ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

• 50 944
  • 725
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Аз попаднах на 1 рецепта за омлетена торта, мисля че става за нас  Wink
http://goodfood.bg/?go=recipes&p=detail&gf_recipeId=675

# 676
The Baroness Много хубав вид има тази торта Simple Smile Но гледам, че има много мазнини, повече от протеините.  newsm78

MeRiTo` И аз веднъж правих гювечета, обаче не ги докарах точно грамажите. Дано ти да ги докараш, че да имаме и гювече Simple Smile

# 677

MeRiTo` И аз веднъж правих гювечета, обаче не ги докарах точно грамажите. Дано ти да ги докараш, че да имаме и гювече Simple Smile
Ами аз на сурово ги тегля, не се занимавам и после да ги тегля.. то оставаше и така да си играя Grinning
Та ето я моята вечеря от 3 блока:

Гювече - 3 Блока

Нарязани чушки/пиперки 240гр - 1БВ
Домати (нарязани на дребно или на кръгчета) 120гр - 1/2 БВ
лук (стар) 60 гр - 1/2 БВ
(=2 БВ)

Сирене 40гр - 1БП
1 яйце - 1 БП
(=2 БП)

6 маслини - 2 БМ

кисело мляко 1/2 ч.ч. - 1 БП, 1 БВ

Първо се задушават чушките с лука, след което се добавят доматите, настъргва се сиренето и яйцето се чуква отгоре Grinning Може да добавите и чубрица. Ииии да  ви е сладко  Heart Eyes
Едит: След като се чукне яйцето се запича отново във фурната Grinning

Киселото мляко май е само 1 БП и 1 БВ, не знам защо съм се объркала, че са и мазнини, поне в таблицата не пише, че има мазнини. Така че може да се добавят още няколко маслини или нещо друго.. Simple Smile

Последна редакция: сб, 19 ное 2011, 23:58 от MeRiTo`

# 678
  • Chicago/Varna
Тука мисля аз ,че колкото повече слебеем,толкова повече май стрелката ще се вдига smile3532

# 679
MeRiTo` Киселото мляко, ако е с нормална масленост, има достатъчно мазнини. А ако е обезмаслено, тогава се хапват мазнини допълнително (от добрите). Но някои хапват добрите мазнинки и с пълномасленото мляко.

За рецептата - предполагам, че след като чукнеш яйцето го запичаш, нали? Simple Smile

# 680
  • Chicago/Varna
Браво MeRiTo` Simple Smile супер си   bouquet Това мяза малко на моето сирене по шопски,и все забравям да му цопна една снимка тук. Снимай каквото се сетиш и ти,че да обогатяваме колекцията Simple Smile  Hug

# 681
MeRiTo` Киселото мляко, ако е с нормална масленост, има достатъчно мазнини. А ако е обезмаслено, тогава се хапват мазнини допълнително (от добрите). Но някои хапват добрите мазнинки и с пълномасленото мляко.

За рецептата - предполагам, че след като чукнеш яйцето го запичаш, нали? Simple Smile
Запичам го, да Grinning
Киселото ми мляко е 2% Stuck Out Tongue

# 682

Запичам го, да Grinning
Киселото ми мляко е 2% Stuck Out Tongue

Значи всичко е ок  newsm10

# 683
  • Chicago/Varna
Красив роман е любовтааа,лалала,написан без начало и без край,-лалала,започнеш ли,четеш го цяяял живооот Simple Smile лала Simple SmileАз най накрая доживях да съм вън от зоната и сега си пеем любовно и въглехидратно с мистър Джони Уокър..а вие спите ли спитеее,а къв кеф е извън зонатааа  Joy

# 684
Здравейте, досега само ви чета и се опитвам да спазвам режима. Понякога успявам ,но имам и нарушения. Искам да попитам за броколите. Досега съм ги смятала сурови по 240гр. според листите на Симеонов, после ги мерех в чаши -2 чаши според книгата Зоната. Emigrantка на първа страница е написала 3 чаши , а в блога чашите са 4 или 320 гр  и вече съвсем се обърках къде са правилните грамажи. Има разлика и в другите зеленчуци. Моля кажете ми вие как се оправяте, може би трябва да избера един списък и да се придържам към него , но кой е правилният.

# 685
  • София
За мен 270 грама сурови броколи са 2 ВБ  Peace

# 686
Красив роман е любовтааа,лалала,написан без начало и без край,-лалала,започнеш ли,четеш го цяяял живооот Simple Smile лала Simple SmileАз най накрая доживях да съм вън от зоната и сега си пеем любовно и въглехидратно с мистър Джони Уокър..а вие спите ли спитеее,а къв кеф е извън зонатааа  Joy
Joy Joy Joy Joy Joy

# 687

Хей, я по-сериозно, не разваляй Зоновата дисциплина!  Naughty Mr. Green

werty Еmigrantka ще трябва да ти отговори на въпроса за броколите (като изтрезнее  hahaha)

# 688
Привет!
Emigrantка  и Carmen,страхотен блог сте направили за наше улеснение,благодаря за огромния ви труд  и аз!  bouquet
От утре започваме двамата със сина ми(който е на 17г.)....днес ми предстои трескаво пазаруване и приготвяне на менюто ни за утре....направо съм така напрегната като че ли ми предстои много трудна и отговорна задача,с която не знам дали ще се справя Rolling Eyes
синът ми е в тази възраст,дето все е гладен и унищожава огромни количества храна....та не знам дали ще издържи(дано,моля се!!!)....дайте идеи за сандвичи,които да му изпращам на училище,че само с хляб би се наял(макар,че от "Бонуса" са малки филийките)....и като основа с какво ги мажете отдолу филийките-маслото и маргаринът не са добра идея?!! newsm78
 И някой от вас сравнявал ли е таблиците на д-р Сиърс и д-р Папазова за грамажите в блоковете-съвпадат ли?
Айде стига с въпросите ми засега! Peace

# 689
Привет!
Emigrantка  и Carmen,страхотен блог сте направили за наше улеснение,благодаря за огромния ви труд  и аз!  bouquet
От утре започваме двамата със сина ми(който е на 17г.)....днес ми предстои трескаво пазаруване и приготвяне на менюто ни за утре....направо съм така напрегната като че ли ми предстои много трудна и отговорна задача,с която не знам дали ще се справя Rolling Eyes
синът ми е в тази възраст,дето все е гладен и унищожава огромни количества храна....та не знам дали ще издържи(дано,моля се!!!)....дайте идеи за сандвичи,които да му изпращам на училище,че само с хляб би се наял(макар,че от "Бонуса" са малки филийките)....и като основа с какво ги мажете отдолу филийките-маслото и маргаринът не са добра идея?!! newsm78
 И някой от вас сравнявал ли е таблиците на д-р Сиърс и д-р Папазова за грамажите в блоковете-съвпадат ли?
Айде стига с въпросите ми засега! Peace
Момче на тази възраст е малко кофти да се наяде с точно определен брой блокове и то в училище... Ако до училището му има заведение за хранене или някакъв стол, по-добре от там да свикне да се храни по точно определен начин, отколкото да му изпращаш сандвичи с филийки. Или сутринта да яде в къщи, в училище едно кисело мляко да си вземе и после като се прибере да се наяде нормално. Това е моето мнение, нека и другите кажат Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт