Математически турнири - 11

• 108 622
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Привет мили мами,
Забелязахме разминаване между първоначално изнесените резултати от Черноризец Храбър и моментните на сайта ( поне при сина ми). Как е при вас? Има ли още някой с различни резултати?
Да, преразгледали са резултата на 20 задача 6кл. - има две решения и са сменили верния с Д)не може да се определи.
Дъщеря ми беше бясна, че вместо да признаят и двата отговора за верни, са ги "порязали" и без това задачата била толкова трудна и толкова малко деца я били решили.

Стана ми интересно. Това не е първият случай със сбъркана задача, но когато грешката се открие Е РЕДНО да се смени и грешният отговор с верния такъв, респективно да се промени и класирането. За мен да се признаят и двата отговора (новият, защото е верен и старият, защото бил даден първоначално) си е измиване на ръцете. Това е на теория. На практика в конкретния случай, ако дъщеря ти е решила задачата, тя трябва да е получила верен отговор.Тогава защо и вземат точка? А ако дъщеря ти не е получила верния отговор, значи не е решила задачата и тоава правилно и вземат точки. В твоя постинг някакси се съвместяват и двете - хем задачата решена, хем верният отговор друг Shocked

Черна станция, защо не се опиташ да решиш задачата, за да можеш по-компетентно
да коментираш дали е коректно за отговор "Не може да се определи"
(първосигнален отговор на всеки, стигнал поне до края на заплетеното условие)
да се счита за верен или е по-нормално изцяло да се махне тази задача от класирането като
некоректно зададена (явно не е била обмислена добре от самите съставители)
или да се признаят точки и на децата, достигнали поне до едно от решенията й.

# 571
  • София
Привет мили мами,
Забелязахме разминаване между първоначално изнесените резултати от Черноризец Храбър и моментните на сайта ( поне при сина ми). Как е при вас? Има ли още някой с различни резултати?
Да, преразгледали са резултата на 20 задача 6кл. - има две решения и са сменили верния с Д)не може да се определи.
Дъщеря ми беше бясна, че вместо да признаят и двата отговора за верни, са ги "порязали" и без това задачата била толкова трудна и толкова малко деца я били решили.

Стана ми интересно...

И на мен ми е интересно. Някой бил ли постнал второто решение? Защото според мен няма такова.

# 572
  • София
Привет мили мами,

Тъй като задачите на ЧХ са еднакви за 5 и 6 клас, проверих и аз резултатите за 5 клас отново, те също са коригирани!

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 12:48 от tufche

# 573
  • София
И на мен ми е интересно. Някой бил ли постнал второто решение? Защото според мен няма такова.

И аз искам второто решение, моля.
Пак пререших задачата, не виждам разклоняващи се възможности  newsm78

# 574
  • София

И аз искам второто решение, моля.
Пак пререших задачата, не виждам разклоняващи се възможности  newsm78

Защото НЯМА такива. Що за математици определят и решават задачите? Само объркват децата.

# 575
Синът ми е в 5 клас и е решил задачата, признали са му за верен отговор "Г".
Ето начинът, по който я е решил: http://dox.bg/files/dw?a=d1161cb0ef
Отворете първия файл с Virtual Dub и ги разгледайте кадър по кадър.
Извинете ме, че това не е довършено, защото сега е на училище Grinning , следобяд ще го качим цялото.

# 576
Човешко е да се допускат грешки, но тук се касае за екип от математици, които е редно да са огледали нещата много преди самото състезание, а не да се определят верни отговори след състезанието, а още по-малко след публикуване на класиране. Децата ни са в крехка възраст в която такива "неразбории" им оказват влияние. Аз самата се учудвам , все пак състезанието Черноризец Храбър е престижно ,с екип от доценти и пр...

# 577
Проблемът е в разчитането на задачата. Не е уточнено дали преподавателят всеки ден влиза в различен клас и всеки ден преподава различен предмет. Казано е: " всеки ден влиза по веднъж във всеки от класовете и по един веднъж преподава един предмет". Аз решавам задачата като допускам, че през тези дни всеки ден преподава в различен клас и различен предмет и тогава получавам отг. Г. Дъщеря ми е получила отг. Д, както и други деца, но въпреки това, задачата й не е призната за вярна.

# 578
  • София
Призната е, погледнете отново резултатите, защото има промени...

# 579
  • София
Проблемът е в разчитането на задачата. Не е уточнено дали преподавателят всеки ден влиза в различен клас и всеки ден преподава различен предмет. Казано е: " всеки ден влиза по веднъж във всеки от класовете и по един веднъж преподава един предмет". Аз решавам задачата като допускам, че през тези дни всеки ден преподава в различен клас и различен предмет и тогава получавам отг. Г. Дъщеря ми е получила отг. Д, както и други деца, но въпреки това, задачата й не е призната за вярна.

Напротив, уточнено е - " всеки ден влиза по веднъж във всеки от класовете и преподава по веднъж  всеки от предметите "

Няма да може да се определи точно кой ще преподава Р1 в К4 в четвъртък ако на някои класове преподават по два пъти един и същи предмет в един и същи ден. Но това обезсмисля условието с желанията на преподавателите - ако един предмет може да се преподава 2 пъти в един ден в един клас, какво значение има кой кога какво иска да преподава.

# 580
  • София
Корекциите не са само за една задача, тъй като има промяна (5 клас) в някои резултати от по 15т. , имам и стария файл и ги сравних, доста озадачаващо!

# 581
  • София
Корекциите не са само за една задача, тъй като има промяна (5 клас) в някои резултати от по 15т. , имам и стария файл и ги сравних, доста озадачаващо!

В крайна сметка грешката може да е единствено в публикуваните отговори. Важно е децата да са оценени коректно.

# 582
  • София
Интересното е, че има промяна и в класирането за 4 клас! newsm78

# 583
  • София
В класирането на СМГ или на НПМГ?

# 584
  • София

Добавени са две деца към класирането и на едно са увеличени точките /+7/. Други промени /поне за София/ не видях.

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 10:32 от elfi

Общи условия

Активация на акаунт