти и открития,не мога да си обесня къде де причината за това твое мислене,и ако може д ми отговориш на няколко въпроса -
  Ако ти лично си работила и си се мъчила години на ред за да  направиш някое изобретение или откритие,и накрая труда ти се възнагради и успееш,ще го споделиш ли със света? Или ще си го затвориш в мазето само за себе си ?  В случая Бари Сиърс споделя със света какво е открил,като написва трудове и книги. Създателят на Iphone,Ipad и т.н. да не си ги е скрил в мазето само за себе си,напротив,споделя със света,като по този начин света се развива,и напредваме.Дай да се изяждам сега,че Apple са гигантска корпорация за милиарди,или иронично да коментирам Microsoft ,че са ни показали Windows,и сега имаме компютри и Интернет.Или  Кока Кола,че са едни от магнатите на земята.И още хиляди хиляди примери,и всички трупат милиони с това което са постигнали.Успяли са и са възнаградени.А ние сме щастливи,че са ни отворили очите.Ами всичката храна която си слагаш на масата,някой не я ли произвежда,за да прави пари,а не си я произвежда само за себе си,всичките дрехи,мебели,всички материални уникални неща неща,все някой ги е създал.за да прави пари.Не ми казвай,че ако ти имаш умствения потенциал да откриеш или изобретиш нещо,няма да искаш да натрупаш състояние,и да се радваш на плодовете на усилията ти.Ами всички козметични компании,в които работят всякакви учени,и денонощно стоят пред микроскопите,всеки от тях иска да да направи най добрата козметика,най ефективната,но Бари Сиърс за сега върви с една крачка на пред,след като неговата козметика е единствената с ГЛК съставка. И искаш да ми кажеш,че ако утре Бари Сиърс открие лекарство срещу спин или рак на гърдата,че ти няма да си ги купиш ако ти се налага,и че няма да си му благодарна,че е открил нещо,с което да ти спаси живота.Както аз съм му благодарна,че ми е показал пътят към здравето.В момента Бари Сиърс работи върху един проект,който ще бъде тест -единственият в света,с който ще можеш да определиш нивото на арахидоновата киселина в кръвта.От къде го знам ли?Ами направила съм си труда да говоря с представител от компанията му.Искаш да ми кажеш,че само защото това е ново изобретение на Бари Сиърс,а не трябва да го ползвам,за да не му напълня джоба,и да чакам някой друг да го измисли след години? Не мога да реагирам като теб,и да се присмивам и да казвам"Сигурно имате и тениски з надпис ЗОната" Това е мое мнение Carmen,не знам другите момичета какво мислят,но след като са тук и ползват Зоната,значи малко или много се възхищават на труда му,и с удоволствие се радват на добрите резултати,и с удоволствие са дали по някой лев да си купят книгата му,и да му напълнят джоба  bouquet

# 142
  • Chicago/Varna
А и за шоколадовите барчета забравих да спомена,търсила съм много такива сладки десертчета,които да са балансирани,ноооо няма,единствено намерих на Бари Сиърс и една компания Balance, и си купувам техните продукти.Ако имаше и други компании,които да ги произвеждат,с удоволствие ще ги пробвам.Ми като няма други на пазара,ще трябва да се задоволявам само с продуктите на тия,който са имали акъла да ги създадат и произведат.  bouquet

# 143
Emigrantка Нали прочетох Зоната. Написана е точно както се пише текст за продажба на продукт, с хиляда повторения, с убеждения, че точно това е вашия продукт, точно той ще направи това, което други не са направили, с въпросчета и отговорчета. Това не е книга, а рекламен материал. И не е издал само една книга, а много. Единият от начините да станеш милионер, е да напишеш книга. Simple Smile Чела съм и други такива. В един момент вече не е ясно какъв е мотива зад издаването на толкова книги с вариации на една и съща тема. Ако беше успял да завърти бизнес с пореч, не се съмнявам, че пак щеше да пише книги.
Никак не ми допадна стила на писане. Добре поне, че режимът на хранене работи. Ако бях прочела първо книгата, едва ли щях да го пробвам. За мен тази книга е анти-реклама на един работещ режим. Писана е за американци, а на мен не ми допада американския "hype" - не виждам това какво значение има, та го обсъждаме тук, даже като че ли искаш да въвлечеш и други форумни колежки в нещо, което даже не е спор. В случая изразявам лично отношение не към теб, а към американския начин на популяризиране и даже налаганите американски мерителни "чаши".
Microsoft не са иноватори, естествено, защо изобщо ги споменаваш не знам. Няма какво да ги обсъждаме. Показали са ти Windows?  ooooh! А какво е било преди него и върху какво са създали Windows?  Wink Кого са копирали и кой е излязъл първи с графичен потребителски интерфейс? Ще ти кажа едно – може да правя режима на Сиърс въпреки всичко, но няма как да предпочитам операционна система като Windows. Нито работи най-добре, нито е най-сигурната, ... нито се отслабва с нея  Laughing По-добре не засягай област, с която не може да става аналогия.
За Apple – ок, но музиката, която продават може да се слуша само на техните устройства. Така ли се „развива света и напредваме”? Тази е и причината да не ползвам i-каквото-се-сетиш. Личен избор.

Ако утре Бари Сиърс открие лекарство за рак и го рекламира в подобна рекламна многотиражна книжка, със сигурност няма да е първото нещо, което ще опитам.
Не искам да ти кажа, че само защото нещо си е ново изобретение, ТИ не трябва да го ползваш.

Ти си като ходеща реклама на Бари Сиърс Sunglasses, трябва да те сложи на процент този човек....
В момента Бари Сиърс работи върху един проект,който ще бъде тест -единственият в света,с който ще можеш да определиш нивото на арахидоновата киселина в кръвта.От къде го знам ли?Ами направила съм си труда да говоря с представител от компанията му.

Аз се помайтапих, ама може и да съм отгатнала!   Wink

За тениските пък не знам какво се засегна толкова, има един лаф „Been there, done that, got the t-shirt” – това имах като асоциация по-рано. Пък и за ампулките, нищо чудно да се окаже, че имат три пъти повече концентрация за хора като мен - с нулева кръвна група Wink Явно шегичките се отчитат като хаплива ирония. Здраве да е. И да отслабваме ефективно  Simple Smile

# 144
  • София
Момичетаааа, не се карайте за глупости   bouquet Давайте идеи и менюта, че лоша работа с това зацикляне  Mr. Green
И аз не харесвам рекламата и търговийката, ама без нея не може в никоя сфера  Peace Човека нека си печели щом може, въпросът е и ние да извлечем полза от теорията му  Hug
Меренето с чашки също не го разбирам, ама явно на американците така им е по-удобно и познато и така им го е написал/сдъвкал човека  Grinning

# 145
  • Chicago/Varna
Carmen, аз исках само да ти дам пример,че всички които са открили нещо ново,и са го пуснали в производство,за да му се наслаждават хората,са се възползвали от труда си и естествено трупат милиони,заслужено според мен.Дали е Бари Сиърс,дали Кока Кола,дали Apple или Microsoft.Дадох просто пример в различни сфери,не че Microsoft  ще ти помогне да отслабнеш.(недей чети избирателно)И че със всички тия откритя,било техники,лекарства или каквото и да е,ние се развиваме.А за книжката,на мен много ми допадна точно това,че се повтарят някой неща,защото нямам никакво медицинско образование,и така ми се изясняваха нещата в главата докато чета.Според мен го е правил с цел,може би точно за такива невежи като мен в света на медицината.Да е много лесна за четене за обикновения човек.Пък и той не е поет за да има стил на писане,а микробиолог.И съм далеч от идеята да въвличам които и да е в тия разговори,този форум е за да обменяме опит,да си споделяме,да си помагаме,и да си даваме идеи.Аз се радвам,когато някой сподели нещо ново което е чул,или открил.Както и на мен ми е приятно да съм полезна с каквото мога.Има момичета,които искат примерно да опитат шоколадовите десертчета,аз казвам къде съм ги видяла.Някой е намерил някъде готов балансиран продукт из някой магазин,и споделя с нас,с цел да си улесним и разнообразим престоя в зоната.И така си помагаме и за това сме тук,нали?
Същата работа,примерно все не мога да си намеря хубаво сирене,и накрая като го открия,запомням името на фирмата,и си купувам само това сирене,после същата фирма пуска кренвирши,опитвам ги и се убеждавам,че и кренвиршите на тази фирма са качествени и вкусни,и и все търся продуктите на тази фирма.Така стана и с продуктите на Зоната,хареса ми книгата,изпитах зоната на гърба си,има ефект. Пробвах шоколадките,харесаха ми много и продължавам да си ги купувам,реших да пробвам козметиката му,и съм предоволна и щастлива,и с радост го споделям с вас.Нито искам да рекламирам какъвто и да е продукт,нито да променям мнението на някого.Просто споделям аз от какво съм доволна и какво ме е направило щастлива,а не да си го пазя само за себе си. Стана ми неприятно като при всяко мое изказване,че съм пробвала някой продукт на зоната,и съм доволна,и ти все намекваш,че го правел за пари,демек стига с тия реклами.Пука ми за рекламите,те са едно от нещата,които не понасям,аз гледам да съм здрава и усмихната,и защо да не го споделя с вас?
А пък да не дава господ да се разболея от рак или каквато и да е лоша болест,и да знам че някой е открил лек за това,изобщо няма да се замислям къде е публикувал информацията,дали е в многотиражна книжка,или в някой махленски вестник,защото ще става въпрос за живота ми.Аз не мисля,че са му присъдили нобеловата награда,въз основа на лесно достъпната за четене многотиражна книжка,създадена за обикновения читател,а въз основа на материали,и дългогодишни трудове,които ако видим,със сигурност няма да разберем нищо със разни медицински сложни термини и формули,ще е все едно четем китайски(поне за мен)
И другото което не ми е ясно,вече питам,че не би да те разбирам пак погрешно,какво искаш да кажеш с налаганите американски мерителни "чаши".Ми  Бари Сиърс е американец,и естествено да пише за продуктите в  CUP ,което всъщност е  едно и също с всеизвестната в БГ 250 храмова чаша.Ако живееше в UK,храните му в книгата щяха да са в пинтове.И да попитам и за това
И не е издал само една книга, а много. В един момент вече не е ясно какъв е мотива зад издаването на толкова книги с вариации на една и съща тема.
Ти освен Зоната и Ние и Зоната,чела ли си другите му книги,че толкова убедено казваш,че са една и съща тема.Прочти първо Anti-Inflammation Zone,после The OmegaRx Zone,и после Toxic Fat ,и тогава ще си говорим отново,на още по интересни теми,повярвай ми много са интересни.Аз нямам твоята смелост да коментирам неща,за които нямам достатъчно информация,както започна лекото спорче,като искаше да ме убедиш,че ако в зоната трябва да се избягва хляба,значи не е зоната,а някаква НВД,това преди още да прочетеш книгата,и както ти писах тогава,все едно да спорим с Бари Сиърс,и да го убеждаваме че не е вярно,и че високогликемичните храни са ок за зоната,която той е създал.Тогава  си позволих да поспоря,защото малко или много се интересувам от всяка нова информация,свързана с това хранене.

