ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

• 51 835
  • 725
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Цитат
Бил назначен нов управител  ,който следял за точното разписание и бройка на камионите,който прекратил повикванията на инсулиновата армия,и който стриктно следял складовете да не останат празни.
Cаrmen и Emigrantka трябва да заемат важния пост и да ми дърпат ушите ежедневно   154uu

sneji_suni, добре си я измерила вечерната закусчица  Hug
Аз днес закусих, да не повярвате, с 1 блок варена тиква и 1 блок извара. Към тях орехи и канела за разкош  Heart Eyes За обяд имам 3 блока месце отново с гарнитура от варена тиква  Mr. Green Следобедна закуска малко мляко може би, че съм на спорт от 18ч., а 3 часа преди него гледам да не ям, че  Sick Вечерята ще е извара с ябълка и орехи  bowuu

# 421
  • София
здравейте,
моята майка се храно от доста дълго верме по зоната и е много доволна.
сета ме помоли да ви задам един въпрос и дано можете да ми отговорите:
колко, какво количество соя трябва да се консумира на обяд, съдържащ 3блока. И в тези 3блока колко процента има протеини и колко въглехидрати? Вярно ли е, че в 1блок соя се съдържа 1блок протеини и 1блок въглехидрати?
дано разберете това което тя пита и ми отговорите.
предварително ви благодаря.

здравейте отново,
никой ли не ползва соя и не може да ми отговори на питането?

# 422
  • София
http://www.bb-team.org/hrani/search?for=%D1%81%D0%BE%D1%8F
Това е калкулатор, има пълна информация за соята  Peace Доста добре балансиран продукт  Peace Аз не я ям, защото е ГМО- трябва да видиш в книгата Зоната дали пише нещо за нея специално   bouquet

# 423
  • Варна
миличка аз обичам от време на време да си пийвам  винце,аз не искам да отслабвам бързо нека да е полека но да не ми е стрес за организма.пък и вече съм на 44 и съм във менопауза а от този режим на хранене се чуствем най добре.Имам да свалям над 8кг,въпреки че мъжо ме съветва да не са повече от 5,но аз си знам.Усещам че не ме гони глад за сладко-а аз без сладко не можех това е супер.Идеята за тиква ми допадна много трябва да си купя и да си я направя. Peace

# 424
Цитат
Бил назначен нов управител  ,който следял за точното разписание и бройка на камионите,който прекратил повикванията на инсулиновата армия,и който стриктно следял складовете да не останат празни.
Cаrmen и Emigrantka трябва да заемат важния пост и да ми дърпат ушите ежедневно   154uu

sneji_suni, добре си я измерила вечерната закусчица  Hug
Аз днес закусих, да не повярвате, с 1 блок варена тиква и 1 блок извара. Към тях орехи и канела за разкош  Heart Eyes За обяд имам 3 блока месце отново с гарнитура от варена тиква  Mr. Green Следобедна закуска малко мляко може би, че съм на спорт от 18ч., а 3 часа преди него гледам да не ям, че  Sick Вечерята ще е извара с ябълка и орехи  bowuu

Браво за закуската!  smile3501 Защо не ядеш 3 часа преди спорт? Не ти се яде ли? Аз като спортувах, хапвах нещо до 1 час преди спорта. Даже си ядях пълнозърнеста филийка за въглехидрат, но ти може да ядеш и без хляб, ако искаш. А вечерята ти колко блока ще е? Аз ако ям ябълка и извара на вечеря, направо ще си легна гладна. Твоята вечеря ми харесва за късна закуска  Wink

# 425
  • София
Ами вечерята ще е 2 блока или 3 ако добавя кисело мляко- доста засища, снощи такава си правих  Heart Eyes не, че свалям де, седи си ми + от понеделник  Tired Даже си мислех, че е много, защото като не съм гладна, нямам усещането, че свалям и на сутринта наистина е така  Blush

А преди спорт стомаха трябва да е празен- най-добре сутрин на гладно  Peace Ако не е, на мен лично ми се връща всичко и ми се повръща, даже и 2 часа са ми малко   Sick

# 426
  • Варна
The Baroness не ти ли са малко хапванията,какво е това за вечеря ябълка извара и орехи,много малко са ти хапванията бе момиче Peace smile3512

# 427
  • София
Е как малко, бе хора, аз само да ям ли  #Crazy Закуска, обяд, вечеря и 1 междинна с мляко... уикенда например за сравнение ядох по 2 пъти с 1 междинно- и за разлика от последващите дни с повече хранения не качвах  Crazy Дано е временно, че пак ще мина на 2 пъти  Thinking

# 428
  • Варна
да но нямаш друг протеин освен изварата и млякото,въглехидрат какъв имаш само плодове къде ти са салатките или нещо готвено.Направи си едни яйчица със салатка,или някакво печено месце пак със сълатки и за десерт хапни някакъв плод  bouquet

