ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

  • 51 204
  • 725
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 109
това е рецептата от сайта, към която Carmen е дали линк по-назад

И тази рецепта е само един пример, много други съм виждала в такова никакво съотношение в сайта, който би трябвало да е най-точен.

# 166
  • София
  • Мнения: 1 047
Момичета, за млечните тази статия е доста изчерпателна :
http://www.moetodete.bg/forum/viewtopic.php?p=85074
Променя се състава на млякото при преработка и затова и киселото и сирената се различават доста от прясното, което за мен си е жив въглехидрат  Wink
"под действието на Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus съдържанието на млечната захар в киселото мляко се понижава с 20-30%"

# 167
  • София
  • Мнения: 1 047
Цитат
Аз в живота си не съм виждала толкова много дебели хора на едно място,ние българките тук,полякините и рускините сме като анорексички пред тях Понеже тук си е чиста емигрантска държава,и има хора от цял свят,и за толкова години придобих идея коя нация са по дебели като цяло,след американците,мексиканките са на второ място според моите наблюдения
Средната продължителност на живота на американците е доста по-висока от тази на населението в България, което значи, че можеш да си живвеш дълго и добре и дебел  Mr. Green

# 168
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127
това е рецептата от сайта, към която Carmen е дали линк по-назад

И тази рецепта е само един пример, много други съм виждала в такова никакво съотношение в сайта, който би трябвало да е най-точен.
Марлела,ако това е рецептата(сега я разгледах),според мен един пакет си е точно е за 4 блока  ядене,според мен е балансирано,поправи ме ако греша,да смятаме на ново,но сега като видях пакета и сметнах кое за колко порции е,мисля че не греша.

# 169
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127
Момичета, за млечните тази статия е доста изчерпателна :
http://www.moetodete.bg/forum/viewtopic.php?p=85074
Променя се състава на млякото при преработка и затова и киселото и сирената се различават доста от прясното, което за мен си е жив въглехидрат  Wink
"под действието на Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus съдържанието на млечната захар в киселото мляко се понижава с 20-30%"
Ииии,Baromes,страшна си Simple Smile Много Thank you  Peace Simple Smile А за дебелите американци,може и да живеят по дълго,ама си изкарват старините в мъки,аз предпочитам на дърти години да ходя бавничко на разходка в парка Mr. Green

# 170
  • Мнения: 73
Марлела В горната рецепта - в пестото има чийз, ама ще те излъжа точно какъв чийз е. Аз ползвам доста песто, но не мислех, че се брои, мислех, че е пренебрежимо малко. Две и половина супени лъжици песто е много нещо. Явно там се броят протеини.

# 171
  • Мнения: 73
Emigrantка Какви подправки слагаш на кюфте от пуешка кайма (когато не правиш от наденици)? Аз се чудих какво да сложа, за да ми стане по-интересно и разнообразно. Накрая сложих само малко сол и черен пипер.

# 172
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127
Emigrantка Какви подправки слагаш на кюфте от пуешка кайма (когато не правиш от наденици)? Аз се чудих какво да сложа, за да ми стане по-интересно и разнообразно. Накрая сложих само малко сол и черен пипер.
Ами нали ти казвам,че все не можех да ги издокарам с обикновена кайма,но до колкото съм виждала от свекърва ми,малко чубрица,чесън на прах,малко лют червен пипер или чили на прах и понякога съвсем малко кимион,но все ми беше трудно да уцеля по колко да слагам на малки количества кайма,и с тая наденица направо се родих,мъжо ми през ден иска да му ги готвя.Оглеждай се по магазините за подобни наденици,сигурна съм,че ще намериш нещо подобно.
А вчера в магазина намерих едни полски рибени консервички,тип рибена салата със сьомга,вътре с различни зеленчуци,и съдържанието в една консерва е 7 протеин и 10 въглехидрат ,умрях си от кеф,в една консервичка по един блок от всичко,супер за следобедна закусчица.И най важното,много вкусна,че се притеснявах дали ще ми харесат.Гледай етикетите,със сигурност ще си намираш подобни вкусотййки.

# 173
  • Мнения: 109
Ще се съглася за пестото и протеините. Но пак ми се струват много въглехидратите (дори и за 4 блока). Аз по навик всичко смятам в 3 блока де, моя грешка.

