Математически турнири - 11

• 108 567
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Някой може ли да ми помогне за Пролетни математически състезания?
Тези, които се провеждат в края на март в Плевен. Станаха ми интересни, а никъде не мога да намеря задачи, давани на тези състезания в минали години? Интересно ми е какъв тип задачи се дават и какъв е регламента като цяло.

Пролетните математически състезания в Плевен са всъщност досегашните зимните състезания (ЗМС - http://math-bg.com/?page_id=2967, http://www.math.bas.bg/talents/bg/math/pres_zms5-8__bul.pdf). Тази година ги преместиха през пролетта и съответно ги "прекръстиха". Досега имаше само пролетен математически турнир, който е за 8-12 клас. Тази година ще има и пролетен математически турнир (8-12 клас), и пролетни математически състезания (4-12 клас)....

PS: С Дороти сме писали заедно.

# 676
Някой може ли да ми помогне за Пролетни математически състезания?
Тези, които се провеждат в края на март в Плевен. Станаха ми интересни, а никъде не мога да намеря задачи, давани на тези състезания в минали години? Интересно ми е какъв тип задачи се дават и какъв е регламента като цяло.

Търси ЗМС - Зимни математически състезания, явно по някаква причина от следващата година вместо ЗМС стават ПМС.

Аха, видях че има зимни, но не знаех, че сегашните пролетни са същото състезание.
Благодаря.

# 677
  • столицата
--------------------------------------------------------------------------------

Момичета, как обяснявате на вашите второкласници решението на задача 9 от СМТ? Защото аз хубаво си я реших, ала не успявам да я обясня по разбираем за детето начин.

# 678
Някой може ли да ми помогне със задачите за трети клас на СМТ, че ние го изпуснахме?

# 679
  • София
--------------------------------------------------------------------------------

Момичета, как обяснявате на вашите второкласници решението на задача 9 от СМТ? Защото аз хубаво си я реших, ала не успявам да я обясня по разбираем за детето начин.

Без условие трудно ще се намери някой, който да даде обяснение.

# 680

Аз пуснах тежката артилерия - баткото (6 клас) да я обясни на сестра си - математически не е много издържано, но ми се струва че (става за 2 клас) и детето разбра какво се случва в задачата Thinking.
И понеже днес разгледах по-подробно класирането от СМТ - обърнахте ли внимание, че за всички класове са публикувани резултати над 50%, с изключение на 5 и 6 клас!? newsm78 Там са били по-трудни задачите ли? А за 1ви - над 70% - сторили са им се лесни?
Разгледах класиранията и за 2010 - там всички са 50%, а 2009 - до 6 клас включително - са над 50%, а за по-големите - над 30%. Интересно какви ли критерии забиват за %успеваемост.

# 681
На мен ми се струва, че критериите са такива, че образованието да изглежда "на ниво".

# 682
И понеже днес разгледах по-подробно класирането от СМТ - обърнахте ли внимание, че за всички класове са публикувани резултати над 50%, с изключение на 5 и 6 клас!? newsm78 Там са били по-трудни задачите ли? А за 1ви - над 70% - сторили са им се лесни?
Разгледах класиранията и за 2010 - там всички са 50%, а 2009 - до 6 клас включително - са над 50%, а за по-големите - над 30%. Интересно какви ли критерии забиват за %успеваемост.

Може би сте искали да кажете  4 и 6 ти клас - тази година тяхната класация не спира до 50% т.е. 37 точки , а малко по надолу до 30 точки. Последните петокласници са с 37 точки.

# 683
На мен ми се струва, че критериите са такива, че образованието да изглежда "на ниво".

Хитро!
Не бях срещала такъв довод досега. А като се замисли човек, може и да имате право.

# 684
Здравейте на всички.Много се обърках,синът ми иска да го запиша на коледното по математика,но за никъде не намирам къде и как става записването,в кое училище.Само намерих какви задачи са и колко време е състезанието.Моля ви,къде точно трябва да го запиша?Много благодаря за отговора.

# 685
  • София
Здравейте на всички.Много се обърках,синът ми иска да го запиша на коледното по математика,но за никъде не намирам къде и как става записването,в кое училище.Само намерих какви задачи са и колко време е състезанието.Моля ви,къде точно трябва да го запиша?Много благодаря за отговора.

Рано е още. Традиционно се провежда в 125 СОУ, 119 СОУ ... (сигурно има и други).

# 686
От личен спомен от миналата година - Коледното се провежда в 119, 125  и в.....Перник. Joy

# 687
  • София
От личен спомен от миналата година - Коледното се провежда в 119, 125  и в.....Перник. Joy
Joy
Ти се смееш, НО гледайки сайта на СМБ, ми се струва, че записването може и да тече вече...щом са посочили краен срок за заявки, без начален....http://iztok-smb.hit.bg/
"Заявките за участие с приложен списък се приемат в канцеларията на 119 СОУ и в библиотеката на 125 СОУ до 07 декември 2011 г."

# 688
Много рядко ползвам този запис, в случая - за да не изпусна темата, защото имам намерение да я почна отначало, за да не задавам после въпроси, на които е отговаряно многобройно. Можеше и да се пльосна с въпроса - къде да запиша щерката на кръжок или състезание, при положение, че сигурно преди 1-2 страници е отговаряно. По-добре ли е така?

Не мога да предоставя нищо полезно за темата сега. Мога да се възползвам от информацията, която любезно се предоставя. Форумите са за взаимопомощ и обмяна на информация. Не само за даване на такава. В теми, в които съм компетентна с информация - давам такава. Провери 7 години назад мненията ми. Така че смятам, че съм си изпълнила моята част от "взаимопомощта", и мога да се запиша да следя тема, и евентуално да участвам с информация, естествено, ако бъда "понесена" с първия си "изключително глупав и безсмислен спам пост".

Надявам се, задоволих любопитството ти.

# 689
Можете ли да ми кажете от къде да видя задачите за 4 клас от СМТ... в нета

Общи условия

Активация на акаунт