ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

• 51 203
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
Emigrantка Мда... наистина мислех, че Майкрософт и Уиндоус ще ми помогнат да отслабна  Laughing Това се нарича шега, а не избирателно четене. А аз исках да ти обясня точно, че Майкрософт не са никакви иноватори по ред причини. Дали Бари е открил, кои са добри и лоши мазнини също не знам, защото както казах, съм го чела и другаде преди години.
За протокола - има открити лекарства, които претендират, че лекуват рак, и са използвани от много хора с успех. (имаше и едно българско такова даже, даваха човека по тв). Досега не съм видяла книга, написана за някое от тях, която да е станала толкова известна, сигурно си нямат специалисти по кампании и реклама.

Все споменаваш за тоя "спор" за хляба. Не исках изобщо да пиша за това, умишлено го игнорирах, но щом трябва ще ти кажа, че ако не ти отговарям, това изобщо не значи, че си ме убедила да не ям хляб или че мисля, че си права. От опит знам, че с консумация на пълнозърнести храни човек също остава здрав, и също отслабва. Пък другото е въпрос на избор, нали?

Да е много лесна за четене за обикновения човек.Пък и той не е поет за да има стил на писане,а микробиолог.

Ти наистина ли мислиш, че човекът не се е консултирал със специалисти как да напише книгата? Наистина ли мислиш, че един микробиолог сам е седнал и си я е написал в този така "лесен" стил? Такива неща не се случват. Това е писано като по учебник (101). Предполагам, че и другите му книги гърмят от убеждения, повторения, и са също така на достъпен и лесен стил. Че нали ако са на научен, обикновения човек няма да похарчи пари за тях?

Нямам намерение да споря за каквото и да е. Според мен ти не си прочела добре или разбрала какво ти писах по-рано или възприемаш написаното твърде буквално. Може и да прочета някоя от другите му книги. Не може да се отнасят за някоя друга диета, всичко е свързано. Това, което се прави е - взима се зрънце ценна информация, и около нея се построява цяла книга с повторения, затвърждения и обем. После се пишат още книги по същия начин. Схемата е напълно позната. Хайде да ти дам един пример - книгите на Робърт Киосаки.
Ще прочета още от Сиърс като ми остане време, и ако нещо ме разубеди, ще ти пиша.

За чашите - аз имам различен размер чаши. Имам от по 200, 250 и 300мл. Те нямат половин и четвърт означения. Затова ми е трудно с тях, защото искам да меря прецизно карфиол например, нали това има значение. Точното тегло в грамове или милилитри е много по-точно и недвусмислено, отколкото измерването в чаши. Та нали говорим за точен баланс, нали това е Зоната.  Tired

Уффф, извинявам се ако досаждам с оффтопик.

# 151
  • София
alex_pt, днес в ХИТ разгледах протеиновите блокчета за спортисти: имаше всякакви  Peace На това с чист суроватъчен протеин съдържанието за 100гр. беше- 35 гр. белтъчини, 35 въглехидрати и 6 мазнини . 1 хапка ще става за междинна закуска от 1 блок  - то самото е около 50 грама, че и по-малко може би  Hug
А за водата си права  Rolling Eyes В началото като започнах Зоната и свалих, пиех доста, беше топло . Но като захладня едва ли ми се събира и 1л. вода на ден  Confused

# 152
Момичета,моя опит показва,че когато пия повече вода свалям по-бързо.Дали е така или ми си струва незнам newsm78

# 153
  • София
А как я пиеш в студа  newsm78 На мен просто не ми се пие, не се потя ....Сутрин със ставането се научих по 1 чаша хладка вода да изпивам задължително. После кафето. В работата до обяд 1 чаша чай с 300 зора. Ако ходя в обедната на спорт изпивам 500мл още и до вечерта я изпия още 1- 2 чаши, я не. И това със съзнателни усилия. Ако не е спорта и под литър падам  Tired Лятото и по 2 можех, но сега абсурд  Close

# 154
  • Chicago/Varna
Carmen,виждам,че се въртим в един омагьосан кръг с теб,и не искам да досаждаме на другите с това.
Защото това ми заприличва също като на много болната тема на емигрантите.Които вечно плюят по държавата която ги е приютила,и не спират да си хвалят родината,от която са избягали.И на въпроса: ми какво правите тук,като не ви харесва,се почват едни безкрайни скучни спорове.И в крайна сметка не могат да обяснят,защо се възползват от благата на приютилата ги държава,и в същото време продължават да са недоволни и неблагодарни Simple Smile За това по добре да спрем,не искам да се караме за каквото и да е,както казах тук сме за да си помагаме с каквото можем Hug
Остава  да се примирим с мисълта,че Бари Сиърс е по умен от нас,и знае как да трупа милиони,а ти ако искаш можеш да сложиш Бари Сиърс в черния ти списък  заедно с  продуктите Ipnone,Ipad,и всичко с i...Simple Smile Личен избор.
Хайде мир Praynig и сподели  някое твое зоново меню,че аз почнах да се изчерпвам вече,както казах,много ми е намаляло разнообразието в кухнята от както съм в зоната  bouquet

