ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

• 51 206
  • 725
  •   1
Отговори
# 180
Аз , аз  Hug На 26 август започанах, за 1 месец свалих 1.5 кг и после качих 2 и сега застой  Embarassed Не се отказвай, давай с мен стриктно по Зоната, ти поне не си качила   bouquet И си кажи менютата, момичетата ще открият проблема  Sunglasses
Хаа,Baroness,сега станахте 2 проблема-Ти и Chereshka12  ooooh! Нещо има много съмнително при вас Thinking. Забелязвам,че като си пишете менютата,всичко е в грамове,плодове,зеленчуци,което значи,че не е по листа на Бари Сиърс.Изпринтвайте си неговите листи с хранителните блокове,а не на разни симеонови,огняновци и т.н.Пък и чувам лоши отзиви за тях. Зоната е на Бари Сиърс,така че следвайте неговите листи.И ви трябват кантарче и чашка с деления,без тях не може (повтарям се вече с това,ама няма как Simple Smile ) И от там никакви прегрешения,поне във вашите два неузнаваемо необикновено странни случаи  Joy А ние ще дебнем какво не е на ред при вас.И както казах,пак да повторя,всички имаме еднакви вътрешности в тялото,които извършват еднакви функции Simple SmileИ при всички ефекта е еднакъв,просто при някой става само МАЛКО по бавно,като казвам малко,имам в предвид най много да вървите с месец на зад максимум.Нормалното е половин кило на седмица,ако не е много нормално,по половин кило на 2-3 седмици,ама нищо да не се сваля,не е нормално Simple SmileА пък ако се качват кила докато се спазва Зоната като нашата Baroness, значи че има някакви извънземни гени в тялото,неприсъщи за човешкия организъм Heart Eyes(шегичка,да не се обидиш Simple Smile )И другия вариант е да си от хората с нулева кръвна група,чийто гени са предразположени на супер буйна реакция на инсулина при срещата на бойното поле с въглехидратите Simple Smile Simple SmileКакто казва Бари Сиърс,голям процент от хората с нулева кръвна група дебелеят само докато погледнат въглехидратите ooooh!
Мъжо ми почна в края на май месец мисля да се храни по зоната,носеше 36 номер дънки,август месец правих маратон по магазините за да му купувам дънки 30 номер.Години на ред имаше много силно главоболие,а сега вече е само лош спомен,имаше високо кръвно,сега му е като на ученик.Изглежда с години по млад и свеж,и от където и да го погледна,няма как де не се радвам   bouquet

Може би е редно да кажа че имам 14 свалени килограма преди това Simple Smile  и останаха едни едни 6 килограма, а до сега съм се хранела със същото, имала съм най-много 3-4 нарушения през целия режим.... просто няма причина или поне аз не виждам...

# 181
  • София
viktori, ето пример за закуска с овесени ядки :
4  с.л. с калпак овесени ядки (сухи) са точно 3 ВБ(42 гр)
  Накисват се с вряла вода за 15 - 20 мин (или от вечерта) и се разбъркват с 3ПБ извара/сирене, маслини и/или ядки

# 182
  • София
chereshka12, следя отблизо от около година 5-6 режима във форума, коренно различни един от друг. Във всеки един има по няколко момичета, които дават съвети, свалили са много, задържат килата и помагат. И винаги някой ако не успява, първото, което се допуска е, че не е стриктен  Wink А има и доста, които са супер стриктни, спазват даже по-прецизно от ветеранките и нямат резултати или са им страшно бавни, ако са упорити е устискат въпреки разочарованията  Rolling Eyes
Та изводът е ,че е до организъм- един сваля от 1 режим и казва, че това е истината в храненето, а друг от коренно различен сваля и пак същото твърди, убедени са и двамата, изпитали са го и работи  Peace
Болшинството са като нас обаче- с който и режим да се захванат се започват едни 100гр. минус, 200 гр. плюс и едно чудене защо, самообвинения, драми...и в крайна сметка или се отказват, сменят режимите или си гладуват за поне някой друг кг. –

# 183
Днес искам да сготвя мусаката с тиквички - 2 порции от по 3 блока, както е дадена в Ние и Зоната.
Трябват ми:
168г телешка кайма
500 г тиквички
1 1/2 чаша пресен лук
4 ч л мазнина
Чесън, копър, сол, черен пипер

Някой има ли идея колко лук да напазарувам за чаша и половина? Тук го продават на едни малки китки. Ако беше в грамове, можех да си го премеря в супера. Ето случай, в който чашите са ми неудобни. Нямам опит с тях и не мога да преценя колко лук, след като го почистя и нарежа, ще ми пасне за рецептата.  newsm78

