Математически турнири - 11

• 108 950
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
  • София
По теста на Саша ще има 65 точки  Wink
Аз лично съм доволна от нея. Има 3 нерешени задачи и 4 грешни. 8 са й верни Wink
Дано не е сгрешила при нанасянето на бланките. Тя каза, че е внимавала много  Wink

# 286
По теста девойката има 18 верни и 2 сгрешени задачи. Каза, че теста не бил много труден. Доволна съм Simple Smile !

# 287
# 288
  • Варна
Може ли някоя мама на третокласник да помогне с 20 задача, че ние нещо не се справяме

# 289
Как ви се сториха задачите за 5 клас?
Според сина ми, били са сложнички, но това е нормално - сега са заедно с 6 клас.

И дъщеря ми каза така, а отговора на втора задача не е ли сгрешен  newsm78

# 290
А задачите има ли ги някъде публикувани?
Моето момче има 93 точки от темата за трети-четвърти клас /по мое изчисление/. Като се има в предвид, че миналата година имаше 66 точки, това си е направо постижение

# 291
Може ли някоя мама на третокласник да помогне с 20 задача, че ние нещо не се справяме

При 0кг полезен товар в асансьора, максималните килограми на противотежестта може да бъде 500кг. Килограмите на полезния товар и на кабината не трябва да превишават 800кг, защото по условие, за да може да работи мотора, разликата между тежестта на кабината и противотежестта не трябва да надвишава 300кг. Като знаем, че кабината тежи 200кг, то полезния товар ще е 800-200=600кг.

# 292
  • София
Ако правилно е нанесъл в бланката това, което е решил на листа, моят второкласник ще има една грешна и една нерешена задачи. т.е. очакваме 94 точки.

# 293
  • София
А какъв е регламента за точките, някой може ли да ми каже?За 3ти клас става въпрос.

# 294
Някой може ли да обясни 17 задача за 3-4 клас?

# 295
А какъв е регламента за точките, някой може ли да ми каже?За 3ти клас става въпрос.

За верен отговор - 7 т., непопълнен резултат в бланката - 3 т., и за грешна - 0 т.

# 296
  • Варна

При 0кг полезен товар в асансьора, максималните килограми на противотежестта може да бъде 500кг. Килограмите на полезния товар и на кабината не трябва да превишават 800кг, защото по условие, за да може да работи мотора, разликата между тежестта на кабината и противотежестта не трябва да надвишава 300кг. Като знаем, че кабината тежи 200кг, то полезния товар ще е 800-200=600кг.
         благодаря
след доста разискване и ние стигнахме до отговора - сгрешил е и 17-та

# 297
  • Sofia
Vache , проблемът при синковеца е , че той наистина е могъл да реши всички задачи! Просто почти не е ползвал чернова , и от там се е объркал. Дано му дойде акъла за събота!
 Иринче , както винаги страхотан резултат  Hug. Поздравления   bouquet!

# 298
Някой може ли да обясни 17 задача за 3-4 клас?
Изключваме като дати 25 Ноември,28 Ноември и 1 Декември (от отговорите,защото те не са дадени като вариант в условието на задачата).Изключваме и 19 Ноември,защото няма такъв посочен отговор и остава да разглеждаме 27 Ноември и 3 Декември.Сравняваме ги и виждаме,че времето от 27 Ноември до 3 Декември е 6 дни,а от 3 Декември до 27 Ноември е близо 11 месеца!Датата за избори остава да е 27 Ноември
Синът ми е 4 клас и има само една сгрешена задача,очакваме 133 точки от 140 възможни!

# 299
ние очакваме класирането от мат. турнир Паисий Хилендарски Русе.моля някои ако знае къде точно ще излязат да пише.
http://smb-ruse.com/materials/PH_2011_otgovori.rar тук виждам отговорите.
Ако ви попаднат задачите, бихте ли ми ги изпратили?

Общи условия

Активация на акаунт