# 146
  • Chicago/Varna
Момичетаааа, не се карайте за глупости   bouquet Давайте идеи и менюта, че лоша работа с това зацикляне  Mr. Green
И аз не харесвам рекламата и търговийката, ама без нея не може в никоя сфера  Peace Човека нека си печели щом може, въпросът е и ние да извлечем полза от теорията му  Hug
Меренето с чашки също не го разбирам, ама явно на американците така им е по-удобно и познато и така им го е написал/сдъвкал човека  Grinning
Спокойно Baroness,ние с Carmen  не се караме,а си разменяме мнения,а в началото можеше да се каже че поспорихме малко за хляба и спагетите Simple Smile Но така е весело,малко да се пораздвижим Simple SmileА и както се казва,в спора се ражда истината  Peace  Grinning Няма нормален човек,който да харесва рекламите и търговийте,аз особено съм много мнителна в това отношение,и много трудно да се хвана на някоя такава рекламна въдица,освен ако приятелка не ми го похвали.За това съм съгласна с Carmen,че американския начин на популяризиране е супер дразнещ и досаден,но това е начинът да се трупат милиони Simple Smile
 А ти ще ме умориш с твоето зацикляне Laughing Както виждаш,почнах и снимки да качвам,да видиш,че не е нищо трудно и че манджичките не са нищо особено, това ми е ежедневието с храненето Simple SmileДавай,не се отказвай,и забрави за кантара една седмица,но стой в зоната,ако искаш кантара да ти е приятел Hug

# 147
  • Chicago/Varna
а и другото,наистина малко се зачудих,защо ви е толкова трудно с чашите.Аз много преди да открия зоната,когато се хранех с каквото ми попадне,майка ми често ми диктуваше интересни рецепти от БГ,винаги ми е казвала: една чаша брашно,една чаша кисело мляко,една чаша разтопено масло и т.н.И в Български готварски книги има рецепти с чаена чаша брашно например.И американската CUP(което в превод си е чаша) е същото.Може аз да не ви разбирам,и да говорим за различни неща,не знам,но една CUP  си е една чаена чаша.

# 148
The Baroness, от известно време все си мисля да те питам нещо, свързано със задържането и качването на килограми, ама все забравям, като почна да пиша Simple Smile По колко вода пиеш дневно? Забелязала съм при себе си, че когато пия около литър на ден, започвам да задържам вода и да качвам килограми. Когато е около 2 литра, нямам проблем.

# 149
А за чашите, ами аз нямам проблем с тях. Дори съм малко за бой - чак вчера си взех чаша с деления, до сега си използвах една обикновенна чаена чаша. Определено чашата с деления е доста по-удобна Simple Smile

Много ви завиждам, за тези зонови блокчета - тук немога да намеря такива Sad Ако някой знае място в София, където ги продават - моля ви кажете ми Simple Smile Понякога ми е много трудно с междинните закуски в делничните дни.

Общи условия

Активация на акаунт