Иначе намерих нещо ценно, което възнамерявам да си закупя, и което ще ми позволи да правя два омлета едновременно и да знам, че са точно дозирани  Wink Ето това тиганче.   chef

# 184
  • София
В 100 грама стар лук има 8 гр. въглехидрати. Колко блока ти трябват ? Ще си ги сметеиш лесно де  Hug

# 185
В 100 грама стар лук има 8 гр. въглехидрати. Колко блока ти трябват ? Ще си ги сметеиш лесно де  Hug

Трябват ми общо 6 блока пресен (зелен) лук. Взех три китки пък ще видим колко са като ги накълцам. Зеленият лук не го намерих в списъка с храни.  Според същия списък от сайта на Бари Сиърс 1 чаша стар лук е 1 блок. А за 6 блока в Ние и Зоната е дадено чаша и половина пресен лук. 4 блока излиза 1 чаша. Бъркам ли в нещо?

Последна редакция: нд, 16 окт 2011, 19:39 от Carmen

# 186
  • София
Не знам колко грама лук се събират в 1 чаша, но в 100гр. пресен лук има 3 гр.въглехидрати. 300 грама са 1 блок, а за 3 блока ще ти трябва близо кило  #Crazy

# 187
chereshka12, следя отблизо от около година 5-6 режима във форума, коренно различни един от друг. Във всеки един има по няколко момичета, които дават съвети, свалили са много, задържат килата и помагат. И винаги някой ако не успява, първото, което се допуска е, че не е стриктен  Wink А има и доста, които са супер стриктни, спазват даже по-прецизно от ветеранките и нямат резултати или са им страшно бавни, ако са упорити е устискат въпреки разочарованията  Rolling Eyes
Та изводът е ,че е до организъм- един сваля от 1 режим и казва, че това е истината в храненето, а друг от коренно различен сваля и пак същото твърди, убедени са и двамата, изпитали са го и работи  Peace
Болшинството са като нас обаче- с който и режим да се захванат се започват едни 100гр. минус, 200 гр. плюс и едно чудене защо, самообвинения, драми...и в крайна сметка или се отказват, сменят режимите или си гладуват за поне някой друг кг. –

Много негативно звучи тва  Shocked Shocked Shocked

# 188
  • Chicago/Varna
В 100 грама стар лук има 8 гр. въглехидрати. Колко блока ти трябват ? Ще си ги сметеиш лесно де  Hug

Трябват ми общо 6 блока пресен (зелен) лук. Взех три китки пък ще видим колко са като ги накълцам. Зеленият лук не го намерих в списъка с храни.  Според същия списък от сайта на Бари Сиърс 1 чаша стар лук е 1 блок. А за 6 блока в Ние и Зоната е дадено чаша и половина пресен лук. 4 блока излиза 1 чаша. Бъркам ли в нещо?
carmen,една чаша зелен накълцан лук е един блок,също като стария лук.Аз като пазарувам купувам за 3-4 дена напред,и не ми се се е случвало да мисля още от магазина дали това ще ми стигне за една или две чаши,иначе трябва да търча до магазина на всяко ядене Simple Smile А тиганчето,къде си го намерила е страшно,аз не съм виждала тук такива,но ако видя,веднага ще бъде купено Hug Аз ползвам нещо подобно за омлети,и ми е супер удобно,само че пече и от горе

# 189
  • Chicago/Varna
AAAaa,Baroness,сега ще те подхванем с Carmen,да почнеш да четеш на Джон Кехоу и Естер Хикс книгите,за позитивното мислене  Laughing И да гледаш по друг начин на проблемите,въпреки че аз не обичам тази дума "проблем".Няма да се отчайваш,и ще вярваш че може,ще си го представяш,все едно вече е станало,и няма да усетиш как всичко се подрежда по начина по който искаш Peace

# 190
The Baroness, Emigrantка Да, аз се сетих, че съм се объркала по-горе  ooooh! Чаша и половина пресен лук била 1 блок, а не 6. То си пише в рецептата, но ми бяха в главата тия 6 блока от останалите неща. Така, сготвих го, утре ще го разделя на две, и ще гледам дали ще изляза от Зоната. Аз май най-после успях да се установя в нея, защото по-малко огладнявам, и вчера дори не проявих интерес към любимите кексчета, покрай които минах в един супер.

Чаша и половина лук ми излезе връзка и три четвърти. Остана ми една връзка и малко. Предпочитам да не ми остава сега, защото есента и зимата обикновено хапвам повече печени зеленчуци, в касероли, на пара, и зелен лук рядко ми се случва да искам. Напоследък на два пъти вече ми увяхва в хладилника. Е, не е голям проблем, ще го изядем Simple Smile

Тиганите са хубави. Изобщо, цялата машинка си я бива. А аз имам едно, което също пече от двете страни, но е за сандвичи. Правя си зонови с шунка, жълто сирене лайт и маслинки на кръгчета между две тънки пълнозърнести филийки, пресовам отгоре и отдолу, и след 3 минути става много вкусно Simple Smile

Хайде и аз да участвам с идейка за ястие. Досега не го бях правила според Зоната, но тази вечер го нагласих. Излезе ми 3½ блока, но лошо няма. Хем си хапнах десертче. Може да се направи и точно три блока, но филетата ги продават така нарязани.

126 г филе от сьомга - 3 ПБ
20 г фета -  ½ ПБ
1/3 ч л зехтин - 1 МБ
пресен джоджен (може и сух ако няма пресен), черен пипер

Филето слагам върху малко парче кухненско фолио, поръсвам с фета сиренето, смлян черен пипер и накъсани листенца джоджен. Отгоре слагам три пръски зехтин. Ползвам зехтин от ето такава пръскалка - 9 впръсквания правят 1 чаена лъжичка, измерила съм го. Така много лесно се дозира зехтина на блокове, и става равномерно, примерно върху салата.
Завива се рибката във фолиото и се пече 20 минути в загрята фурна. Естествено, добавят се още 2½ МБ и 3½ ВБ като салата или зеленчуци, и плод за десерт.

# 191
Не знам колко грама лук се събират в 1 чаша, но в 100гр. пресен лук има 3 гр.въглехидрати. 300 грама са 1 блок, а за 3 блока ще ти трябва близо кило  #Crazy

Обърках се по-горе, видях.
1 чаша нарязан лук я измерих, излезе 111 грама.
Emigrantka казва, че 1 чаша е 1 блок, а в Ние и Зоната пише, че чаша и половина е  1 блок  newsm78 Кое е вярното?

# 192
  • Chicago/Varna
Ми нали ти казвам,че Бари Сиърс е направил някой промени,защото книгата е писана преди 15 години,а със все повече изследвания и опити подобрява зоната да е по ефективна,за това има промени.Нали  копирах тук листите с новите въглехидрати,които съм променила с новите мерки.Само някой от продуктите са променени,някой са увеличени,някой намалени.
А за това мойто нещо за печене е хубаво,в смисъл върши ми работа,но като качество е пълен боклук,като полепне по горния капак,после цялото покритие се бели,китайски боклук,но ако игнорирам това,върши чудесна работа,особено за омлети.
А рибката,и аз я правя така във фолио,нали съм си морско чедо,и рибните ястия са ми любими Simple Smile
Единственото къде ме е яд сега,че не мога да правя рибена чорба в зоната,а имам едни откраднати рецепти от старите рибари,мъжо ми много се гордееше с тия чорби,ама сега,как да сготвя едно мизерно канче чорба  smile3555 Изобщо зоната ми крадна доста удоволствия от готвенето.Преди все се ровех за различни рецепти,експериментирах,прекарвах с часове в кухнята,голямо удоволствие ми е,а сега ми е един малък ужас  Mr. Green
А пък да не говорим от кога съм засънувала едно джоланче в гърне,да се пече цяла нощ във фурната smile3514 Като бременна мрънкам вече за някой вкусотийки Simple Smile

# 193
Мацки, бясна съм..резултатът към момента е + 2кг.. Twisted Evil
Верно е, че ми дойде цикълът вчера, та може би е от задържане на течности, но кантарчето ми показва, че съм качила мазнини.. ooooh!
От друга страна - за пръв път в живота ми нямах ПМС..както и почти без болка съм днес..
Май ще ми се потвърди теориятя, че тази Зона ще ме закръгли вместо постопи... Crossing Arms

# 194
  • София
И аз влизам да се оплача за последно, че станах пословична.....но тази сутрин ми угасна и последната надежда и не знам как ще продължавам: нито какво ще ям, нито дали изобщо да ям  Tired
За 8 дена стриктно мерене на всичко с везна успях да сваля 300 грама. В събота вечер излязох от Зоната, но вчера бях стриктна, само на кисело мляко . Тази сутрин съм +1 кг  #Crazy Тази цифра я видях за последно преди 7 години през бременноста  Crazy Та в момента съм в шок  ooooh! Не мога за понеса твърде строгите наказания на Зоната  Cry

Общи условия

Активация на акаунт