ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

• 51 842
  • 725
  •   1
Отговори
# 360
  • София
целина филизи - филиз е надземната, зелена част на растението. Предполагам са го разделили, защото и подземната част на целината се яде  Peace

# 361
  • София
Цитат
А защо не си наготвиш две манджи и да ги комбинираш,или поне следобедната закусчица да ти е нещо различно,защото това еднообразие убива
Да , така ще правя, но днес само 1 успях  Peace То трябва доста да си организиран и то за 2-3 дена напред като си по цял ден на работа, че иначе все нещо се проваля- я броя хранения, я видовете... Тренирам аз  Wink   bouquet

# 362
  • Chicago/Varna
 #Crazy
целина филизи - филиз е надземната, зелена част на растението. Предполагам са го разделили, защото и подземната част на целината се яде  Peace
ок,значи този вид зеленчук,на които сложих снимка по горе, се казва целина,кервиз и целина филиз,така ли? ,демек и трите наименования са всъщност едно и също като american celery

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 17:07 от Emigrantка

# 363
# 364
  • Chicago/Varna
Мноого Thank you Simple Smile ще го напиша в листите "целина(кервиз)",и всеки да го разбира както си иска Simple Smile  Hug

# 365
Emigrantка Едното е просто корен от целина, другото са стъблата и третото - листата. Така ги пиши ако искаш, няма да сбъркаш. И аз не знаех какво точно е кервиз. А листата са много хубава подправка, но тук не съм виждала да продават само листа, и трябва да купувам целите стъбла (или тайно да ги оскубя в супера)  Laughing В супи може и само листата да се слагат. Виж в Уикипедията за повече инфо.

Браво за манджичките, точно такива неща ще опитвам да готвя. Аз нямам нищо против да ям едно ястие без допълнителни салати или десерти, така че мусаката ще ми свърши чудесна работа.

За Симеонов, какво да кажа - има една поговорка - не е луд който яде баницата, а който му я дава. Щом е намерил хора, които да му платят за някаква услуга, ще взима пари. Бизнес. Иначе трябваше да каже - дай 50 лв и ще ти кажа какво да прочетеш, за да отслабнеш   Laughing

Как ги ядете тия карфиоли, броколи и полусурови тиквички  Sick Хич не ги обичам и ми е неприятно да ги включвам в менюто си. За гарнитури използвам печени зеленчуци или сурови салати, обикновено без тези три зеленчука. И плодове много не обичам. Ще трябва да се превъзпитам.  Thinking

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 19:42 от Carmen

# 366
  • Chicago/Varna
Как ги ядете тия карфиоли, броколи и полусурови тиквички  Sick Хич не ги обичам и ми е неприятно да ги включвам в менюто си. За гарнитури използвам печени зеленчуци или сурови салати, обикновено без тези три зеленчука. И плодове много не обичам. Ще трябва да се превъзпитам.  Thinking
За броколите и аз ги ям малко на сила,обаче опитай да направиш карфиола по рецептата на Баронес,със сирене,яйца и кисело мляко,печени във фурната,и тогава ако не ти хареса,значи наистина не ти понася да ядеш карфиол,обаче а мен ми стана едно от любимите манджарета Simple Smile

# 367
  • Chicago/Varna
Айде на спанакааа Simple Smile-3 блока

Сирене-28гр.-1БП
Белтъци-2-1БП
Кисело мляко-1БП+1БВ
Спанак-5 чаши(300гр)-1/4 БВ
Гъби-1чаша(90гр.)-1/4 БВ
черен пипер,сол,3 скилидки чесън и малко прясна люта чушка,нарязана на много ситно.

Домати за гарнитурка-120гр-1/2 БВ
за десерт Малини-1чаша(100гр)-1БВ
Бадеми-8,кашу-1-3БМ

Задушавам гъбите със спанака.В отделна купичка смесвам натрошеното сирене,двата белтъка,киселото мляко, настъргания чесън и лютата чушка.Смесвам със спанака и слагам в малка чинийка от фолио,и скок във фурната да се пече докато хване тен  Wink  chef

Не знаех какво ще се получи,ама щом си го изядох с кеф,значи се е получило мнооого вкусно Simple Smile

# 368
             Здравейте!Момичета искам да питам,ако намаля блоковете до минимума 8 ,какво ще стане?
             Започнала съм на 28,09,2011г. и досега съм свалила около 800гр.,2см от ханша и 1см от
             талията. Аз съм инат човек/или волеви/,спазвам стриктно грамажи,ползвам много от
             вашите рецепти,менюта,ползвам и тези от книгата на Папазова.Хапвам почти винаги ,
             нещата които са в зелено/без лошия избор за ПВМ/.Чувствам се чудесно,но ми се искаше да
             видя за почти месец повече свалени килца и почти съм на път да се откажа. Моля ви
             помагайте със съвети!

# 369
  • София
Не се отказвай, мазнините се топят бавно, ако е бързо значи е вода  Hug Особено щом се чувстваш добре  Peace Мен това ме крепи, килата не са ми по вкуса, но се чуствам много жизнена. Явно още не съм си налучкала собствения си хранителен ритъм , експериментирам още  Mr. Green
Аз миналата седмица свалих 1 кг , който беше ме потресъл по време на МЦ, но след вчерашното супер стриктно хранене с 8 блока съм с огромен +  #Crazy Та ще си карам както бях миналата седмица- когато ми се яде, може и 2 пъти на ден да е, а не по час и естествено с добре премерени П/В/М в порциите  Peace

# 370
Emigrantка Супер! Познай какво ще хапвам довечера  Laughing

Аз започнах сериозно диетата преди около 3 седмици с начално тегло 62.25 кг, а днес съм 61.05  balloon Но трябва да се отчете, че на няколко пъти не съм спазвала стриктно правилата, и се връщах малко назад. Аз не бързам много, когато сваля, тогава. Стига до пролетта да започна да се харесвам  Rolling Eyes

# 371
Айде на спанакааа Simple Smile-3 блока

Сирене-28гр.-1БП
Белтъци-2-1БП
Кисело мляко-1БП+1БВ
Спанак-5 чаши(300гр)-1/4 БВ
Гъби-1чаша(90гр.)-1/4 БВ
черен пипер,сол,3 скилидки чесън и малко прясна люта чушка,нарязана на много ситно.

Домати за гарнитурка-120гр-1/2 БВ
за десерт Малини-1чаша(100гр)-1БВ
Бадеми-8,кашу-1-3БМ

Задушавам гъбите със спанака.В отделна купичка смесвам натрошеното сирене,двата белтъка,киселото мляко, настъргания чесън и лютата чушка.Смесвам със спанака и слагам в малка чинийка от фолио,и скок във фурната да се пече докато хване тен  Wink  chef

Как точно задушаваш гъбите със спанака? Без мазнина, предполагам.  Rolling Eyes

# 372
  • Chicago/Varna
Как точно задушаваш гъбите със спанака? Без мазнина, предполагам.  Rolling Eyes
Ами слагам спанака и гъбите в тенджерка,без вода или мазнина,и те гъбите си пускат сос,и задушавам докато изври собствената им вода,за да е по гъстичко като го смеся с млякото и яйцата Hug

Аз миналата седмица свалих 1 кг , който беше ме потресъл по време на МЦ, но след вчерашното супер стриктно хранене с 8 блока съм с огромен +  #Crazy Та ще си карам както бях миналата седмица- когато ми се яде, може и 2 пъти на ден да е, а не по час и естествено с добре премерени П/В/М в порциите  Peace
Baroness,можеш ли да ни кажеш как мина този вчерашен ден със супер стриктното хранане,колко пъти яде за деня и по колко блока?(ама без да хитруваш:) ) Heart Eyes Hug и от както си в зоната,колко дни имаш без прекъсвания,с по 5 хранения на ден,и с правилните пропорци,ама без увъртънки Heart Eyes  bouquet

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 16:19 от Emigrantка

# 373
Здравейте ,след много години борба с теглото изтървах края с 6кг.  Rolling Eyes От две години не мога да ги сваля, защото вече не ми се гладува. Този режим на хранене го заобикалям вече повече от 10 години,защото ми се струва много сложен, но съм решила да опитам и това.  ooooh!
За съжаление нямам много време да чета, и ще се радвам на вашата помощ и подкрепа. Когато видях, каква работа сте свършили и как сте систематизирали информацията   bouquet

# 374
  • София
Ами ето как: сварих 100гр. киноа, което е 8 ВБ и 1ПБ. Към нея добавих 7 блока сирене и извара, разделих го на 4 хранения от по 2 блока. Ама много млечни стават така, от това да е освен  newsm78
Явно не е за мен това... ще видя дали ще мога да направя поне 3 дни 1 след друг с 5 хранения - до тогава спирам да пиша  smile3505

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 16:33 от The Baroness

Общи условия

Активация на акаунт