# 429
Ами вечерята ще е 2 блока или 3 ако добавя кисело мляко- доста засища, снощи такава си правих  Heart Eyes не, че свалям де, седи си ми + от понеделник  Tired Даже си мислех, че е много, защото като не съм гладна, нямам усещането, че свалям и на сутринта наистина е така  Blush

А преди спорт стомаха трябва да е празен- най-добре сутрин на гладно  Peace Ако не е, на мен лично ми се връща всичко и ми се повръща, даже и 2 часа са ми малко   Sick

Не съм съгласна за това, че стомахът преди спорт трябва да е празен от три часа. По-добре е да хапваш нещо леко до 1 час преди спорта. Но ако ти се повръща... не знам  #Crazy Какво тренираш? Ако е плуване - може би, ама ако не е плуване... Големи натоварвания ли правиш, че да ти се повръща?

Какво имаш предвид под "като не съм гладна, нямам усещането, че свалям"  Shocked

# 430
  • София
Такаа- за спорта е изпробвано и какъвто и да е, не става при мен след хранене. Аз даже като хапна и да легна не мога, веднага ми се връща, а мъжО например с кеф ляга и даже ми казва, че съм ненормална- всички животни като се наядат лягат , а аз да не мога  Mr. Green
За 5-те хранения обаче не споря, съгласна съм, че ще е по-ефективно от 2 или 3 на ден, старая се  Hug
Ето един наш специалист, който има страхотни статии в сайта си и точно тази е много "зонова". http://lubomirivanov.com/1817/ Аз преди да дойда при вас го изучавах доста, още повече че 1 колега се оказа, че при него тренира , яди по 5 пъти и е свалил вече 9 кила и е в отлична спортна форма. И това при положение, че не беше пълен, само с 1 идея коремче   bouquet

# 431
  • София
Цитат
Какво имаш предвид под "като не съм гладна, нямам усещането, че свалям" 
Ами последните 5-6 години поддържам желаното си тегло с глад и спорт, свикнала съм, мога само на вода и чай да карам по 1 ден примерно, та затова  Peace Ям ли колкото ми се яде - качвам  Peace Та сега уж с този режим ще опитам обратното- да ям и да не седя все гладна и пак да си вляза във форма  Wink

# 432
The Baroness Ок, добре. Не можеш да ядеш преди спорт, не можеш да ядеш след спорт, тогава как оставаш в Зоната, ако три часа преди спорт не ядеш, и след спорт пак не ядеш... Или аз не те разбирам добре, или нещо не е както трябва  Cry

Не трябва да възприемаш Зоната като една от ония диети, при които се гладува, или психически да не можеш да приемеш, че може да се отслабва като се яде. Сутрин трябва да закусваш до 1 час след ставане, иначе излизаш от Зоната. Вечер - също - ядеш нещо малко (кисело мляко) преди лягане, за да те държи по-дълго в Зоната. В книгата така пише. А в приказката идеята е Wink че трябва да имаш редовни хранения с редовни количества. Не - вечеря два блока, ама може и три - да не ядеш месо и зеленчуци. Значи, идеята е да поемаш от всички добри въглехидрати, достатъчно фибри и витамини. В месото има желязо и витамини.

Ако имаш нужда да чувстваш глад, за да отслабнеш, ще трябва да правиш някоя от диетите с гладуване, а това според мен, ще бъде голяма крачка назад. Не забравяй, че Зоната е била измислена, за да възстановява и поддържа здравето, и че отслабването е страничния й ефект. И че човек е най-здрав, когато поддържа (здравословен) режим.  Peace

Сега виждам и последния ти пост. Щом си свикнала на нередовно хранене, ще трябва да положиш сериозни усилия, ако искаш да си в Зоната. Просто Зоната е по-здравословна от гладуващите диети. Също, разтоварващия ден трябва да е с кисело мляко, иначе пак излизаш от Зоната.

Току-що ми пристигна книжката - The anti-aging zone и прочетох няколко страници вече, които ме карат да се убедя, че гладуващите диети може и да вталяват, но в дългосрочен план са невъзможни за поддържане и най-важното - нездравословни и карат организма да остарява - като под това се разбира не външния вид, а вътрешния баланс на всички процеси в тялото  Peace

# 433
  • София
Carmen , права си   bouquet
И да, не си разбрала- ям 3 ч. преди спорт, след него се прибирам и вечерам 2-3 блока порция  Peace Преди лягане ще включа кисело мляко   chef

# 434
Добре, мила, обаче наистина - ако имаш усещане за глад, значи си извън Зоната. Това трябва да ти е като ориентир.

Общи условия

Активация на акаунт