Помощ в търсенето на работа - 15

• 43 053
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Едно време в икономическите техникуми имаше специалност, в която обучаваха секретарки.
Не знам точното наименование, викаха им "секретарките".

# 121
  • София
И аз не видях нищо особено фрапантно в обявата  Rolling Eyes (освен грешките Wink)

8558, сама знаеш, че има огромна разлика в броя и обхвата на задълженията и отговорностите на различните длъжности в различните компании. Също такава голяма разлика има и между различните специалности и степени на висше образование  Peace

# 122
8558, хората имат право да имат каквито си искат изисквания. На теб, ако не ти харесва, не кандидатствай.

# 123
8558, хората имат право да имат каквито си искат изисквания. На теб, ако не ти харесва, не кандидатствай.

Разбира се, че няма да кандидатствам. Постнах обявата тук, защото наистина ми става странно понякога като чета мненията в този форум.
kremito - да, права си. Но оттук идва и голямото противоречие. Щом аз в тази компания ще имам много повече задължения и отговорности от една "обикновена секретарка", справедливо ли е да получавам заплата от 600 лв. ?

# 124
Днес попаднах на една,подобна на тази тема, в която пишат някои от момичетата тук. Постоянно се коментира за всяка една обява да се изпраща ново СВ, обработено според конкретната длъжност. Като казвам обработено, имам предвид ако примерно кандидатстваш за продавачка, да не пишеш че имаш висше или пък ако кандидатстваш за офис позиция, да не пишеш че си работила в супермаркет ... примерно. Добре, това ок, разбирам го донякъде... Ще ви попитам конкретно за мен, защото аз винаги си пускам стандартно СВ , с всичките ми образования, квалификации, стаж и пр. Не че са кой знае какви, но ги пиша. Та въпроса ми е - в моя случай съм работила само в 1 фирма в хазартната сфера. Имам 8 год. стаж там. Сега нито имам желание, нито възможност да работя в тази сфера. Добре , за каквато и длъжност да кандидатствам , стажът ми досега няма да ми помогне кой знае колко, НО ако не го пиша изобщо какво ще си помисли един работодател - " тая е на 30г почти, а не е работила изобщо... за какво ми е"(примерно). От друга страна пък, това че съм моногамна и че се задържам на една работа повече от 2,3,5 месеца също е показателно и достойно за уважение. Така мисля аз. Моля да споделите и вашето мнение, защото наистина кандидатствам по страшно много обяви, от различни сфери , а интервютата на които съм била се броят на пръстите на едната ми ръка.

п.с. и за лелка в детската градина не ме взеха, явно съм много квалифицирана за това  Laughing  ( това по повод на дискусиите ни преди няколко страници , на тази тема).

# 125
Това с нереалните изисквания се прави със следната идея:
а) работодателя си има вече човек, но е длъжен по някаква причина (множество са) да обяви позицията публично.
б) застрахова се в случай, че не случи на кандидат, примерно иска от продавачка на зарзават два чужди езика, дава и да подпише трудова характеристика с посочените изисквания за длъжността,  спре ли да го кефи по някое време я уволнява по бързата процедура на основание (не мога точно да цитирам) не отговаря на изизскванията на длъжността/несправяне със служебните задължения..
в) обяви фантоми.. цел реклама, посещаемост.

За това се сещам в момента, сигурно има и още точки..

# 126
  • София
8558, аз пак не виждам противоречие  Whistling

Минзухар, не съм съгласна с точка б Wink

Алекс, аз препоръчвам да се пише стажа, но да се изброят само онези задължения и отговорности, които имат отношение към позицията, за която кандидатстваш. Например за определена длъжност няма да е важно дали знаеш правилата на всички хазартните игри, а това, че си работила с клиенти, отговаряла си за огранизацията на работата, определянето на смените и т.н.

# 127
Алекс, разбира се, че ще си пишеш това, което си работила, но в задълженията, които си имала, ще напишеш само нещата, близки до това, за което кандидатстваш.
Да... гледам, че кремито вече ти е обяснила, докато аз пиша.

Минзухар... говориш глупости..... хората, които мислят като теб, не са много. Специално тази обява си изглежда съвсем нормална, според мен.

# 128
В моето СВ, на професионален опит съм писала периода на работа, заемана позиция и фирмата, в която съм натрупала този стаж . Това е. Единствения плюс е че съм работила с хора, удовлетворявала съм желанията на клиентите и съм извършвала парични операции ( кандидатствала съм по обяви и за продавачка и за касиери), но това не го пиша... може би ще трябва да го направя следващия път  newsm78

Благодаря Ви, момичета   bouquet

# 129
Ами в СВ-то по принцип се пишат и задълженията, които си имала на даденото работно място.

Днес попаднах на една,подобна на тази тема, в която пишат някои от момичетата тук. Постоянно се коментира за всяка една обява да се изпраща ново СВ, обработено според конкретната длъжност.

Да не би да е някоя от старите ни теми? Или има и други такива?

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 15:14 от celika

# 130
И все пак, не виждам нищо лошо в това, някой да не е достатъчно интелигентен или да няма желание да учи английски.

Разбира се. Както и няма смисъл всички да учат висше образование. Най-добре според мен всеки да си скача според тоягата....

Кои изисквания от горната обява са нереални? Как определяте нереални изисквания? Минзухар?

Относно автобиографията, зависи--ако е една месторабота, си я пишете независимо. Говорехме за преправяне когато искаме дауншифтинг, или да прикрием колко сме квалифицирани. Задълженията са важни, то на практика те продават.

# 131
  • Пловдив / София
Аз пък не мисля, че за всички офис организаторски длъжности е нужно висше образование.
Даже за повечето не трябва.

# 132
Минзухар... говориш глупости..... хората, които мислят като теб, не са много. Специално тази обява си изглежда съвсем нормална, според мен.

Не съм поглеждала обявата, говоря принципно, и принципно не говоря глупости.
Имам доста широк поглед, от двете страни.  Тук лекинко ме провокирате едностранчиво, та затова и ви обръщам специално внимание.  Мога да кажа по нещо и на другата страна, но се съобразявам със заглавието и целта на темата. 

Реди, вече споменах една обява, че и фирмата споменах.  И я считам за нереална, защото  знам зад  коя думичка какво стои, и какво образование и опит се искат. 

# 133
за мен заплата под 800 лв е подигравка за работа на вишист #Cussing out

# 134
за мен заплата под 800 лв е подигравка за работа на вишист #Cussing out

тоест няма значение, какво е висшето образование и личностните качества или къде и как е завършено, важното е тапията newsm78

и още нещо - в държавната и общинските администрации не трябва да работят хора с виШе образУвание или поне да са само на отбрани длъжности hahaha

утопия ...

Общи условия

Активация на акаунт