ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

• 51 830
  • 725
  •   1
Отговори
# 435
  • Chicago/Varna
Emigrantка, smile3501
Голям талант се извъди. Усмихна ме рано-рано .
Хайде на работа. newsm44
Момичета,радвам се,че сте се посмяли на шантавата приказка:)Надявам се да е била поучителна,особено такива като нашата непослушна Баронес Simple Smile
Цитат
Baronesss,виж Сънчо каква приказка разказал за лека нощ:
Emigrantка, трогната съм   bouquet   bouquet   bouquet
Нося си бадемите с мен, точно преброени за деня, че ако взема пакета има риск "мононенаситените мазни войници" да изтребят всичко живо до крак  Joy
Те хубаво са ти точно преброени бадемите Simple Smile,ама да не забравиш,че имаш разписание на камионите,от сутрин до късно вечер,по пет доставки.Ще те тровя  с това разписание  докато не започнеш да изпълняваш  Heart Eyes

# 436
  • Chicago/Varna
За 5-те хранения обаче не споря, съгласна съм, че ще е по-ефективно от 2 или 3 на ден, старая се  Hug
Ето един наш специалист, който има страхотни статии в сайта си и точно тази е много "зонова". http://lubomirivanov.com/1817/
Браво Баронес,много хубав линк  bouquet Разбираш ли сега от каква важност е да се храниш на чести интервали.Дори и да дтренираш всеки ден,успяваш да изхабиш само складираното във фабриката,обаче не можеш да изтрепеш инсулиновите войничета,за да ти отворят по важните складове.И в един момент какво се получава,тренираш,огладняваш,тренираш огладняваш,а не можеш да остлабнеш.Трябва да предприемеш друга военна тактика,и да превключиш от режим на горене на въглехидрати,към режим на горене на мазнини.  bouquet

# 437
  • Chicago/Varna
Baroness,и аз да подкрепя Carmen,и да ти припомня за гладуването,какво прави то.Когато започнеш да чувстваш глад,означава,че на организма ти му трябва суровина,една от които е протеина.И понеже ония малоумни инсулинови войници не пускат никой да вземе малко от техните складове(препълнени до дупка със полезна стока),организма няма друг избор освен да търси друг източник,и за да си набави например нужния му протеин,и започва да си го взима от вече изградените мускули. За това след години започваш да се чувстваш все по уморен,да ходиш едвам едвам,да ти увисва кожата и да се сбръчкваш,и да се тресеш като желе.Като гладуваш,правиш точно това,започваш да си харчиш спестяванията на фабриката,а излишната суровина гние в складовете под ключ. Hug

# 438
Аз всъщност мисля, че дългогодишното практикуване на диети с гладуване, кара тялото на Baroness да си мисли, че живее в условия на недоимък и недохранване, затова при всеки удобен случай, то се опитва да трупне запас. Та сега ако хапнеш един ден зоново, то веднага трупа и се вижда на кантара. Това не е благоприятен метаболитен баланс. Още колко години можеш да издържиш така, и какво ще правиш когато станеш на по-голяма възраст?

Baroness Не съм спец по диетология и движение, но заради горното мисля, че да - при стриктно преминаване към режима на Зоната, е възможно да качиш 1-2 кг първоначално, докато тялото ти се усети какво става. След месец-два, то ще навлезе в новия ритъм, ще спре да живее в условия на липса и ще се саморегулира. Поне теоретично би трябвало да е така. Готова ли си да жертваш 1-2 кила нагоре, за да преминеш качествено към Зоната и да я прилагаш достатъчно дълго, за да промениш тялото си към по-добро здраве?

# 439
  • София
Ми аз вече съм ги жертвала, щом продължавам тук  Peace Миналата година по това време бях точно с 3 кила по-малко  Wink Както и да е, дано сработи механизма. И мисля, че това може би ще проличи след поне 2 седмици стриктно Зоново хранене, както казва Емигрантка, аз още съм до никъде  Blush Благодаря за подкрепата ви   bouquet
Кажете сега вие в колко часа и какво ядохте днес  Laughing  Hug

# 440
  • София
Цитат
Кажете сега вие в колко часа и какво ядохте днес   
Хайде де, защо се скриха всички  Crossing Arms newsm12

# 441
 smile3501  Страхотно Emigrantка!!!
Благодаря ,че ми обърнахте внимание ,няма да ви лъжа,много ми е трудно с това смятане.....защото нямам време през деня за да гледам в Интернет или в книгата. Искам да помоля да побликувате менютата си за целия ден за да взаимствам и ако има някъде да пуснете линк с примерни дневни менюта. Да се отчета но моля не ме гонете   bouquet
 Срам ме е да напиша първите си съчинения за втория ден Embarassed

