Математически турнири - 11

• 108 747
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
За ЕМТ, а училището е 125 СОУ.

Резултатите от ЕМТ вече са публикувани - http://sites.google.com/site/esenenmt/rezultati

# 451
Смея да твърдя, че тази година задачите за СМТ за 5 клас са най-лесните за последните 4 години, в които решаваме задачи за този турнир. Дори не ми се наложида се замисля докато ги решавах. Много по-трудно ми беше във втори клас Simple Smile. За съжаление, моята девойка пак не е чела условията на някои задачи. Confused

# 452
Извинете, ама тази задача за 5 клас ли е?

Като съберем умаляемото, умалителя и разликата им получаваме 2016. Ако умалителят е 756, то разликата е равна на ...?

Аз нещо се оплетох, дали някой 5-класник може да ми помогне?

Това е задача 7 от Софийски математически турнир за 5 клас, проведен вчера.

моето дете я решило, по един от начините, представени по-долу..... ( значи- става:)  )...объркал е само една задача- мисля че 12-та беше, и на текстовата задача очакваме 6- 7 точки.... въпреки това няма турнир, след който да не съм установила едно и също- с учудване- проявена логика и решена трудна задача според мен, която и аз на първо четене не разбирам, и от друга страна- сгрешени елементарни задачи.....и мисля,че това е явление не само  при моето дете..... Laughing Laughing на

# 453
Kodbg,като качат резултатите от ЧХ на явилите се в НПМГ- София,сложи и тях в общото класиране!Там има едно дете със 140 точки!
И БРАВО за труда да се систематизира всичко!

Вече са въведени почти всички резултати от Черноризац Храбър.
На страничката, в обща база са включени децата от Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Пловдив, Смолян, Хасково, Шумен и разбира се, от двете места във София - СМГ и НПМГ / ФМИ

Данните можете да намерите тук: http://setcombg.com/smg

Да припомня - можете да вадите класиране само за София или национално, само за 3-ти, само за 4-ти или общо за 3-4-ти клас.

Сега очаквам резултатите от СМТ.
Когато излезат ще променя малко идеята - ще записвам само резултатите на деца от 4-ти клас, явили се само в София. Идеята е да се получи общ, сумарен рейтинг от всички необходими състезания на децата, които се предполага, че ще кандидатстват в СМГ след 4-ти клас следващата година.

Честито на първите трима математици засега:

1    Иво     4    107 ОУ    София    140
2    Мариан     4    ЧУ"Б. школо"    София    136
3    Христо     4    119 СОУ    София    136

Браво и на 107-мо училище. От 20-те най-високи резултата в София за 4-ти клас, 7 са на възпитаници на това училище. Страхотен резултат.

Цифрите обаче говорят и нещо друго - 107 ОУ дава явно отлична подготовка в началния курс, но за 5-7 клас изостава чувствително.
По-подробна статистика за брой явили се деца в 5, 6 и 7 клас на ЧХ от четири подбрани училища можете да намерите на страничката.

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 09:03 от kodbg

# 454
  • София
Миналата година имаше отделна тема за прием в СМГ.
Защо не си направите пак?
Все пак, не всички, които са интересуват от темата математически турнири, имат деца в четвърти клас.
Дидева скоро цитира поста на Ели и там изрично беше написано, че темите по училище следва да бъдат отделно.

# 455
Отново превръщате темата в спам Sad
Аз имам 3 поста в нея, в които има немалко информация. Дали полезна или не - за едни полезна, за други не. Ако трите поста бяха:
1. Запис да следя - /винаги съм се удивявал на подобна безмислица/
2. Къде, къде са резултатите?
3. Моето дете има ххх точки - чакам поздравления мами!
Всички щяха да са весели и доволни.
Като контра на всеки от моите постове има изписани десетина напълно безмислени - било, че не била темата за СМГ, било, че видиш ли има училища, за които трябва да се споменава само добро или нищо. Към тези 10 безмислени поста нека добавим и още 30-ина от типа Запис или къде да намеря резултатите Simple Smile
Слава богу, има и тук там някое смислено обсъждане на конкретна задача.
И преди чистката го казах - имайте малко по-голямо уважение към модераторите на раздела. Ако има нещо за триене - ще бъде изтрито и без всяка от вас да го напише в темата.

Не е така! Аз се придържам към инструкциите на Ели стриктно, бих искала и останалите да го правят.
Вашата информация е много важна, не отричам.
Но просто касае само част от четящите.
Защо да не е в отделна тема, както беше миналата година?

В интерес на истината, може би си права.
Просто, мислех, че 3-4 поста с по-специализирана информация, касаеща наистина само част от посещаващите темата няма да пречат, но може би съм сбъркал, за което се извинявам.

Дидева... в цитирания от теб пост има доста... как да ги определя - недоразумения. Виж сега, това не е казарма, а форум с определени правила. Не смятам за редно налагането на толкова конкретни, детайлизирани и рестриктивни правила за конкретна тема, които на практика нямат връзка с правилата на форума. Честно казано, сконен съм да приема, че някога са били дефинирани от гневен модератор, но с течение на времето той е осмислил, че може би не е правилно и разумно налагането на толкова тесни ограничения върху една конкретна тема, защото това би я задушило.
Ако се спазват буквално изискванията, описани там, то тази тема ще се колебае между 2 и 3 страници. Което не знам дали ще е полезно за някого.

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 10:37 от kodbg

# 456
  • софия
Мамчета само при мен ли неможе да се видят резултатите за 3-4кл от СМТ излизат само на голямите класове.

# 457
Мамчета само при мен ли неможе да се видят резултатите за 3-4кл от СМТ излизат само на голямите класове.
Вероятно гледаш резултатите от Есенния математически турнир в поста на Obsolete. Тези от СМТ още не са публикувани.

# 458
  • софия
Благодаря Дидева до края на седмицата ли се очакват да са готови?Малкият се явяваше в СМГ.

# 459
  • София
Качени са резултатите за София и от НПМГ / ФМИ от Черноризец Храбър
http://www.math.bas.bg/ch/
Дано не дублирам, не видях някой да е писал.

# 460
  • София
Здравейте, момичета,
в събота моето момиче- първокласничка беше на първия си математически турнир Mr. Green
Сподели ми , че една от госпожите която ги пазела им казала, ако не са сигурни в някои отговор по- добре да не пишат нищо, отколкото грешен отговор.
Та въпроса ми е защо?

# 461
Сподели ми , че една от госпожите която ги пазела им казала, ако не са сигурни в някои отговор по- добре да не пишат нищо, отколкото грешен отговор.
Та въпроса ми е защо?

Регламентът на оценяване на СМТ е следния:
   - за верен отговор от първа до десета  задача се дават по 5 точки;
    -за непопълнен отговор – по 2 точки;
    -за грешен отговор – 0 точки.
За това! Peace

От сайта на РИО:
"От тази година за първи път в турнира участват и ученици от първи клас. Темата за първи клас включва 10 задачи без текст".

Предполагам, че горното оценяване важи и за първокласниците.

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 12:24 от Фран Джонсън

# 462
Един въпрос за Коледното математическо състезание на 10 декември, тъй като до сега не сме се явявали. Задачите от типа на СМТ и ЧХ ли са? Тоест как да се изразя по-правлино - по-трудни, по-лесни ли са? Заслужава ли си да го запиша на това състезание...

# 463
Един въпрос за Коледното математическо състезание на 10 декември, тъй като до сега не сме се явявали. Задачите от типа на СМТ и ЧХ ли са? Тоест как да се изразя по-правлино - по-трудни, по-лесни ли са? Заслужава ли си да го запиша на това състезание...
Лично аз бих подредила по степен на трудност в този ред турнирите:
1. ЧХ
2.СМТ
3.Коледно състезание

Ако детето има желание, спокойно може да ходи на всички състезания. Смисъл винаги има.
Миналата година моята дъщеря беше уморена в началото на декември и преценихме, че няма да участва в Коледното състезание.

# 464
Благодаря Фран, точно това ме интересуваше като информация.

Общи условия

Активация на акаунт