Математически турнири - 11

• 108 792
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
Някой знае ли резултатите от ЕМТ и къде мога да ги видя? По програма награждаването трябва вече да е минало, а в сайта на състезанието още стои съобщението "остава 1 ден до ЕМТ"... Confused
Също и някакви отзиви - интересува ме 8-ми клас по-конкретно. Че моето чаве мноооого се е озорило с 3-та задача. Да знам повередата в нашия телевизор ли е, или наистина е била много трудна. newsm78

Споко. По моя информация едва ли някой е решил тази задача. Даже и шампионите не са я решили. Свиркай си Peace  Но ако те интересуват детайли може да отскочиш до 125 училище, втори етаж и да видиш класирането. И заслужавате поздравления, ако само 3-та задача ви е озорила.  

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 11:26 от Черна станция

# 421
  • София
Здравейте, моля ви някой с участие на СМТ да каже къде се изнасят резултатите, по специално за 2 клас.
Благодаря предварително.
Резултатите се изнасят в у-щето провело СМТ. Общото класиране за София на сайта на РИО-София.

# 422
  • София
Може ли някой да обясни последната задача от СМТ за 4 клас: Асен купил 3 пакета с бонбони, а Георги - два пакета от същите. Асен и Георги срещнали Петър и разделили всички бонбони по равно, като се уговорили, че ще поделят разходите. След като направили сметка се оказало че Петър трябва да даде на приятелите си 1 лв. за бонбоните.
а) Каква е цената на един пакет бонбони?
б) По колко стотинки трябва да получат Асен и Георги?

# 423
Извинете, но аз съм участник от 4-ти клас. За задача 12 мисля че щом FP е 3 см. тогава ясно се вижда,  че QP е 3 см. Така излиза, че страната на квадрата е 6 см.                                                                         Това значи, че  обиколката на защрихованата фигура е 32 см.  Thinking Thinking Thinking

# 424
Цитат
Асен купил 3 пакета с бонбони, а Георги - два пакета от същите. Асен и Георги срещнали Петър и разделили всички бонбони по равно, като се уговорили, че ще поделят разходите. След като направили сметка се оказало че Петър трябва да даде на приятелите си 1 лв. за бонбоните.
а) Каква е цената на един пакет бонбони?
б) По колко стотинки трябва да получат Асен и Георги?
Общо купените пакети бонбони са 5. Щом ще поделят разходите и Петър има да има дава 1 лв., значи бонбоните струват 3 лв. - от всеки по 1 лв. Оттук:
а) 1 пакет бонбони е 60 ст.
Асен купел 3 пакета, значи е дал 1,80 лв., а Георги купил 2 пакета, значи е дал 1,20 лв.
б) Петър ще даде на Асен 80 ст., а на Георги - 20 ст.

Готина задачка, която моят син не е решил. Както той каза "Не се отнесах сериозно". У нас, след като му казах, че е грешна и го накарах да ми обясни защо е писал такива глупости на черновата, той се удари по челото и я реши, но... късно. СМТ мина!

# 425
Извинете, но аз съм участник от 4-ти клас. За задача 12 мисля че щом FP е 3 см. тогава ясно се вижда,  че QP е 3 см. Така излиза, че страната на квадрата е 6 см.                                                                         Това значи, че  обиколката на защрихованата фигура е 32 см.  Thinking Thinking Thinking
Чертежите никога не са в реален размер или така че с просто око да видиш дали едното е равно на другото. Търсят се разсъждения...
estoyanov прекрасно обясни задачата няколко поста по-назад.
 Peace

# 426
Чертежите никога не са в реален размер или така че с просто око да видиш дали едното е равно на другото. Търсят се разсъждения...
 Peace
Ами всички от моята група са решили задачата така, може би разсъждаваме грешно.

# 427
 Peace
Ами всички от моята група са решили задачата така, може би разсъждаваме грешно.

Не сте разсъждавали, а просто сте гледали чертежа. И моят "математик" е направил същото. Неговият отговор също е 32 см... Той ми каза вчера, че изобщо не е взел предвид това, че обиколката на KCFQ е 24 см, а точно там е ключът към правилното решение на задачата.

# 428
  • София
Общо купените пакети бонбони са 5. Щом ще поделят разходите и Петър има да има дава 1 лв., значи бонбоните струват 3 лв. - от всеки по 1 лв. Оттук:
а) 1 пакет бонбони е 60 ст.
Асен купел 3 пакета, значи е дал 1,80 лв., а Георги купил 2 пакета, значи е дал 1,20 лв.
б) Петър ще даде на Асен 80 ст., а на Георги - 20 ст.

Готина задачка, която моят син не е решил. Както той каза "Не се отнесах сериозно". У нас, след като му казах, че е грешна и го накарах да ми обясни защо е писал такива глупости на черновата, той се удари по челото и я реши, но... късно. СМТ мина!
[/quote]

Как не се сетих Grinning Много е хитра задачката, но ние доста сме се изложили на СМТ Embarassed

# 429
Според вас на 11 зад. колко е отговора? За мен е 18 въпреки че не сам го написал.   newsm78

# 430
  • София
Според вас на 11 зад. колко е отговора? За мен е 18 въпреки че не сам го написал.   newsm78

6 сек. за 10 листа, 42 сек. за 70 листа

# 431
Да, 18 сек. е отговорът, защото маха 30 листа от пакета.
 Peace

За тези, които нямат листове със задачи... СМТ 2011, задача 11, 4-ти клас:
Продавач получил карирани листове в пакети по 100 бр. За 6 секунди продавачът изброява 10 листа. За колко секунди най-малко той може да приготви листовете на клиент, който е поискал 70 листа?

Хитра задачка... Хареса ми.
 Simple Smile

# 432
  • София
Много ме е яд на това CМТ и на моето дете #Cussing out Ние така свикнахме да решаваме сложни задачи и да търсим подтекст, че при един такъв елементарен турнир се излагаме. #Crazy

# 433
  • София
 Simple Smile Ами да - той трябва да преброи 30 листа само, щом има пакет от 100.

# 434
Какво става с ЕМТ, защо още не са публикувани резултатите? Някой знае ли, дали са ги изнесли в 125 СОУ?

Общи условия

Активация на акаунт