# 442
  • София
BobiPak, прочети и старите теми, има доста менюта, аз съм си извадила доста неща от темата   bouquet

# 443
Цитат
Кажете сега вие в колко часа и какво ядохте днес  
Хайде де, защо се скриха всички  Crossing Arms newsm12

Аз нищо интересно не ядох днес...
За закуска - две филийки пълнозърнест хляб от по 27гр (2В), намазани с 1 яйце, смесено с 40 гр сирене (2П), гарнирани с 3 маслинки общо, и после 3 бадема (2М).
За обяд -  довърших спаначеното приключение от вчера, със салатка от домати, и нещо нямах време да изчислявам, нещо не го напаснах обяда
За вечеря - 90 гр пилешки гърди с една зеленчукова подправка и малко котидж чийз, в станиол, печени във фурната - 3.5П, едно доматче с няколко пръски зехтин, една филийка пълнозърнест хляб и ... едно сладоледено барче (то е около блок и половина по етикета). Надявам се да съм ги нагодила. Само че вечерям късно и много ми се спи... често нямам време за "нощната закуска".  Embarassed

За следобедна закуска ядох малко котидж чийз (не било лошо), и една круша, накрая 3 кашута. На око карах.

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 01:23 от Carmen

# 444
  • Chicago/Varna
Аз пък си направих корабчета от тиквички Simple Smile

сирене-56гр-2БП
котидж сирене-1/2 чаша-1БП
тиквички-3 чаши-360гр-1.5 БВ
домат-120гр-1БВ
за десерт: ягоди-1/2 чаша-70гр-1/2 БВ

сиренето го смесвам с котидж,копър,магданоз,чесън и черен пипер,и залепвам по две печените тиквички Simple Smile Фасулска работа Simple Smile

# 445
  • Los Angeles CA
Здравейте момичета,
Много хубаво предложение. Аз ви чета, но не съм се включвала във вашата дискусия. От две седмици съм или по-скоро се опитвам да вляза в Зоната, и ми е доста трудно. Постоянно тегля и търся информация, но не мога да намеря за всичко. Така и вас ви открих и се включвам във вашата дружинка.     

# 446
  • Chicago/Varna
Здравейте момичета,
Много хубаво предложение. Аз ви чета, но не съм се включвала във вашата дискусия. От две седмици съм или по-скоро се опитвам да вляза в Зоната, и ми е доста трудно. Постоянно тегля и търся информация, но не мога да намеря за всичко. Така и вас ви открих и се включвам във вашата дружинка.     
Добре дошла при нас,няма да съжаляваш,при нас е весело и здравословно Hug

# 447
  • Los Angeles CA
Благодаря ти Емигрантка, и аз се надявам да сме си полезни и да ни е весело и здравословно.

# 448
  • Los Angeles CA
Не мога да намеря нищо за тиквените семки (сега ги има в изобилие нали скоро е Halloween)  и нищо за шам фъстъка, ако знаете моля пишете.

# 449
  • Chicago/Varna
на Baroness,която се старае да бъде послушно Зоново момиче Simple Smile

Една история ще ви разкажа днес,
За палавата непослушна Баронес Naughty
Тя живеела в прекрасен замък
Но нещо във душата й тежало като камък smile3518
Не можела да влезе в новата пола,
Заради натрупаните няколко кила!
Ами сега,какво да прави? smile3511
От тоз проблем дали ще се избави?
Ще шушукат придворните дами
За нейните излишни,смешни килограми!
Погледът на Баронесата се замъглил smile3515
А главния готвач от страх се вцепенил
Подшушнал й тогава главният съветник,
Че пишело за „Зоната” във сутрешния вестник
И прочела новината,ококорена се  смее, newsm48
Как ли не? Трябва да яде,за да слабее!
 Помислила малко,и казала тъжно:
„Влизам във Зоната,това ми е нужно” Blush
Обаче тази наша  Баронес
Едвам  издържала на този стрес
Успешно минал първия ден
Но на втория се появил проблем Banghead
Отказва да се храни,не иска да слуша smile3516
А на готвача му дошло на гуша smile3514
Но Баронесата била така чаровна,
Че Барона казал:”аз ще й помогна” Heart Eyes
Извикал той придворна дама
От чуждестранен форум- БГ-мама newsm18
Пристигнали дами от всички страни,
Помагали те с каквото могли
Съветвали я без почивка,неуморно
А тя засрамена  ги гледала покорно Embarassed
Рецепти пишели,съвети давали
И въпреки ината й,не се предавали
Много мъки изтърпяли
Но най накрая дамите успяли newsm44
Ината й голям изкоренили
И навици на хранене внедрили eat
Когато на кантара стъпила,
Тишина във замъка настъпила.
Дъх затаили всички
Дори и пеещите птички
Погледнала кантара и установила
Че килограми неусетно е свалила
Нахлузила веднага новата пола
И се хвалела на всички с новите кила Simple Smile smile3508
И моля да не ме разбирате погрешно
Че лъжа и измислям,с цел да ви е смешно!
Самата истина разказах в рими
За да стоите в Зоната с години Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 07:06 от Emigrantка

Общи условия

Активация на акаунт