# 174
  • Мнения: 571
Емигрантка, споделяй на другите емигрантки де ги намери тия консерви и пуешките наденички   Hug
Относно емигрантите, тук има и друга разновидност тия пък дето плюят Бг и ги е срам, че са от там  Laughing
Ама това е за друга тема, да не спамим тука  Rolling Eyes
Някъде по-назад четох, че месото го мерите сурово, а в списъците отпред май го видях след термична обработка...някой да ме светне къде е истината плс  Hug

# 175
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127
Емигрантка, споделяй на другите емигрантки де ги намери тия консерви и пуешките наденички   Hug
Относно емигрантите, тук има и друга разновидност тия пък дето плюят Бг и ги е срам, че са от там  Laughing
Ама това е за друга тема, да не спамим тука  Rolling Eyes
Някъде по-назад четох, че месото го мерите сурово, а в списъците отпред май го видях след термична обработка...някой да ме светне къде е истината плс  Hug
Edira,веднага казвам за другите емигрантки,т.е показвам,само да не ме обвинят в реклама,че вече съм в стрес Laughing
Ето консервичките,имаше най различни цветове,с различни зеленчуци и сосове,но само тази беше балансирана:
 


и ето и пуешките лютички наденички:



аз като си купя пакет,било кренвирши,наденички,лютеници,винаги си надписвам етикета колко е 1,2,3,4 блока,за да не изчислявам всеки път,после само вадя поглеждам и тегля  Mr. Green Mr. Green
А за емигрантите си права,има ги и двете крайности  Laughing
За месото,аз го тегля винаги сурово,поне по листите на доктора ми е в суров вид.В предната тема бях поствала всичките 3 листа с новите промени на Бари Сиърс,който иска да ползва тях,но до колкото разбрах,май почти всички ползват листите на онзи Симеонов,къде всичко е в грамове.Аз ако трябваше да тегля всичко в грамове,щеше да ме хване нервата,например да меря 30гр. ябълка например,или карфиол.С чашите ми е супер удобно и бързо.Но който както е свикнал.

# 176
  • Мнения: 571
Много тенкс  Hug
На мен чашите са ми много удобни за насипни продукти. Днес мерих с тях ориз, но не мога да си представя как ще премеря ябълка с тях, освен ако не е на много малки кубчета...
Отивам да търся списъците в предната тема...

# 177
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127
Много тенкс  Hug
На мен чашите са ми много удобни за насипни продукти. Днес мерих с тях ориз, но не мога да си представя как ще премеря ябълка с тях, освен ако не е на много малки кубчета...
Отивам да търся списъците в предната тема...
Ами аз ябълките си ги режа на половина за един блок,една праскова си ям за един блок,доматите като ми са по големи си меря чашка и половина за един блок и така,не  съм се вманиачавала чак толкова,гледам всичко да е средна големина,особено за плодовете.
Почнах да се питам вече до кога ли ще стоим в зоната,а мъжо ми твърдо заявява,че това щяло да бъде начина ни на хранене до живот smile3514 Наааправо стрес  doh
И другото да се оплача от себе си,вече 3 ти ден забравям да си ям следобедната закусчица,защото изобщо не огладнявам,преди поне лекичко почваше да ми се обажда стомаха,че ще идва време за хранене,а сега грам не ,постоянно ям когато изобщо не съм гладна.Може би защото от седмица някъде намалих тренировките на през ден,два,а продължавам да ям по 11 блока newsm78,а не знам ако намаля блоковете,да не взема да слабея още.Ама много е неприятно да ядеш когато не ти се яде.От няколко дена не съм усетила грам глад,почна да ми липсва това чувство Crossing Arms В книгата пише,че с времето ще започва все по малко да ви се яде,и сега съм малко в чуденка какво да направя Rolling Eyes

# 178
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127
а това е пуешкото,къде много ми наподобява вкуса на българкото русенско варено от едно време.Много го мачкам сутрин в овесена каша със сиренце.Само къде има много содиум в тия консерви,ама.. Tired какво да прави

# 179
  • Мнения: 1 150
Момичета,предварително се извинявам за тъпия въпрос но как си приготвяте овесената каша и кога  я хапвате Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт