ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

• 51 197
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Момичета, благодаря за подкрепата  Hug  Heart Eyes
Имам малко смаляване около талията, но тя винаги първа спада  Simple Smile Бедрата са ми проблема, но там още няма нищо  Confused А, и друго се сетих: чакам всеки момент МЦ, който трябваше преди 5 дена да дойде, ама  newsm78
Аз за протокола спортувам по малко: ходя 4 пъти в седмицата на пилатес, а от време на време разнообразявам с Fat Burning Yoga. Искам малко да сваля с режима и да започна и кардиото на велото в къщи останалите дни. И по 1 кг на месец да свалям ще съм доволна  Praynig   bouquet

# 106
Оххх, някой имал ли е проблем с това ужасно задържане....  Sad Sad Sad  от Август като съм почнала, до ден днешен само 1,500 кг. Наистина е адски изнервящо, не знам какво да правя.

# 107
  • София
Аз , аз  Hug На 26 август започанах, за 1 месец свалих 1.5 кг и после качих 2 и сега застой  Embarassed Не се отказвай, давай с мен стриктно по Зоната, ти поне не си качила   bouquet И си кажи менютата, момичетата ще открият проблема  Sunglasses

# 108
Добре де..какъв ми е смисълът тогава да се храня по Зоната, ако след 1-2 месеца сваля 1-2..които така или  иначе го свалям при 1 лунен ден?

# 109
Сутрин : 64 гр хляб (Фитнес мания- без брашно) + 40 грама обезмаслен кашкавал + 50 гр извара+1к.л. зехтин
Обяд: 30 гр Пилешка пържола, 50 гр извара + 225 гр домат+ 27 гр хляб + 1к.л. зехтин+ 3 маслинки
Следобед: 27 гр хляб + 30 гр пуешко + 3 маслинки
Вечеря: 160 гр зелева салата+  27 гр хляб + 100 гр ябълка+2 яйца+ 30 гр пуешко + 2 к.л. зехтин+ 3 маслинки
Късна вечеря: 100 гр круша + 30 гр пуешко + 1 орех
 Само искам да добавя че сега поемем толкова хляб защото ходя на училище тоест ползвам една част за сандвич, иначе няма как - иначе цяло лято въгехидратите ми бяха предимно плодове и зеленчуци!

# 110
  • Chicago/Varna
Emigrantka, намираш ли low or non fat feta cheese?
Аз не, затова си го изчислявам по етикет като грамажи. От сиренето, което купувам почти 33 грама за 1 блок П, 3 блока (закуската ми обикновено е толкова) са 100 грама. Simple Smile

Тъкмо щях да питам по колко и какво спортувате?
Марлела,и аз съм търсила low fat feta, но няма,особено пък българско,забрави да намериш такова обезмаслено тук.И си го меря 1 1/2 Oz   Иначе котидж си купувам Fat Free,има на всякъде-1/4 чашка за 1 блок.Но винаги съм си взимала и мононеситените мазнини,бадемите и маслините,въпреки ,че сиренето ми е пълномаслено Hug

# 111
Добре де..какъв ми е смисълът тогава да се храня по Зоната, ако след 1-2 месеца сваля 1-2..които така или  иначе го свалям при 1 лунен ден?

Смисълът може да е в това, че ако ги сваляш бавно, има по-голяма вероятност да задържиш сваленото. Не съм правила лунната, но ми се струва, че сваленото с нея се качва бързо ако не се прави някакъв режим след това.

Emigrantка
Явно имам късмет, тук в супера има гръцка фета лайт и е много хубава. Не мога да живея без сирене, мога да ям само сирене и домати, с маслинки Simple Smile Има и топено лайт, и моцарела лайт, и жълто сирене лайт. Извара обаче не обичам, а тя явно е много популярна в тази диета. Тук се намира и българска фета, но последния път не ми хареса и няма да взимам повече.

Тази вечер включих и един блок бира във вечерята, наздраве!  beer

# 112
  • Chicago/Varna
Аз днес почти цял ден имах гости и пак се отклоних, така че довечера много стриктно ще броя блоковете. Намерих в магазина едно пилешко месце, сготвено и смляно, напъхано в бурканче, 75 г. Малко като пастет, но не е пастет, а месо. Сметнах го, излезе точно два блока. Много ще е удобно за закуска.
Emigrantka Тиганът ти има ли "ребра" или е с гладко дъно? Май е гладък, питам само от любопитство. И ползваш ли някаква мазнина, или без мазнина?
Carmen,това месенце къде си го намерила е много удобно за закуска,и може да си го сложиш и в печения карфиол със заливката,и в овесената каша суртин със сиренце
А за тиганчето,имам и с ребра,но не го ползвам,нещо не ми удобно.И за това си купих равно,като плоча,едно малко и едно голямо,в зависимост какво количество приготвям,и всичко е без мазнина,всичките ми рецепти са без олио,само като пека нещо във фурната,леко намазвам тавичката да не залепне.

# 113
Carmen,това месенце къде си го намерила е много удобно за закуска,и може да си го сложиш и в печения карфиол със заливката,и в овесената каша суртин със сиренце
А за тиганчето,имам и с ребра,но не го ползвам,нещо не ми удобно.И за това си купих равно,като плоча,едно малко и едно голямо,в зависимост какво количество приготвям,и всичко е без мазнина,всичките ми рецепти са без олио,само като пека нещо във фурната,леко намазвам тавичката да не залепне.

Благодаря за изчерпателната информация относно тиганите. Аз мислех да си взимам такъв с ребра, ама нещо ми се струва тежък. 
Карфиол и броколи не обичам  ooooh! Ям ги насила като гарнитура, на пара, съвсем по малко. Поръчах си канчето от амазон, сега ще падне чакане. После ще си меря спанака в американско канче   chef

# 114
Унция и половина е един блок ли?

Аз също не купувам вече българско сирене, всяка партида е различна. Купувам гръцка фета, но пълномаслена.
Тукашната моцарела чийз си е кашкавал отвсякъде. Тази хубаватa бяла моцарела тук я наричат fresh mozzarella.

Аз като Carmen съм си намерила едни малки консерви риба тон на парчета във вода (не в олио). Цялата е 5 унции (с водата), обаче по етикет има 26 грама протеини (за 3 блока ми трябват 27, нали?).Правила съм си труда да я премеря след като отцедя водата и е 85 грама. Направо ми е перфектна за зелената салата, която правя от маруля, репички, краставица, домат, изсипвам отгоре и воала. (Emigrantka, от АЛДИ за $0,59 Wink )

# 115
  • Chicago/Varna
Аз , аз  Hug На 26 август започанах, за 1 месец свалих 1.5 кг и после качих 2 и сега застой  Embarassed Не се отказвай, давай с мен стриктно по Зоната, ти поне не си качила   bouquet И си кажи менютата, момичетата ще открият проблема  Sunglasses
Хаа,Baroness,сега станахте 2 проблема-Ти и Chereshka12  ooooh! Нещо има много съмнително при вас Thinking. Забелязвам,че като си пишете менютата,всичко е в грамове,плодове,зеленчуци,което значи,че не е по листа на Бари Сиърс.Изпринтвайте си неговите листи с хранителните блокове,а не на разни симеонови,огняновци и т.н.Пък и чувам лоши отзиви за тях. Зоната е на Бари Сиърс,така че следвайте неговите листи.И ви трябват кантарче и чашка с деления,без тях не може (повтарям се вече с това,ама няма как Simple Smile ) И от там никакви прегрешения,поне във вашите два неузнаваемо необикновено странни случаи  Joy А ние ще дебнем какво не е на ред при вас.И както казах,пак да повторя,всички имаме еднакви вътрешности в тялото,които извършват еднакви функции Simple SmileИ при всички ефекта е еднакъв,просто при някой става само МАЛКО по бавно,като казвам малко,имам в предвид най много да вървите с месец на зад максимум.Нормалното е половин кило на седмица,ако не е много нормално,по половин кило на 2-3 седмици,ама нищо да не се сваля,не е нормално Simple SmileА пък ако се качват кила докато се спазва Зоната като нашата Baroness, значи че има някакви извънземни гени в тялото,неприсъщи за човешкия организъм Heart Eyes(шегичка,да не се обидиш Simple Smile )И другия вариант е да си от хората с нулева кръвна група,чийто гени са предразположени на супер буйна реакция на инсулина при срещата на бойното поле с въглехидратите Simple Smile Simple SmileКакто казва Бари Сиърс,голям процент от хората с нулева кръвна група дебелеят само докато погледнат въглехидратите ooooh!
Мъжо ми почна в края на май месец мисля да се храни по зоната,носеше 36 номер дънки,август месец правих маратон по магазините за да му купувам дънки 30 номер.Години на ред имаше много силно главоболие,а сега вече е само лош спомен,имаше високо кръвно,сега му е като на ученик.Изглежда с години по млад и свеж,и от където и да го погледна,няма как де не се радвам   bouquet

# 116
Emigrantка Eee, нищо не си чула ти за Симеонов! Simple Smile Иди в темата за "неговата" диета и ще видиш, даже наред по други форуми, как го хвалят (или хвалеха). Лошото, което може да си чула е, че е крадец на диети. Не знам така ли е, но ти гарантирам, че по неговите мерки в грамове се сваля по половин кг на седмица. Ако не се бях убедила лично в това, нямаше сега да го пиша. Като имаш предвид, че други диети преди неговата никога не бях правила.

Аз и в момента спазвам точно неговите листи за нещата, които ям всеки ден! - сирене, домати, риба, пиле и т.н. Имам си ги отпреди разпечатани и ми седят на едно място в кухнята, така че ми е удобно да ги поглеждам докато приготвям храна. Беше ми станало навик и ги знаех наизуст, но сега си припомням някои неща и пак гледам. Ако искам да ям нещо, което го няма в неговия лист, го гледам от един файл по Зоната. И така.

Аз съм с нулева кръвна група. Допреди бременността ядях каквото искам и колкото искам, и не качвах лесно. Най-много да съм стигала до 56 кг и тогава тръгнах да отслабвам със Симеоновката. Бях със сравнително постоянно тегло. Обаче сега вече съм все едно друг човек  ooooh! Кръвната ми група сигурно е станала две нули  Mr. Green

# 117
  • Chicago/Varna
Emigrantка Eee, нищо не си чула ти за Симеонов! Simple Smile Иди в темата за "неговата" диета и ще видиш, даже наред по други форуми, как го хвалят (или хвалеха). Лошото, което може да си чула е, че е крадец на диети. Не знам така ли е, но ти гарантирам, че по неговите мерки в грамове се сваля по половин кг на седмица. Ако не се бях убедила лично в това, нямаше сега да го пиша. Като имаш предвид, че други диети преди неговата никога не бях правила.

Аз и в момента спазвам точно неговите листи за нещата, които ям всеки ден! - сирене, домати, риба, пиле и т.н. Имам си ги отпреди разпечатани и ми седят на едно място в кухнята, така че ми е удобно да ги поглеждам докато приготвям храна. Беше ми станало навик и ги знаех наизуст, но сега си припомням някои неща и пак гледам. Ако искам да ям нещо, което го няма в неговия лист, го гледам от един файл по Зоната. И така.

Аз съм с нулева кръвна група. Допреди бременността ядях каквото искам и колкото искам, и не качвах лесно. Най-много да съм стигала до 56 кг и тогава тръгнах да отслабвам със Симеоновката. Бях със сравнително постоянно тегло. Обаче сега вече съм все едно друг човек  ooooh! Кръвната ми група сигурно е станала две нули  Mr. Green

Carmen,аз изобщо не влизам в спорове за неща с който съм не съм на ясно.Нямам идея кой е този Симеонов,който се чувства добре с неговите листи нека да си ги ползва,няма лошо.Аз умувах къде може да е проблема с Baroness  и Chereshka,че може да има разлики нещо,че не ги хваща зоната Simple Smile А че тоя Симеонов е крадец... така изглежда.Те "Неговите" листи не са негови всъщност,а на Бари Сиърс,преведени и променени от Oz. в  грамове. Трупа имидж на готово,ама не е първия нито последния възползвал се от ситуацията PeaceКакто и да е,аз съм си фенка на оригинала Simple Smile

# 118
  • Chicago/Varna
Унция и половина е един блок ли?

Аз също не купувам вече българско сирене, всяка партида е различна. Купувам гръцка фета, но пълномаслена.
Тукашната моцарела чийз си е кашкавал отвсякъде. Тази хубаватa бяла моцарела тук я наричат fresh mozzarella.

Аз като Carmen съм си намерила едни малки консерви риба тон на парчета във вода (не в олио). Цялата е 5 унции (с водата), обаче по етикет има 26 грама протеини (за 3 блока ми трябват 27, нали?).Правила съм си труда да я премеря след като отцедя водата и е 85 грама. Направо ми е перфектна за зелената салата, която правя от маруля, репички, краставица, домат, изсипвам отгоре и воала. (Emigrantka, от АЛДИ за $0,59 Wink )
Дам,Унция и половина фета сирене е един блок,поне по оригиналните листи Simple Smile
Аз съм заредена с  такива консервички туна,но ще скокна от Алди,че ми изглежда  примамлива цена  Simple SmileНо повечето мъжо ми ги мачка,аз предпочитам пуешките Simple Smile Аз точно за fresh mozzarella ти казвам,че не я обичам,нещо ми е много безвкусно,за това не ми е част от менюто Simple Smile

# 119
  • Chicago/Varna
Днес за  вечеря хапнах това   chef :
Броколи с топено сирене и скариди:
Скариди-84гр-2 БП
Топено сиренце-3 триъгълничета,изчислени по кутийката са 1 БП
Броколи 2 чаши-1/2 БВ
Зелен лук-1/2 чаша-1/2 БВ
1-2 скилидки чесън,черен пипер,сложих и малко от връхчето на една люта чушка
1 домат-1/2 БВ
Печен пипер-1/2 БВ
Грозде-1/2 чаша -1БВ