# 155
  • София
Аз пък ще споделя днес какво хапнах : великата тиква, за която толкова питах  Laughing Сварих 300 грама, това са 2 ВБ, оцедих, надробих, наръсих 1 лъжица канела и 3 счукани ореха и стана приказкаааа  Heart Eyes  Heart Eyes Ядох го като десерт към 2 ПБ пилешко филенце  Peace Много съм доволна   chef

# 156
  • Chicago/Varna
Момичета,моя опит показва,че когато пия повече вода свалям по-бързо.Дали е така или ми си струва незнам newsm78
Victoi, за водата пише,че когато сме в зоната,организма превключва от режим на горене на въглехидрати,към режим на горене на мазнини,който изисква приемането на двойно повече количество вода.Преди време пиех по 1-2 чаши на ден,дори и по малко,но от както почнахме да пием само алкална вода в къщи,някак си ми стана навик,и сега пия по 7-8 чаши на ден.Стане ли ти веднъж навик,после е лесно Hug

# 157
  • Chicago/Varna
Аз пък ще споделя днес какво хапнах : великата тиква, за която толкова питах  Laughing Сварих 300 грама, това са 2 ВБ, оцедих, надробих, наръсих 1 лъжица канела и 3 счукани ореха и стана приказкаааа  Heart Eyes  Heart Eyes Ядох го като десерт към 2 ПБ пилешко филенце  Peace Много съм доволна   chef
Браво Baroness,най после да си доволна Simple SmileТрябва да пробвам и аз,въпреки,че не си представям вкуса на тиквата без захар,но определено ще го пробвам,благодаря за идеята Simple Smile Чакаме скоро да докладваш,че си доволна и от кантара  Wink

# 158
  • София
Ооо, за кантара ако мръдне ще се чуе Hug
Тиквата е домашна, не е от хипермаркета и затова е ароматна и вкусна и без нищо  Heart Eyes Купежките са ми блудкави и безвкусни, като доматите и краставиците  Sick
От утре започвам да меря и водата  Crazy

# 159
  • Chicago/Varna
alex_pt, днес в ХИТ разгледах протеиновите блокчета за спортисти: имаше всякакви  Peace На това с чист суроватъчен протеин съдържанието за 100гр. беше- 35 гр. белтъчини, 35 въглехидрати и 6 мазнини . 1 хапка ще става за междинна закуска от 1 блок  - то самото е около 50 грама, че и по-малко може би  Hug
А за водата си права  Rolling Eyes В началото като започнах Зоната и свалих, пиех доста, беше топло . Но като захладня едва ли ми се събира и 1л. вода на ден  Confused
Baroness,като гледаш етикетите,не трябва протеините и въглехидратите да са еднакви,(това което си намерила не е балансирано) за един блок от протеините ти трябват 7,а от въглехидратите 9,ако  трябва да е два блока значи ще е 14 протеин,и 18 въглехидрат.А ако има и фибри,(както в повечето случаи)изваждаш ги от въглехидратите.Например в зоновите барчета различните видове са с различни големини,ни примерно: има 14 протеин,23 въглехидрат,и 3 фибри. Като махнеш 3те фибри,ти остават 20 въглехидрат.Което значи,че е балансирано.и половината от барчето е един блок. Запомни си ги така,един блок протеин е 7,един блок въглехидрат е 9.

# 160
  • Chicago/Varna
От утре започвам да меря и водата  Crazy
Ааа,ти съвсем подлудя,да си мериш и водата Mr. Green Пиеш колкото можеш и това е,въпроса е да се сещаш по често,че трябва да пиеш,на мен това ми беше проблема,че все забравях,като не съм жадна,как да се сетя за вода Mr. GreenНо сега половин,един час преди ядене винаги пия вода,стана ми навик вече  Wink

# 161
Emigrantка Предполагам, че имаш предвид българските емигранти (аз такива не познавам тук, но съм срещала разни по форумите). Те наистина се оплакват от всичко. Но е и истина, че и в държавите-приемници нещата не са идеални, и човек разбира това като поживее там известно време. Така че истината е някъде по средата, балансирана, както Зоната  Wink

Снощи хапнах твоето пуешко кюфте с кашкавал, с гарнитура броколи и карфиол на пара. Кюфтето беше чудесно, поздравления ако е твоя идея, наистина много вкусно. Броколите и карфиолът ги изядох с резерви, понеже не ги обичам особено, и ми остана 1 блок за чаша червено вино  Laughing

Разрових сайта на доктора, има купища рецепти за ястия и сандвичи. Сандвичи с хляб, но това е специалният Зонов хляб на доктора, има и с бял, и с пълнозърнест. Няма да коментирам, нали ще се държа добре. Има и рецепти с паста. Там е и козметиката  (някой тук питаше). Всичко си има на сайта, има и форум.

И при мен разнообразието от ястия беше много ограничено първия път като правих диетата, затова сега се интересувам основно от манджички, за да разнообразявам сухите месца, че са лесни за изчисление, но писват.
Днес ми пристигна канчето с мерки и под-деления на "Cup" newsm44 Сега съм си харесала една мусака с тиквички от Ние и Зоната, и ще я направя тия дни и ще разкажа.

# 162
Да си драсна първо обяда:

1 чаша френски боб - 1В
2 чаши тиквички - 1В
1/2 домат (голям) - 1/2 В
1/4 круша - 1/2 В
26 грама пармезан (изчислявам си ги на база етикета) - 1, 5 П
52 гр. настърган кашкавал - 1,5 П
1 лъжичка зехтин - 3М

Зеленият боб го нарязвам и запичам, полят със зехтина и поръсен с пармезана. Тиквичките или на пара, или на тефлонов тиган, поръсвам с настъргания кашкавал, докато са топли, който хубаво се размеква. Домата също поръсвам с кашкавал. Много ми е като обем, но бях гладна. За десерт - парчето круша. Напоследък не ми се яде изобщо месо и затова протеините са ми сиреняни.
В този ред на мисли да попитам как се обяснява, че чистото прясно мляко е В+П, а сиренето, което се право от мляко и още разни неща, е чист протеинPeace

Често гледам рецептите в сайта, но само за да си открадна идея. И форумът чета от време на време. И сега гледам пастената рецепта, която Carmen е дала, ако това е по Зоната, аз съм трамвай. Една лъжица пармезан е целия протеин в тази рецепта. Едни пакет Фусили е 90 грама с 42 В, значи 27 гр протеин има в 58 грама паста. Ако греша, поправете ме, но не виждам нищо балансирано в тази рецепта.

# 163
  • Chicago/Varna
Emigrantка
Снощи хапнах твоето пуешко кюфте с кашкавал, с гарнитура броколи и карфиол на пара. Кюфтето беше чудесно, поздравления ако е твоя идея, наистина много вкусно. Броколите и карфиолът ги изядох с резерви, понеже не ги обичам особено, и ми остана 1 блок за чаша червено вино  Laughing

Разрових сайта на доктора, има купища рецепти за ястия и сандвичи. Сандвичи с хляб, но това е специалният Зонов хляб на доктора, има и с бял, и с пълнозърнест. Няма да коментирам, нали ще се държа добре. Има и рецепти с паста. Там е и козметиката  (някой тук питаше). Всичко си има на сайта, има и форум.
Carmen,аз тия кюфтета ги знам от свекърва ми,но все не мога да ги издокарам на вкус като нейните,но сега намерих едни сурови пуешки наденици,леко лютички и готово овкусени.И един ден реших да извадя каймата от червото и да я ползвам за кюфтето с кашкавала,и стана страшно,бих кюфтета на свекърва ми по вкус Mr. GreenИ от тогава ползвам само тия наденици за кайма.
А за хлебните произведения на доктора,не ми харесват,защото един мъфин и бегъл(не знам как се казва "бегъл" или вид кифла,или филия хляб например,всичко е по 2-3 блока минимум,балансирано ,с протеините му и въглехидратите вътре и всичко останало, и то ко остава да изям примерно едно балансирано кравайче от 3 блока и това е,без да мога да си добавя каквото и да е,или да ги режа на половинки,и пак не става.Същото е и в книгата с рецептите,само едно сготвено ядене,в което има примерно и 3 те болка П,В и М.А аз съм голям чревоугодник,и обичам да имам по няколко неща на масата.
Но и вече сме свикнали в къщи без тях.Но тук знаеш колко са дебели американците,и са закърмени с тия тестени храни,и сигурно не могат да си представят живота без тях,така че и за тях има произведени продукти.Все пак не забравяй,че продажбата на продукти е важна за финансовото положение на фирмата  Money Аз в живота си не съм виждала толкова много дебели хора на едно място,ние българките тук,полякините и рускините сме като анорексички пред тях Simple SmileПонеже тук си е чиста емигрантска държава,и има хора от цял свят,и за толкова години придобих идея коя нация са по дебели като цяло,след американците,мексиканките са на второ място според моите наблюдения Simple Smile

# 164
  • Chicago/Varna
Да си драсна първо обяда:
В този ред на мисли да попитам как се обяснява, че чистото прясно мляко е В+П, а сиренето, което се право от мляко и още разни неща, е чист протеинPeace

Често гледам рецептите в сайта, но само за да си открадна идея. И форумът чета от време на време. И сега гледам пастената рецепта, която Carmen е дала, ако това е по Зоната, аз съм трамвай. Една лъжица пармезан е целия протеин в тази рецепта. Едни пакет Фусили е 90 грама с 42 В, значи 27 гр протеин има в 58 грама паста. Ако греша, поправете ме, но не виждам нищо балансирано в тази рецепта.
Марлела,и аз съм се чудила за млякото,и сиренето,може би нещо се променя в процеса на обработката им,нямам идея,ако има някой фермер между нас,моля от сърце да сподели  Grinning
А за тази пастената рецепта,може би съм пропуснала да я видя,но според това което казваш,изобщо не може и дума да става за зоново  ястие.Хубаво е да се поправяме когато видим несъответствия,за да не се объркват новите момичета  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт